רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם, לצערי עוד לא הספקתי לעדכן פה על קניית הרכב, אבל אני כבר צריך את עצתכם בהתנהלות אל מול הביטוח. הרכב הוא אלפא ג'ולייטה 2015(קיבלנו אותה לפני חודש, 1000ק"מ "על השעון"), היום בצהריים מישהו נכנס ברכב בזמן שהוא חנה ברחוב. האדם השאיר פרטים והודה שהוא פגע. עוד לא ראיתי את הרכב, אך בתמונות(אשתדל לעלות מאוחר יותר, הן אצל אבא שלי בפלאפון) ניתן לראות שהנזק הוא בצד השמאלי האחורי של הרכב, פגוש שבור, פלסטיקים מתחתית הרכב שבורים, הפח עצמו של הרכב נפגע, ולפי ההורים שלי ונהג הגרר המתלים בצד של הגלגל השמאלי אחורי נשברו. כאשר העלו את הרכב על גרר אז הגלגל פשוט היה באלכסון. מחר אני אסע למוסך המרכזי של אלפא ביחד עם שמאי של הפוגע ואראה בדיוק מה הנזק. אני חושב שהביטוח צריך …
הודעה אחרונה מאת abdsamara911, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי את המוצר הזה בכתובת הנ"ל: http://www.hanizoz.co.il/newStore/store/viewItem.asp?idProduct=18316 האם כדאי להתקין את זה? האם המוצר מוצלח? לא מצאתי מוצר דומה בארץ, וגם לא ראיתי הרבה רכבים עם מוצר כזה. לאחר התייעצות עם מתקין, הוא ממליץ לא להתקין. מה אתם אומרים על זה מנסיונכם?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, אתמול בערב, יצאתי מחנייה של בית ספר ובניין, חזרתי ברוורס ורכב שכנראה היה בשעתו באמצע יציאה מחנייה, נכנסתי בו, בכל אופן לאחר החלפת הפרטים והכל התחלתי לנסוע ומאז אני בחששות מרובים, פוחד לכנס לצמתים פוחד לנסוע. אני אפילו לא חושב שאני אעלה על הרכב בינתיים עד שאני ארגע, יש לציין שאני נהג חדש. רציתי לדעת, בתור חבר'ה שכנראה עברו כאלו דברים בחייהם וגם היו חדשים בתחום, איך התמודדתם עם המצב ? עם החששות. נ.ב ברור לי שאני לא עולה על הכביש עכשיו בחוסר ביטחון, לא ראוי שאני אסכן נהגים אחרים בגלל חוסר ביטחון שלי.
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
כבר לפני 3 חודשים הורדתי את האפליקציה ועד עכשיו לא קיבלתי את הכבל שהבטיחו שילח בחינם, יש בערך 11 אלף אנשים שממתינים לכבל(לפי מה שרשום באפליקציה). אפשר להזמין כבל כזה מאיביי והאם הוא יתאים?
הודעה אחרונה מאת nsw1989, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלומות, אני בודק בשביל חבר. בודק אפשרות הסבת מאזדה MPV 3.0L משנתון 2004 לעם מערכת גז. קודם כל- הרכב והמנוע מתאים בכלל להסבה כזו? ואם כן- אשמח לקבל דגשים לשים לב אליהם, וכמובן איפה מומלץ להתקין (באזור המרכז, ואם המקום באמת מיוחד באיכותו- גם מחוץ למרכז), איזה מערכת מומלצת? משמנת? כן, אני מודע לנושא הנפח שזה תופס. מנגד, הרכב עתיד לעשות כ3000 ק"מ בחודש עוד לפני שמדברים על נסיעות שהן מעבר לנסיעות לעבודה. *מנהלים- לא ידעתי לאן לשייך את השרשור- לכאן או לטכני. אם זה יותר מתאים לטכני- אשמח אם תעבירו אותו לשם. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ya_pl, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נצפתה נוסעת בפאלו אלטו תחת הסוואה. מצ"ב תמונה להנאת החברים.
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול כמה שווים צמיגים 16 אינץ של חברת טויו של מאזדה 3 2014 חדשה? ומה יותר טוב צמיגי טויו או יוקואמה ? אשמח לתשובה תודה.
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 984 צפיות
אני לא זוכר מתי, אבל היה בפורום שרשור מאוד גדול של אנשים אשר ביקשו מערכות GPS כמו IGO לרכב. עשיתי חיפוש בפורום, אבל לא מצאתי משהו. אולי מישהו יודע על מה אני מדבר ויש לו את הלינק המדובר, בבקשה?. סליחה שפתחתי הודעה נפרדת, פשוט לא מצאתי...
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 0 תגובות
- 612 צפיות
מחיר ליטר בנזין צפוי לעלות בתחילת אפריל בין 3 ל-7 אגורות. כך על פי הערכות ראשוניות של משק האנרגיה. במידה ואלו יתממשו, מחיר ליטר בנזין (שירות עצמי, אוקטן 95) ינוע סביב 6.5 שקל. העלייה מיוחסת לזינוק שנרשם בימים האחרונים במחיר הנפט, וזאת על רקע מהלכים צבאיים שמתחוללים במזרח התיכון ובעיקר במדינות שמפיקות נפט.המחיר הסופי יקבע בסוף החודש על ידי משרד האנרגיה וזאת לאחר שקלול מחיר הבנזין באגן הים התיכון ושער הדולר בחמשת ימי המסחר האחרונים של החודש. שינויים חדים במחיר הבנזין או בשער הדולר עלולים להחריף את ההתייקרות, או לחילופין לצמצמה. המחיר הנוכחי, שנקבע בסוף פברואר, הוא 6.46 שקל לליטר (שירות עצמי), זינוק של 33 אג' לעומת המחיר בינואר. לפי נתוני מינהל הדלק כ-62% ממחי…
הודעה אחרונה מאת yanivtzvi9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לסינים אין בושה: הפעם שיכפלו את קיה פיקנטו
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אין לי קשר לנושא אך חשוב שמי שהדבר רלוונטי אליו יהיה מודע.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כאמור בכותרת, אני בחיפושים אחר אחד כזה בשביל זוגתי. מחפש מישהו אמין, שילמד כמו שצריך ולא יתעסק בטלפון ושטויות כל הנסיעה ומדי פעם ייתן הכוונה לאן לנסוע. אדם בעל סבלנות שיכול באמת ללמוד בצורה טובה. היא מעוניינת ללמוד על גיר ידני. אשמח לקבל חוות דעת מניסיון אישי, של חברים, מכרים או כל מה ששמעתם ממישהו. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת xMasTer0fDw, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברצוני לרכב בשטח עם האופניים, אך אינני מחזיק רכב ולקנות רכב שישמש אותי רק בשביל להסיע את האופניים מהבית לשטח, פעם בחודש, זו התאבדות כלכלית. לפי זכרוני (ויכול להיות שאני טועה), חברות ההשכרה לא מרשות לשים מנשא \ גגון אופניים על רכבי ההשכרה, ובמילא אין לי מנשא\גגון. ברצוני לדעת האם קיימת אפשרות להשכיר רכב שיגיע עם מנשא\גגון לאופניים? אולי ניתן להשכיר רכב גדול שיוכל להכיל זוג אופניים? כמובן אני מחפש מחירים סבירים. יש כאן חברה שיכולים לעייץ? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת LowNSlow, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחרונה יצא לי להתקל בכמה וכמה רכבים של רנו/ניסאן ללא שום הודעת שיווק. עלנושא הניסאן אלמרה כבר דובר פה, אבל לאחרונה יצא לי לראות גם מגאן האצ'בק וגרנד סניק לאחר מתיחת פנים (אותו פרונט כמו של המגאן סטיישן החדשה), בלי שיפורסם שום פרטים על השיווק וגם בלי מידע באתר. מצד שני אט אט גם יורדים מההיצע דגמים, אבל הם עדין מופיעים באתר, כמו רנו לטיטיוד וקוליאוס.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
שלום, ברשותי ניסן טרנו מודל 2000 דיזל. בעיית הגיר - ההילוך השלישי נתקע ורק בסל"ד גבוה מספיק עולה הרביעי, וכשעוזבים מעט את הגז ההילוך השלישי קופץ... ההילוך החמישי בכלל לא נכנס. זה נראה כאילו האובר דרייב תקוע (המתג לא תקוע ואין נורית). מה עושים במצב כזה? למי כדאי לפנות? תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת matash007, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי חברים, יש איזה פרויקט שאני רוצה לעשות כבר הרבה זמן לרכב ואני רוצה לדעת האם זה בר ביצוע. אני מעוניין להתקין ברכב שלי איזה מודול או התקן מסוים שיתחבר למערכת האודיו ברכב ושברגע שנכנסים לרכב הוא יקריא הודעה מוקלטת. מה הרעיון? בא לי להיכנס לרכב ולשמוע קריינית קוראת הודעה בסגנון welcome back MR. X to your BMW ", נראה לי שזה יכול להיות מגניב לגמרי. במידה וזה מסובך מדי אולי אפשר להתקין יחידה קטנה עם רמקול עצמאי שברגע שפותחים סוויץ או פותחים נעילה מרכזית המערכת מקבלת מתח ומקריאה את ההודעה הנ״ל. חיפשתי משהו דומה בפורומי חו״ל אבל אין שום אזכור, פרסמתי בפורום אודיו אבל מפנים אותי למתקינים ואני רוצה לראות אם זה משהו DIY …
הודעה אחרונה מאת BMW135i, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם הגיע הזמן להחליף את הסט הקדמי. המידות הנדרשות הן: 215/50/17 קוד 95W הדרישות: אחיזה, עמידות,מחיר ורעש.
הודעה אחרונה מאת nir1957, -
- 0 תגובות
- 555 צפיות
שלום חברים, ברצוני לפרק את המושבים הקדמיים למטרת ניקיון האבק והחול שהצטבר שם במשך השנים, האם פירוק המושבים יכול לגרום לבעיה כלשהי? ניתוק חיישן כלשהו? מדובר בדגם FR אם זה משנה.
הודעה אחרונה מאת Avi-Ash, -
- 12 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשמונה שנים האחרונות היה לי רק ביטוח חובה כי התניידתי על אופנוע. אני חושב על רכישת רכב וכמובן שאצטרך לעשות חובה+מקיף. האם העובדה שלא היה לי ביטוח מקיף בשלוש שנים האחרונות תייקר את מחיר הביטוח ?
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 828 צפיות
שלום לכולם ברשותי מאזדה5 סוף 2008 (לאחר הרענון) גרסת LUXURY - ג'נטים מגנזיום. צריך לרכוש ארבעה צמיגים במידות 205/55R16 להלן מספר אופציות בתקציב שלי. אמרו לי מה דעתכם ומה עדיף בין הצמיגים הללו: BRIDGSTONE MY02 91V DUNLOP 89V DIGNOS GOODYEAR 91V EAGLE SPORT TL MICHELIN 91H ENERGY SAVER נטיית לבי לכיוון הברידג'סטון, אבל אין לי דעה מוצקה. המחירים של כולם די דומים, סביב 400 שקל לצמיג.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
שלום למישהו יש טבלת מסירות מיניוואנים לשנת 2014? ראיתי טבלאות שמתייחסות לסיגמנטים מיני, סופר-מיני, משפחתיות, ואפילו קרוסאוברים - אבל לא מיניוואנים. במיוחד מעניין אותי כמה דגמי מאזדה5 נמכרו בשנה זו. תודה
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 19 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
מישהו מכיר את התקנה ויכול לצרף קישור ? איך מודדים רעש של מערכת הפליטה ? האם בוחן יכול להחליט על פי האוזן שמערכת הפליטה רועשת ? תודה
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
האם עומד להיגמר עידן המנועים הרגילים naturally aspirated ? מאמר מענין בנושא באתר רכב אנגלי. הטענה היא שעקב דרישות זיהום האויר המחמירות (וצפויות תקנות עוד יותר מחמירות) לא ניתו יהיה למכור מכוניות עם מנוע רגיל, ש"נושם" אויר מבחוץ ללא עזרת טורבו\ סופר צרג'ר ואחרים. יצרנים גרמנים צוטטו כעוברים רק למנועי טורבו. טויוטה תמשיך עם רכבים שמונעים כמו הפריוס. יצרנים אחרים עוברים לסופרצרג'ר. יהודה
הודעה אחרונה מאת er12, -
- 2 תגובות
- 827 צפיות
הושק בארץ. על פניו, נשמע טוב: 7 מושבים, מנועים וגיר מודרנים ואפילו יכולת שטח מצויינת לסימנט כיאה ליצרן ששם את זאת בחשיבות גבוהה. אך במחיר התחלתי (שלפי היבואן, הם מתמקחים מול היצרן על הוזלה), של 470 אלף שקל הוא יקר יותר מהגרסאה הבסיסית של הדיסברי 4 (שיקר לעצמו). לפי דעתי׳ למשהו שם ״נפלט כדור״ ישר על הרגליים של עצמו.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר הסב את צומת ליבי לאתר הנ"ל, כל העניין התחיל התמול, מישהו שמע? יודע? הפרטים קצת דלים באתר ואני הייתי שמח ללכת לראות את כל העניין זה האתר שלהם http://www.holyland1000tour.org/
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- 26 תגובות
- 24.1 אלף צפיות
בהמשך לשרשור על החניות על הקוים הלבנים, רציתי להגיד כמה נמאס לי שדופקים לי את הרכב בחניה. בשנה האחרונה דפקו לי את הרכב כבר פעמיים בחנייה. בפעם האחרונה לפני חודשיים, המכה הייתה קשה כ"כ שהייתי צריך להפעיל ביטוח ולהחליף את 2 הדתות בצד הנהג. עלות התיקון - 16000 ש"ח לביטוח, 1000 ש"ח לי + עליה של הפרמיה משנה הבאה. אחרי זה נמאס לי והלחטתי להשקיע קצת כסף ולהתקין מצלמת דרך. בשבוע שעבר, שוב שריטה, הפעם אמנם קטנה, אבל זה פשוט מרגיז כמה לאנשים לא אכפת. הוידאו הנ"ל הוא מהמקרה. מה שהסב את תשומת ליבי היה שכשהגעתי העגלה הייתה מונחת לגמרי על האוטו שלי (שריטה נוספת) לאחר שהאישה פשוט הניחה אותה עליה אחרי ששמה את מצרכיה ברכב. השריטה הפעם קטנה אז בטח זה לא שווה את הטרחה, אב…
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
ברשותי מאזדה 2011 3, רכשתי את הרכב עם דשבורד שהתפוצץ ויצא מהמקום. הרכב היה עדיין באחריות, נגשתי למוסך של מאזדה, התקלה צולמה, נשלחה ליפן ובוצעה הזמנה לדשבורד חדש. עבר מאז כ-8 חודשים!!! אני מתקשר כל שבועים ואין צפי להגעת הדשבורד. מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת andsin, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברת סוזוקי פיתחה מנגנון חדשני ומתוחכם שיגן על היצירה המוטורית מבני בליעל חמדנים. אין ספק שמדובר בפריצת דרך טכנולוגית שתיתן מענה טוטאלי לסכנת גניבת הרכב.
הודעה אחרונה מאת pizo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כרגע ראיתי אחד, האם נמכרו אלטו עם סאן רוף מקורי בארץ?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בשעתו חיברתי את המצלמת דרך שלי לחשמל הרכב כדי שתעבוד קבוע וזה הביא לי לפריקות של המצבר של הרכב ולפיכך רכשתי מצבר קטן יותר למטרה זו, שמתי אותו בבגאז וחיברתי אותו למצלמה קדימה. מידי שבועיים אני מעלה את המצבר הביתה להטעין אותו במטען שיש אצלי. מישהו אמר לי שזה מסוכן להחזיק מצבר ככה מאחורה בבגאז. יש דברים בגו? המצבר אטום. האם צריך לאבטח אותו איכשהו ? תודה.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 154 אורחים (הצג רשימה מלאה)