Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה עם מצבר בבגאז - מסוכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעתו חיברתי את המצלמת דרך שלי לחשמל הרכב כדי שתעבוד קבוע וזה הביא לי לפריקות של המצבר של הרכב ולפיכך רכשתי מצבר קטן יותר למטרה זו, שמתי אותו בבגאז וחיברתי אותו למצלמה קדימה. מידי שבועיים אני מעלה את המצבר הביתה להטעין אותו במטען שיש אצלי.

מישהו אמר לי שזה מסוכן להחזיק מצבר ככה מאחורה בבגאז. יש דברים בגו? המצבר אטום. האם צריך לאבטח אותו איכשהו ? תודה.

פורסם (נערך)

בעקרון אין חשש להימצאות מצבר בבגאז'. יש רכבים שזהו המיקום המקורי שלהם כמו אצלי ב CLK/

מה שכן צריך להקפיד:

1/ שהחיווט למצלמה נעשה כמו שצריך (אני הייתי שם פיוז על הפלוס שרץ למצלמה )

2/ המצבר מקובע למקומו

3/ הקטבים מוגנים ואין חשש שקטבי המצבר יקצרו בזמן הובלת מטען (לדוגמא- אם ישען על המצבר חפץ מוליך שיקצר את הקטבים)

4/ נעלי הכבל של החוטים מקובעים היטב לקטבים.

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

המצבר אצלי אינו מקובע, משום שאיני יודע ואין לי דרך לקבע אותו. מה שכן, הוא די יציב במקומו מעצם הכובד שלו.

חבריי אמרו לי שהחשש הוא יותר לנזילת חומצה וכיו"ב.

פורסם

אם אין לאן לעגן אותו, הייתי בונה לו תיבת עץ כמו של סאב למשל ומעגן אותו לתיבה עצמה. בתוכה הוא לא יוכל ליפול וגם לא יקרה מצב שיגע בחפצים שונים בבגאז'.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

לנסוע עם מצבר לא מעוגן בתא המטען זה בין טימטום לטיפשות. חלילה בתאונה המצבר הזה, עלול לחדור בקלות דרך המושב האחורי ולקרוע כל מה שבדרכו, אנשים, ילדים או הראש שלך.

היה סרטון ביוטיוב שהראו איך מברג הופך לקליע, אני לא מוצא אותו.

מצאתי את זה:

בהצלחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הייתי נוכח באירוע שמצבר ספר שהיה זרוק בתא מטען של רכב שהיה עמוס דברים גם להתלקחות, המצבר היה בתא מטען ללא מכסה, כנראה באחת הפניות עף משהו על החיבורים שלו ותוך שניות התא מטען שלו התחיל להוציא עשן. היה לאותו אדם מזל שרכבים מסביבו התחילו לצפצף לו מיד והוא ישר הבין מה קרה, עצר ותוך שניות כיבו את האש וזה נגמר ללא נזק משמעותי.

פלוס שים לב שבמצב של תאונה חלילה כמו שרשמו פה מעלי זה סיכון ביטחותי ויכול לעלות בחיי אדם.

אז לדעתי תקבע אותו באיזה תיבה ושים לב שהוא מבודד ומחווט כמו שצריך.

פורסם

מלבד הסוגיה החשובה של עיגון המצבר, שיש לה פתרונות פשוטים, גם לי היתה פעם התלבטות כזו לגבי אחזקה של רזרבות שמן מנוע, נוזל קירור וכדומה בתא המטען.

מבחינה מכנית זה רעיון טוב מאוד. מבחינת מיקום של נוזלים דליקים בסמוך למכל הדלק - רעיון פחות טוב. צריך לשאול אנשים מביני דבר מתחום הנהיגה ואולי גם מתחום הכבאות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עד כמה שידוע לי הרכבים שבאים במקור עם מצברים בבגאג', אלו מצברים ללא טיפול ומצברים אטומים, המצברים עם הפקקים ואפשרות למילוי מים, הרי בזמן טעינת המצבר פולט גזים רעילים, ואני מאמין שהם גם ימצאו את דרכם איכשהו לתא הנוסעים ולדרכי הנשימה של המשתמשים ברכב, כך שזה לא נשמע מאוד בריא.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מסכים עם מטריקס, לא נשמע לי בריא לשים מצבר בתא המטען מהרבה סיבות ועוד יותר כאשר הוא לא מעוגן.

כמו שנאמר מצבר פולט גזים רעילים, כאשר הוא בתא המנוע מחוץ לרכב זה לא מהווה סכנה לנהג וליושבים ברכב אבל כאשר הוא בתוך תא המטען זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אז מחליפים למצבר ניקל מטאל או ליטיום ואין כל בעייה (אפילו מצבר עופרת סגור כמו של תאורת חירום טוב )

גם כזה אתה יכול לשים ללא חשש לחומצה

http://www.ebay.com/itm/LITHIUM-Ion-Battery-SHIDO-YTX9-BS-Motorcycle-Ion-Motorcycle-battery-12V-YTX9-Bs-/251883601938?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item3aa56ec012&vxp=mtr

קובי

:-)

פורסם

המצבר בלינק לא מתאים לרכב, אלא לאופנועים, טרקטרונים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

הוא לא מיועד להניע רכב !

בחרתי אותו כיוון שהוא צריך 12V ובגלל שהוא של אופנוע הוא קטן מידות ולא תופס מקום רב בתא המטען

ובנוסף קל להצמיד אותו לדופן עם וולקרו למשל שלא יזוז (הוא טוען אותו בבית אז גם קל יותר לסחוב - 0.7 ק"ג לעומת 3 ק"ג ומעלה למצבר עופרת שיש לו כעת)

קובי

:-)

• תוכן חדש...