Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לצערי עוד לא הספקתי לעדכן פה על קניית הרכב, אבל אני כבר צריך את עצתכם בהתנהלות אל מול הביטוח.

הרכב הוא אלפא ג'ולייטה 2015(קיבלנו אותה לפני חודש, 1000ק"מ "על השעון"), היום בצהריים מישהו נכנס ברכב בזמן שהוא חנה ברחוב. האדם השאיר פרטים והודה שהוא פגע.

עוד לא ראיתי את הרכב, אך בתמונות(אשתדל לעלות מאוחר יותר, הן אצל אבא שלי בפלאפון) ניתן לראות שהנזק הוא בצד השמאלי האחורי של הרכב, פגוש שבור, פלסטיקים מתחתית הרכב שבורים, הפח עצמו של הרכב נפגע, ולפי ההורים שלי ונהג הגרר המתלים בצד של הגלגל השמאלי אחורי נשברו. כאשר העלו את הרכב על גרר אז הגלגל פשוט היה באלכסון.

מחר אני אסע למוסך המרכזי של אלפא ביחד עם שמאי של הפוגע ואראה בדיוק מה הנזק.

אני חושב שהביטוח צריך לשלם את עלות החלפת כל החלקים שנפגעו(גם אם הם ברי תיקון) לחלקים חדשים ומקוריים, וכמובן לשלם על ירידת הערך של הרכב. האם כך נהוג ברכבים חדשים? או שהביטוח יכול לנסות להתנער מזה?

בנוסף, במידה ויש פגיעה בשלדה מה נהוג? האם משביתים את הרכב? מתקנים? תלוי בחומרת הנזק?

אודה לעזרתכם,

אריאל

פורסם

השבתת הרכב , אם אני לא טועה , זה כאשר עלות תיקון הנזקים עולה מעל ל-30% או 35% ממחירון הרכב עצמו , שוב אם אני לא טועה .

ויש עוד דבר , לפי מה שאני יודע , יש סעיף בביטוח שאומר , החלפת רכב באותו אחד כזה חדש , עם בשנה הראשונה שלו על הכביש הוא הושבת .

פשוט אני לא יודע אם זה בכל ביטוח ככה או שרק בספציפיים .

אז כדאי לך לברר את הנקודות האלו גם , או שיותר חכמים ממני פה יגידו לך .

מצער לשמוע על מקרה כזה , עוד במיוחד שהרכב עוד ''טרי'' כמעט מהניילונים , ועוד במיוחד שזה ג'ולייטה , רכב נחמד ביותר לדעתי .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

הכל תלוי איזה ביטוח, אצלנו האסטרה הייתה בת שנתיים וקרה לנו מקרה דומה, הוחלף פגוש ופנס קדמי במקורי וחדש וקיבלנו גם ירידת ערך.

פורסם

תלוי בביטוח שרכשת... יש סוג ביטוח שאם הנזק הוא מעל ל 15% (אולי קצת יותר) בשנתיים הראשונות אז אתה מקבל רכב חדש ולא על פי המחירון.

הכל רשום בפוליסה.

הכי טוב לשאול את הסוכן לקוות שקניתה פוליסה טובה .

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

אני לא יודע אם זה עניין של פוליסות, אך אצלינו גם נעשתה תאונה עם רכב חדש (פחות מ2000 ק"מ בזמנו), והשמאי והביטוח אמרו שבשביל להשבית צריך נזק של 60%. (היה "רק" 40)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
אז ככה - השבתה מעל 50%.

הרכב יתוקן בחלקים חדשים ומקוריים.

ואתה תקבל ירידת ערך.

צודק. יש פה כמה תגובות שקצת מבלבלות אותך - זה לא הביטוח שלך שמופעל בכלל, אלא הצד ג' של הפוגע. והוא חייב לפי חוק לממן לך החלפה לחלקים חדשים ומקוריים כי הרכב בן פחות משנתיים, וכן חייב בפיצוי מלא על ירידת ערך מהשקל הראשון.

עשית טעות אחת שאתה חייב לתקן - תזמין שמאי מטעמך ומהר. בפרט כזה שייודא שאכן הותקנו חדשים, יצלם לפני אחרי ותוך כדי, ויקבע את ירידת הערך. גם את שכרו ישלם בסוף הצד הפוגע.

ואל תתפשר על קבלת הסכום המלא בירידת הערך, כי קביעת השמאי היא סופית ומחייבת, גם אותך במכירה עתידית.

פורסם

תודה לכולם.

כפי שכבר נאמר הביטוח הוא לא שלי, אלא צד ג' של הפוגע.

לאחר בירור עם הסוכן שלנו, הוא הזמין לנו שמאי(ולא הפוגע) ככה שאני מאמין שיהיה בסדר.

מה בנוגע לשלדה? אין שום עניין מבחינת הביטוח? אם יש נזק משמעותית וביטחותי?

פורסם

מה בנוגע לשלדה?

אתה מבקש חוות דעת על סמך התמונות שלא העלת? או שסתם ננחש?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש סעיף שאפשר להוסיף בפוליסה לרכב חדש בשנה הראשונה ,חדש מול ישן אם הנזק 40% ומעלה וזה רק בשנה הראשונה , תבדוק עם הסוכן אם יש לכם סעיף כזה בפוליסה .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

• תוכן חדש...