Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעייה היא לא בהספק המירבי אלא במומנט, ובזה למנועים מוגדשים אין ולא תיהייה תחרות.

נהג במאזדה 3 החדשה עם מנוע 1.5 ותעבור לגולף 1.2 TSI.

עם כל הכבוד לטכנולוגיית הסקאייאקטיב, בתאוצה הגולף מותירה את המאזדה הרחק הרחק מאחור, וכבונוס,היא גם חסכונית ממנה בהרבה.

מנוע שמפיק את הספקו המירבי ב 7,500 סל"ד לעולם לא יכול להיות גמיש, אלא אם מדובר במנוע גדול יחסית.

במכוניות ספורט ואופנועים (במיוחד) אין צורך במומנט אלא בהספק מירבי, ובטכנולוגיות של ימינו אין בעייה להגיע להספקים גבוהים גם במנועים אטמוספריים.

בהשוואה בין מאזדה 3 לגולף יש להתייחס לפרמטרים נוספים מעבר למנוע. לגולף אכן ביצועים טובים יותר, אך בסביבה הררית יותר כבר לא יהיה לה כזה יתרון בצריכת הדלק, אם בכלל.

שאלת השאלות; האם אני באמת צריך 20 ומשהו קג"מ ב-1500 סל"ד? כנראה שלא.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מומנט גבוה בסל"ד נמוך אף פעם לא מזיק, וכל המרבה הרי זה משובח.

אבל כנראה שזה באמת עיניין של תפיסה; להערכתי, ויתכן בהחלט שאני טועה, היצרנים היפנים לא רוצם להראות כנגררים אחרי היצרנים האירופאיים, וממשיכים להשקיע בפיתוח מנועים אטמוספריים.

ואם במאזדה עסקינן, חובה לציין שהם השקיעו הון עתק בפיתוח מנועי וואנקל ומנועים בעלי מחזור מילר, למרות שהיה די ברור שהשקעתם תרד לטימיון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שאלת השאלות; האם אני באמת צריך 20 ומשהו קג"מ ב-1500 סל"ד? כנראה שלא.

צריך.

זה מאפשר נהיגה נינוחה וחסרת מאמץ.

יש לי אוטו עם טורבו, 75 כ"ס ו 17 קג"מ ב 1700 סל"ד וגם אוטו אטמוספרי 110 כ"ס ו 16 קג"מ ב 4500 סל"ד.

הראשון הרבה יותר נעים לנהיגה ומתאים הרבה יותר לסגנון הנהיגה שלי.

פורסם

בוודאי שצריך! בהשתלבות בתנועה מהירה, בעקיפה (בעיקר בחד-מסלולי כשאתה שואף להשלים את העקיפה בהילוך אחד) ובמניעת פגיעה מאחור, כולל בזחילה בתנועה אטית. מומנט המנוע משמש גם לשליטה בקשת הפניה בעיקולים.

נכון שדווקא המנוע הלא גמיש מקנה תחושה כוחנית ומהנה (עקב כוח שמתפרץ בפתאומיות) אך הוא בהכרח פחות פרקטי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היה לי גולף דור 7 1.2 מהעבודה, הרכב היה יותר חסכוני מהרכב הפרטי שלי (ג״אז ידני) שבעצמו מאוד חסכוני, ומעולם לא היה חסר לי כח, גם השהיית הטורבו לא ממש מורגשת מול הרנו מגאן דיזל שהיתה לי. למעט ענייני אמינות שלא הספקתי לבדוק (היה לי חשש כי הרכב רוקן את השמן לפני הטיפול הראשון) או עלויות טיפול שוטפות שלא שילמתי עליהם, לא התגעגתי בכלל למנועים האחרים שהיו לי.

פורסם

לינארי או לא לינארי תלוי במצערת, לפחות אצלי. יש איזו נקודה ברצועת הכוח, שאם אני נמצא בה בהילוך שני ולוחץ מספיק על המצערת (לא מעיכה!), יש פרץ פתאומי של כוח שמדביק אותך לכסא (הכל יחסי, כן?), מה שעשוי להיות מאד משעשע לפרקים, אם כי לעיתים רחוקות אופיו הלא צפוי עלול לסכן.

:idea:
פורסם

המנוע שיש בטויוטה gt86 ואחותה מבית סובארו ששכחתי את השם שלה שזה מוזר כי אני בטוח שזה שם יותר קליט מgt86

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
מה זה מנוע טויובארו?

לא מנוע טויובארו. הביטוי טויובארו מתייחס לצמד התאומות טויוטה GT86/סובארו BRZ

היה לי גולף דור 7 1.2 מהעבודה, הרכב היה יותר חסכוני מהרכב הפרטי שלי (ג״אז ידני) שבעצמו מאוד חסכוני, ומעולם לא היה חסר לי כח, גם השהיית הטורבו לא ממש מורגשת מול הרנו מגאן דיזל שהיתה לי. למעט ענייני אמינות שלא הספקתי לבדוק (היה לי חשש כי הרכב רוקן את השמן לפני הטיפול הראשון) או עלויות טיפול שוטפות שלא שילמתי עליהם, לא התגעגתי בכלל למנועים האחרים שהיו לי.

חסכוני יותר מג'אז ידני? באותם כבישים ואותם תנאים? ג'אז היא אחת המכוניות האטמוספריות היותר חסכוניות שיש.

בוודאי שצריך! בהשתלבות בתנועה מהירה, בעקיפה (בעיקר בחד-מסלולי כשאתה שואף להשלים את העקיפה בהילוך אחד) ובמניעת פגיעה מאחור, כולל בזחילה בתנועה אטית. מומנט המנוע משמש גם לשליטה בקשת הפניה בעיקולים.

ואת כל זה אתה עושה ב-1500 סל"ד? משתלב בתנועה מהירה? פונה בעיקולים? עוקף? :roll:

אני מקווה שאתה מאמין לעצמך, כי לי זה נשמע הזוי, שלא לומר מופרך.

ובשביל להמנע מפגיעה מאחור, גם פיקנטו עם מנוע ליטר אטמו' יכולה להספיק.

צריך.

זה מאפשר נהיגה נינוחה וחסרת מאמץ.

יש לי אוטו עם טורבו, 75 כ"ס ו 17 קג"מ ב 1700 סל"ד וגם אוטו אטמוספרי 110 כ"ס ו 16 קג"מ ב 4500 סל"ד.

הראשון הרבה יותר נעים לנהיגה ומתאים הרבה יותר לסגנון הנהיגה שלי.

מן הסתם, סגנון הנהיגה שלנו שונה :wink:

פורסם

אגב, לא בכדי נתתי את הדוגמה על 1500 סל"ד. אם תחשבו על כך לעומק, תראו שהתועלת של זה מוטלת בספק, קל וחומר שזה עשוי לייצר עומס יתר על מכללי הנעה; ציריות למשל.

פורסם

מן הסתם, סגנון הנהיגה שלנו שונה :wink:

נכוון, ל 4500 סל"ד אני לא מגיע אף פעם ולכן לא עוזר לי שיש שם מומנט גבוה.

לעומת זאת ברוב זמן הנהיגה מנוע אצלי פועל באיזור 1300-2500 סל"ד ולכן המומנט הגבוה בסל"ד זה בא לידי ביטוי.

פורסם
מבחינה זו - וכפי שציינו אחרים לפני - אפשר להעריך את היצרנים היפניים על כך שהם עדיין מאמינים במנועים האטמוספריים ולא סיימו להוציא מהם את המיטב.

מסכים.

בקיצור, אל תמהרו להספיד את המנועים האטמוספריים רק בגלל שאירופה מתעצלת לתכנן מנועים יעילים כאלו והולכת לפתרון הקל והנוח של מגדש טורבו.

נכון אם הבעיה היתה יעילות, אבל לפי הכתבה הבעיה היא פליטת מזהמים.

אגב יעילות חשובה אבל בעקבות הירידה הדרסטית במחיר הנפט הגלמי, יחזרו לדעתי לרכבים בזבזנים וחזקים, כמו שהיה בשנים קודמות כאשר הדלק היה זול.

נכוון, ל 4500 סל"ד אני לא מגיע אף פעם ולכן לא עוזר לי שיש שם מומנט גבוה.

ומה קורה כאשר מצטרפים לכביש מהיר בתחילה של עליה חזקה (למשל ממוצא לכיוון מערב) ? לדעתי רצוי להאיץ מאוד (כלומר גם סל"ד גבוה) כדי להגיע כמה שיותר מהר לקצב התנועה מסביב.

יהודה

פורסם

ומה קורה כאשר מצטרפים לכביש מהיר בתחילה של עליה חזקה (למשל ממוצא לכיוון מערב) ? לדעתי רצוי להאיץ מאוד (כלומר גם סל"ד גבוה) כדי להגיע כמה שיותר מהר לקצב התנועה מסביב.

יהודה

מה שקורה זה שנותנים גז ומאיצים בסל"ד גבוה כשצריך.

אתה יודע, לא חייבים להתייחס לכל משפט בדיוק לפי הפירוש המילולי שלו :-)

הכוונה הייתה להעביר את הרעיון בכלליות, אפשר להחליף את ה"אף פעם" ב"לעיתים נדירות".

פורסם (נערך)

נו מי מרים את הכפפה ועושה פרוייקט מחשמל בשביל חברי הפורום?:twisted:

עוד משהו שמעניין אותי, לרוב אנשים צוחקים על שיפורים שמוסיפים פחות מ10 כ"ס בPEAK, מה שאותי מעניין זה האם צריך לעניין אותנו רק הערך של התוספת בפיק או לא פחות חשוב מה קורה בכל תחום הסל"ד ובעיקר מה השיפור במומנט, למשל לי מאוד חסר המומנט בגרנדה 1.4 שלי ואני חייב לאמץ אותו מעל 3000 סל"ד אם אני רוצה לזוז קצת, הלוואי והייתי משפר את המומנט שלי בתחום ה2000 סל"ד זה היה משנה לגמרי את הנסיעה ברכב ובעיקר את המישחק עם ההילוכים.

מי שמבין אשמח אם הוא יוכל להעיף מבט בדיון שקישרתי אליו לגבי הטורבו החשמלי ולומר את דעתו על השיפור שמוצג בגראפים בעיקר לגבי המומנט , האם זה ניראה שווה ביחס להשקעה או לא?

אם ניתארגן על פרוייקט שכזה זה יכול להתאים לרובנו ביגלל נפח המנועים הדיי זהה בארץ (1400~1600), והאם חובה לעדכן תוכנת ניהול מנוע או שבשביל שיפור בתחום הביניים המחשב יצליח להיסתדר עם התוספת של האוויר?

ועוד בעיה קטנה, כיצד נוכל לעשות את הפרוייקט הזה ברכבים שלנו ועדיין להשאיר אותם שיראו כמו סטאפ מקורי כי הדבר האחרון שנירצה שיורידו אותנו מהכביש ביגלל "שיפור" שכזה.

ודבר אחרון- רק אותי מדאיג כל השיפצורים שעשו באיזור הדוושה לצורך הפעלת הטורבו?, מפחיד אותי המיקרה של הדוושה הניתקעת של קורולה ולכן לא רוצה שהדוושה תילחץ על שום סוויץ' שם למטה :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...