Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אתמול בערב, יצאתי מחנייה של בית ספר ובניין, חזרתי ברוורס ורכב שכנראה היה בשעתו באמצע יציאה מחנייה, נכנסתי בו, בכל אופן לאחר החלפת הפרטים והכל התחלתי לנסוע ומאז אני בחששות מרובים, פוחד לכנס לצמתים פוחד לנסוע.

אני אפילו לא חושב שאני אעלה על הרכב בינתיים עד שאני ארגע, יש לציין שאני נהג חדש.

רציתי לדעת, בתור חבר'ה שכנראה עברו כאלו דברים בחייהם וגם היו חדשים בתחום, איך התמודדתם עם המצב ? עם החששות.

נ.ב ברור לי שאני לא עולה על הכביש עכשיו בחוסר ביטחון, לא ראוי שאני אסכן נהגים אחרים בגלל חוסר ביטחון שלי.

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם

אני 11 שנה על הכביש ולא יצא לי לעשות תאונה כלשהי (גם לא שריטה, טפו טפו טפו), אבל אמי בזמנו עשתה תאונה ברוורס ולכן אני חושב שזה יתאים לפה, נכנסה באיזו סיוויק חדשה והרסה לה שם 2 דלתות, מפה לשם היא גם פחדה וביקשה תמיד שאני אסיע אותה.

כמה ימים נמשך הסידור הזה עד שנמאס לי, והכרחתי אותה לשבת ליד ההגה בזמן שאני יושב לידה... אחרי כמה זמן בשיטה הזאת זה הסתדר.

שם המשחק זה להמשיך הלאה, לבד או עם מלווה.

פורסם

תראה אני 9 שנים על הכביש ובחיים לא עשיתי תאונה אבל קרה שנכנסו בי, זה אומר שאני עכשיו צריך לפחד מכל דבר. אם אתה באמת מפחד תנסה לנסוע בשעות הכי שקטות שאין כמעט אף אחד על הכביש והכי חשוב להשתמש במראות ולא לעשות פוזות בגלל שאתה ליד החבר'ה בבית ספר.

פורסם

אבא שלי עשה סלטה של 720 מעלות עם פיאט 600, שבסופו של דבר נעמדה על 4 גלגלים. היה נהג חדש (ובן 40+) והרכב היה בן שבוע. חבר, נהג ותיק, הושיב אותו מאחורי ההגה ואילץ אותו לנהוג כמה ק"מ עד המוסך.

מאז שהמכונית יצאה מהתיקון לא הפסיק לנהוג משך 51 שנה, חדל רק לאחרונה בגלל פציעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואו, אתם לא מבינים כמה מוטיבציה אתם מכניסים בי, זה נשמע פתי והזוי, אבל כן, שאני שומע איך אנשים אחרים התמודדו ואנשים שטפו טפו לא עשו תאונות בחייהם, זה רק מכניס בך את ההבנה של "תנהג, לפי החוקים, רגיל ותהנה" שכל הזמן הייתה לי בראש.

אני חייב לציין, אני לא בחור שעושה "פוזות".

אני כנראה אעשה כמה נסיעות עם אבי לפני שאעלה לבדי על ההגה שוב.

תודה רבה רבה רבה לכם, אני לא יכול לתאר כמה אני מודה לכם אפילו שזה הזוי ופתי (כפי שאמרתי).

פורסם
ואו, אתם לא מבינים כמה מוטיבציה אתם מכניסים בי, זה נשמע פתי והזוי, אבל כן, שאני שומע איך אנשים אחרים התמודדו ואנשים שטפו טפו לא עשו תאונות בחייהם, זה רק מכניס בך את ההבנה של "תנהג, לפי החוקים, רגיל ותהנה" שכל הזמן הייתה לי בראש.

אני חייב לציין, אני לא בחור שעושה "פוזות".

אני כנראה אעשה כמה נסיעות עם אבי לפני שאעלה לבדי על ההגה שוב.

תודה רבה רבה רבה לכם, אני לא יכול לתאר כמה אני מודה לכם אפילו שזה הזוי ופתי (כפי שאמרתי).

גם אבא שלי בזמנו נסע שיכור (וגם מי שפגע בו נסע שיכור) התהפך באוויר ואיבד רגיל.

אחח הזמנים הטובים בברית המועצות

פורסם

טייסים שעוברים תאונת טייס, מעלים אותם כצה שיותר מהר חזרה על המטוס.

מה לעשות תאונות קורות, טוב שאין נפגעים בנפש, תפיק לקחים אך אל תחשוש לנהוג.

פורסם

הייתה לי תאונה שהולך רגל קפץ לכביש ונכנסתי בו עם אופנוע, מסתבר שהיה על סמים וגם הוציא על הפרמדיקים שטיפלו בו סכין וניסה לדקור אחד מהם... כמובן שלא הייתי אשם בתאונה אבל 2-3 חודשים אחר כך עוד היו לי חששות כשנהגתי באזורים עם הרבה הולכי רגל.

כמו שכבר אמרו, תחזור לנהוג והביטחון יחזור בעצמו.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

הדרך הכי טובה לחזור ישר לנהוג,ככה זה בכול תחום בחיים.

לפני שנה התחלתי מקום עבודה חדש,אחרי חודש הפלתי חלק שעולה 5 אלף דולר והוא נשבר,אתה יכול לתאר כמה לא נעים היה וגם לי היה ישר פחד לעבוד עם החלקים הללו.

אתה יודע מתי חזרתי לעבוד עליהם? תוך 20 דקות קיבלתי חלק חדש.

ככה גם אתה,מחר תתחיל לנהוג,טעויות ותאונות קורות לכולם,החוכמה היא להפיק לקחים למה זה קרה ואיך מונעים זאת בעתיד,להגיד לך שזה יפתור לגמרי את הבעיות?

לא אבל זה יקטין.

רק אתמול בכפר ורדים נכנסתי באין כניסה בלי שמתי לב ועוד לא הבנתי למה הרכב מולי נוסע בנתיב שלי ולא מפנה לי את הדרך... ואני לא נהג חדש :).

ככה שתהנה מהנהיגה טעויות יקרו וגם תאונות זה חלק מהנהיגה גם כשלפעמים זאת לא אשמתך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
טייסים שעוברים תאונת טייס, מעלים אותם כצה שיותר מהר חזרה על המטוס.

מה לעשות תאונות קורות, טוב שאין נפגעים בנפש, תפיק לקחים אך אל תחשוש לנהוג.

צודק בהחלט, זה מה שאעשה.

הייתה לי תאונה שהולך רגל קפץ לכביש ונכנסתי בו עם אופנוע, מסתבר שהיה על סמים וגם הוציא על הפרמדיקים שטיפלו בו סכין וניסה לדקור אחד מהם... כמובן שלא הייתי אשם בתאונה אבל 2-3 חודשים אחר כך עוד היו לי חששות כשנהגתי באזורים עם הרבה הולכי רגל.

כמו שכבר אמרו, תחזור לנהוג והביטחון יחזור בעצמו.

זה המצב שלי עכשיו וזה די הזוי, אבל אני אקשיב לכם ואני מאמין שאכן ככה הכל יחזור לקדמותו.

הדרך הכי טובה לחזור ישר לנהוג,ככה זה בכול תחום בחיים.

לפני שנה התחלתי מקום עבודה חדש,אחרי חודש הפלתי חלק שעולה 5 אלף דולר והוא נשבר,אתה יכול לתאר כמה לא נעים היה וגם לי היה ישר פחד לעבוד עם החלקים הללו.

אתה יודע מתי חזרתי לעבוד עליהם? תוך 20 דקות קיבלתי חלק חדש.

ככה גם אתה,מחר תתחיל לנהוג,טעויות ותאונות קורות לכולם,החוכמה היא להפיק לקחים למה זה קרה ואיך מונעים זאת בעתיד,להגיד לך שזה יפתור לגמרי את הבעיות?

לא אבל זה יקטין.

רק אתמול בכפר ורדים נכנסתי באין כניסה בלי שמתי לב ועוד לא הבנתי למה הרכב מולי נוסע בנתיב שלי ולא מפנה לי את הדרך... ואני לא נהג חדש :).

ככה שתהנה מהנהיגה טעויות יקרו וגם תאונות זה חלק מהנהיגה גם כשלפעמים זאת לא אשמתך.

תודה רבה, אתה צודק בהחלט, אני עכשיו התחיל לחשוב ולהפיק לקחים מה עשיתי לא בסדר ולהבא מה אעשה בכדי שלא יקרה.

זה נראה לי עכשיו הזוי ומוזר שאם אני אחוזר לנהוג הכל יחזור, אני די אטום ולא מאמין, אבל אין לי מה להפסיד, אחזור לנהוג בזהירות וכמו שצריך בכדי למנוע את הפעם הבאה שלא תבוא.

אתם מקסימים, תודה על כל התגובות החמות, בפורומים אחרים אנשים פשוט סוקלים אותך על זה שעשית את התאונה ומתעסקים בתפל ולא בעיקר, תודה.

פורסם (נערך)

יש לי סיפור (דווקא נחמד) עם תאונות.

בזמנו (2005) בשיעור מס' 12, ניגשתי לכיכר במהירות וחשבתי שיש לי זמן לכנס ולהשתלב לפני שיגיע קטנוע לכיווני, המורה באותה העת חשב אחרת, ובלם לי בלימה חזקה ממש בכניסה לכיכר, דאיהו רייסר מהדגם הישן יותר 97 נכנסה בי מאחור , נשברו פנסים ותא המטעם קיבל מכה רצינית (קורולה 2000 דיזל). הגוף שלי עף קדימה על הסטירינג והרגשתי מעט כאבים בגב, אך לא התרגשתי כל כך.. ירדנו אני והמורה שלי בחנו את הנזק והמשכנו בשיעור, כרגיל. ידעתי שזה קורה לפעמים ואני רק תלמיד, המורה הרגיע אותי בדק שהכל בסדר, הסביר לי שאני לא האשם וכך הכל המשיך, נרגעתי והיום אני עם ניסיון 10 שנים על הכביש.

אל תתרגש יותר מדי. קח קצת אוויר , ותחזור לאט לאט להגה, אם זה קצת קשה לך, קח את אבא או חבר מבוגר יותר בתור מלווה יומיים והכל יסתדר :)

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
יש לי סיפור (דווקא נחמד) עם תאונות.

בזמנו (2005) בשיעור מס' 12, ניגשתי לכיכר במהירות וחשבתי שיש לי זמן לכנס ולהשתלב לפני שיגיע קטנוע לכיווני, המורה באותה העת חשב אחרת, ובלם לי בלימה חזקה ממש בכניסה לכיכר, דאיהו רייסר מהדגם הישן יותר 97 נכנסה בי מאחור , נשברו פנסים ותא המטעם קיבל מכה רצינית (קורולה 2000 דיזל). הגוף שלי עף קדימה על הסטירינג והרגשתי מעט כאבים בגב, אך לא התרגשתי כל כך.. ירדנו אני והמורה שלי בחנו את הנזק והמשכנו בשיעור, כרגיל. ידעתי שזה קורה לפעמים ואני רק תלמיד, המורה הרגיע אותי בדק שהכל בסדר, הסביר לי שאני לא האשם וכך הכל המשיך, נרגעתי והיום אני עם ניסיון 10 שנים על הכביש.

אל תתרגש יותר מדי. קח קצת אוויר , ותחזור לאט לאט להגה, אם זה קצת קשה לך, קח את אבא או חבר מבוגר יותר בתור מלווה יומיים והכל יסתדר :)

חחח, מכיר את הסיפורים הללו, חבר טוב שלי גם עבר תאונה קטנה בשיעור והמורה אכן לא אמר מילה מצידו.

החשש הוא לעשות את הטעות הזאת שוב, אבל מה שאני אעשה זה אפיק מחר לקחים מזה, יש לי זמן מחר לשבת ואני פשוט אכתוב לעצמי מה עשיתי נכון ומצד שני מה לא וכך להבא זה יהיה לי בראש.

תודה שוב !

פורסם

לפני חצי שנה נהגת נכנסה בי מהצד בכביש מהיר והטיסה אותי לתוך גדר הפרדה מבטון. אחרי שהחלמתי מהפציעות חזרתי מייד לנהוג.

אני לא אשקר, כשרכבים עוקפים אותי צמוד מידי אני עדיין נכנס ללחץ ברמה מסויימת, אך לא ברמה שאי אפשר להתמודד.

פשוט תעלה שוב להגה. ככל שתדחה את זה, כך זה יהיה מפחיד יותר. בהצלחה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תוכן חדש...