רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול שאלה לגבי שימוש נכון בגיר אוטומטי: בירידות תלולות, אני נוהג להאט (לסביבות 40 קמ"ש או פחות) ואז לשלב להילוך שני על מנת להמעיט בשימוש בבלם, ותהיתי אם זה יעיל להשתמש בשיטה זו גם בהאטה "רגילה" לפני עצירה, למשל לפני רמזור. אמנם ההאטה אפקטיבית, אך הרכב "מקרטע" מעט בשילוב ההילוך, וכמובן שאני גם כופה על תיבת ההילוכים "שינוי מדיניות" ואולי עדיף לדבוק בהורדת ההילוכים בקצב שהיא קובעת, גם אם זה כרוך בשימוש רב יותר בבלם...?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 962 צפיות
כביש אזור לכיוון תל אביב, בצומת של רחוב המכתש, יש שעון ליד הרמזור אדום של הולכי הרגל. השעון סופר לאחור ומראה כמה זמן יש עד לאור הירוק. האם זה משהו נסיוני? האם יהיה כאלה גם לרכבים? מישהו נתקל גם במקומות אחרים? מעניין...
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום כולם, רכשתי היום בשעה טובה רכב משומש-חדש! המוכר איש מבוגר ואמין, טיפל רק במוסך המרכזי (עברנו ולקחנו ספר טיפולים מסודר) לקחנו את האוטו למכון בדיקה לבחירתי וכו. בסוף ניגשנו לדואר והעברנו בשמחה את הבעלות לרכב אלי. אבל, מכל ההתרגשות של היום לא חתמנו על זכרון דברים. הוא לא הציע, ואני שכחתי. בדכ, אני מקפידה על כך. האם יש טעם לערוך משהו כזה בדיעבד? מה הסיכון? תודה על העצה!
הודעה אחרונה מאת j22bulfas, -
-
סאנגיונג קורנדו החדש נוטש את קו העיצוב האופייני של סאנגיונג ומיישר קו עם אלמנטים עיצוביים גלובאליים. האם זה אומר שסוף סוף יכולה סאנגיונג להשיר מבט אל עבר מתחרותיה ללא שום רגשי נחיתות? יניב, חובב סאנגיונג מושבע, התנדב לקחת אותו לסיבוב וחזר עם המון רושם חיובי. סאנגיונג קורנדו החדש - מבחן דרך.
הודעה אחרונה מאת fanman, -
- 0 תגובות
- 758 צפיות
אני בתהליכים לבצע ייבוא אישי של רכב אמריקאי. אני בתחילת הדרך וקצת חושש מהבירוקרטיה. המליצו לי על חברה בשם ס.א.מ הובלות ושילוח בינלאומי http://www.sam-shipping.co.il/ אם מישהו מכיר את החברה אני אשמח לחוות דעת. או אם יש למישהו להמליץ לי על חברה אחרת אז בשמחה. תודה!
הודעה אחרונה מאת רן דבוש, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
למה יש רמזורים ירוקים שישר מתחלפים לצהוב ללא התראה ויש כאלו שמהבהבים?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
חבר שלי מחפש סאנרוף למאזדה 3 וחשבתי לשאול פה, מצאתי את זה באיביי: http://www.ebay.com/itm/MAZDA-3-2004-2009-COMPLETE-SUNROOF-WITH-MOTOR-/121612225361?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c50a74b51 המוכר טוען שזה במצב טוב , המוצר עולה 300 שקל, נגזים ונאמר שגם משלוח יעלה 300 שקל, ב-600 שקל + מעמ = 720 שקל יש לנו סאנרוף תקין ועובד. כמה התקנה יכולה לעלות? על פי סרטונים ביוטיוב נראה שתוך 3 שעות אפשר לגמור עם זה קומפלט. 1500 שקל? ב2200 שקל אפשר לעשות סאנרוף מקורי לרכב? או שיש פה דברים נסתרים שאני לא רואה? בלי הצעות וכו' בבקשה זה לא בשבילי, סתם מתעניין על הדרך
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
-
שלום משהו שלא ממש קשור לרכב, אבל אולי מישהו פה יודע. אני גר בכפר יונה, באזור צפון השרון. בחודשים האחרונים בנסיעותי באזור אני נתקל שוב ושוב בקבוצות של מכוניות (בדרך כלל 10-20 מכוניות) שנראות פרטיות לגמרי, בלי סמלי חברות, מדגמים לא אחידים, שנוסעים עם מין אנטנה עבה ולבנה באורך כמטר שמחוברת להם לגג. ככה הם משוטטים ונוסעים להם בקבוצה, כשלפעמים ראיתי אותם חונים ביחד במין שטח התארגנות לפני או אחרי הנסיעה. לפעמים גם ראיתי קבוצות של רכבי שטח עם אותו מתקן עליהם. מישהו יודע במה מדובר ? איזה מידע הם אוספים ? מה הם עושים ומי עומד מאחורי זה ? (המשרד לאיכות הסביבה ? גוגל ?). סתם מאד מסקרן אותי...
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, למשל יש מצב שאני בחנייה, אני למשל רואה אנשים שישר יוצאים אפילו שהם קרובים, הם שוברים הגה ויוצאים, אך שאני במצב שלהם ונוהג, אני מרגיש כאילו אני אכנס ברכב מקדימה ככה שיוצא לי מלא לעשות רוורס וכו' ... האם יש שיטה כל שהיא ? איך אתם מצליחים לחשב את זה ולדעת בטוח ?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
יבואנית פולקסווגן הגרמנית, צ'מפיון מוטורס, החלה לאחרונה במכירת הפולו מתוחת הפנים. בין השינויים הבולטים ברכב הם הפרונט החדש שכולל תאורת LED מרשימה, פס כרום בפגוש, שינויים בעיצוב הפנימי, מערכת מולטימדיה 5 עד 6.5 אינץ' מלאה כולל ניווט, לוח שעונים מפורט הכולל מחשב דרך, מד דלק ומד חום מנוע אנלוגיים. גם האחריות הועלתה לשנתיים לשלוש שנים מלאות, אך לקוח יוכל לוותר על השנה השלישית תמורת זיכוי של 1700 ש"ח בעת הזמנת הרכב בתחום יחידות הכוח ממשיכה היצרנית לעשות שימוש בין היתר במנועי ה- TSI וגירי ה- DSG7 שאמורים לזנוח את מחלות הילדות מאחור. ברשימת המנועים ותיבות ההילוכים ניתן למצוא מנוע 1.2 ידני 5 הילוכים המספק 90 כ"ס, מנוע 1.2 המספק 90 כ"ס המשודך לתיבת הילוכים רובוטית כפולת…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
ה-i20 החדשה של יונדאי מציגה שלל שיפורים לעומת הדגם היוצא. היא מרווחת יותר, איכותית יותר, שקטה יותר והכי חשוב - מעוצבת יותר. ולמרות השיפור, היא נותרה מכונית בינונית למדי שאינה מצטיינת בדבר. היא לא הכי מאובזרת, לא הכי מרווחת, לא הכי חסכונית ולא הכי מהירה. ככה יוצא שהיא בסדר. לא יותר, לא פחות. מבחן דרך ל-i20 החדשה של יונדאי
הודעה אחרונה מאת mogo, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 992 צפיות
שלום לכולם, בפיקנטו יש בפגוש למטה שני פנסים (מחזירי אור??) אחד מהם משוחרר קצת ולא במקום עקב תאונה קלה, זה עובר טסט? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת supermanman, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
סרטון קצר שבו נהגתי במכונת דריפטים של חבר. בתור אחד שהיה רגיל להדריפט עם מיאטה- מדובר במשהו שונה לחלוטין שדורש הרבה יותר דיוק ועדינות. הדיפרנציאל נעול, וכל הפנייה של ההגה, גם הקטנה ביותר מוציאה את הזנב לטיול. תהנו! https://vimeo.com/125124835
הודעה אחרונה מאת David-Honda, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היום נסעתי לבקר את החבר שלי בבית חולים רוטשילד(בני ציון)בחיפה,חניתי לאורך הרחוב גולומב,כשחזרתי גיליתי שגנבו לי חלק פלסטיק שמקיף את פנס ערפל,עניין של שעה,באור יום.אני כל כך כועס על הפרזיטים שעושים את זה. 100% שזה קרה שם,כי לפני כל נסיעה אני עושה סיבוב מסביב לרכב. רכב חדש,מזדה 3,אתם חושבים שיש סיכוי למצא את החלק הזה בפירוקיות,או שרכב עדיין נדיר שם? מחר אני אגש לסוכנות מזדה,נראה מה הנזק.
הודעה אחרונה מאת David-Honda, -
-
מה ההסבר לכך שבהרבה תאונות הנהג נהרג והנוסע שלצידו נפצע (בדרגות שונות) אך לא נהרג? 1 2
מאת nimrod7676-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לדוגמא המקרה האחרון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4648213,00.html הנהג נהרג והנוסע שלצידו נפצע קל-בינוני. אני זוכר שזה המצב בעוד הרבה תאונות. מה יכול להיות הסבר אפשרי לזה?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
בישיבה שהתקיימה ב-7.3.15 הוחלט כי יתאפשר התקנה ורישום של פנסי קסנון מהתקנה מקומית. התקנה ורישום יתאפשרו רק ברכבים אשר קיים לגבם דגם זהה אשר יצא את שערי היצרן עם פנסים מקוריים. ההתקנה והרישום יהיו בכפוף לאישור מוסך/חשמלאות רכב על שדרוג מערכת החשמל ובדיקה במכון רישוי. את השינוי יש לרשום על גבי התר לביצוע שינויים(ר"ש 23 מקוצר) ולהפנות את בעל הרכב למשרד הרישוי לשם רישום ההתקנה ברישיון הרכב. לא יאושרו פנסים אשר עצמתם תעלה על 4800K. הפעולה במכון הרישוי: בוחן רכב יבצע זיהוי לרכב הנבדק, יבדוק אישורים נלווים(אישור מח' טכנית של היבואן, אישור התקנה ממוסך/חשמלאות רכב) ויבצע בדיקת כיוון אורות ועצמה. הבוחן ינפיק אישור תקינות ויחתום עליו(חתימה אלקטרונית) וחותמת המכון. …
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שווא קריאה: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-32203-%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%93%D7%9E%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%9C.aspx?utm_source=mako&utm_medium=content&utm_campaign=HpAutoComponent&partner=HpAutoComponent אני מתחבר לחלק גדול מהדברים, המכוניות היום מהירות יותר, עצמאיות יותר ומבודדות יותר. הנהג הממוצע מפנה את יכולות הריכוז שלו וקבלת ההחלטות לטלפונים, מערכות ניווט, מערכות מולטימדיה ולפעמים סתם מחשבות בהקיץ. ברגע האמת הנהג לא מוכן ומגיב מאוחר מדי. כנראה שחלק מהתרחישים המסוכנים היו נמנעים מלכתחילה ע"י נהיגה פרואקטיבית הצופה את הנולד, דבר שאפשרי…
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 55 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
זה לא סוד שמדינות מודרניות טובעות בחוקים, תקנות ונהלים שעל חלקם כבר אבד הכלח וחלק אחר מעולם לא היה הגיוני או רלוונטי. אם הייתה לכם האפשרות לכהן כשר או דמות מרכזית אחרת במשרד התחבורה משרד ממשלתי רלוונטי אחר, אילו חוקים ותקנות הם הראשונים שהייתם בוחרים לשנות? כדי להתחיל את הדיון יש לי כמה שינויים שעוברים לי בראש: חוק הספורט המוטורי - הוכיח את עצמו כמיותר משתי סיבות עיקריות: 1. ביזבוז אדיר של כספים במשך שנים מבלי יכולת להציג שום התקדמות בתחום 2. חיסול מעט הספורט המוטורי שעוד היה קיים לפניו. הגבלת מהירות - הייתי מגדיל את המהירויות המותרות ברוב הכבישים הבין עירוניים מצד אחד ומצד שני מפחית באכיפה. שיפור רכבים - התקנות והחוקים סביב השיפורים דיי מגוחכים במיוחד…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 711 צפיות
שלום חברים. אני מעוניין להזמין כמה חלקי פח למאזדה שלי מEBAY. האם המכס עלול לעשות לי צרות ?
הודעה אחרונה מאת gavriel_ov, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שאל אותי שאלה. יש להוריו רכב חדש שהדגם של הצמיגים הינו bridgestone turanza t001 הוא התקשר לכמה פנצ'ריות והם לא מביאות את הצמיג הזה, הוא עדיין בחיפושים. בעקבות עליה על המדרכה במהירות אחד הצמיגים התפוצץ. הרכב הינו בעל 3000ק"מ. מה הייתם עושים ברכב חדש כזה? מחליפים זוג צמיגים על אותו הסרן? מחליפים רביעיה? בברכה, אריאל
-
- 8 תגובות
- 892 צפיות
ערב טוב לכולם קודם כל חייב לציין שרק הצטרפתי לכאן,בדקתי ואכן פורום נפלא ומקום מתאים לשאול את השאלות שלי ולקבל תגובות מקצועיות מכם. קודם כל התחלתי ללמוד נהיגה אני כבר שיעור 16,גיר ידני ויש לי כמה שאלות. 1-מה ההבדל בין מנוע דיזל למנוע בנזין?כי האוטו הרבה פעמיים נכבה לי ואני לומד על אוטו עם מנוע בנזין.במנוע בנזין צריך לפחות 5 שניות כדי להרים את הקלאץ ושהאוטו לא יתכבה מדוע זה ככה? 2-אני נוסע בכביש שמאפשר לי להיות על הילוך חמישי כשאני רואה כיכר באופק אני ישר מתחיל להילחץ ולפעמים בגלל הלחץ העברת ההילוכים לא הולכת כל כך טוב.אז נגיד אני בהילוך חמישי כיכר באופק אז אני לוחץ קלאץ ומחליף לרביעי מאט ולוחץ קלאץ שלישי מאט ולוחץ קלאץ שני והרבה פעמיים אחרי שאני עוזב את הקלאץ[באותו ה…
הודעה אחרונה מאת FuriousLift, -
- 0 תגובות
- 821 צפיות
נשבר לי הכיסוי מראה המקורי של המאזדה 6,אם אפשר לתת לי מילות חיפוש לאייבי , כי משום מה זה מוצא לי כיסוי מראות מכרום , אני רוצה את המקורי בקוד צבע של 34K. תודה. אם להמליץ על חנות לחלקי חילוף בארץ , אז יותר טוב , זה דחוף מאוד.
הודעה אחרונה מאת Out, -
GM מפציצים השנה.
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 41 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
האם הבעיה בגיר הזה היא רק נושא התפעול שלו וזה עניין של הרגל, או שמא מדובר בחבית נפץ שעלולה להתפוצץ אחרי כמה עשרות ק"מ ולשבוק חיים? יצוין שדי התרגלתי לרעידות הקלות בתחילת נסיעה, ועיקר הדאגה שלי היא מהיום שאחרי תום מועד האחריות. עברתי 40 אלף ק"מ ועדיין לא הגעתי למצב של מוסך. בסך הכל הרכב משרת אותי נאמנה ואני מרוצה ונהנה ממנו. מכירה לא על הפרק בגלל הפסד כסף כתוצאה מירידת ערך חדה אחרי שנתיים. מצד שני אני קורא על המון תלונות בעלי הרכב בארץ ובעולם והנושא די מטריד אותי.
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
מה לא כתבו על סקודה פאביה בפורום שלנו? שהיא רכב הליסינג הצמוד של צ'אק נוריס, שהיא לא שורפת דלק אלא משתמשת בטלפתיה כדי למשוך אליה את היקום, אפילו כתבו פעם שהחמור הלבן הוא סתם מיתוס והמשיח יגיע בכלל על גג של פאביה לבנה (וגם לנו לא ממש ברור איך זה אמור לעבוד). הצלחנו לשים את היד על הסופר-מיני הכי מדוברת בפורום בשנת 2014 ויצאנו לבדוק איך היא. סקודה פאביה החדשה - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
הודעה אחרונה מאת Eliran741, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב לפני כשלושה שבועות רכשתי רכב מטרייד אין קרסו כאשר כחלק מההסכם נדרשתי לשלם על הטסט והובטח לי זיכוי, במעמד המסירה נאמר לי ע"י המנהל של הסוכנות כי הם כבר לא מבצעים זיכוי מהסוג הזה ואני בתגובה עניתי שהחוזה נחתם וזה הובטח לי. נכון לעכשיו הנציג שירות מתחמק משיחות ואני מתלבט האם כדאי לפנות לשירות לקוחות של קרסו או ללכת לכיון של תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, ראוי לציין שכרגע יש לי עודף זמן פנוי אז אין לי בעיה לקצת בירוקרטיה אם היא תוליד לי פיצוי גבוה יותר תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
אהלן , אני מחפש גגון דומה לזה שבתמונה המצורפת.לא חייב להיות ספציפית הדגם הזה (שאין לי מושג מה הוא) , אך דומה במבנה ובמראה. מוכן להשקיע בגגון איכותי. תודה ניר
הודעה אחרונה מאת nirtzen, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפי אתר WHEEL אלבר מוכרת את הרכב ב-170000 שקל. מצד שני, בהתבסס על זה: 2015 Honda Civic LX זו עיסקה טובה? לדעתי המחיר אינו מוגזם, אם לוקחים בחשבון את כל העלויות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום הייתי רוצה לשים מספר קצר ,כאשר הייתי היום במכון רישוי ,אמר לי הבחור אני ירכיב לך אבל זה לא חוקי . אז שאלתי האם יש חוק איזה מספר מותר להתקין על הרכב. הרכב הוא סוויפט 2013
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- דובצע
- tan tan
- mcshmupi
- ברווז
- sperial
- pooh-bear
- mikyl
- ofralon
- David32
- itzik123
- wncrazy