Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שווא קריאה:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-32203-%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%93%D7%9E%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%9C.aspx?utm_source=mako&utm_medium=content&utm_campaign=HpAutoComponent&partner=HpAutoComponent

אני מתחבר לחלק גדול מהדברים, המכוניות היום מהירות יותר, עצמאיות יותר ומבודדות יותר. הנהג הממוצע מפנה את יכולות הריכוז שלו וקבלת ההחלטות לטלפונים, מערכות ניווט, מערכות מולטימדיה ולפעמים סתם מחשבות בהקיץ.

ברגע האמת הנהג לא מוכן ומגיב מאוחר מדי. כנראה שחלק מהתרחישים המסוכנים היו נמנעים מלכתחילה ע"י נהיגה פרואקטיבית הצופה את הנולד, דבר שאפשרי רק בריכוז של 100% בנהיגה עצמה.

מצד שני, לא צוין בטור שהבטיחות הפסיבית של הרכבים התקדמה שנות אור מאז שנות ה-80.

דירוג כוכבי הבטיחות דחף את היצרנים קדימה והרכבים של היום מאפשרים יכולת הישרדות גבוהה ביותר גם בתאונות חמורות שהיו נגמרות בפציעות קשות ומוות ברכבים ישנים יותר.

אז מה הפתרון?

מכונית מודרנית לחלוטין עם כל מערכות הבטיחות האקטיביות והפסיביות האפשריות (עבור הבטיחות והחיסכון בדלק) +

רדיו תדיראן AM ומיסוך סלולרי (עבור הריכוז) +

גיר 4 הילוכים שמשייט ב 4000 סל"ד ב 110 קמ"ש בכביש 6 (כדי לעודד נהיגה במהירות שפויה)

אופציה נוספת בתשלום: הגה מכאני לא מתוגבר (כדי להשיב את התקשורת עם הכביש)

יש קונים?

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אני מציע פתרון יותר ידידותי לסביבה: לעבור לסוסים ועגלות.

רק אנשים שמפחדים מטכנולוגיה מנסים כל הזמן לעצור את הקדמה ולמשוך את כולם לתקופת האבן.

גיר 4 הילוכים? מה עם צריכת דלק. הפתרון שלך דומה למנטרות של אור ירוק שמהירות היא סיבה היחידה לתאונות הדרכים וכד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עכשיו הבנתי אותך :mm_yeah:

עוד כמה שנים ולא יהיה צריך בכלל להתרכז בנהיגה כאשר הרכבים ינהגו לבד. מדברים על 2020, אני מקווה להנות מטכנולוגיה הזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

הפתרון הוא מאוד פשוט: אחריות אישית.

אחריות אישית על החיים שלך, אחריות אישית על החיים של הסובבים אותך בזמן שאתה מתפעל מכונה ששוקלת ברוב המקרים יותר מטון ומגיעה למהירויות גבוהות.

אפילו כשנעבור בעתיד לרכבים שפועלים באופן עצמאי, עדיין חשוב שהאדם יבדוק כל כמה זמן שהכל תקין. אף מכונה לא תגלה טעויות כמו אדם.

עריכה אחרונה על ידי DJI

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נתחיל מהסוף- אי אפשר למנוע תאונות, הן תמיד יקרו ללא תלות בקידמה טכנולוגית מהסיבה שרוב התאונות נוצרות על ידי בני אנוש ואלה תמיד יאבדו ריכוז, ירדמו, יאבדו שליטה וכן הלאה.

אני מבין את הנקודה שהכתבה מעלה, יש משהו בטענה שהמכוניות היום משאירות אותנו פחות מרוכזים אבל פרט לטענה הזאת הכתבה קצת מתפזרת לטעמי.

אני לא מסכים עם הטיעון שקיום מערכות הבטיחות המודרניות מרדימות את החושים של הנהג, למעשה הנהג הממוצע לא באמת יודע איך המערכות האלה פועלות, הוא רק יודע שהן שם כדי לסייע לו במידת הצורך.

זה לא גורם לו לנהוג מהר יותר כי החוק מגביל אותו כמעט לאותם הגבלות מהירות מימי הסובארו ליאונה מהכתבה.

כשהתקרבת למגבלות האחיזה בסובארו שמעת את צווחת הצמיגים או הרגשת את ההחלקה ותיקנת.

היום במקום אפקטים של רעש תהבהב לך מנורה בלו שעונים כדי לבשר לך שהרכב עזר לך ושכדאי שתזהר.

הנהג הממוצע לא מחפש להיות מעורב בנהיגה, הוא רק רוצה להגיע מנקודה לנקודה ורכב מודרני פשוט מגדיל את הסבירות שהנסיעה תסתיים בשלום.

רוצים פחות תאונות?

אל תעצרו את הקידמה במכוניות, היא טובה.

במקום זה תשקיעו בעצמכם כנהגים, קחו קורס נהיגה שילמד אתכם איך באמת לשלוט ברכב ותכניסו לכם לראש:

כשנוהגים- רק נוהגים, לא מתעסקים בפלאפון, לא מתאפרים, לא מסתובבים לילד שבוכה, לא עוצרים במקום שלא בטוח לעצור.

כל כך פשוט לעשות את זה ולנהוג בטוח.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נתחיל מהסוף- אי אפשר למנוע תאונות, הן תמיד יקרו ללא תלות בקידמה טכנולוגית מהסיבה שרוב התאונות נוצרות על ידי בני אנוש ואלה תמיד יאבדו ריכוז, ירדמו, יאבדו שליטה וכן הלאה.

אני מבין את הנקודה שהכתבה מעלה, יש משהו בטענה שהמכוניות היום משאירות אותנו פחות מרוכזים אבל פרט לטענה הזאת הכתבה קצת מתפזרת לטעמי.

אני לא מסכים עם הטיעון שקיום מערכות הבטיחות המודרניות מרדימות את החושים של הנהג, למעשה הנהג הממוצע לא באמת יודע איך המערכות האלה פועלות, הוא רק יודע שהן שם כדי לסייע לו במידת הצורך.

זה לא גורם לו לנהוג מהר יותר כי החוק מגביל אותו כמעט לאותם הגבלות מהירות מימי הסובארו ליאונה מהכתבה.

כשהתקרבת למגבלות האחיזה בסובארו שמעת את צווחת הצמיגים או הרגשת את ההחלקה ותיקנת.

היום במקום אפקטים של רעש תהבהב לך מנורה בלו שעונים כדי לבשר לך שהרכב עזר לך ושכדאי שתזהר.

הנהג הממוצע לא מחפש להיות מעורב בנהיגה, הוא רק רוצה להגיע מנקודה לנקודה ורכב מודרני פשוט מגדיל את הסבירות שהנסיעה תסתיים בשלום.

רוצים פחות תאונות?

אל תעצרו את הקידמה במכוניות, היא טובה.

במקום זה תשקיעו בעצמכם כנהגים, קחו קורס נהיגה שילמד אתכם איך באמת לשלוט ברכב ותכניסו לכם לראש:

כשנוהגים- רק נוהגים, לא מתעסקים בפלאפון, לא מתאפרים, לא מסתובבים לילד שבוכה, לא עוצרים במקום שלא בטוח לעצור.

כל כך פשוט לעשות את זה ולנהוג בטוח.

1+++++

פורסם

גם כיום, רוב הנהגים בכלל לא מתקרבים למגבלות, ונהג ממוצע לא ינצל אפילו מחצית מכמות האחיזה של רכבו, וגם זה רק במקרי קצה. השאלות שאנו צריכים לשאול את עצמנו הן שתיים:

האם הנהג נוקט צעדים כדי להיות רחוק ככל הניתן מהמגבלות בכל שלב בנהיגה?

האם רוב ההתנגשויות קשורות בכלל להתקרבות למגבלות האחיזה?

בני המקרים התשובה היא לא. במענה לשאלות הללו נמצא הפתרון למרבית ההתנגשויות (ולא "תאונות") בדרכים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבעיה אינה במערכות הבטיחות המתקדמות, אלו פועלות מצוין, לרוב ללא מודעות של הנהג, או צורך בפעולה מצידו ובנובע משפרות באופן משמעותי את בטיחות הנסיעה ברכב מודרני. הבעיה היא במערכות התקשורת שהפכו להיות חלק אינטגרלי מכל רכב כמעט, טלפונים סלולריים ומסכי תפעול באמצעות מגע פוגעים בריכוז ובתשומת הלב הנדרשים לנהיגה באופן חמור וניזקם רב.

פורסם

עוד כמה שנים ולא יהיה צריך בכלל להתרכז בנהיגה כאשר הרכבים ינהגו לבד. מדברים על 2020, אני מקווה להנות מטכנולוגיה הזאת.

הרכב ינהג לבד ואתה מקווה להנות מהטכנולוגיה הזאת?

בתור חובב רכב ונהיגה - מה בדיוק מהנה ברכב שנוהג לבד?

פורסם

אנשים לא יקנו רכבים עם משבש תדרים או לחילופין יבטלו אותו, אף אחד לא רוצה להיות מוגבל.

אומרים שחלק גדול מהירידה בהרוגים בתאונות דרכים היא בגלל היכולת הסלולרית להודיע לשירותי חירום על התאונה ומיקומה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

במקום להאשים גורמים אחרים אולי כדאי להתמקד בנהג ? למה שלא ילמדו ויחנכו נהגים שבדרך ונהגים צעירים לצורת נהיגה נורמטיבית ? משבש תדרים לפלאפון נו באמת...תמיד יהיה החכמולוג שיעקוף את זה, להכניס רכיב שמגביל מהירות ? גם פה ימצא חכמולוג שיעקוף את זה.

אולי זה רק אני אבל עד שהוצאתי רישיון היה לי דוגמא אישית בבית וגם אחרי שהוצאתי למדתי ממה שראיתי בבית. אני מודה שהיו פעמים שחטאתי וכן התעסקתי עם הסלולר ורק כשהרכב סטה לכיוון המעקה הפסקתי עם זה כי הרגשתי את הפחד של שנייה לפני תאונה, כיום לא מרשה לעצמי לגעת בדבר המחורבן הזה ולא להתעסק בכלום חוץ מנהיגה ! צריך לכוון משהו תעצור בצד !

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אני הרבה פעמים מתלוצץ במחשבה שאם כולם היום נוסעים ברכבים כמו שלי, קליאו 1.2 גיר ידני, או בכל רכב דומה, פלוס חוק בסיסי שאסור בשום אופן לדבר בנייד בעת נהיגה, כולל פקקים, היו נחסכים מאיתנו הרבה אבידות ונזקים. הטכנולוגיה מוסיפה הרבה בטיחות אך בה בעת גם כל כך הרבה הסחות דעת וחוסר ריכוז כך שהמשוואה לא השתנתה בהרבה.

אני רואה על עצמי מה קורה לי כשאני עולה לרכב של אישתי שחזק ומהיר בהרבה. לא יעזור, המכוניות שלנו מגרות מאד לנהיגה מהירה, מה גם שאנו לא משלמים על הדלק, ולזה קשה מאד לשים ברקס. רכב חלש וידני ביסודו אינו מגרה לנהיגה פרועה.

נו, אולי נחוקק חוק נגד גיר אוטומטי ומכוניות מעל הספק 80 כס????....

אין ספק שמה שקורה על הכבישים היום זה ג׳ונגל אמיתי והמצב ילך ויחמיר ככל שהמכוניות חזקות ומהירות יותר. לכולנו נדמה שאנו נהגי מירוץ וטבע האדם להשגיות ותחרותיות מובילה אותנו לקטסטרופה, גם בהיבט הזה.

איפה הימים שנהגנו בסובארו ליאונה 1.3 עם 60 כס ואסקונה s עם 75 כס נחשבה למכונית חזקה?

את האמת? מתגעגע.....

פורסם

בעיית תשומת הלב בנהיגה הייתה תמיד. היא אולי יותר חמורה היום, וטובה הקריאה של כותב המאמר להתרכז בנהיגה, אבל במקביל צריך לזכור - באופן יחסי יש היום לא רק פחות נפגעים, אלא גם פחות תאונות.

עובדתית, יש כיום פחות תאונות מבעבר.

היתרון הדינמי של המכונית המודרנית, עם האחיזה המוגברת, ה-ESP/ABS והבלמים המשופרים, כל כך משמעותי, שהוא הרבה יותר תורם לבטיחות מאשר מאיים עליה חוסר הריכוז של החיים המודרנים, עם המולטימדיה והסלולרי.

צעירי הפורום אולי לא זוכרים או יודעים איך זה לנהוג בגשם, אבל אני זוכר. היית צריך להיות עדין עם הגז ועדין עם הבלמים. היום... אני בכלל לא מתייחס לזה שהכביש רטוב. נוהג כמעט רגיל. ההבדל היחיד הוא שאני אולי מרגיש מתי המכונית מתקנת, ונהג לא מנוסה לא מרגיש.

זה לא אומר שהאחיזה לא יורדת, כמו גם מרחק הבלימה, אבל אם אני צריך לשים משפחתית מודרנית מול כזו שלפני 15 שנה, החדשה אוחזת ובולמת הרבה הרבה הרבה יותר טוב, וזה מבלי להסתכן בכך שהמכונית תחליק לכיוון לא רצוי.

חסל סדר פירפורים ברמזור (בייחוד בימי שישי...), חסל סדר חראקות בבלימה, הרכב פושט נוסע, ומבחינת בטיחות זה בעיקר לטובה.

והנהגים נוהגים פחות או יותר באותה מהירות.

כי את המהירות מכתיבה הנוחות של הנהג ורוב הנהגים עדיין מרגיש מאוד לא בטוח תחת כוחות G. כלומר, השינוי ביכולות הרכבים לא התרגם להגברת המהירות, בטח שלא בסיבובים. והאמת הנוספת היא שנהגים לא מרוכזים נוטים להאט עוד יותר. זה אולי לא מפצה (בטח מרגיז את התנועה), אבל מקזז חלקית את הסיכון שבחוסר הריכוז.

שורה תחתונה, אני מסכים עם הכתבה לגמרי, אבל צריך להודות, הבטיחות רק עלתה עם השנים, וחלק מזה שמתעסקים עם המולטימדיה זה בגלל שהנהג יכול להרשות זאת לעצמו (גם אם עדיף היה שלא יעשה זאת).

לגבי הקריאה לחזור למערכות מיושנות, להחזרת המעורבות - זה מגוחך.

הכיוון הוא הפוך, הוצאת השליטה ברכב מהידיים של הנהג, וכבר הרבה שנים ברור שזה עניין של זמן עד שזה ייקרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...