Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיפה הפרטים שלך, צביפר?

-- נשמע לי ממש לא הגיוני שהגרסה הבכירה תצוייד ב-3 ליטר בסה״כ.

אני מהמר שיהיו גרסאות של 4, 5 ליטר ואולי אפילו יותר ואולי אפילו בשידוך לטורבו.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מאיפה הפרטים שלך, צביפר?

-- נשמע לי ממש לא הגיוני שהגרסה הבכירה תצוייד ב-3 ליטר בסה״כ.

אני מהמר שיהיו גרסאות של 4, 5 ליטר ואולי אפילו יותר ואולי אפילו בשידוך לטורבו.

הנה יש למש בוואלה רכב:

http://cars.walla.co.il/item/2842703

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ביררתי פרטים נוספים על הרכב הזה והתאכזבתי קשות. הרכב יוצע בגירסא הבכירה עם מנוע V6 3 ליטר, כאשר המתחרות מבית אודי, מרצדס ובמוו מצעים עם מנועים 8 ו12 צילינדר. למעשה הרכב לא מהווה תחרות לשלושת היצרנים הגרמנייםפ בכלל.

קאדילק אמנם לא חשפה את משקל הדגם, אך היא כן ציינה שהוא קל יותר מסדרה 5 ו-E קלאס, תוסיף לזה מנוע V6 קל יותר מ-V8 אך עם נתוני הספק כמו של V8 וקבלת רכב שאמור להציע ניהוג עדיף על S קלאס וסדרה 7 מקבילות עם ביצועים דומים. אין לי ספק שקאדילק תציע גם גרסת V חזקה יותר, כניראה עם אותו המנוע של ה-CTS-V כלומר V8 בהספק של 640 כ"ס. לא חושב שיש מה להתלונן בתחום זה.

פורסם (נערך)

המקרה הזה, רכב קל יותר זה חיסרון, כי רכב קל יותר יושב פחות טוב על הכביש מרכב מאסיבי יותר. עם פיסיקה שום קומבינות במתלים לא יכולות להתמודד.

כמו כן, רכב כזה זה לא רק רכב, אלא גם סמל יוקרה. סמל יוקרה צריך לבוא עם מנוע בעל כמות צילינדרים מתאימה, לפחות בגירסאות הבכירות.

וזה לא משנה שזה "כמו" V8 אטמוספרי, וגם מי אמר שאני רוצה V8 אטמוספרי. אני רוצה V8 או V12 גודש :twisted:.

מתי שהם יציעו V8, אז נדבר, אבל בינתיים הרכב הזה עם מנועים נחותים מאוד מבחינת תדמית (חשוב מאוד לרכב כזה).

חוץ מזה, מנוע גודש אומנם מספק הספק ומומנט של מנוע אטמוספרי גדול יותר על הנייר, אבל מנוע גודש צריך לגדוש כדי לספק את הסחורה. אל תשכח שמומנט/בספק מקסימלי מקבלים רק במצערת פתוחה לרווחה כאשר המנוע הגיע לטווח עבודה הזה, אחרי שהטורבו כבר האיץ לסל"ד המתאים (משהו כמו 150000סל"ד בבנזין). זה לא פשוט כאשר חונקים את המנועים עם תקנות זיהום אויר.

זה בסדר שיהיה מנוע 2ליטר טורבו ברכב משפחתי ואפילו במשפחתית גדולה. אבל מה עושה מנוע 4 צילינדר ברכב שמתיימר להיות פאר?

האובססיביות הזאת של נפח, זה אומנם דבר בלתי נמנע, אבל רכבי פאר אמורים להיות הרכבים האחרוים שיסבלו מזה.

רכב הזה לכל היותר יכול להתחרות עם E קלאס, להציע יותר רכב במחיר דומה. לא נשכח כמובן שלE קלאס כמובן יש מנועי V8 צילינדר גודשים בדגמי הAMG.

הקאדי הזאת נשמעת ממש נפילה: לא שמרה על המסורת של אמריקאיות ולא תוכל להגיע למתחרות הגרמניות. ראית איך ניראה שקע החשמל במושב האחורי? זה לא איכות ומרווחים מקובלים ברכב פאר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תשמע צביפר, כזאת ערימת שטויות כבר מזמן (אבל מזמממממן) לא שמעתי...

אתה יודע שיגואר XJ מגיעה לישראל - ונמכרת יפה, יחסית (5 לעומת 1 מכל דגם אחר נכון לסוף חודש מרץ) - עם מנוע 2.0 ליטר טורבו? אתה יודע שאאודי A6 נמכרת עם 1.8 TSI כמו שיש בסיאט לאון ואפילו, רחמנא ליצלן, סקודה אוקטביה?

מה זה משנה כמה צילינדרים יש מתחת למכסה המנוע כשגם ככה כל המנוע מכוסה בפלסטיק שלא נותן לראות כלום? אם אתה חושב שמישהו מהרוכשים הפוטנציאליים (ולא, אתה לא אחד מהם. אתה תקנה מה שיהיה בשוק בעוד 15 שנה ותגיד תודה) יוכל לשים לב להבדל אתה חי בלה-לה לנד. מצד שני - רוב הרוכשים יופתעו לטובה מזה שהאוטו מאיץ מעולה (ועם 400 כ"ס אין לי ספק בכך) כשצריך אבל נותן צריכת דלק לא רעה כשצריך.

"משקל קל זה חסרון"??!?!?! וואט דה פאק בנאדם? מה חסרון? על מה אתה מדבר?! יש לאוטו הזה בולמים מגנטיים מתכווננים שאני די בטוח שיהפכו אותה לפי אלף יותר נוחה מאשר אותה A6 או E קלאס עם גלגלי 20 אינץ'.

סמל יוקרה לא צריך לבוא עם X צילנדרים. הוא צריך לבוא עם איכויות נסיעה וביצועים שיגרמו לו להרגיש יוקרתי. "מנועים נחותים תדמיתית"?!?! שמת לב שאין שום סממן חיצוני על הרכב לגודל המנוע? נראה לך שמישהו ברחוב יידע כמה צילינדרים יש באוטו הזה (מישהו שהוא לא הבעלים של האוטו). אני כבר רואה את הזלזול בחניית הוול-מארט השכונתית "פףףףףףף רק V6?!?! לוווווווזר!!!!!"

חלאס לחשוב כמו דינוזאור.

סך הכל נראית כמו אבולוציה מאוד הגיונית של המותג. הפנסים הקדמיים קצת מוחצנים מדי לדעתי, אבל זה מה שקונה אמריקאים היום. הבפנוכו נראה חביב מאד דווקא והעץ לא מבריק נורא כמו במרצדס/אאודי/לקסוס. אבל dude! מסכים נשלפים ליושבי המושב האחורי?! זה לגמרי מילקשייק שיביא את כל הבנים לחצר.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
המקרה הזה, רכב קל יותר זה חיסרון, כי רכב קל יותר יושב פחות טוב על הכביש מרכב מאסיבי יותר. עם פיסיקה שום קומבינות במתלים לא יכולות להתמודד.

אין קשר בין "תחושת היושב טוב על הכביש" לבין המסה.

פורסם (נערך)

מאז שנכנסו מנועי הטורבו לשימוש המוני, כבר אין שום חשיבות לנפח המנוע מבחינה תדמיתית. רוכשי משפחתיות מסתפקים ב-1.0 וב-1.2, רוכשי משפחתיות גדולות מסתפקים ב-1.6 ו-1.8, ורוכשי סאלון מסתפקים ב-2.0.

לא זו בלבד, אלא שגרסאות המנוע הקטן ברוב הקטגוריות (גם יוקרה) - זוכות להצלחה גדולה יותר מאחיותיהן המגודלות.

הציבור למד והפנים שניתן להגיע לביצועים מעולים גם בלי נפח עצום.

נכון שבאמריקה זה עדיין לא לגמרי כך - אבל מזמן קאדילק מתמקדים באירופה, וגם האמריקאים בסוף יפנימו את זה.

ולעניין המשקל וה״ישיבה על הכביש״ - שטויות. זה לא שהרכב הזה ישקול כמו ספייסטאר - אלא שהוא ישקול ״רק״ 1.7 טון (או משהו כזה) ולא 2.3.

זה די והותר בשביל הנוחות והאחיזה, ועם מנוע מספיק חזק - גם התאוצה תהיה נהדרת.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

אנשים ״מסתפקים״ בנפחים הללו רק בגלל עלות, לא כי הם באמת רוצים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מה זאת אומרת?

-- גם לפני זה אנשים ״הסתפקו״ ב-1.6 במשפחתיות ו״הסתפקו״ ב-3.0 ביוקרה. תמיד אפשר לרצות יותר, והכל יחסי.

אבל גם כש״מסתפקים״ - יש סטנדרטים שאנשים מחפשים. אנשים שקונים רכב יוקרה רוצים ביצועים מצויינים - לא כמו של בוגאטי ויירון אלא תאוצה של בערך 7 שניות 0-100 - נראה לי מספקת את רוב צרכני היוקרה.

המהדרין יותר ירצו משהו בסביבות ה-6 ואולי 5+ 0-100, אבל נראה לי שיותר מזה רק משוגעים ממש לדבר מחפשים.

אם הקאדילק הזה תעשה (והיא כנראה תעשה, בגלל המשקל) 0-100 בפחות מ-6 שניות - זה מתחרה בכל הגרמניות ואפילו עולה עליהן.

פורסם
אין קשר בין "תחושת היושב טוב על הכביש" לבין המסה.

נכון, עדיף אוטו באורך 6 מטר ומשקל 750ק"ג. זה ירגיש יופי עם בולמים מגנטיים או WHATEVER. אתה מקשיב למה שאתה כותב?

למה לפי דעתך אין קשר בין נאסה לתחושה איך יושב הרכב? בכמה רכבים שמשקלים עולה על שני טון נהגת? (אני לא מדבר על משאיות)

אתה יודע למה הרכבת כל כך כבדה? כדי לשבת טוב על המסילה. לכן הקטר שוקל כ130 טון +-.

תשמע צביפר, כזאת ערימת שטויות כבר מזמן (אבל מזמממממן) לא שמעתי...

אתה יודע שיגואר XJ מגיעה לישראל - ונמכרת יפה, יחסית (5 לעומת 1 מכל דגם אחר נכון לסוף חודש מרץ) - עם מנוע 2.0 ליטר טורבו? אתה יודע שאאודי A6 נמכרת עם 1.8 TSI כמו שיש בסיאט לאון ואפילו, רחמנא ליצלן, סקודה אוקטביה?

אנשים קונים את המנוע הבסיסי בגלל שאין להם כסף למנועים בכירים יותר. הם רוצים ללכת בלי ולהרגיש עם. הם רוצים את הפוזה, אבל לא יכולים להשרות לעצמם את הדגם הבכיר. מי שיכול, קונה A6 קווטרו עם מנוע 6 צילינדר. ולגבי היגואר, ניראה לי שאתה מתבלבל עם XF שהוא שקול לסדרה 5/E קלאס.

בכלל בארץ בגלל שלאנשים אין כסף, הרוב קונים את הדגמים הבסיסיים ביותר של הדגם.

ולעניין המשקל וה״ישיבה על הכביש״ - שטויות. זה לא שהרכב הזה ישקול כמו ספייסטאר - אלא שהוא ישקול ״רק״ 1.7 טון (או משהו כזה) ולא 2.3.

ההבדל במשקל הזה מאוד משמעותי. במקרה נהגתי על כמה רכבים עם משקל בסביבות 1.7 טון וגם בכמה שהם מעל שני טון, אפילו כמה היו בבעלותי. ההבדל מורגש מאוד.

פורסם (נערך)

בחייאת צביפר, תן לי קצת קרדיט. אני לא מתבלבל.

Capture.JPG

אגב, בשנה שעברה היחס היה 17 מכוניות עם מנוע 2.0 ליטר לעומת 10 עם כל המנועים האחרים.

אנשים קונים את המנוע הבסיסי גם אולי כי אין להם כסף למנוע הגדול יותר, אבל גם (לדעתי) ובעיקר, כי המנועים הקטנים מספקים את רובם והם לא רואים סיבה לקנות את המנוע הגדול. נכון, מי שיכול (ורוצה) קונה מנוע 6 ליטר, אבל רובם לא רוצים. בשורה התחתונה, אני בטוח שלפחות בכל מה שנוגע לגודל המנוע, קאדילק יודעים מה הם עושים.

ולנושא המשקל, אתה לא יכול להשוות שתי מכוניות שונות במשקלים שונים ולהגיד שהכבדה הייתה נוחה יותר. היא הייתה נוחה יותר כי היא הייתה נוחה יותר. לא בגלל שהיא כבדה יותר. אני מכיר הרבה מכוניות כבדות שפחות נוחות ממכוניות קלות יותר, זה לא אומר כלום.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...