Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשמח צביפר אם תאיר את עניי ותגיד לי שמנוע ה-2 ליטר טורבו של קאדילק חלש יותר מה-730i של bmw.

בבימר אגב יש 258 כ"ס ממנוע אטמוספרי לעומת הקאדילק עם 265 כ"ס ממנוע מוגדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איציק, לבימר יש מנוע 6 טורי שמתאפיין בפעולה חלקה מאוד. מנועים 4 צילינדר פחות חלקים וגם סאונד לא בדיוק כזה כמו שאמור להיות ברכב פאר. מנועים מרובי צילינדרים חלקים יותר, חוץ מV6 (יש כל מיני קומבינות כדי לפצות על הפעולה הלא חלקה שלו, אבל זה עדיין לא 6 טורי ולא V8 או V12).

אתה מסתכל בנקודת מבט של בן אדם רגיל שנוסע ביום יום על סופר מיני או משפחתית קטנה (סגמנט C) או לכל היותר משפחתית גדולה (סגמנט D). ברכבים האלו במקרה הטוב שוכן מנוע 4 צילינדר בנפח מעל 1.2. לכן, אי אפשר לדבר יותר מידי על עידון של המנוע, אלא רק על הביצועים שמתקבלים מהטורבו (עם כל ההשלכות של זה). במקרה הזה כמות צילינדרים ונפח לא משנה.

חברים, אני מבין שמנקודת מבט של בעל פיקטנטו/רומסטר/אוקטביה/מזדה, רכב ששוקל 1.7 טון זה נשמע מרשים, מנוע טורבו 2.0 עם 265 סוסים זה מרשים, כי זה חתיכת שדרוג לדמיין מעבר לרכב כזה. צר לי, אבל הרכב הזה בתור חדש לא מיועד בשבילכם וכמובן גם לא מיועד בשבילי (למען האמת גם בתור משומש בן 20 שנה בגלל עלויות האחזקה).

תנסו לצאת מהקופסא ולדמיין את עצמכם בתור קהל יעד של רכב שעולה פי 10~20 מהרכב שלכם. אז תבינו ש2.0 טורבו זה ממש לא מרשים וש1.7 טון זה "לא זה".

אני נהגתי על רכבים ששוקלים בין 1~2.5 טון ואני יודע מה ההבדל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר,

ייתכן שאתה אכן אומר את מה שאתה מרגיש, אבל אני חושב שדווקא אתה לא מכיר את הלכי הרוח של האנשים האלה.

אני מכיר באופן אישי ממש בעלים של s class ו-e, במוו 7 ו-5, אאודי a8 וגם לקסוס ls.

אני בטוח במאת האחוזים שכל הנ״ל, ללא יוצא מן הכלל, יהיו מוכנים לקנות את הרכבים האלו בגרסאות 2 ליטר עם 265 כ״ס ועם כ-35+ קג״מ, אם תחתוך להם כמה עשרות אחוזים מהמחיר, ובטח אם לא תשים איזשהו תג על על האוטו שמראה את זה.

-- וזה לא כי הם קמצנים, אלא כי אין להם עניין לבזבז כסף על מה שהם לא צריכים ורוצים. הם רוצים פאר, הם רוצים נוחות, הם רוצים סטאטוס - אבל הם לא רוצים ולא צריכים בוגאטי ויירון (או דודג׳ ראם, מיינד יו

פורסם

mogo, ארצינו לא מהווה מקור לתרבות מוטורית, לכן שוק המקומי שהוא גם ככה קטן ועוד יותר קטן עבור רכבי הפאר, לא מהווה אינדיקצייה לאן נושבת הרוח המוטורית.

אנשים קונים את הדגם הזול כדי להראות לכולם סטטוס שהם כביכול קנו את הדגם היקר. אותם אנשים באמת יקנו את הרכב הנ"ל גם עם מנוע 2 ליטר וגם בגירסא 3 צילינדר 900 סמ"ק אם תיהיה. הרי מבחוץ זה ניראה אותו הדבר. כולם בארץ קונים את הגירסאות הזולות ביותר שאפשר רק למצוא כי בארץ כל אחד קונה שני רכבים, האחד לעצמו ועוד אחד עבור אתם יודעים מי.

במקומות איפה האנשים לא יתרגשו ולא יגידו וואוו על מישהו שרכש ניסאן ג'וק, הרכב שמשמש גם בתור סמל סטטוס צריך להיות בגירסא היקרה ביותר שיש כי הם לא הולכים לעשות פוזות על בעל אלטו, אלא על מישהו שגם לו יש רכב מרשים למדי. שם כמות הצילינדרים ונפח עדיין מהווים סימן היקר של פאר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

ל730 מנוע 3 ליטר אטמוספרי עם 258 כ״ס.

בלי טורבו בכלל

המנוע 3 ליטר טורבו שאתם מדברים עליו אכן יושב בסדרה 7 ושוכן בבמוו 740.

לא יודע מי מפה נהג על 730 אבל עם 258 כ״ס האוטו הזה ממריא כמו מטוס יחסית למשקלו, עם האצה של 7.5 ל100 ומהירות מירבית של כמעט 260 קמ״ש אי אפשר לקרוא לרכב כזה כבד.

לאומת זאת יצא לי לא פעם לנהוג על קאדילק cts

האוטו אכן מהיר אבל אין מה להשוות בכלל בנסיעה בגיר בישיבה ובבידוד הרעשים.

מישהו פה דיבר על פעולה חלקה וצדק התחושה של המשיכה של המנוע 3.0 בבמוו היא חלקה ושקטה פשוט לא שומעים את הרכב מאיץ.

מה שכן אני לא מכיר את את הדגם החדש אבל סביר להניח שהוא בנוי על אותה פלטפורמה.

עריכה אחרונה על ידי BMW135i
פורסם

לא מבין, אם סדרה 7 מאיצה כמו מטוס עם 258 כ"ס למה שהקאדילק הזאת תהיה שונה עם 140 כ"ס יותר ואיזה 150 קילו פחות? זה שאין מה להשוות בין הCTS לסדרה 7 זה ברור לחלוטין. אלה שתי קטגוריות שונות לחלוטין.

הCT6 לא בנויה על אותה פלטפורמה. הם פיתחו פלטפורמה חדשה לגמרי בשביל האוטו החדש.

אני לא מכיר את מנועי ה6 הטוריים של במוו, אבל משהו אומר לי שעם כמויות הבידוד הפסיכיות שקיימות במכוניות ברמות האלה, הרוכש הממוצע מאוד יתקשה לשים לב להבדל ב"חלקות" הפעולה של הV6 לעומת 6 טורי.

נצטרך לחכות שהיא תגיע לארץ ולעשות עליה נסיעת מבחן. מי יודע, אולי היא באמת זבל של אוטו :)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
איציק, ב-730 יש 3 ליטר טורבו. ההספק נכון, 258.

מציע לך לבדוק שוב.

מנוע ה-730i הינו אטמוספרי, אותו מנוע משרת גם את ה-740 ושם הוא מוגדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה שהקאדילק אולי מהירה יותר וחזקה יותר לא הופך אותה לאוטו טוב יותר או באותה רמה כמו הבמוו 7

לרכב שלי יש כמעט 390 כ״ס יש לו גיר דיי מהיר והוא שוקל קצת יותר מחצי המשקל של ה 7.

אבל זה ממש לא הופך אותו לרכב יותר טוב או נח מסדרה 7.

אתם עושים טעות נפוצה, משייכים כל הזמן מנועים וכח לרמה שם רכב.

ואם קאדילק או כל רכב אחר שמתחרה עם במוו יותר חזק ממנו או נותן ביצועים טובים ממנו לא אומר שהרכב אכן טוב ממנו בפרמטרים החשובים באמת לרכבי היוקרה האלו - שאלו נמדדים על פי נוחות, ריכוך הנסיעה בידוד מוחלט מהכביש, איכות הפנים של הרכב.

תעשו הפרדה בין רכב ספורט לרכב מנהלים.

אני לא בא לזלזל במותג אבל מישהו פעם ראה איך נראית קאדילק אחרי כמה שנים של שימוש?

לא משהו בלשון המעטה.

המנוע 6 צילינדרים הטורי של במוו הוא אחד המנועים המוצלחים ביותר בעולם וההוכחה לכך שהוא עוד מיוצר עד היום מאותו בלוק עם שינויים קלים מסביב.

ותאמין לי שיש אנשים ששמים לב להבדלים בין במנועים.

אני באופן אישי לא זכיתי עדיין להיות בעלים של מנוע v6 כדי לשבת על ההבדלים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
ג'נרל מוטורס החליטו למקד את ביואיק בארה"ב וסין.

במקום ביואיק לה קרוס, ישראל קיבלה את האימפלה החדשה.

מה שמעניין זה שב-2006 החל הייבוא של הלה קרוס במקום האימפלה.

מה שמעניין זה שהרכב שמוכר לנו בתור שברולט אופטרה נמכר בסין כביואיק אקסל (Excelle).

עוד מעניין שמהסתכלות היא נמכרה לא רע בכלל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סדרה 7 החדשה תוכל להחנות עצמה באמצעות שלט הרכב ומערכת המולטימדיה שלה תהיה ניתנת לשליטה באמצעות מחוות באוויר. איפה קאדילק נמצאת בהשוואה?

:idea:
פורסם

חניה עצמית יש גם בסופרב.

מחוות באוויר יש בכל סמארטפון של סמסונג, ואני לא מכיר אף אדם מן היישוב שמשתמש בזה.

בקיצור - לא אלה התכונות, אם בכלל, שעושות את ההבדל.

(וזה מבלי לבדוק את רשימת האבזור של הקאדילק הזו - שאני משוכנע שמציעה גם היא אינספור גימיקים ופיצ׳רים שימושיים יותר ופחות)

פורסם

זו חנייה באמצעות השלט, מבלי שהנהג נמצא ברכב.. אתה כמובן צודק שזה לא הכל, אלא יותר בכיוון של מייצג או סימפטום. הקידמה הטכנולוגית של הגרמניות, בדגמי הדגל, היא אדירה. האם יש ל-GM די בשרוול כדי להשתוות להן? אני מדבר מבחינה של מסורת מגובשת, לא מבחינת יכולת פיתוח ומשאבים כלכליים.

:idea:

• תוכן חדש...