Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בזה מדע מיוחד , כל תאונה לעצמה קרו גם המון מקרים הפוכים שהנהג שרד והנוסע נהרג, לדוגמא הלמבורגיני שעשתה תאונה והתהפכה לתעלה אחרי שהגיעה ל320 קמ"ש .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

הבדל כל כך מהותי בין חומרת הפציעות של הנהג לבין הנוסע יכול להיות מוסבר בהיעדר שימוש בחגורת בטיחות.

בעקרון, מושב הנהג הוא המסוכן ביותר ברכב. הוא קרוב להגה, ללוח המחוונים, לדלת וגם תעלת הדוושות ואף הדוושות עצמן עשויות להתעוות בהתנגשות חזקה ולגרום לפציעות. כמו כן, הוא חשוף יותר לפגיעות בהתנגשות עם רכב אחר, שכן צד ימין אמור לפנות לשול.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לרוב הנהג זה ששורד והנוסע שלצידו או הנוסעים לא שורדים\ נפצעים בדרגות שונות.

הנהג יוצא חי בגלל שהוא מוכן פיזית להתנגשות, מה שלא קורה עם הנוסעים ברכב שמופתעים ולא מוכנים לפגיעה.

*ככה אני חושב.

פורסם
הבדל כל כך מהותי בין חומרת הפציעות של הנהג לבין הנוסע יכול להיות מוסבר בהיעדר שימוש בחגורת בטיחות.

בסרטון רואים את המהירות העצומה שהאודי נכנסה במטרונית ככה שאם הוא לא היה חגור קשה לי להאמין שהוא היה נשאר בתוך הרכב.

יכול להיות הרבה דברים , אולי משענת הראש לא הייתה מכוונת טוב ואפילו כרית האוויר במצבים מסויימים יכולה להרוג.

פורסם

הנהג נהרג והנוסע שלצידו נפצע קל-בינוני.

אין הסבר, כל תאונה לגופה, בגלל זה יש חוקרי תאונות של המשטרה.

בכל מקרה, זה שמישהו נפצע קל-בינוני לא אומר שהוא נשרט, גם לאבד יד או רגל זה נחשב פציעה בינונית

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אני לא בטוח שאם נבחן את הסטטיסטיקה נמצא ממצא חד משמעי.

לא מזמן העלו כאן תיאורייה הפוכה, שבשעה שהנהג מזהה שהולכת להתרחש תאונה הוא מנסה להציל את עצמו באמצעות הכנה לפגיעה או הסטת הרכב ממסלול ההתנגשות, מה שעלול להביא לפגיעה קשה יותר דווקא בצד הנוסע.

מי שזה ממש מעניין אותו יכול לעשות חיפוש ב google scholar למשל, אני בטוח שנעשו מחקרים בעניין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בסרטון רואים את המהירות העצומה שהאודי נכנסה במטרונית ככה שאם הוא לא היה חגור קשה לי להאמין שהוא היה נשאר בתוך הרכב.

כיום נוסעים לא נוטים להיפלט מתוך הרכב. במקום זאת הם מתרסקים על ההגה ותעלת הדוושות.

פורסם
לרוב הנהג זה ששורד והנוסע שלצידו או הנוסעים לא שורדים\ נפצעים בדרגות שונות.

הנהג יוצא חי בגלל שהוא מוכן פיזית להתנגשות, מה שלא קורה עם הנוסעים ברכב שמופתעים ולא מוכנים לפגיעה.

*ככה אני חושב.

דווקא ההפך. כאשר אדם רפוי ורגוע ולא מוכן סיכויי השרידות שלו גבוהים בעקבות כך שהוא לא "פוגע" בתהליך התאונה של עצמו, מה שיקרה יקרה.

כמו אנשים שיכורים ללא שליטה על גופם למשל או גוף רפוי והם נופלים וכו'? אותו עיקרון.

חוץ מזה אני לא בטוח עד כמה נהג יכול להיות מוכן במידה והוא נוהג על 100 קמ"ש ורכב מולו סוטה או שמשהו קורה בשבריר השניה ;).

פורסם

בעקרון, מושב הנהג הוא המסוכן ביותר ברכב. הוא קרוב להגה, ללוח המחוונים, לדלת וגם תעלת הדוושות ואף הדוושות עצמן עשויות להתעוות בהתנגשות חזקה ולגרום לפציעות. כמו כן, הוא חשוף יותר לפגיעות בהתנגשות עם רכב אחר, שכן צד ימין אמור לפנות לשול.

אם תסתכל טוב בסרטון תגלה הסבר הרבה יותר פשוט.

הפגיעה היא לא פגיעה עם כל חזית הרכב וצד הנוסע נפגע פחות (אם אתה לא מציח לראות את צורת הפגיעה אז הצורה שהאוטו עף אחריה ממחישה לך איפה הרכב ספג).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפחות בעידן שלפני הפלסטיק הרך וכריות האוויר, הגה שפוגע בך בתאונה הוא דבר קטלני.

יכול להיות שגם היום ההגה ומכלול ההגה, יש סיכוי שייצרו יותר נזק בזמן תאונה אצל מי שיושב מולם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בסוף - כל מקרה לגופו, חיים ומוות בתאונות דרכים נקבעים בסוף במזל.

סנטימטר קדימה או אחורה של קורה שנמעכה מבדילים בין גולגולת שלמה לשבורה, למשל.

בהכללה, נהוג להתייחס למושב שלצד הנהג כאל "death seat"- 'מושב המוות' -

והוא נחשב [מסורתית] למקום הכי פחות בטוח ברכב.

The first one to get angry loses

פורסם
דווקא ההפך. כאשר אדם רפוי ורגוע ולא מוכן סיכויי השרידות שלו גבוהים בעקבות כך שהוא לא "פוגע" בתהליך התאונה של עצמו, מה שיקרה יקרה.

כמו אנשים שיכורים ללא שליטה על גופם למשל או גוף רפוי והם נופלים וכו'? אותו עיקרון.

חוץ מזה אני לא בטוח עד כמה נהג יכול להיות מוכן במידה והוא נוהג על 100 קמ"ש ורכב מולו סוטה או שמשהו קורה בשבריר השניה ;).

לא בהכרח נכון.

הרפית השרירים עוזרת לספוג זעזועים בחלקים מהגוף אבל פוגעת באחרים. אם הבטן, לדוגמה, לא תהיה מכווצת (כתוצאה טבעית מהשתנקות הנהג) שרירי הבטן יספגו זעזוע קטן יותר, אך יתר עוצמת הפגיעה תעבור לאברים הפנימיים של הבטן. יתרה מזאת, גם אם הנהג ירפה את שריריו, ברגע ההתנגשות עצמו הוא תמיד יידרך ואז זה רק יגביר את הנזק, בבטן, בגפיים ובצוואר.

נהגים אמנם נוטים בחירום להסיט את הפגיעה ממקום מושבם ברכב (ע"ע אידיוטים שסוטים שמאלה כדי לחמוק מרכב עוקף) אבל מבחינה פסיבית גרידא, מושב הנהג הוא הכי פחות בטוח.

פורסם

פניות שמאלה יכולות להוסיף לדברי פות"ש.

בעת התאונה שלי זה היה בפנייה שמאלה, כאשר הנהג פגע לי ישירות בדלת (יש קצת ישר ואז שמאלה - צומת גדולה, פנייה רחבה).

לו הייתי פונה ימינה הסיכוי שלו לפגוע בי מאחורה או בצד שלי גבוהים יותר מאשר הסיכוי לפגוע בנוסע.

כך שבעת פניות יש סיכון גבוה יותר לנהג.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...