Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ספק שהיא תימכר בצורה טובה, אולי אפילו תשמור על כס מלכת הסופר-מיני הישראלית.

מה שיפה זה שהקשר בין שיא מכירות לבין אקזמפלר מוצלח הוא רופף, הלקוח הישראלי הממוצע מחזיק בתודעה צרכנית של מיחם, הוא לא בודק בפורומים קורא מבחני דרכים מבצע השוואות וכו', הוא קונה מה שהיה לו בעבר או מה שהיה לאבא/חבר/אח וכו'. תוסיף לזה את הליסינג ואת העובדה שהקנקן אכן נעים לעין ותקבל הצלחה די בטוחה.

יונדאי עבדו קשה והרוויחו ביושר מעמד של עסקה טובה, תודות לשילוב מוצלח של אבזור/תמחור/אמינות ברכביהם מהשנים האחרונות. נראה שמבחינתם הגיע הזמן לקטוף את פרי העבודה - להוציא רכב ממוצע-מינוס ובעזרת כוח האנרציה יחד עם תודעה צרכנית שתוארה לעיל להמשיך לשלוט בשוק.

(למען הסר ספק - הביקורת שלי על הלקוח הממוצע אינה נוגעת לאף אחד כאן, כי הלקוח הממוצע לא בודק שום דבר בפורום...)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל גם לקוח יכנס לפה ויראה שעיקר ביקורות כלפי הרכב זה איבזור ולעומתה כמה איבזור יש פאביה.

אבל הוא גם יגיע לכול הפוסטים של הDSG+TSI הריקולים,המותחנים ואולי יגיד לעצמו האם האיבזור הזה שווה סיכון?

לא בטוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מלבד איביזה/פולו/פאביה, יש עוד דגים בים (קליאו/208/סוויפט/פיאסטה וכו').

על הנייר, הI20 הנוכחית נשמעת כמו רכב בן חמש, בתכלס קצת יותר. האיבו שלי מאובזרת יותר מהגרסא הכי מאובזרת שלה, והאיבו שלי לא הגרסא הכי מאובזרת בכלל... איך אפשר להשאיר עשרות אלפי שקלים בסוכנות ולחזור הביתה עם רכב בעל גיר מהמאה הקודמת ואבזור כזה מבאס, ועוד עם צריכת דלק מעליבה יחסית לסגמנט? באמת שאני לא מבין (ושוב, אין לי דבר נגד יונדאי, כבר רשמתי מס' פעמים שאני מאמין שהם הרוויחו ביושר את ההצלחה שלהם)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

באופן כללי אתה צודק והיום בטח לא הייתי רוכש אותה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תראו, גם אני לא הייתי רוכש אותה היום, אבל לא הייתי ממהר לזלזל בהעדפות של מר ישראלי.

במדינה שבה רכישת רכב חדש מצריכה הרבה פעמים לקיחת משכנתא (או תשלום חודשי שווה ערך לרבע משכורת ממוצעת) - יש אנשים שמעדיפים ללכת על רכב שהוא ״מניה בטוחה״, שישמור על ערכו ולא ידרוש החלפת חלפים יקרה כל שנה.

אז נכון, הם יקבלו רכב בלי אבזור מפנק מדי, בלי ביצועים עוצרי נשימה, ובלי איזשהו יתרון מוחץ אחר (מלבד עיצוב אולי).

אבל הם יהיו בטוחים בבחירה שלהם, וזה שווה להם יותר מהכל.

פורסם (נערך)

צר לי, אבל התגובה שלך רק ממחישה ומוכיחה את הזלזול שלי בצרכן הישראלי - דווקא בגלל שאני מסכים (יותר נכון מבין) עם הרבה מהתוכן שלה.

כי הרי אם העלויות כה גבוהות וקשה לך לעמוד בהן, הדבר הנכון לעשות זה לרכוש רכב בן מספר שנים, שספג הרבה ירידת ערך ולעיתים לא דורש ממך התחייבויות ארוכות-טווח כמו שקניית רכש חדש דורשות.

אבל אותו צרכן לרוב מונע משיקולים אחרים, בוחר באופציה הפחות 'נכונה-כלכלית', ואז בוחר להתפשר על 'מניה בטוחה' כדבריך. לי אישית זה נראה כמו להפסיד משני הכיוונים, גם להוציא הון תועפות על רכב חדש, וגם להשאר ביד עם רכב 'ישן' (מבחינת התמורה) שמאבד מערכו יותר מאשר רכב מקביל אליו משנתון קודם.

ואופן קבלת ההחלטות הזה, על שלל שיקוליו, של הצרכן הממוצע (לא הצרכן ששקלל X Y Z והגיע למסקנה שרכב חדש עדיף לצרכיו האישיים, כמו רבים מחברי הפורום), הם שגורמים לי 'להרים גבה' בנוגע לאותו צרכן ממוצע ארצישראלי מצוי.

מזכיר לי זוג חברים שלי, נשואים, עובדים וגרים אצל ההורים. מתלוננים שקשה לסגור כאן את החודש, אבל טסים לחופשה בארה"ב והוואי ע"ס 60K ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כמו הדגם הקודם,ואז לרוב האנשים יהיה רכב טוב במחיר טוב אחרי תקופת הליסינג.

ולמי שקנה את זה כלקוח פרטי יהיה רכב בינוני עם מחירון שחוט. ממש בשורה טובה לעדר הישראלים שיקנו את זה כי זה שומר על ערכו ואמין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כי זה מה שרוב האנשים מחפשים.

מי שקונה אותה כלקוח פרטי התחבר לרכב אז בשבילו יש יותר יתרונות מחסרונות.

פורסם

אני אהיה קצת יותר קיצוני. אני חושב שמדובר ברכב בינוני מינוס והמינוס לא קטן.

באופן אישי לא מצאתי בו שום דבר טוב. בהתחשב בעובדה שגם המחיר שלו לא טוב אני חושב שמדובר בפלופ.

מנוע - לא טוב. לא עומד עם המנועים המובילים בקטגוריה. חסר המון כח בסל"ד נמוך ובסל"ד גבוה המנוע רועש.

תיבת הילוכים - לא טובה. 4 הילוכים שההילוך השני ארוך ומסורבל.

אבזור - בינוני. חלון חשמל אוטומטי (כזה שנפתח בנגיעה) אחד בצד של הנהג. מראות לא מתקפלות חשמלי, אין סטארט אנד סטופ, אין מסך מולטימדיה, אין Bluetooth, אין אור במראת איפור ועוד ועוד. אני יודע שזה נשמע קטנוני אבל זה אבזור אה לה ליסינג והמחיר הוא לא.

נוחות נסיעה - סבירה, בעיקר בזכות צמיגים בחתך לא אופנתי (15/185/65). בעמידה הרכב שקט, בנסיעה קצת פחות אולי בגלל שהמנוע צורח כשהוא מגיע להספק סביר).

הנאה מנהיגה - next

מרווח פנים. קדמי טוב אחורי קצת צפוף אבל בסדר.

תא נוסעים - מצ'עמם ולא ממש איכותי.

תא מטען. סבבה לגמרי.

צריכת דלק - 1 ל-12 סה"כ תחליטו אתם. לטעמי זה לא משהו.

מחיר - שערוריתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יוליאן לא, הם מחפשים "מניה בטוחה" כמו שרשמו פה. מי שיקנה את זה כפרטי ישאר בתום האחריות עם רכב בינוני אבל שמור במחיר דומה לרכב השכרה עם 50 אלף ק"מ בשנה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באופן אישי לא מצאתי בו שום דבר טוב. בהתחשב בעובדה שגם המחיר שלו לא טוב אני חושב שמדובר בפלופ.

מנוע - לא טוב. לא עומד עם המנועים המובילים בקטגוריה. חסר המון כח בסל"ד נמוך ובסל"ד גבוה המנוע רועש.

אבזור - בינוני. חלון חשמל אוטומטי (כזה שנפתח בנגיעה) אחד בצד של הנהג. מראות לא מתקפלות חשמלי, אין סטארט אנד סטופ, אין מסך מולטימדיה, אין Bluetooth, אין אור במראת איפור ועוד ועוד. אני יודע שזה נשמע קטנוני אבל זה אבזור אה לה ליסינג והמחיר הוא לא.

נוחות נסיעה - סבירה, בעיקר בזכות צמיגים בחתך לא אופנתי (15/185/65). בעמידה הרכב שקט, בנסיעה קצת פחות אולי בגלל שהמנוע צורח כשהוא מגיע להספק סביר).

הנאה מנהיגה - next

תא מטען. סבבה לגמרי.

מחיר - שערוריתי.

מסכים עם כל מילה, השתדלתי להיות יותר מתון בשביל לא לעורר כאן איזו מלחמה (כמו שהיה בלא מעט שרשורים לאחרונה), אבל אם זה כבר בחוץ אז... :mm_yeah:

אני לא רואה שום תרחיש בו מישהו מתייעץ איתי ואני מסוגל להמליץ לו על היונדאי, לכל דרישה עליה אני חושב יש לי רכב אחר מהסגמנט שיהיה עדיף

פורסם

אני היחיד כאן שמאוכזב מגל הסופר-מיני שאמור לשטוף אותנו? גם ה-2 והקורסה הועם זהרן.. גל של אכזבה. איפה הסופר-מיני'ז עם הטוריה והשיבריה כדוגמאת הפיאסטה והפולו של תחילת העשור?

:idea:
פורסם

היי, לפחות היא לא מזכירה תפוח אדמה כמו הדגם הקודם.

אני חושב שיונדאי קפצו קצת גבוה מידי עם מיתוג הפרימיום שלהם. עם כל הכבוד - מר ישראלי קונה יונדאי בגלל האמינות והסחירות, וכי השכן קיבל כזו בליסינג והוא מרוצה. לא כי המילה 'פרימיום' עוברת לו בראש בכל פעם שחולפת על פניו יונדאי עם טאסות ומדבקות ליסינג.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אני היחיד כאן שמאוכזב מגל הסופר-מיני שאמור לשטוף אותנו? גם ה-2 והקורסה הועם זהרן.. גל של אכזבה. איפה הסופר-מיני'ז עם הטוריה והשיבריה כדוגמאת הפיאסטה והפולו של תחילת העשור?

האיביזה מציעה חבילה דינאמית למדי (אתה יודע, יחסית למחיר), במחיר הוגן בהחלט.

ה208 קוטפת לא מעט שבחים אבל נצטרך להמתין עוד קצת.

הקליאו החדשה יפייפיה אמיתית, מאובזרת לא רע בכלל ועם יחידת הנעה נחמדה ביותר.

ל2 יש פוטנציאל, והפולו אמנם נשארה די אותו דבר אבל god damn זה רכב מדליק.

הסגמנט הזה דווקא מעניין, ויש לו כמה הברקות.

פשוט הI20 היא ממש לא אחת מהן.

פורסם

הנאה מנהיגה - next

תא מטען. סבבה לגמרי.

מחיר - שערוריתי.

איפה daniel.gri שיגיד שאנחנו מתחנפים ומכבסי מילים.

אולי עכשיו הוא יבין למה הפאביה אחרי הכל היא לא כזה רכב רע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...