Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הבעיה בגיר הזה היא רק נושא התפעול שלו וזה עניין של הרגל, או שמא מדובר בחבית נפץ שעלולה להתפוצץ אחרי כמה עשרות ק"מ ולשבוק חיים? יצוין שדי התרגלתי לרעידות הקלות בתחילת נסיעה, ועיקר הדאגה שלי היא מהיום שאחרי תום מועד האחריות. עברתי 40 אלף ק"מ ועדיין לא הגעתי למצב של מוסך. בסך הכל הרכב משרת אותי נאמנה ואני מרוצה ונהנה ממנו.

מכירה לא על הפרק בגלל הפסד כסף כתוצאה מירידת ערך חדה אחרי שנתיים. מצד שני אני קורא על המון תלונות בעלי הרכב בארץ ובעולם והנושא די מטריד אותי.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מת על הדרמה.

אסון, מתפוצץ אחרי עשרות ק"מ...

מכיוון שאתה לא מוכר בכל מקרה, מה זה משנה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

40,000 קילומטר והתיבה עדיין משרתת אותך נאמנה :shock: בלי אף מוסך או תלונה על תפקוד לקוי?

התיבה שלך דפוקה! :-o

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כדי להבין אם התיבה "דפוקה" צריך קודם כל להבין את הבעיה, לכן אסביר:

ה"מחלה" של התיבה הרובוטית בפורד החדשות היא נזילת שמן מאטם בית הקלאטצ'. הקלאטצ' (יותר נכון לומר קלאטצ'ים) בפורד הוא קלאטצ' יבש, אין לו ולא צריך להיות לו מגע עם שמן. כשהאטם נפרץ, שמן דולף אל תוך בית הקלאטצ' וגורם להרטבה שלו, מה שבהמשך גורם להחלקת הקלאטצ' (כל התקלות המתוארות בכל העולם נובעות מקלאטצ' רטוב משמן). הסימפטומים שיורגשו הם:

* בעת לחיצה על דוושת התאוצה בהילוך D מנוע מעלה טורים כאילו הוא בניוטרל (קלאטצ' מחליק) ואז מכה (קלאטצ' נתפס) והאצה.

* רעשי חריקות והחלקות מתכתיות.

* תקלות שנובעות מהתחממות הקלאטצ' (נורות מנוע\רכב נכנס למצב חירום).

התקלה יכולה להגיע לאחר 2000 קילומטר ברכב חדש לחלוטין או ב80,000, אין חוקיות.

סה"כ מלבד הנושא הנ"ל, הרכב (פוקוס\פיאסטה) אמין מאוד, לא באותה קטגוריה עם שאר הרכבים באותה רמת מחיר מבחינת אבזור ובטיחות (שנות אור למען האמת).

כשרכשתי את הפוקוס שלי, ידעתי בדיוק למה אני נכנס, ולמרות שנותרה לי עוד שנת אחריות שלמה, אני מוכן לחיות עם הידיעה שאצטרך לשלם מכיסי על החלפת הקלאטצ'ים ביום אחד, מכיוון שאני מאמין ומעריך שזאת תהיה ההוצאה היחידה שיוצאת מגדר הרגיל.

לסיכום, תהנה מהרכב, אל תחשוב על מחירונים ותקלות, קנית רכב כדי להנות ממנו. לכשתגיע העת, תתמודד. קח בחשבון שיתכן שהאטם לא יפרץ אצלך, כך שלא שווה להיות בלחץ כל הזמן "מה יהיה".

מה שאני למדתי, הוא שלכל רכב יש מחלה, לא תמצא רכב מושלם. לכן אם כבר עשית את הבחירה, תהיה שלם איתה ותהנה.

עומרי.

פורסם

עומרי עוד רגע עמותת נפגעי הפוקוס תשלח לך תגובה.

6,7,8,9,10.....

לפותש:מעבר להסברו של עומרי אין לי מה להוסיף,אישתי מחזיקה פוקוס 2012 כזו ללא שום תלונה.

שאלת תם,מישהו החליף על חשבונו מצמדים או עשה תיקון בגיר ללא הכרה בעלויות ע"י היבואן ?

פורסם

ניצן, לקחתי בחשבון את ענ"פ :)

גם אני ניסיתי לדלות מידע בנוגע למחיר החלפת מכלול הקלאצ' ללא הצלחה..

פרט מעניין נוסף הוא שפורד ארה"ב הוציאו מכתב לכלל בעלי הפוקוס\פיאסטה אשר יוצרו במפעל במישיגן והודיעו להם על הארכת אחריות ל7 שנים\100,000 מייל להחלפת מכלול הקלאצ'. המהלך לא בוצע באף מדינה אחרת למיטב ידיעתי. וחבל.

בכל אופן, הנה סרטון שמתאר את הבעיה + החלפת המכלול ע"י טכנאי פורד מוסמך:

ממליץ לכל בעלים של פורד לצפות בסרטונים שלו.

פורסם

יש בעיות כנראה אבל לא במאה אחוז מן הסתם אחרת היו מורידים את כל המכוניות האלה מהכביש לטובת ריקול עצבני. יש כאלה שמתמזל מזלם ויש גם לא מעטים שמדווחים על בעיות. אין עשן בלי אש והגיר הכפול מצמדים של פורד עדין לא בשל כנראה

פורסם

מעניין אם יש אנשים שהוחלף אצלם המחזיר שמן הבעייתי שנוזל. הבנתי שזה מה שגורם להרס הגיר הזה, ויש פתרון באופק.

החלפת המצמדים או הגירים או ביצוע עידכונים למיניהם, או מריחת בעלי הרכבים עם סיפורים ש"זה התנהגות הגיר", לא תפתור את הבעיה.

פורסם

אצלנו במשפחה פיאסטה רובוטית (הדגם החדש).

במשך 25K קילומטר הרכב ביקר כ-5 פעמים במוסך עקב בעיות גיר.

פעמיים מתוכם הוחלפו מצמדים.

פורסם
ניצן, לקחתי בחשבון את ענ"פ :)

גם אני ניסיתי לדלות מידע בנוגע למחיר החלפת מכלול הקלאצ' ללא הצלחה..

פרט מעניין נוסף הוא שפורד ארה"ב הוציאו מכתב לכלל בעלי הפוקוס\פיאסטה אשר יוצרו במפעל במישיגן והודיעו להם על הארכת אחריות ל7 שנים\100,000 מייל להחלפת מכלול הקלאצ'. המהלך לא בוצע באף מדינה אחרת למיטב ידיעתי. וחבל.

בכל אופן, הנה סרטון שמתאר את הבעיה + החלפת המכלול ע"י טכנאי פורד מוסמך:

ממליץ לכל בעלים של פורד לצפות בסרטונים שלו.

אנ מבטיח לך ששום מוסך בארץ לא עובד ככה

פורסם

פשוט להזיל ריר על המקצועיות של המכונאי האמריקני בסרטון,וצודק עדי שרשם ששום מוסך בארץ לא עובד ככה.

אני כבר לאחר 3000 ק"מ עם הפיאסטה החדשה שלי ללא בעיות מיוחדות.

הרכב שלי יוצר בנובמבר 2014,האם לדעתכם הוא הגיע עם אטמים משופרים בצבע חום ?

פורסם

חיובי יוני, האטם אצלך הוא האטם המשופר בצבע חום.

וזה פשוט עצוב שאי אפשר לסמוך על מכונאים מוסמכים שיעשו את העבודה שלהם כמו שצריך. וזה אפילו לא נראה כזה מסובך, אתה פשוט צריך לאהוב את מה שאתה עושה, וזו הסיבה שהבחור הזה כזה מקצוען.

• תוכן חדש...