Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
IMG_1375.jpgIMG_1374.jpgIMG_1376.jpgמה שכן מפריע לי ברכב,זה שאני תמיד שוכח להדליק את האורות,וזה בגלל שבלחיצה על השלט לפתיחת הרכב נדלקים האורות בלוח המכוונים והנורות שליד התאורת דרך,,,כל החיים נהגתי ברכבים שהאינדיקציה בהם להדלקת תאורת נסיעה היא תאורת לוח מכוונים,פשוט מעצבן עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאיפה הג'אנטים האלה של פורד ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הג׳אנטים לא של פורד,קניתי אותם בנפרד,רק דגם טיטניום מגיע עם ג׳אנטים מקוריים ומנוע אקובוסט,אבל לצערנו דלק מוטורס לא מביאה את הדגם הזה לארץ.

גם את הבאדג׳ 1.6 ליטר בצבע אדום על פלטת כרום איכותים הזמנתי מארה״ב,עלה לי 5 דולר וזה עם דבק של 3m ונתפס ממש יפה,כאילו יצא אורגינל מהמפעל.

פורסם
חיובי יוני, האטם אצלך הוא האטם המשופר בצבע חום. .

מאיפה הביטחון או ממתי לדעתך התחילו להרכיב בפס הייצור אטמים חומים והאם ערכות התיקון שפורד מספקת מכילות האטם החום?

אגב, אני דווקא קראתי שלא בהכרח האטם החום פותר סופית הבעיה.

לזה שמעליי - כמה עלו הג'אנטים?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
מאיפה הביטחון או ממתי לדעתך התחילו להרכיב בפס הייצור אטמים חומים והאם ערכות התיקון שפורד מספקת מכילות האטם החום?

אגב, אני דווקא קראתי שלא בהכרח האטם החום פותר סופית.

Foci made since July 2013 have the new revision seals, the brown ones, so it is very unlikely they will have the contaminated clutch plates of earlier builds.

מצוטט מדבריו של לא אחר מהמקצוען מהסרטון. החל מתאריך ייצור יולי 2013 כל התמסורות של פוקוס/פיאסטה מגיעות עם האטם החום. כמו כן בהחלפת קלאטצ' כיום הערכה מגיעה עם האטם החום.

פורסם
לפי הסרטון המושקע ניתן להבחין באם הבעיה מתקרבת,בהתחלה מבחינים בהזעה של שמן הגיר בחיבור בין הגיר למנוע.

אכן, זה הדבר הראשון שבדקתי בבדיקה לפני קנייה של הפוקוס שלי, ולא התגלתה הזעה. בינתיים...

פורסם

עמרי,ברשותך כמה שאלות :

האם הבעיה המרכזית בפאוורשיפט היא פריצת המחזיר שמן ? או שיש עוד בעיות מיוחדות ?

לאחר ההחלפה של האטם השחור לחום המשופר,וההחלפה של סט הקלאצ'ים,מה הצפי לפריצה מחודשת לאחר למשל 100K ?

האם אנחנו חוזרים שוב לסרט צרפתי כמו עם ה AL4 ונוסעים על גיר שיכול להידפק כל 100K ?

פורסם
עמרי,ברשותך כמה שאלות :

האם הבעיה המרכזית בפאוורשיפט היא פריצת המחזיר שמן ? או שיש עוד בעיות מיוחדות ?

לאחר ההחלפה של האטם השחור לחום המשופר,וההחלפה של סט הקלאצ'ים,מה הצפי לפריצה מחודשת לאחר למשל 100K ?

האם אנחנו חוזרים שוב לסרט צרפתי כמו עם ה AL4 ונוסעים על גיר שיכול להידפק כל 100K ?

הבעיה המרכזית, ואסתכן ואומר - היחידה בגיר המדובר היא פריצת מחזיר השמן. כל התקלות המדוברות בארץ ובחו"ל נובעות אך ורק מהפגם הזה. קח בחשבון שבארה"ב בעיקר רוב הנהגים מתייחסים לתיבה כאל תיבה אוטומטית, וכך גם משווקים את הרכב שם, וכפועל יוצא כמובן שהבלאי גבוה בהרבה באיזורים הללו.

לגבי צפי, קשה לאמוד את האמינות של האטם החדש, מהסיבה הפשוטה שהוא צעיר מידי. אני לא חושב שיש על הכביש רכבים שעברו 100,000 עם האטם החדש, ולמרות זאת, למי שמבין קצת בQA, ישנן בדיקות מדעיות שיכולות לנבא האם ומתי מוצר מסויים עלול לסיים את חייו. (כמובן יש לקחת זאת בערבון מוגבל כי מלכתחילה פורד שחררו את האטם הפגום..)

נ.ב. לא שזו תגובה מספקת, אבל לי לא היתה בעיה אם הייתי יודע שכל 100,000 יש להחליף קלאצ'ים. אני לא סגור על המחיר של הטיפול אבל לדעתי הרכב הזה שווה הוצאה חד (או דו) פעמית של סכום כזה.

פורסם

בקשר לשיווק התיבה בארה"ב כתיבה אוטומטית,בנושא הזה בהחלט אתה צודק,רוב האמריקנים מעדיפים תיבה אוטומטית רגילה,ולא מבינים שזאת בעצם תיבה שפועלת כמו תיבה ידנית,ולכן גם אופי הפעולה שלה הוא כזה שצריך להתרגל אליו,אבל ברגע שאתה מתרגל ומפנים את ההתנהגות שלה,אז גם הנהיגה מהנה.

אני יכול להעיד שאני מאוד נהנה מהתיבה,ומהמנוע 1.6 שנותן לי כוח בעליה תלולה גם בהילוך רביעי,ואם אני מוריד לשלישי אז אני פשוט טס.

אני מאוד מרוצה מאיכות החומרים,ומהעיצוב הפנימי,ולפי דעתי זאת הסופרמיני הטובה ביותר שקיימת קיום בשוק והיחידה שיכולה לתת לה פייט ואולי קצת עולה עליה היא הפולו החדשה.

מה שכן,אני רואה בזמן האחרון מלא,מלא,מלא איביזות חדשות על הכביש,נראה לי קונים אותם בטירוף,אני אישית לא יכול לחיות עם איכות הבניה הספרדית,חוץ מהגיר והמנוע הגרמניים,שדי מעולים,השאר זה איכות ספרדית בינונית ומשעממת

פורסם
הבעיה המרכזית, ואסתכן ואומר - היחידה בגיר המדובר היא פריצת מחזיר השמן. כל התקלות המדוברות בארץ ובחו"ל נובעות אך ורק מהפגם הזה. קח בחשבון שבארה"ב בעיקר רוב הנהגים מתייחסים לתיבה כאל תיבה אוטומטית, וכך גם משווקים את הרכב שם, וכפועל יוצא כמובן שהבלאי גבוה בהרבה באיזורים הללו.

לגבי צפי, קשה לאמוד את האמינות של האטם החדש, מהסיבה הפשוטה שהוא צעיר מידי. אני לא חושב שיש על הכביש רכבים שעברו 100,000 עם האטם החדש, ולמרות זאת, למי שמבין קצת בQA, ישנן בדיקות מדעיות שיכולות לנבא האם ומתי מוצר מסויים עלול לסיים את חייו. (כמובן יש לקחת זאת בערבון מוגבל כי מלכתחילה פורד שחררו את האטם הפגום..)

נ.ב. לא שזו תגובה מספקת, אבל לי לא היתה בעיה אם הייתי יודע שכל 100,000 יש להחליף קלאצ'ים. אני לא סגור על המחיר של הטיפול אבל לדעתי הרכב הזה שווה הוצאה חד (או דו) פעמית של סכום כזה.

אני כרגע נוהג על פוקוס 1/13, הגיר אומנם לא מבריק בייחוד בהתחלות נסיעה אבל אפשר לומר שאני מסתדר איתו.

בהתחשב בזה רציתי לשאול האם כדאי לי לבקש החלפת מצמדים כל עוד יש לי אחריות(לעוד חצי שנה)? איך לפנות למוסך והאם בכלל הם מודעים לבעיה ולדרך פתרונה? אני פשוט לא רוצה להיגרר למצב שבו בעקבות ההחלפה, מצב הגיר יוחמר עוד יותר מאיך שהוא עכשיו, ואז כבר תיגמר לי האחריות. בכללי, האם יש דרך להאריך אחריות אצל דלק מוטורס?

ד"א סתם משהו ששמתי לב אליו- אני לא נוסע הרבה. כ 8K ק"מ בשנה, יש פעמים שאני לא נוהג גם 3 ימים רצוף. שמתי לב שאחרי תקופה שאני לא נוהג ברכב(כמעל יום) תגובת הגיר הרבה יותר חלקה ואין בכלל בעיטות למשך זמן. ככל שאני נוסע יותר, הגיר יותר בועט. אני מדמיין או שיש לזה איזשהו הסבר? (אולי השמן שפרץ מאטם בית הקלאץ' מעיין "מתייבש" כשלא נוסעים :lol:? )

ייאמר לטובת הפוקוס שכשהגיר במצב תקין, לדעתי זו הסופר מיני-משפחתית הכי כיפית לנהיגה. חבל שיש לה מוניטין של זונת ליסינג.

פורסם

אני מאוד מרוצה מאיכות החומרים,ומהעיצוב הפנימי,ולפי דעתי זאת הסופרמיני הטובה ביותר שקיימת קיום בשוק והיחידה שיכולה לתת לה פייט ואולי קצת עולה עליה היא הפולו החדשה.

הפוקוס היא לא סופרמיני,היא משפחתית

LOL?:lol:

• תוכן חדש...