Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ללא זיכרון דברים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

רכשתי היום בשעה טובה רכב משומש-חדש!

המוכר איש מבוגר ואמין, טיפל רק במוסך המרכזי (עברנו ולקחנו ספר טיפולים מסודר) לקחנו את האוטו למכון בדיקה לבחירתי וכו. בסוף ניגשנו לדואר והעברנו בשמחה את הבעלות לרכב אלי.

אבל, מכל ההתרגשות של היום לא חתמנו על זכרון דברים. הוא לא הציע, ואני שכחתי.

בדכ, אני מקפידה על כך. האם יש טעם לערוך משהו כזה בדיעבד? מה הסיכון?

תודה על העצה!

פורסם

קודם כל תתחדשי!

זכרון דברים נעשה בד"כ לפני הקנייה עצמה כדי "לשריין" לך את הרכב ושהמוכר לא ימכור אותו לקונה אחר.

יש כאלה שגם מוסיפים סעיפי ליקויים או דברים שחשוב לציין לפני הקנייה.

מה ההגיון לעשות בדיעבד? אני שואל באמת, לא בציניות.

פורסם

קנית? זהו הרכב שלך,עם כל היתרונות והחסרונות.

זיכרון דברים יכול לעזור אם המוכר מתחייב בבדיקה, או מתחייב על דברים מסויימים.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

העניין היחיד שחשבתי עליו הוא שזה מסמך משפטי להסתמך עליו במידה וצצים דברים לאחר הקניה. כמוכרת, אני מקפידה על זכרון דברים בגלל הסעיף שמציין שהקונה בדק את הרכב ואין לו יותר טענות כלפי בנוגע למצבו. כקונה, יש סעיפים של התחייבות המוכר על פרטי הרכב השונים ובעלות עליו, מס קמ, סכום הקניה שהוסכם והעובדה ששולם במלואו וכו׳.

מכיוון שאני מאמינה למוכר, אני מניחה לנושא ומתפנה להנות מהאוטו :-) רק רציתי לוודא שאני לא מפספסת משהו שלא חשבתי עליו.

פורסם

לרוב אין ממש צורך בזכרון דברים. אלא אם יש התחייבויות ספציפיות או שרוצה התחייבות מסויימת בין הסיכום למכירה. שאחד הצדדים לא יעלם.

עצמאי שמוכר רכב צריך זכרון דברים כדי להציג למס הכנסה הסבר לכסף

פורסם

סעי לשלום. הכל בסדר. תהיי רגועה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא רואה בזה בעיה, בפרט כאשר כקונה עשית את הבדיקות הנחוצות כולל בדיקה במכון בדיקה ובדיקת התיעוד במוסך המורשה. באופן כללי, חוזה לפי חוק החוזים יכול להיערך גם בע"פ ולא חייבים במקרה זה חוזה בכתב.

לכן, מכיוון שנקטת במשנה זהירות וביצעת בדיקות, הרי שככל שחלילה תיאלצי לתבוע את המוכר, לא תהיה בעיה וממילא יש לך הגנות כמו לכל רוכש אחר.

כיום, על פי פסיקה של בתיהמ"ש חלה חובת גילוי על מוכר של רכב, לכן, ככל שחלילה יסתבר שהוא הסתיר ממך משהו, תוכלי לתבוע את המגיע לך.

אני מניח שבמקרה זה לא תתגלה בעיה , בפרט בהסתמך על הבדיקות המקדימות שביצעת ומאחל לך שתהני מהרכב החדש.

פורסם

כיום, על פי פסיקה של בתיהמ"ש חלה חובת גילוי על מוכר של רכב, לכן, ככל שחלילה יסתבר שהוא הסתיר ממך משהו, תוכלי לתבוע את המגיע לך.

זה תקף רק לסוחרים או גם לפרטים?

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

חובת הגילוי חלה על כל מוכר. ברור שגם מוכר פרטי צריך לנהוג בתום לב ולתת גילוי מלא אודות הרכב. מי שמסתיר דברים מהותיים כגון תאונה קשה ו/או נזק אחר שיש לו השפעה הן על המחיר והן על השיקול האם לקנות את הרכב, עשוי להיתבע בגין הנזקים שגרם בשל אי הגילוי.

יש על כך שורה של פסקי דין.

• תוכן חדש...