Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם יש למישהו מחברי הפורום נסיון עם תדלוק באופן שוטף באוקטן 98? מהי שכיחות התחנות בארץ שבהן יש אוקטן 98 ובמחיר סביר? והאם משתלם לעשות מנוי / דלקן עם אחת מחברות הדלק?

ממדגם קטן מאוד בירושלים (3 תחנות דלק שבמקרה עברתי בהן) בשתיים לא הייה ובשלישית הייה, אך המחיר עמד על 10 ש"ח לליטר.

תודה!

פורסם

אצלנו בתפוז בעפולה דלק 98 עולה 6.59 לליטר, הכי זול שאני ראייתי.

אני מתדלק קבוע 98, בגלל שהתוכנה שיש לי ברכב מחייבת אותי.

פורסם

צריך למצוא תחנה שאפשר לעשות כרטיס עם הנחה . באזור השרון יש (זה מה שאני עושה) .כמו כן ב98 יש בעיה של טריות צריך למצוא תחנה שמתדלקים הרבה 98 אחרת הדלק לא טרי , והביצועים יורדים.כמו כן יש גם תחנות (מניסיון) שהדלק הוא לא הכי 98 והביצועים בהתאם:x

פורסם

זית רשע, לאיזה צורך אתה רוצה לתדלק 98? האם יצרן הרכב דורש? האם בוצעו שיפורים במנוע?

יום טוב גם לך

פורסם

למנוע יש חיישן נקישות והוא יתזמן את ההצתה על פי הדלק. אכן יכול להיות פער בביצועים (במיוחד בנהיגה נמרצת מאוד) כיוון שההצתה תתאחר מעט. מעבר לזה אין "נזק" למנוע. אם תחליט לתדלק ב-98, תצטייד בכרטיס כי ההנחות הן משמעותיות (למעלה משקל לליטר).

פורסם

הא ! שמחה גדולה, מסתבר שאני מכיר את בעל הBRZ הזה, מזל טוב.

למנוע יש חיישן נקישות והוא יתזמן את ההצתה על פי הדלק. אכן יכול להיות פער בביצועים (במיוחד בנהיגה נמרצת מאוד)

האם אפשר לתדלק פעם 95 ופעם 98 אם לא יוצא, למשל ?

זכור לי בעבר דיון שסיכומו היה 'לא קריטי בכלל ה98 ואולי סתם גימיק שיווקי' - מה באמת ?

והאם זה רלוונטי רק 'בנהיגה נמרצת מאוד' ?

The first one to get angry loses

פורסם

מצטרף לשאלה, האם חיישני הנקישות מזהים מיידית שינוי בדלק ? או שלרוב לוקח תדלוק או שניים ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

לדעתי במנוע הזרקה ישירה לא תהיה משמעות לאוקטן הדלק - אלא כמובן אם היצרן קבע אחרת.

הסיבה לכך היא שהרסס מוזרק לצילנדר כשהבוכנה בנקודה מתה עליונה או קרוב לכך ולכן אין משמעות להתנגדות הבנזין להצתה עצמית.

התכולה הקלורית של ליטר בנזין 98 דומה מאוד לתכולה של בנזין 95, כך שבמובן הזה אין משמעות לאוקטן.

בקיצור, אם היצרן לא קבע שאסור לתדלק ב-95 אז התדלוק ב- 98 יהיה מיותר.

פורסם

תמיד הזרקת הדלק מתבצעת כשהבוכנה בנקודה מתה עליונה, בדיוק בנקודת הזמן שהבוכנה מגיעה לשיא מהלכה, ואין חשיבות לסוד ההזרקה.

נקודת ההתלקחות העצמית של בנזין 98 גבוהה יותר מאשר זה של בנזין 95, מה שמאפשר העלאת יחס הדחיסה לערכים גבוהים יותר, והשגת ניצולת גבוהה יותר.

ברוב המנועים המודרניים מותקן חיישן נקישות שמאתר הצתה מוקדמת, ומאחר בהתאם את ההצתה על מנת למנוע "צילצולים" (דטונצייה).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, לא תמיד.

בהזרקה עקיפה שהבנזין מוזרק לסעפת יניקה יש חשיבות רבה לאוקטן.

בהזרקה ישירה יחס הדחיסה יכול להיות גבוה ועדיין לא תהיה התלקחות - פשוט כי אין דלק בתא השריפה.

פורסם

ברוב המנועים המודרניים מותקן חיישן נקישות שמאתר הצתה מוקדמת, ומאחר בהתאם את ההצתה על מנת למנוע "צילצולים" (דטונצייה).

השאלה שלי היא האם ה"בדיקה" נעשית בזמן אמת ? כלומר ישר משינוי הדלק הראשון ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תוכן חדש...