Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר קרוב לשנה עם רשיון ונראה לי שזה הזמן לקורס נהיגה מתקדמת.הבנתי שזה ממש חשוב ועוזר,אבל ראיתי שיש הרבה מאוד חברות:דרייב ארט,מסלולים,אלטרנטיבי ורציתי לדעת איזה הכי מומלץ כאן בפורום.

פורסם

חפש בפורום, היו כבר כמה וכמה שרשורים בנושא.

בגדול - עדיף קורס עם מדריך אישי ולא דרך החברות שציינת, שם הקורס מתבצע עם עוד כמה אנשים, אתה יושב בכיתה רוב הזמן ולומד את התאוריה, ואז בקושי מקבל חצי שעה על ההגה, שמיותר לציין זה לא מספיק. יוצא שאתה משלם הרבה כסף ובקושי נוהג בפועל.

קורס אישי מתבצע עם הרכב שלך ועם מדריך על פני כמה שעות טובות. אני ממליץ על קונדסון, אחרים ימליצו על מורים טובים אחרים.

כמו שאמרתי בהתחלה, חפש בפורום ותקבל את כל התשובות.

פורסם (נערך)

לא שיש לי משהו אישי נגד מי מהמדריכים, פשוט דיונים קודמים שהתקיימו כאן בנושא לימדו אותנו שברגע שמתחילים לשאול לפחות את חלקם על ההכשרה שהם קיבלו ושלכאורה אמורה לבדל אותם מסתם עוד נהג מיומן, יש להם מין נטיה כזאת להיאלם דום ולהיעלם - ללמדך על הזילות האיומה שכרוכה בתואר "מדריך נהיגה מתקדמת".

לכן, לא אמליץ לך על מדריך מסוים, אבל כן אמליץ לך לברר עם איזה מדריך שלא תבחר מהי ההכשרה שלו להעביר הדרכות מהסוג הזה, באיזה ביטוח הוא מחזיק וכו'.

אני כבר אומר לך: מבלי להזכיר שמות, יש כאלה שלמשמע שאלה כזאת ינסו לסובב אותך עם כל מיני סיפורים על נצחונות עבר שלהם בתחרויות ג'ימקאנה, בתקווה שזה יסנוור אותך מספיק מכדי שתרצה לשאול שאלות נוספות. זכור: להיות נהג טוב זה נחמד, אבל זה עדיין לא עושה אדם להיות מדריך טוב.

נהיגה והדרכה הם שני דברים שונים, מי שיגיד לך אחרת הוא רמאי.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

חברות גדולות: אלטרנתיבי, מסלולים, דרייב ארט, טריגו, נהיגה בשליטה.

מדריכים פרטיים בולטים: דני גלטר, אייזיק דוידוביץ', ערן אביבי, "קונדסון", ברק דוד, לאון טאובס ועוד.

כולם מומלצים.

אני אגב לא ממהר לקטול בתי ספר גדולים כי למרות מספר המודרכים עדיין יש לא מעט זמן תרגול, מידה מפתיעה של יחס אישי ויכולות אימון שאין בהדרכות פרטיות (SkidCar או משטח לאימון בהחלקות, לדוגמה) וגם ריבוי מדריכים יכול להיות הזדמנות ללמוד מכמה אנשים שונים ולא רק מאחד.

כמובן שגם להדרכה פרטית ישנן היתרונות שלה. הכי טוב לשלב בין השניים, ואז בדרך כלל נהוג להתחיל בקורס מגרש בבית ספר גדול, וגם בתי הספר הללו מציעים אחר כך קורסים פרטיים בכביש, ולרוב עם יכולת לבחור את המדריך. כמובן שבכל בחירה כזו יש להתחשב גם במחיר והתמורה.

אגב, יש הבדלים בין בתי הספר והמדריכים (וגם בין מדריכים באותו בית ספר לעתים) בצורת ההדרכה, בתחומי המומחיות ואף בסגנון הנהיגה הנלמד. בנוסף, יש כאלו שמתמקדים יותר בנהיגת כביש "מנהלתית" (מה שקרוי Defense Driving) ויש כאלו שעוסקים יותר בתחום הספורטיבי ובשליטה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ממליץ בחום על מסלולים. יש גם לא מעט שרלטנים בתחום וכל מיני כאלה שהכריזו על עצמם כמדריכי נהיגה. מסלולים לפי דעתי הם הכי ותיקים ומקצועיים בתחום ויש להם קשת רחבה מאוד של קורסים בארץ ובחו"ל שמתאימים לכל תנאי הנהיגה והנהגים. בכל מקרה, זה מאוד חשוב ותורם הקורסים האלה אבל בתנאי שאתה גם ממשיך לתרגל ולצבור ניסיון אחרי זה עד שזה הופך טבע שני שלך, אחרת אתה שוכח מהר מאוד את מה שלמדת

פורסם (נערך)

אני אגב לא יודע כמה שרלטנים כאלו באמת יש, מאחר וטרם פגשתי כאלו, וזה אומר דרשני.

מסלולים אמנם הוקמה שנה לפני אלטרנתיבי (למי שזה משמעותי בשבילו) אך אלטרנתיבי היתה קיימת בדמות הדרכות בבית ספר לראלי בצרפת (GET, אם אינני טועה) שמסלולים החלה להדריך בו רק לאחר מכן. בבחירת בית ספר, שווה לזכור כמה דברים:

מסלולים מעט יקרה יותר. ברם, כיום הם פועלים במתקן הרבה יותר איכותי, אך הוא לא בלעדי להם.

בניגוד למה שנאמר, מסלולים כן ממוקדת קצת יותר בתחום הספורטיבי.

מסלולים התאחדה בארבע השנים האחרונות עם דרייב ארט ולכן נהנתה מיתרון, שכיום הצטמצם.

מסלולים מלמדת נהיגה קצת שונה, שמתבטאת בטכניקת בלימת החירום ויישומה, ובהכנסת הרכב לסיבובים.

בקיצור, כל החברות טובות וקשה לי לסמן חברה שהיא בעלת יתרון מוחץ או איזשהו מונופול. צריך לבחור את החברה המתאימה למה שהנהג רוצה.

פורסם

ככל שמדובר במסלולים, מה שלדעתי חשוב לזכור זה שהקלף החזק שלהם הוא שבראש החברה עומד ראם סמואל, שכידוע זכה אי שם באמצע הניינטיז בשתי אליפויות ראלי בצרפת. אין עוררין על כך שמדובר בהישג מכובד לכל הדעות, אלא שאני מסופק אם אלה שמדריכים שם בפועל בכלל השתתפו בתחרות ראלי אפילו פה בישראל.

זאת לכשעצמה ממש לא סיבה לפסול את החברה הזאת על הסף, פשוט יש לקחת את כל המור"ק בפרופורציות הראויות לו.

לעניין השרלטנים: אני מזמין את פות"ש להציץ בשרשור הזה ואשאיר אותו לבדו לתהות על קנקנו של המגיב שטוען שהוא מדריך נהיגה מתקדמת שהשתתף שם בדיון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם (נערך)

לא צריך להגזים. למסלולים יש מדריכים לא רעים, עם הישגים גם בתחום התחרותי. השאלה היא: האם הישגים בתחום התחרותי הם מה שבונה מדריך טוב לנהיגת כביש. לדעתי, סיפור חיים של אנשים כמו האביבי, מועיל יותר בתחום הזה אפילו מסיפור חיים כמו של ראם.

גם לגבי המדריך המדובר אני חושב שלא צריך להגזים. אני מסוגל להבין על מה אתה מתרעם, אבל הוא מפגין גישה טובה לנהיגה וכך גם לפחות אחד התלמידים שלו שמסתובב כאן בשרשור. מה גם שהוא מבית מדרשם המעולה של און וליאור.

פורסם

לא הגזמתי לגבי מסלולים, פשוט אני טוען שצריך לקחת את הסיפורים השיווקיים שלהם בפרופורציה. זה הכל.

לגבי הטיפוס ההוא מהשרשור... תרשה לי לא להתייחס.

פורסם

אלעד אני מבין לגמרי את גישתך ואת תהיותיך, ואישית לא מסכים עם האדם המדובר בגישתו בפורום (וגם לא מבין אותו), אך בפועל הוא מדריך מעולה, אדם מאוד נחמד וחברותי שהיית רוצה במעגל החברים שלך.

כל ההישגים של אי אילו מהאנשים שציינתם הוא מיותר לדעתי, כשאתה הולך לבחור מורה זה נשמע טוב על הנייר, אבל בפועל - ראם לדוגמא - מה איכפת לי איזה הישג הוא הגיע?? הוא מעביר לי את החומר? (לא נראה לי, יש לו מדריכים בשביל זה, וכאן בוא נתחיל לבדוק כל אחד..), האם הוא יודע להעביר את החומר בכלל או שרק יודע אותו?

כדי להדריך טוב צריך לדעת את החומר טוב מאוד, ליישם את החומר טוב מאוד (כלומר להדגים) והכי חשוב - להיות מורה טוב (כלומר לדעת להעביר את החומר לתלמיד). אתה יכול להיות אלוף עולם ולא להצליח להעביר את החומר.

מכיר את המורים האלו בתיכון שאתה בכלל לא זוכר מה הם לימדו אבל זוכר אותם? שהיו כל כך משמעותיים בצורת ההתנהגות/דיבור/חינוך אליך שהם אלו שהכי השפיעו על העתיד שלך? הוא כזה.

כנראה שיש רבים וטובים, אולי אפילו עם ידע גבוה משלו, אך השאלה אם הם נכונים לי? לא יודע, והאמת שאני לא רוצה לבזבז כסף כדי לגלות, כי כבר מצאתי מישהו שמתאים לי.

אני יודע שזה ישמע שאני מנסה להגן עליו (ושוב, לדעתי האישית הוא עושה טעות בצורת התגובות שלו כאן) אבל סה"כ אני מאמין שאם תקבץ את כל מי שעשה אצלו קורס לא תמצא אחד שיגיד מילה רעה עליו.

לסיום - מחזק את חן - בכל השרשורים שנפתחו חוץ ממנו ששנוי במחלוקת (ולא בצדק), לא שמעתי שיש שרלטנים בתחום הזה.

אם כבר, הבעיה היא במדינה שלנו שלא לקחה את הכפפה ובגלל זה התחום פרוץ.

פורסם

מסלולים אמנם הוקמה שנה לפני אלטרנתיבי (למי שזה משמעותי בשבילו) אך אלטרנתיבי היתה קיימת בדמות הדרכות בבית ספר לראלי בצרפת (GET, אם אינני טועה) שמסלולים החלה להדריך בו רק לאחר מכן. בבחירת בית ספר, שווה לזכור כמה דברים

אני הייתי עם ראם סמואל ב-GET בשנת 95' (לפני הקמת "מסלולים" רשמית).

מסלולים מעט יקרה יותר. ברם, כיום הם פועלים במתקן הרבה יותר איכותי, אך הוא לא בלעדי להם.

בניגוד למה שנאמר, מסלולים כן ממוקדת קצת יותר בתחום הספורטיבי.

הייתי לא מזמן בקורס של מסלולים בקפריסין.

הוא הצטיין בארגון וביכולת לתפור את הקורס למתחילים גמורים ולנהגים קצת יותר מנוסים, תוך יכולת למקד את ההדרכה ביישום טכניקות שיסייעו להנות מהמסלול, פחות בלימוד מובנה.

כמי שהיה בכמה קורסים, עוד בימים שכל העניין היה חצי-פרטיזני, ועבר כמה הדרכות בחו"ל, הרמה של ההדרכה, הרצינות של המדריכים וההשקעה במתודיקה, היו מאוד מרשימים. הכל נעשה במחשבה תחילה. כאמור, בתור מי שהיה במימי הבתולים של התחום, אז "הפספוסים" הפכו למורשת קרב... זה היה מאוד מרשים, לראות את המקצועיות.

עם זאת, למרות שהשילוב לטעמי היה נכון למשתתפים, הקורס היה מכוון יותר לתת חוויה.

עדיין הקורס הכי מלמד שעשיתי היה הראשון, ב-GET. ארבעה ימים של לימוד מתודי, שלא לאמר סיזיפי, של טכניקות נהיגה, מהבסיס והלאה. מתוך ארבעת הימים, שלושה ימים לא עושים יותר מפנייה אחת כל פעם (ויום ראשון מתרגלים רק סיבוב הגה ובלימה בקו ישר). קודם בולמים לפני הפנייה עשר פעמים. אז גם בולמים וגם מפנים הגה עשר פעמים. אז...

רק ביום הרביעי מתחילים לחבר (קצת קאראטה קיד כזה, ווקס-און, ווקס-אוף...).

לא יודע מי מעביר הדרכות כאלו כיום, אבל מי שרוצה ללמוד לנהוג, זה צריך להיות הכיוון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני הייתי גם ביום שאורגן עם מסלולים לפני כשנה, כשאון וליאור עוד עבדו איתם. סך הכל עבר בצורה מאוד מתוקתקת ומסודרת.

אני גם הרגשתי שזה יותר מכוון לחוויה, למרות שהיו תרגולים די ארוכים של בלימה - פנייה וכמה דברים בסיסיים אחרים.

שוב, מבחינת החוק, יש מספר אנשים בארץ שש להם תעודת הסמכה כלשהי, אבל אני בספק אם בהסמכה עוסקים במשהו שקשור לנהיגה.

מבחינת התכנים, הרוב כנראה מעבירים דברים דומים. הסתכלתי פעם פעמיים גם בקורסים בבתי ספר בינלאומיים (למשל סקיפ בארבר), וזה לא שמלמדים שם משהו שונה במיוחד, או שמלמדים אותך להשתלט על החלקה בהיגוי יתר בקורסים הבסיסיים.

כנראה שעדיין אין באמת דרך אבסולוטית טובה למצוא מדריך כזה, חוץ מהמלצות של האחרים. ובדרך כלל יש רשימה מאוד מצומצמת של מדריכים שכולם ממליצים עליהם

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
כדי להדריך טוב צריך לדעת את החומר טוב מאוד, ליישם את החומר טוב מאוד (כלומר להדגים) והכי חשוב - להיות מורה טוב (כלומר לדעת להעביר את החומר לתלמיד). אתה יכול להיות אלוף עולם ולא להצליח להעביר את החומר.

אני דווקא כן חושב שיש חשיבות למה שזכה בשרשור הזה לכינוי "מורשת קרב". מדריך בעל נסיון כזה יכול לתת דוגמאות מנסיון חייו כדי להניע אותך.

אבל דווקא מהסיבה הזו, לדעתי רוב הנהגים ישיגו פחות מאימון עם אלוף מירוצים, ויותר מאימון עם מישהו כמו איתי אלון או ערן אביבי, בתקווה שמשהו מהחזון והנחישות להיאבק בקטל בדרכים ידבוק במודרך.

אגב, כדי להיות מדריך טוב לא צריך להיות מדריך אלא מאמן. ובמקום להגיד למתאמן מה לעשות, רק לעזור לו למצוא את התשובה הנכונה - בעצמו.

הקורס הכי מלמד שעשיתי היה הראשון, ב-GET.[...]רק ביום הרביעי מתחילים לחבר.[...] לא יודע מי מעביר הדרכות כאלו כיום, אבל מי שרוצה ללמוד לנהוג, זה צריך להיות הכיוון.

אני חושב שכל אחד מפיק הכי הרבה תועלת (מעבר לנוסטלגיה) בקורס הראשון, אפילו שלאו דווקא מגיעים בו לרמת ביצוע הכי טובה, בין אם הוא ארוך או קצר.

גם אני למדתי הכי הרבה בקורס הראשון שלי באלטרנתיבי (כשערן אביבי עדיין הדריך שם על בסיס קבוע) ולמרות הדרכות רבות שם בהמשך וגם במקומות אחרים - הבסיס הטכני וחשוב מכך - הגישה - הגיעו משם.

אבל בשבילי נהיגה "מתקדמת" איננה רק עניין של שליטה ברכב, אלא של לימוד של Defensive Driving. כל החברות עוסקות בזה (למשל בציי רכב) אך אלטרנתיבי וטריגו הן המומחיות לתחום זה, לעומת מסלולים.

מבחינת התכנים, הרוב כנראה מעבירים דברים דומים. הסתכלתי פעם פעמיים גם בקורסים בבתי ספר בינלאומיים (למשל סקיפ בארבר), וזה לא שמלמדים שם משהו שונה במיוחד.

לא מדויק. במסלולים ואצל מדריכים פרטיים שלימדו שם בעבר, נלמד סגנון נהיגה שמחקה את סגנון הנהיגה האישי של ראם. און, ליאור, איתי ומדריכים שלמדו אצלם - התחילו על מסלולים סגורים והנהיגה היא בהתאם.

חבר טוב שלי למד הרבה במסלולים והוא נוהג לבלום חזק ועמוק יותר לפניה ממני, וכן מפנה את ההגה די בחדות לתוך העיקול, וצורת הנהיגה הזו נלמדת שם גם עבור נהיגת כביש יומיומית וגם על משטחים חלקים.

פורסם

אני חושב שכל אחד מפיק הכי הרבה תועלת (מעבר לנוסטלגיה) בקורס הראשון, אפילו שלאו דווקא מגיעים בו לרמת ביצוע הכי טובה, בין אם הוא ארוך או קצר.

שום קשר לראשוניות של הקורס.

קורס ארוך מאפשר לבנות תוכנית יותר הדרגתית ויותר מפורטת. אי אפשר להשוות את מה שניתן להשיג בהדרכה של יומיים למה שניתן להשיג בזמן כפול. הקורס ב-GET דאז נועד להכשיר נהגים לנהיגת ראלי, כשלב ראשון.

חלק גדול מאוד ממה שנלמד אז כבר לגמרי לא רלוונטי לנהיגה יומיומית של היום, מבחינת בטיחות. היום יש ESP ו-ABS בכל רכב, לא צריך כבר לדעת לשלוט בהחלקות.

מי שרוצה קורס לבטיחות, שייחפש מדריך שילמד אותו נהיגה דפנסיבית, בלי שליטה בהחלקות ושאר דברים שמיותרים היום.

מי שרוצה להנות, שיילך לקורס שילמד אותו נהיגת מירוץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...