Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

אחרי כמה שנים של רכב ידני,התעייפתי ..במיוחד בפקקים של הבוקר.

החלטתי שאני רוצה רכב אוטומטי ואכן מצאתי רכב שיתאים לדרישות שלי.

אבל כבר כמה חודשים עברו מאז והנסיעה שלי השתנתה לגמרי ,אני נוסע יותר מהר,בולם הרבה יותר.

ברכב ידני אני שלטתי בהילוך ובמהירות ואם היתי רוצה לבלום לפני צומת הייתי פשוט מוריד הילוך בתוספת בלימה קטנה והרכב היה נעצר.

עזרו לי להיגמל מידני!!

פורסם

זה נורא פשוט, לוחצים חלש יותר על הדוושה הימנית. כשרואים במרחק סיבה לעצור, מאיטים מראש.

אין שום הבדל בין הגיר לאופי הנהיגה - זה הכל בראש שלך חביבי :)

כאחד שנוהג באופן קבוע על רכב אוטומטי וידני, אין באמת הבדלים בסגנון הנהיגה היומיומית. זה פשוט לוקח זמן להתרגל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אצלי זה היה בדיוק הפוך.

בידני הייתי לוחץ כול הזמן, בשביל "להשיג" כול פעם את ההילוך הבא.

בואוטומט אתה פשוט לוחץ וזהו, לא צריך לחשוב על כלום.

הטיפ שאני יכול להגיד לך, זה שפשוט תסתכל לטווח רחוק ותתכנן את הנסיעה שלך. כמו למשל כשאתה רואה רמזור אדום לפנייך אז אל תאיץ ותלחץ על ברקס רגע לפני שאתה מגיע, אלא תשייט על מהירות נמוכה ברגע שאתה מגיע לרמזור.

זה תקף גם בתנועה מול כול מכשול, לאו דווקא רמזורים.

ודרך אגב, במיצובישי שלך, יש טיפטרוניק,שמדמה ידני בצורה סבירה. אני באופן אישי הייתי משתמש בזה לפעמים.

פורסם

בתיבה אוטומטית לא "מעבירים" הילוכים ידנית אלא מקבעים את הרכב בהילוך מסוים שמתאים לקטע שלם של הכביש. שווה לך לנסות לקבע את הרכב בהילוך שני או שלישי בתנועה עירונית צפופה ובכבישים מפותלים.

האטה מוקדמת לקראת סכנות היא הרצוי בכל מקרה מאחר והיא מפחיתה את הסיכוי לפגיעה מאחור. תחשוב על הטור שמאחוריך בזמן הנסיעה ותקבל את העדינות הרצויה.

חלק מהבעיה של נהגים כמוך נוגעת לפניות. בידני יש לנהג תמריץ להשלים את פעולות ההאטה ושילוב ההילוך לפני העיקול, כדי לא להידרש להעברת הילוך בפניה בעוד שבאוטומטי הנטיה היא לבלום לאורך כל הפניה.

נסה להאט לפני הפניה מוקדם מספיק כך שבפניה יהיה לך הבטחון לפתוח את המצערת עד למצב שבו מהירות הרכב נשמרת קבועה בחלק הראשון של הפניה או אף גוברת במספר קילומטרים לשעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הנהיגה הינה זהה לחלוטין. הדבר היחיד שמעצבן אותי אישית באוטומט זה העובדה שהאוטו זז ישר עם עזיבת דוושת הבלם. לי אישית זה מציק. חוץ מזה, הכל זהה. כמו שנאמר, הכל בראש.

פורסם

בואוטומט אתה פשוט לוחץ וזהו, לא צריך לחשוב על כלום.

בוודאי שצריך לחשוב. מה זה "לא צריך לחשוב על כלום"? לא משנה באיזה רכב אתה נוהג, אם זה לא רכב שנוהג לבד, צריך לחשוב כל הזמן, לתכנן וגם לתפעל את התיבה האוטומטית כדי להשיג את הנסיעה האופטימלית, אחרת תסע כל הדרך גז-ברקס, תבזבז המון דלק ותתקע כל הזמן ברמזורים.

בתיבה אוטומטית לא "מעבירים" הילוכים ידנית אלא מקבעים את הרכב בהילוך מסוים שמתאים לקטע שלם של הכביש. שווה לך לנסות לקבע את הרכב בהילוך שני או שלישי בתנועה עירונית צפופה ובכבישים מפותלים.

בטיפטרוניק ודומים לא ניתן לקבע הילוך, אלא רק לעבור למצב ידני ו"להעביר" הילוכים (כמעט כמו בידני רק בלי דוושת המצמד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...