רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם, בטח קראתם על הורדת המחירים בפולקסווגן. הייתי מופתע מאחר שאני בתהליך איתם. שילמתי עד כה דמי הזמנה שניתן לקבלם בחזרה במידה שאני מבטל את העסקה. כרגע אני מחכה לרכב שיגיע לארץ ואחר כך יהיה המשך תשלום. האם אקבל את המחיר החדש או שמבחינתם כלום לא קרה וההורדה לא משפיעה עלי? האם לבטל את העסקה ולעשות חדשה שיותר משתלמת?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
מכון טסטים שאני הולך אליו כל שנה ב8 שנים האחרונות. מעולם לא עשו לי בעיות. רכב 2010 שקניתי לפני שבועיים, נראה במצב טוב. צפיתי שיבקשו שאחליף את המספר הקדמי כי היה שרוט, ניחא. במהלך הטסט, הגעתי לבדיקת גזים, תמיד אמרו לי להפעיל מזגן, הפעם הוא דווקא דרש שאכבה אותו, לא יודע אם יש לזה משמעות. ראיתי שנכשלתי על פליטת CO2. מגיע למשרד, מודיעים לי שאני צריך להחליף מספר מקדימה ומאחורה + נכשלתי על פליטת גזים. מספר אתה יכול להחליף אצלנו ולגבי הגזים יש לנו מוסך ליד שאתה יכול לגשת אם אתה רוצה. המספר מאחורה נראה חדש ונוצץ לחלוטין, שואל את הבחור מהמספרים למה צריך להחליף גם אותו, והוא אומר לי שהצהוב מאוד דהוי (חרטטיטיס אקוטיס!), מה שלא נכון בכלל. לא מתווכח, מאשר לו להחלי…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 742 צפיות
אירוע מכירות של רנו, למישהו יש פרטים?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
"לפי יצרניות הרכב, הבקשות שלהן נועדו למנוע מנהגים להזיק לרכבים ולסכן את עצמם, כמו במקרה של פריצה למערכת המחשב כדי לבטל מגבלת מהירות." http://www.themarker.com/wallstreet/1.2622105
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 765 צפיות
שלום לכם. אני מעוניין להחליף את המסגרת של המיספר שלי " הארוך והרגיל" למסגרת קצרה.אך אני עושה זאת?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
אוקי. 3 שנים עוברות מהר. במיוחד כשנהנים. את ההתרשמות הראשונית שלי מהבחור אפשר לקרוא כאן. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?433859-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-S-MAX-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%95-1500-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%9D&highlight=SMAX אז אני אחסוך לכם את הסופרלטיבים ואת כל מה שקשור לנהיגה/התנהגות/מרווח/אבזור וכו וכו וכו. זה לא השתנה ותוכלו לקרוא את זה שם. אז מה כן השתנה תשאלו? זהו, שכלום. כמעט. וזה פשוט מדהים. אני אחד שאוהב להתחדש כל הזמן. אם זה גאדג'טים, ביגוד, מכשירים סלולארים, מחשבים..בקיצור - אני מתעייף מהר ממה שיש . תרבות הליסינג לא עזרה לי. התחלתי …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
קבלו אותה במחיאות כפיים! סיאט איביזה המחודשת. לא, באמת, אלה תמונות של הדגם החדש. כן, נו, אחרי מתיחת הפנים. מה בתפריט? מנועים חדשים, מערכת מולטימדיה עם "קישוריות מוחלטת" וקצת סגול (או אחד משישה צבעים אחרים) על המסגרת של הגריל, בתי הגלגלים ובעוד מקומות אסטרטגיים. קישור לחובבי הקישורים.
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ברשותי אאודי A3 2014 הרכב 6-7 חודשים על הכביש עבר רק 5K קילומטר קפצתי למוסך בתל אביב בכדי לקבל הצעת מחיר לטיםול ראשון שעושים ב15K קילומטר או אחרי שנה אז המחיר שהציעו לי הוא 950 שקל נשמע לי קצת מוגזם לטיפול ראשון פשוט של שמן ופילטר שמן? מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת עמית, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש בבעלותי סיאט איביזה ספורט 3 דלתות 1.6 105 כ"ס, שנת 2011, אני רוצה למכור ומנסה לברר את המחירון שלה בלוי יצחק, יש שם מלא דגמים, ברישיון רכב רשום לי בדגם את המספר 6J15G4 ובקוד רשום: 0778-2200 לא מצליח למצוא שום רשומה באף מקום בנוגע למספרים האלה, בלוי יצחק יש קוד 778560 אם מישו יכול לעזור לי למצוא את הדגם של הרכב ואת המחירון שלו תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Dudi Gez, -
-
בזמן האחרון אני מחפש רכב משומש. אני נדהם מרמת ההזנחה של רכבים בני שנתיים - שלוש. לסמאטרפון ב-2,000 שקל קונים נרתיק ומגן מסך אבל רכב ב-60,80,120 אלף צפונה מקבל יחס של שבוי מלחמה. למה לא לשמור על הרכב? למה לא לטפל כמו שצריך?
הודעה אחרונה מאת adi_b, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יודע מה הפרוצדורה הכרוכה בייבוא רכב כזה לארץ (ייבוא אישי שאין סוכנות של הרכב בארץ וככל הנראה אין תקינה)? ולאיזה סדר גודל יגיעו המחירים בהנחה שהמחיר באתר שלהם הוא כ20K פאונד?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש ממפגשי מכוניות רכבים משופרים ומכוניות שריריים איפה אני יכול למצוא הרבה תודה לעוזרים ...
הודעה אחרונה מאת Black devil, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ברצוני לשבח ולהודות לאדם נדיר בענף הרכב בארץ ,ל- מר קובי אביטל מהמכללה לרכב של איגוד המוסכים. מר אביטל הינו איש נעים הליכות מרתק וממגנט , איש אשקולות בעל ידע רחב השמח לחלוק אותו עם תלמידי המכללה. הוא עושה זאת בחן רב ובכישרון של מורה ומדריך מחונן , איש צנוע וכובש לב . מר אביטל הוא זן נדיר בסביבתינו , האיש בעל חזון הרואה רחוק וגם תמיד חושב קדימה , הוא יזם ודחף קדימה את הרעיון להכשיר מנהלי מוסכים לעבודה על כלי רכב חשמליים והיברידים , הוא קרא את המפה העתידית של כלי הרכב הירוקים ודחף להכשיר מנהלי מוסכים בתחום המקצועי ההיברידי והחשמלי. הראש שלו לא נח ותמיד כמרקחה חושב איך וכיצד להצעיד קדימה את אנשי המקצוע בענף הרכב . יחד עם הקידמה. כאשר כבר הטכנולוגיה הירוקה והמתקדמת כבר נמצאת …
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני חושב אולי לשכור רכב בגרמניה ליום או יומיים אבל קשה קצת למצוא חברה שמשכירה שם לצעירים. למישהו יש נסיון אולי עם SIXT גרמניה? אני מתלבט האם להזמין דרכם רכב בקטגוריה של פולו/DS3 או בקטגוריה של הגולף (שמוגדרת 'פרימיום' ביחד עם מיני קאנטרימן). הם לא אומרים במייל איזה מנוע יש ברכבים. אם הפולו מגיעה עם מנוע ליטר בהחלט אין טעם לשכור רכב כזה. ואז כבר עדיף להוסיף כסף לגולף למרות שאני לא צריך את המקום. ובכללי, יש הצעות לחברות השכרה אחרות? תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היום יצא לי לנהוג כמה שעות טובות במסגרת העבודה שלי בהונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה (לא מתחת ל3500 סל"ד, אבל עדיין), סוחבת מהר חופשי מ100+. העניין הוא שיש לה סאנרוף עם דלת כזאת שכשאתה פותח את הדלת אתה רק רואה את השמיים, אי אפשר בכלל לפתוח בשום מצב את הסאנרוף - כי אין כפתורים בכלל. השאלה שלי מדוע יצרנים עשו זאת?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 1 תגובות
- 990 צפיות
שלום חברים! אני רוצה לפתוח קבוצה של שברולט סוניק RS בפייסבוק. אם תהיה זרימה אז יפתח, שלחו לי שמות ואני יפתח את הקבוצה, נארגן מפגשים וסתם להשוויץ מה שמתם על ה- RS שלכם! יאללה שיהיה סופ״ש בנזין!
הודעה אחרונה מאת kost, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
בזמן האחרון, לא באופן קבוע, בעת הנעת המנוע, כאשר הוא קר, יש רעש חזק מכיוון השרשרת תזמון ברכב. זה לא הופיע לי באופן קבוע ותמידי, ברם, החלטתי להקדים תרופה למכה וניגשתי ל"מוסך רון" בתל אביב. כל פעם שחיפשתי מידע, בנוגע לתקלה המדוברת, לא הצלחתי להבין ו\או להשיג מידע מצולם בנוגע לחלק התקול. לפי רון, ממוסך רון ולפי מה שאני הבנתי. כך נראה איזור הטיימינג, לאחר הורדת השרשרת והן הורדת הגלגל העליון של הטיימינג. כפי שניתן לראות, יש 2 "מסילות" ירוקות שמנווטות את השרשרת ולפי הבנתי, על המסילה השמאלית, לוחץ אותו "מותחן שרשרת". זו השרשרת הישנה וגם מותחן השרשרת. המותחן עצמו בנוי עם קפיץ בפנים אשר מופעל ע"י לחץ שמן, "המחלה" של הרכב בכך שישנה נזילה של שמן במותחן ו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
או שמא מדובר במתיחת פנים. החשיפה צפויה היום בפתיחה (לעיתונות) של תערוכת ברצלונה. אחת המכוניות הנמכרות ביותר בארץ להזכירכם. נמתין.
הודעה אחרונה מאת helpmehelp, -
- 1 תגובות
- 896 צפיות
מישהו שעבר את התחנות במבחן המעשי ויוכל לפרט קצת? תודה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת Salvador King, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
מאכזב מאוד שבפיאט ישראל אף אחד לא יודע לענות על השאלה הזאת, לא פחות מאכזב שבמפרט הטכני (גם בחול) לא מצויין שום נתון נ''ל, אלא אם כן מדובר על הקרוסאובר או על ה4x4, מה שאין בארץ גם ככה. גם לא ממש מצאתי מה המייל של פיאט העולמי כדי לשאול, בכל אופן אני אנסה כאן, בטוח מישהו יוכל לענות על זה (עצוב מאוד שנציגי מכירות של יבואן לא יודעים פרטים טכניים) מה המרווח גחון של פיאט פנדה ושל קובו (שנתונים אחרונים)?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי את 2 בשתי מכוניות ולכן אני שואל, לי ספציפית יש מונדאו 2002, כשאני משייט ב-110 עם בקרת שיוט אני על 2700 סל"ד בערך, ושאני מנתק את בקרת השיוט (לוחץ על הבלם) הסל"ד קופץ שניה ל-3000 ואז יורד בהדרגה. מה יכול להיות הסבר לזה? זה מאז שקניתי את האוטו וזה לא נראה כמו בעיה. קשור איך שהוא למצמד גישור או שלא היו דברים כאלה ברכבים כאלה ישנים? אשמח להשכיל
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שמתי לב שבתחנת ״תפוז״ בבאר שבע דלק 95 נמכר בכ-6.40 ש״ח לליטר ואילו דלק 98 נמכר ב6.8 ולפעמים 6.9 ש״ח לליטר ייתכן שככה זול? האם יש סיכוי שהדלק הוא כביכול 95 וזה סתם מרמה או שזה מפוקח?
הודעה אחרונה מאת doroaki, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה קראתי הן כאן בפורום והן בפורום וואגיט אודות פגם בייצור של רצועת התזמון והמותחן שלה ברכבי וואג (להבנתי מהשנים 2010-2012, תקנו אותי אם אני טועה). בנוסף, הבנתי כי היבואן (כהרגלו) מתנער מאחריות וגם כאשר מעלים את הבעיה הספציפית בפניו ומבקשים לבדוק זאת (לא משנה באיזה מוסך), נטען כי הכל תקין ואפשר להמשיך לנסוע. לאור המלצות רבות ופחד כי אכן שרשרת התזמון תקפוץ/ תצוץ בעיה במותחן החלטתי לגשת למוסך רון לצורך החלפת החלקים הללו וכך עשיתי היום. אשמח אם חבר'ה שרכבם סבלו מהתופעה הנ"ל ונאלצו לשלם מכיסם את התיקון (שלדעתי הצריך ריקול), יגיבו בדיון מפני שלדעתי יש מקום לחשוב על תביעה (אולי ייצוגית). תודה רבה, דור.
הודעה אחרונה מאת status, -
-
ערב טוב, מצאתי לנכון לפתוח שרשור חדש ע"מ שכולם יראו ויפנימו. קרה מקרה, ולאחר 7 שנים בוכנות הגז של דלת תא המטען בסקודה פאביה דור 2 משנת 2008 נהרסו, והן לא מסוגלות להעלות את הדלת כלפי מעלה, היא נשארת תקועה בחצי המהלך, ואם זה לא מספיק הבוכנות דופקות ומרעישות בסגירה. ביררתי בתחילת החודש שעבר כמה יעלו לי זוג בוכנות של דלת תא המטען מאיפה שקניתי את הרכב כחדש, מהיבואנית, לאחר בדיקה של שעתיים בישרו לי שהן עולות 756 ש"ח, וגם זה לא כולל עבודה (אפשר לחשוב איזו עבודה צריך שם) - שאז אפשר להתקרב בקלילות לאזור ה- 1,000 ש"ח... חשקה נפשי לא לצאת פראייר, ופתחתי שרשור בפורום. העניינים התגלגלו, וביררתי גם בפירוקיות מתוך כוונה לחסוך כסף: 216 ש"ח לזוג בוכנות משומשות ב"מ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 818 צפיות
חברים לאוהבי הרכב והטיולים הנה סיבה לטיול משפחתי מהנה - בתאריכים 5-6/06 יתקיים אירוע של חברי מועדון ה-5 מועדון הרלי דוידסון ועוד.. ב"צים סנטר " בכניסה לעיר. כולכם מוזמנים.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
אז המרצדס הגיעה לה ל-400K ק"מ, והחלטתי לתת סקירה קצרה וקצת רקע. המכונית נקנתה ב-2011 מנהג מונית עם 354K ק"מ במחיר של כ-65K ש"ח. מדובר ב-C200 CDI מודל 2006 עם סלון בהיר (הרוב היו עם סלון שחור. פרקטי אך לא יפה כמו בהיר). הרכב היה מצוין מבחינה מכאנית אך אסטתית היה מקום לשיפור, מבחינה חיצונית מדובר על מכונית שמורה למדי ביחס להרבה מוניות אם כי הפגוש האחורי היה מלא שריטות ומכות ודי הציק בעין במראה הכללי. המנוע ותיבת ההילוכים מקוריים והכל עובד כמו שעון. כמובן שלא הכל מושלם וחף מבעיות, ומדובר במכונית שעברה לא מעט והזמן עושה את שלו. מהדברים שהוחלפו: 1. הרכב נקנה עם תקלה בחיישן זוית הגה, תקלה נפוצה בדגם הזה. הוחלף בחיישן חדש מקורי (לא זול). 2. ריפוד מושב הנהג היה קרוע. …
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
דוגמנית, נהג אופנועים ומנחה תוכניות מדע... http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-32279-%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%95-%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%A4-%D7%92.aspx
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבא שלי מסר את האוטו שלו לטרייד. כמסוכם טרם המכירה אבא שלי ביצע בדיקה במכון מורשה. התוצאה לגבי מרכב ושילדה היתה כי הרכב עבר תאונה (בסעיף משמעות נמוכה) נרשם כי הוחלפו חלקי פח. בפועל האוטו עבר חתיכת תאונה אולם השסי לא נפגע. אבא שלי בזמנו קיבל ירידת ערך סכום נמוך אולם התברר למפרע שהסוכן עבד עליו והוא יל להוציא הרבה יותר. (זה לא הנושא כרגע). היום מצאתי את האוטו הוא הגיע למגרש, המוכר מתחייב כי האוטו לא עבר תאונה. אציתי דעת מה ההגדרה של תאונה?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
בוקר טוב מהשקת פולקסווגן החדשה. גדולה יותר, מרווחת יותר ואיכותית יותר. מה יש בה? מנועי 1.4 ו-1.8 TSI וגם 2.0 TDI. מערכת מצלמות היקפיות, לוח שעונים איטרקטיבי א-לא תא טייס וירטואלי (אופציה בתוספת תשלום בדגם פרימיום הבכיר), מושבים חשמליים עם מסאז' (בגרסה הבכירה) ועוד. כל הפרטים בקרוב...
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הם אמנם כבר הספיקו למכור תשעה רכבים לפני ההשקה, אבל היום אסטון מרטין מתחילה באופן רשמי את פעילותה בארץ הקודש. אפילו תקבלו קצת עודף ממליון שקל אם תבחרו ב"דגם הבסיס". אנחנו הלכנו להביא קופת חסכון גדולה יותר למשרד. קישור לידיעה המלאה.
הודעה אחרונה מאת Keyser,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 982 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- rev-Match
- discoTD5
- Camaro 92
- elibaba
- Matan1515
- mottis
- Fraysa
- GTאי
- ברווז
- nir eli
- IsraCar
- Avia