Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר הרבה מאוד אנשים שאין להם ידע או שפשוט אין להם רצון להתעסק במכניקה ובתחזוקה. אבל המכוניות שלהם מטופלות תמיד במועד ותמיד במוסך החברה (גם הרבה-הרבה אחרי תום תקופת האחריות).

ההורים שלי כאלו, כך גם סבא שלי (שדווקא יש לו הרבה מאוד ידע טכני) וכך עוד אנשים רבים.

לציין שאין להם שום סנטימנט לרכב - פח על גלגלים (רצוי מתוצרת מזרח אסיאתית וכמובן שעם גיר אוטומטי), אבל עדיין הפח הזה מטופל היטב, גם אם לא מטופח.

אפשר לראות את זה על מכוניות ישנות יותר שמגיעות לארץ. אין מה לעשות, הן נראות יותר טוב מהמקומיות.

זה נתון חסר משמעות - המכוניות האלו לא משקפות את מצב השוק הכללי בארץ המוצא, הרי למה לטרוח ולהוציא הון כסף על יבוא אישי של מכונית שנראת רע? מה גם שחלקן עוברות חלק מהשיפוץ בארץ המוצא (שם זה זול יותר).

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כי יקר לתקן, אז האדם מן היישוב הולך למוסך רק כשהרכב עוצר ולא מתניע, או שנוסע בצורה בלתי מתקבלת על הדעת.

בדיוק כמו שהרוב הולכים לרופא שיניים רק אם כאב הופך לבלתי נסבל.

כי זה יקר, ובמקרה של רופא שיניים, כואב

נסה להכנס למוסך באירופה, שם ץבין מה זה יקר. אנחנו בסדר גמור. אמנם יקרים יחסית בחלפים אבל לא בעבודה.

פורסם

באירופה כל אוטו בן 15 נראה כאילו עושים לו דייטלינג כל סופש.. פחים ישרים בלי אף פתיחת דלת עליהם, אפילו את הריפודים הם מצליחים להשאיר לא שחוקים.

הלכתי עם חבר לראות איביזות ומיטו בנות שנתיים, וזה פשוט היה מעפן. בסוף מצאנו משהו סביר, מישהו עם מיטו ששם כיסויים על הכסאות, אבל גם עם כל מני סריטות שלא ברור למה הוא היה צריך לעשות אותם לעצמו, אבל זה היה הכי נורמלי במחיר שפוי.

גם האוטו שלי לא בא מושלם, קניתי אותו עם 2500 ק"מ ובזמן הזה הצליחו לעשות לו נזקים קטנים שאת רובם תיקנתי עם פוליש בכמויות שלא היו לי בפנדה בת 8 שלי לפניה. אבל בכל זאת ב2500 קמ הרסו שטיחון נהג, שברו את הווישר האחורי, שרטו את הדיפון של הנהג, שרטו ג'אנט וכמובן את הפח ולא מפתיחות דלתות או בחניה - פשוט מלגעת באוטו עם דברים ששורטים. למה? האוטו לא יצא מהחניה כמעט...

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מספר גורמים

1. מזג האויר הגורם לרכב להיות מלוכלך שעה לאחר הניקוי.

2. אמאות ואבות שלא מעיזים לומר לילד שלהם שהאוטו זה לא מסעדה רק שיהיה שקט באוטו והילד יהיה עסוק בלעיסה.

3. תרבות הליסינג האוטו לא שלי אז מה איכפת לי וגם לא איכפת לי עם הדלת תפתח על הרכב השכן.

4. האוט משרת אותי ולא אני משרת של האוטו.

פורסם

תלוי איפה באירופה, ותלוי באיזה רכב (בד"כ רכב שיוצר במדינה מסויימת, יהיה הכי זול לאחזקה באותה מדינה).

יש גם מדינות שבהן לא משתלם כלכלית להחזיק רכב ישן, ויש שלא משתלם להחזיק רכב כלל, ועדיף לעבור לתחבורה ציבורית או אופניים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ויש גם את העניין הפעוט הזה שאם הרכב שלך נראה טוב, הסיכויים שתקבל 'מתנות פרגון' גדלים ברמה דרסטית.

אני הצלחתי להחזיק את הרכב החדש חודש וחצי לפני שמישהו בא וחרט לי 3 סימנים על תא המטען (בזמן שהרכב בחניה הפרטית שלי, שאינה חוסמת/מפריעה לאף אחד, ברחוב בו אין לי הכרות עם אף אחד - קרי כנראה שזה לא אישי).

יש לי על דלת תא הנהג עוד חריטה של מישהו שהחליט שצריך להודיע לי שהוא מחבב את הרכב.

מאז החריטות האלו שעשו לי, אני מפחד לשטוף את הרכב. איכס.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האוטו שלי עם 2 שריטות שקיבלתי בחניות סימנים בטרמבון האחורי והקדמי, בהתחלה הייתי עם דמעות על כל סימן אבל..הבנתי שאין לי מה לעשות וכנראה המחיר של בעלות של אוטו זה גם אם אתה חונה בסדר ישרטו לך את האוטו בכל מקרה(אולי זה הלוק של רכב חברה שהאוטו שלי משדר למרות שהוא פרטי),

יצאתי עם חבר לראות רכבים ונכנסנו לאוויס, קיבלנו i30 לנסיעת מבחן ואני חייב להגיד שהייתי בשוק!

עקרו את המגן שמש בצד של הנהג, את המכסה של המשענת יד בין הכיסאות שברו את התא כפפות ועקרו כפתורים מהרדיו,הבנו, האוטו לא שלכם! אבל למה?!

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כי המכוניות פה נורא זולות וברגע שהמאפרה מלאה יותר משתלם לקנות רכב חדש מאשר לרוקן ולנקות. אבל במידה של קצת רצינות, אני חושב שזה קשור לאופי שלנו שהוא לחוץ וחסר סבלנות בשילוב עם מזג האוויר הקשה. הטמפרטורות הגבוהות כאן פוגעות ומקשות לשמור על פנים וחוץ הרכב וסוף השבוע הקצר, בניגוד לעולם גם לא משאיר יותר מדי זמן פנוי להתעסק עם הרכב. כמובן שיש יוצאים מן הכלל שאחרי עשר שנים הרכב שלהם נראה כאילו יצא הרגע מהסוכנות.

פורסם

לגבי הזנחה, אני חושב שצריך להפריד בין הזנה חיצונית שנובעת מזה שבמדינה שלנו לא משנה כמה תטפל ברכב, מישהו ישרוט אותו בחנייה. הרכב שלי נראה מוזנח חיצונית (רכב בן 11). הגג והמכסה מנוע עם צבע מתקלף, וזה כואב לי אבל אני בכל זאת לא צובע. למה? כי כשכן דאגתי למראה החיצוני שלו כל יומיים שרטו לי אותו, נכנסו בו בחנייה (בלי להשאיר פרטים כמובן) וכו'. נמאס לי.

בפנים, הרכב נקי ומטופל, מי שישב אצלי בסלון של הרכב, לא ידע שמדובר ברכב בן 11 שעבר 250K.

מבחינה מכנית, הרכב מטופל בצורה טובה, אני מקדים טיפולים לכל 10K במקום 15K. אני משתמש רק בחלפים מקוריים של החברה ומכלולים מוחלפים מראש אם יש צורך בכך. כמו כן הצמיגים מוחלפים לצמיגים איכותיים ברגע שיש סימן הכי קטן לבלאי או שחיקה. מיותר לציין שאני מתעד כל טיפול, גדול כקטן מאז שהרכב אצלי ב-5 השנים האחרונות.

אני חייב להסכים שהמון ישראלים לא מטפלים ברכב שלהם, זה מאוד עצוב. אנשים קונים רכב ב-130 אלף ש"ח ומוסיפים נוזל קירור ירוק ב-20 ש"ח או שמן חצי סינטטי ב-70 ש"ח כי זה זול יותר, אני מכיר כאלה וזה משגע אותי.

עם זאת, אני לא חושב שאפשר לדעת על פי המראה החיצוני של רכב, מה מידת ההזנה או ההשקעה שלו (כמו ברכב שלי למשל).

פורסם

פות''ש תגיד מה זאת הזנחה בעיניך.

לעולם לא אהסס לרכוש רכב עם 10 ס''מ אבק ובוץ עליו ופנים מלא בחומוס ובמבה אם המצב המכני שלו תקין,הוא בעל היסטוריית טיפולים מסודרת,הוא ללא תאונות והמחיר שלו לא מוגזם.

את כל הדברים השוליים האלה אפשר לפתור בתוך 4-5 שעות עם APC,מים,סבון,פלסטלינה,מגבות,מברשות והרכב יהיה כאילו לפני רגע יצא מהסוכנות.

כנס לאתר SWITH , כל הרכבים שלהם שמורים.

לא מה איתכם אבל לא יצא לי לראות רכב מוזנח בן שנתיים.

בסוויץ' רכבים ממש לא שמורים,כמעט כל רכב שם בעל שריטות,מכות קטנות,שקעים, תא מנוע מטונף,מושב אחורי מלוכלך וכו'.

שזה עדיף כמובן מלהסתכל על רכב במגרש רכב אחרי שכולו נצבע אצל פחח סוג ז'.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
יש גם הבעיה הפוכה שאלה שכן שומרים על באוטו פתאום מחליטים שיש להם מינימום מרצדס 300SL

כמו שהתעצבנתי על חבר מהבסיס ששם את התיק בין הרגליים במושב הקדמי במקום מאחור ואמר לי: "מה אתה שומר על האוטו כאילו יש לך קורבט, כולה רנו קליאו".

זכותי לשמור על הרכב כאילו שמדובר ברכב הכי יקר גם אם מדובר ברכב עממי.

בסופו של דבר הרכב לא צריך להראות כמו גרוטאה בגלל כמה חוליגנים שלא יודעים לשמור על רכוש של אחרים. זה שהוא נוסע ב206 ב7000₪ זאת לא אשמתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כמו שהתעצבנתי על חבר מהבסיס ששם את התיק בין הרגליים במושב הקדמי במקום מאחור ואמר לי: "מה אתה שומר על האוטו כאילו יש לך קורבט, כולה רנו קליאו".

בסופו של דבר הרכב לא צריך להראות כמו גרוטאה בגלל כמה חוליגנים שלא יודעים לשמור על רכוש של אחרים. זה שהוא נוסע ב206 ב7000₪ זאת לא אשמתי.

אשריך, גבר. רק תקח בחשבון ששריטה אישית שלך לא שווה מחירון +15

פורסם

צודק גם אני בתור חייל הייתי מגיע לבסיס עם 106 ישנה 3 דלתות שהייתי מנקה אותה ביסודיות ומשקיע אלפי שקלים על הרכב הזה, אנשים שעלו לרכב אמרו לי מדוע אתה כל כך שומר על הרכב כולה פג"ו ישנה מתפרקת, לפחות בשבילם בשבילי זה הילד שלי ובלי קשר אין כמו לנהוג ברכב נקי ושמור.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תוכן חדש...