Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוסיף את השנקל שלי:

1. המיסוי המטורף בארץ, גורם לאנשים להחזיק רכבים ישנים, רכב ישן בהגדרה נראה מוזנח יותר.

2. השתתפות עצמית גבוהה מאלצת אנשים לדחות תיקוני פח.

3. לדעתי יש כאן הגזמה, אני מדבר על הנטייה של הישראלים לחשוב שהישראלים האחרים דפוקים, "כל הישראלים דפוקים חוץ ממני".

בטיולים שלי באירופה לא שמתי לב שהישראלים גרועים יותר מהמקומיים, אבל כל אחד מצהיר בנחרצות שהתייר הישראלי הוא איום ונורא. מישהו כאן ראה אוהדי כדורגל באנגליה ? משהו הסתובב בשכונות המוסלמיות בפריז ? מישהו כוייס בברצלונה ? או בברזיל ? תצאו כבר מרגשי הנחיתות המטורפים האלה, אין לנו מה להתבייש.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה שמוזר אבל שכל סמארטפון שמור עם כיסוי ענק ומגן מסך, אוטו עולה הרבה יותר, למה לאנשים אכפת מספיק כדי לכסות את הטלפון אבל לא מספיק כדי לא לשרוט לעצמם את האוטו בנסיבות טיפשיות שהיו יכולים להמנע מהן בקלות? זה מה שאני לא מצליח להבין

כיסוי לסמרטפון עולה 20 שח באיביי, שריטות לרכב לא תמיד תלויות בך וכדי לעשות פחחות לרכב אתה צריך לוותר על החופשה השנתית, או לבטל לילדים את החוגים, ככה זה שרוב הישראלים לא גומרים כאן את החודש. כבר דובר רבות על יוקר המחייה כאן בארץ, מוותרים על מה שהוא לא MUST, השקעה ברכב זה דוגמה טובה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
מוסיף את השנקל שלי:

1. המיסוי המטורף בארץ, גורם לאנשים להחזיק רכבים ישנים, רכב ישן בהגדרה נראה מוזנח יותר.

2. השתתפות עצמית גבוהה מאלצת אנשים לדחות תיקוני פח.

3. לדעתי יש כאן הגזמה, אני מדבר על הנטייה של הישראלים לחשוב שהישראלים האחרים דפוקים, "כל הישראלים דפוקים חוץ ממני".

בטיולים שלי באירופה לא שמתי לב שהישראלים גרועים יותר מהמקומיים, אבל כל אחד מצהיר בנחרצות שהתייר הישראלי הוא איום ונורא. מישהו כאן ראה אוהדי כדורגל באנגליה ? משהו הסתובב בשכונות המוסלמיות בפריז ? מישהו כוייס בברצלונה ? או בברזיל ? תצאו כבר מרגשי הנחיתות המטורפים האלה, אין לנו מה להתבייש.

לא ממש יכול להסכים עם מה שכתבת.

1. יש פה כמות אדירה של רכבים חדשים (רק תקרא על כמות הרכבים השנתית) וכפי שנאמר גם רכבים ישנים באירופה (ולא חסר) באופן כללי נוטים להיות במצב שמור יותר משמעותית מפה.

2. לא שונה ממקומות אחרים.

אם כבר בהשוואה לאנגליה למשל השתתפות עצמית ממוצעת נמוכה פה יותר.

3. באופן כללי אני נוטה להסכים שלא חסרים ברברים אנגלים או גרמנים לצורך העניין, אבל כשמדובר בישראלים זה צורם יותר.

בכל אופן, אני לא רואה את הקשר לנושא המדובר.

פורסם

הקשר הוא הנטייה שלנו להלקאה עצמית, עיקר הגורמים להזנחה של האוטו הוא יוקר המחייה כאן בארץ, יותר מאשר העדר תרבות כפי שמציגים כאן.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

הייתה לי בורה 2001 מנוע 2.0 אוטומטית, הרכב היה נראה פנימית וחיצונית כאילו עכשיו יצא מאולם תצוגה (הכל כמובן מקורי ללא תוספות מיותרות מלבד תפירת עור להגה). היה לי מאוד קשה למכור אותה כי דרשתי מחירון, אז לא היו טלפונים ואם כן אז לא קבענו פגישה אחרי שהבינו שאין מה לדבר על המחיר. בסוף התקשר בנאדם, הגיע ב-20:00 לראות עם אשתו והילדים (הם טיילו במתחם בו אני עובד) - הוא התיישב ברכב, התבונן סביבו, תפס את ההגה, הניע וכיבה את המנוע ויצא מהרכב, סה"כ 5 דקות של התרשמות. הצגתי לו את כל החשבוניות של הטיפולים, את השמנים בהם אני משתמש, את החשבוניות של כל התדלוקים וכו'. קבענו להיפגש במכון בדיקה למחרת (לא ביקש ממני להתחייב בבדיקה, שבכל מקרה לא הייתי מתחייב לשום דבר), נמצאה תקלה קטנה והסכמתי להוריד את עלות התיקון מהמחיר שאני דורש וכך נמכר הרכב אחרי 6 חודשים. נאלצתי למכור את הרכב השני בתקופה הזו, כי הייתי בטוח שהבורה הזו לא תימכר לעולם.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמתי לב שככל שמתרחקים מהערים הגדולות, המכוניות שחונות ברחוב נראות שמורות יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני כבר לא מבין לאן הדיון הזה הולך.

מה אתה (שתי הודעות מעלי) אומר בזה בעצם? שמצב השוק של מכוניות שאינן יחודיות על הפנים? שהמחירון תלוש מהמציאות? שרכב שנראה טוב קל יותר למכור?

הרכב של אשתי קצת מוזנח (קוסמטית), קצת מעוך, זה מה יש. אני יודע מראש שאני אקבל מחירון -10 או -20 אחוז וכבר שיקללתי את זה לפני שנתיים וחצי שעשיתי את חישובי העלות (אני מכיר את אשתי). הירידה במחירון שווה לי פחות מהזמן שאני צריך להשקיע בטיפוח הרכב (על חשבון זמן עם הילדים) או מהריבים עם אשתי שתשמור על הרכב (מה שבכל מקרה לא יהיה - מקסימום היא לוקחת אותו למכון השטיפה הכי קרוב לבית).

לפחות היא בודקת אוויר בצמיגים ואני בתהליכים של ללמד אותה לבדוק שמן ומים - ותסלחנה לי בנות הפורום אם אשמע שובניסט - אבל זה יותר ממה ש-95% מהנשים במדינה עושות.

אני לא מבין למה אנשים לוקחים ללב שיש מכוניות שלא עברו דיטיילינג או חו"ח עם שריטות על הכביש ועוד מנסים לפתח כל מיני תובנות סוציולוגיות על סמך זה.

פורסם
הקשר הוא הנטייה שלנו להלקאה עצמית, עיקר הגורמים להזנחה של האוטו הוא יוקר המחייה כאן בארץ, יותר מאשר העדר תרבות כפי שמציגים כאן.

כמי שעובד במכירות, הישראלים הצברים מעדיפים הכי זול ועוד קצת פחות (המגזר הערבי הנוצרי, עולים רוסים וותיקים יוצאים מן הכלל). אני נכלל בקטגוריה של עולים רוסים וותיקים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
שמתי לב שככל שמתרחקים מהערים הגדולות, המכוניות שחונות ברחוב נראות שמורות יותר.

אחת הסיבות שהפסיק להפריע לי ששרטו לי את האוטו. אין מה לעשות עם זה במרכז (ואני עובד בבני ברק, איפה שבאמת לאף אחד לא אכפת).

אני אחליף אותו ברגע שאעבור בחזרה לצפון.

פורסם

למה? כי חלק ענק מהאנשים בארץ לא מפותח. בדיוק מאותה סיבה שמוצגות בחדשות תמונות מהכינרת או מפארקים ביום העצמאות עם כל הזבל שהישראלים השאירו מאחוריהם. לחלקם הגדול אין את היכולת הבסיסית להבין אפילו למה צריך לשמור על ניקיון, למה צריך לשמור על הרכב ולמה זה לא מכובד לצעוק לילדים שלך מלמטה כמו מטורפת כשיש טלפון.

הכל קשור בכל.

פורסם
בדיוק מאותה סיבה שמוצגות בחדשות תמונות מהכינרת או מפארקים ביום העצמאות עם כל הזבל שהישראלים השאירו מאחוריהם. לחלקם הגדול אין את היכולת הבסיסית להבין אפילו למה צריך לשמור על ניקיון, למה צריך לשמור על הרכב ולמה זה לא מכובד לצעוק לילדים שלך מלמטה כמו מטורפת כשיש טלפון.

אין שום קשר בין הדברים. לך לבית של הערס שהשאיר ערמות של זבל אחריו בכנרת ותראה שהכל שם מבריק. בחניה תראה מאזדה3 שחורה עם ג'אנטים קלים ואחרי ווקס. ילד שיעז לאכל אצלו בתוך האוטו יחטוף מכות, אבל לא תהיה לו בעיה אם "התכשיט" ישאיר את צלחת הפלסטיק החד-פעמית זרוקה על החוף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הרכבים נדפקים ונשרטים בד"כ בגלל שילוב בין צפיפות לחוסר התחשבות בסיסי באחרים. אם בשבילך "זה רק פח", אז כל המכוניות של כולם מקבלות את אותו יחס וזה בא לידי ביטוי בדנטים של פתיחת דלתות או שפשופי חנייה שאנשים משאירים לך.

אתה יכול להיות אדם מקסים, תורם צדקה כל חודש לחסרי בית, עוזר לזקנות לסחוב את הקניות הביתה, הצלת 5 כלבים וחתולה מהרחוב, אתה מתנדב בבתי חולים לילדים ויש לך תינוק נפאלי מאומץ אבל מה - הפח שלך הוא כמו הפח של כולם, כי זו התרבות שגדלת בה.

לדעתי זה מגעיל שאנשים לא מסוגלים לכבד רכוש של אחרים כמובן מאליו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין שום קשר בין הדברים. לך לבית של הערס שהשאיר ערמות של זבל אחריו בכנרת ותראה שהכל שם מבריק. בחניה תראה מאזדה3 שחורה עם ג'אנטים קלים ואחרי ווקס. ילד שיעז לאכל אצלו בתוך האוטו יחטוף מכות, אבל לא תהיה לו בעיה אם "התכשיט" ישאיר את צלחת הפלסטיק החד-פעמית זרוקה על החוף.

ממש לא נכון. א. לא רק ערסים משאירים ככה זבל. המון, אבל המון אנשים ומשפחות שלמות של בבונים מגעילים (לאו דווקא ערסים, סתם אנשים שלא התפתחו) משאירים אחריהם שובל של זבל ברחבי המקומות. אצל אותם אנשים אתה תבקר בבית ותראה שהבית אמנם לא נראה כמו מזבלה אבל התפיסה שלהם של נקי ושלי למשל, שונה בתכלית. אני כעת מוכר דירה, היו אצלי מספר אנשים שכנראה הם כאלה, כולם מתפלאים איך הבית נקי כשאני בטוח שהבית מזוהם לגמרי כי אמצע השבוע ולא היה זמן לנקות. אז על מה אתה מדבר? יש משפחות שלמות של אנשים נורמטיביים אעלק, חלקם אפילו עובדים בעבודות טובות ומכניסים משכורת טובה, אבל ההתנהגות של בבון מהשוק. זה אותם אנשים שגם הרכב שלהם ייראה כאילו עברה עליו מלחמה.

פורסם (נערך)

מי שמשאיר אחריו שובל של זוהמה הוא ערס. המוצא לא משנה.

ערס זה לא מישהו עם תפיסה לקויה של ניקיון, אלא תפיסה לקויה של אכפתיות לאחר ולסביבה.

לכן אין לערס שום בעיה להשאיר אחריו זוהמה בכנרת אבל אצלו בבית כמובן הסאלון מוזיאון והשיש מבריק.

אין לערס שום בעיה לפתוח את הדלת של הרכב על מכונית ליד, אבל אוי ואבוי אם הוא יראה שריטה על האאודי שלו.

ילד ערס עם החברים שלו יחנה את הסיאט "ספורט" המבריקה שלו, שזה עתה עברה דיטיילינג, בחניה של מלון ושהוא יעזוב את החדר הוא ישאיר אחריו חורבן, בקבוקי וודקה מפוזרים וסירחון מהגיהנום.

במקרה האישי שלי, הרכב שלנו אמנם לא מושקע חיצונית, אבל לטיולים יש לנו ערכת כלי אוכל מקצועית ואנחנו לא לוקחים בכלל כלים חד פעמיים. המים בתוך נלג'נים ולא בבקבוקי פלסטיק שנשארים על הרצפה וכו'.

בקיצור - אין קשר.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow

• תוכן חדש...