Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא תקבל ממני תשובה כזו לא בפורום, לא פנים אל פנים ולא בהתכתבות עם יונת דואר או בסימני עשן.

הטיעונים האלו לא נובעים מראית המציאות אלא מסוג של יורופיליה (ויוונית זיל גמור) שחלק גדול מחברי הפורום נגועים בה.

זה אך טבעי שחובבי רכב יהיו אוכלוסיה "טכנולוגית" יחסית ומשכך נוחה יותר להשפעות מערביות ולהזדהות עם אירופה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

^

שמע, אני לא יודע אם אני יורופיל או לא. מנסיוני כאחד שגר בעברו באנגליה, ושיש לו אח שמתגורר באוסטריה (בממוצע אני מבקר אצלו פעם בשנה, אם לא יותר);

אני אומר לך שהמכוניות שם שמורות יותר מבישראל באופן משמעותי, בגלל שיש יותר כבוד לרכוש של הזולת באופן כללי (דהיינו, זה לאו דוקא קשור למכוניות).

הדוגמא הכי טובה היא לבקר במרכז קניות כלשהו ולשים לב איך הם חונים, בדיוק בין הקווים. אח"כ, בחזרה באיה"ק, סע לכל "חצי-חינם" טיפוסי והבחן בהבדלים.

ושוב- זה לא משהו ספציפי למכוניות. מתנהגים כך גם בסופר, בבנק, בדואר ובפארק ואיפה לא.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

אם אני משווה לאנגליה לדוגמא המצב פה פשוט נורא.

רכבים בני עשר שם נראים כאילו הרגע יצאו מאולם התצוגה, וכשאתה מחפש רכב יד שניה אתה לא מתבאס כמו פה.

אמת.

מנסיוני כאחד שגר בעברו באנגליה...אני אומר לך שהמכוניות שם שמורות יותר מבישראל באופן משמעותי

נכון מאד. באנגליה, אם מצאת רכב בן 8 שנראה כמעט חדש, אף אחד לא מתפעל מזה.

דני

פורסם

בהחלט אפשרי שהמכוניות שם שמורות יותר מבישראל, אבל יש הבדל בין "שמורות יותר באופן משמעותי" לבין "כל אוטו בן 15 נראה כאילו עשו לו דיטיילינג כל שבוע."

היורופיליה הישראלית נובעת, ביסודה, מהזדהות עם האירופאים ומתחושת ניכור מה"שכנים" באזורנו. בעיני זה מגונה ולא מטעמים פטריוטיים חלילה, אלא פשוט משום שזה בעיני סוג של כפיות טובה כלפי מה שיש כאן.

שלא לציין את העובדה שאין לזה אחיזה במציאות אלא להיפך...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הדוגמא הכי טובה היא לבקר במרכז קניות כלשהו ולשים לב איך הם חונים, בדיוק בין הקווים. אח"כ, בחזרה באיה"ק, סע לכל "חצי-חינם" טיפוסי והבחן בהבדלים.

לפחות באיזורים שאני מסתובב בהם רוב המוחלט של הנהגים חונים "על הקווים".

רוב הישראלים בסך הכל בסדר. הבעיה היא שאלו שהם לא בסדר עושים את זה עם המון רעש (תרתי משמע) וזה גם בא בשילוב עם תרבות ההלקאה העצמית שלנו (שזה קטע יהודי ידוע עוד מימי התנ"ך).

לדוגמא -- טסתי עם הילד למילאנו בטיסת אל-על, מחלקת תיירים. בשני הכיוונים הקהל היה שקט כמו חבורת פנסיונרים שוויצרים, כולם היו מנומסים, אם היו בקשות מהצוות אז הן היו בשקט ובנימוס. אנשים לא השאירו לכלוך אחריהם במטוס.

כאלו הם רוב הישראלים. הבעיה היא שמספיקה משפחת שוקולד שיכורה ואלימה אחת בשביל להחמיץ את כל העיסה.

פורסם

היורופיליה הישראלית נובעת, ביסודה, מהזדהות עם האירופאים ומתחושת ניכור מה"שכנים" באזורנו. בעיני זה מגונה ולא מטעמים פטריוטיים חלילה, אלא פשוט משום שזה בעיני סוג של כפיות טובה כלפי מה שיש כאן.

שלא לציין את העובדה שאין לזה אחיזה במציאות אלא להיפך...

תסביר לנו את הקשר בבקשה...

פורסם

היום אני נמצא במוסך, לשם טיפול, הגיעה גברת עם רכב וביקשה להחליף מגבים היות והגומי במגב, היה כבר קרוע.

מעבר לכך, מנורת דרך אחת שרופה, נוסעת כך כבר שבוע, לפי דבריה.

כמו כן, יש לה צמיגים משנת 2010, עם קרעים וחתכים בצד הצמיג ובנוסף, צמיג יבש לגמרי, ועדיין, היא נוסנת.

היה בחור אחר שהגיע, הרפידות של הברקסים, הוא עבר את החומר ואשכרה נסע על הברזל עצמו.

כל הדיסק היה חרוט לגמרי והרפידה פשוט לא היתה, הוא היה בשוק שהראו לו את כמות הבשר ברפידה חדשה מול מה שלא נשאר אצלו.

מסקנה.

אנשים או שהם לא יודעים או שפשוט, לא איכפת להם מזה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני חושב שזה נובע מ2 דברים כמו שהרוב כתבו כאן:

תרבות וחוסר אכפתיות.

כי כמו שתראה במגרש חניה עמוס מלא דפיקות על רכבים, ככה גם תראה בתור לדואר/בנק או כל מקום עם תורות אנשים שנדחפים ומעיקים על האווירה שגם ככה לא נעימה.

חוסר אכפתיות, זה מעניין כי יצא לי לדבר עם חבר שגם הוא חובב רכב על זה לא מזמן, אנחנו החובבי רכב הם המיעוט מבין הרבה אנשים שמסתכלים על רכב כעל משהו שיביא אותך מנקודה אחת לשניה, מושבי עור/סאנרוף/כיסאות חשמל/הגה מתקשר טוב/גיר טוב.. אין להם מושג ולא אכפת להם מזה, תן להם רכב ממוזג עם מערכת בסיסית שקוראת MP3 ואולי גם חיבור לUSB וזה מספיק להם.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

הישראלים (כמובן שלא כולם, אבל בגדול) מתייחסים לרכב כחתיכת פח ממונעת שתפקידה להעביר אותך ממקום למקום. בגלל זה גם ברוב המקרים מישהו יפתח עליך דלת וישאיר סימן, או ישפשף לך את הפגוש ולא ימצמץ בכלל - מבחינתו הפח שלו ושלך הוא אותו פח וזו בסך הכל קופסה של מלפפונים חמוצים עם מנוע וגלגלים. הרוב לא טורחים לעצור ולהבין שאולי בצד השני יש מישהו שזה כן חשוב לו.

מה שכן, כשהישראלים מגיעים לקנות רכב משומש, רכב נקי ואסטתי ידליק אותם תוך שניה.

אני מכיר מישהו שהחזיק טריוס שהיתה במצב קוסמטי הזוי. לא היתה נקודה אחת נקיה או שמורה ברכב. כשהייתי נכנס לרכב על הרצפה היה חול בגובה של 5 ס"מ וכבר ראיתי ניצנים של צמחים שמתחילים להגיח. המחשבה של שטיפה או נקיון אפילו לא חלפה פעם אחת לבחור. גועל נפש.

פורסם

מה שמוזר אבל שכל סמארטפון שמור עם כיסוי ענק ומגן מסך, אוטו עולה הרבה יותר, למה לאנשים אכפת מספיק כדי לכסות את הטלפון אבל לא מספיק כדי לא לשרוט לעצמם את האוטו בנסיבות טיפשיות שהיו יכולים להמנע מהן בקלות? זה מה שאני לא מצליח להבין

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

דווקא היחס לטלפון הסלולרי דומה מאוד ליחס לרכב.

הכיסויים לסמארטפון מקבילים לעץ ריח וכיסויי מושבים ברכב.

שמים כי לכולם יש, וזה נותן תחושה נעימה כשהמוצר חדש.

בפועל, זה לא באמת מעיד על יחס. כשהמסך נשבר/הפגוש נשרט - כל עוד המוצר שמיש הישראלי הממוצע לא יוציא כסף על תיקון. מקסימום ימכור ויקנה חדש.

(אפשר להמשיך עם ההקבלה בחלוקה לקטגוריות כמו אייפון-'גלאקסי' לעומת יפני-אירופאי וכו', אבל אני מתחיל לסטות מהנושא)

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני לא יודע מה המצב באנגליה ומה התנאים שם, אני כן יכול לומר שביחס להונג קונג המכוניות בארץ מאוד מוזנחות מבחינה קוסמטית.

יחד עם זאת, יש הבדלים לא שוליים בין ישראל להונג קונג:

1.נסועה- בעוד בישראל נוסעים כ-20k בשנה, בהונג קונג הממוצע עומד על כ-6k בשנה.

2.שטיפה- בישראל במקרה הטוב שוטפים פעם בשבוע והרכב חונה בחניה חיצונית.

בהונג קונג הרכב נשטף לפחות פעם בשבוע וחונה בחניה תת קרקעית ולא חשוף לנזקי מזג אויר.

3.אבק- למרות שבהונג קונג זיהום אויר גבוה מזה שבישראל האויר אינו רווי באבק ולכן רכבים נותרים די נקיים כולל תא המנוע.

כשמוסיפים לכך את העובדה שבהונג קונג לאנשים אכפת מרכוש של אחרים אפשר להבין למה המכוניות פה נראות מצוחצחות גם לאחר גיל 10 וללא פצעי “אופס פתחו עלי דלת“.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מה שמוזר אבל שכל סמארטפון שמור עם כיסוי ענק ומגן מסך, אוטו עולה הרבה יותרן

אז במקום לשבת ולקטר, הנה רעיון לסטארט אפ בשבילך - תמציא כיסוי מגן לאוטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סע לגרמניה בעיקר לדרום ותראה רכבים שמורים, סע לברלין פרנקפורט תראה גם מכות של פתיחת דלת וואנדליזים עם מפתח.

צרפת וארה"ב בכלל קטסטרופה וכך גם באיטליה.

סה"כ היום בארץ מצב סביר .

דווקא רכביי ליסינג מטופלים לאר תאונה ואילו פרטים מזניחים בגלל העלות.

נכון בגלל תרבות הליסינג והרכב לא שלי אז להרבה לא אכפת מהפח של השכן.

• תוכן חדש...