Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המרצדס הגיעה ל-400K ק"מ - סקירה קצרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז המרצדס הגיעה לה ל-400K ק"מ, והחלטתי לתת סקירה קצרה וקצת רקע.

המכונית נקנתה ב-2011 מנהג מונית עם 354K ק"מ במחיר של כ-65K ש"ח. מדובר ב-C200 CDI מודל 2006 עם סלון בהיר (הרוב היו עם סלון שחור. פרקטי אך לא יפה כמו בהיר). הרכב היה מצוין מבחינה מכאנית אך אסטתית היה מקום לשיפור, מבחינה חיצונית מדובר על מכונית שמורה למדי ביחס להרבה מוניות אם כי הפגוש האחורי היה מלא שריטות ומכות ודי הציק בעין במראה הכללי. המנוע ותיבת ההילוכים מקוריים והכל עובד כמו שעון.

כמובן שלא הכל מושלם וחף מבעיות, ומדובר במכונית שעברה לא מעט והזמן עושה את שלו. מהדברים שהוחלפו:

1. הרכב נקנה עם תקלה בחיישן זוית הגה, תקלה נפוצה בדגם הזה. הוחלף בחיישן חדש מקורי (לא זול).

2. ריפוד מושב הנהג היה קרוע. הוזמן ריפוד חדש מקורי במחיר של 800 ש"ח. אומנם מדובר במושבים דמויי עור שמתלבשים כמו כיסוי אך מחירם עדיין הזוי בארץ.

3. שני מזרקים הוחלפו עקב נקישות - אחד לחדש מקורי ואילו השני עבר שיפוץ.

4. מסנן האוויר הוחלף במסנן אינבוקס של K&N שעובר ניקוי קבוע.

5. ריפוד הגג התעייף והחל לצנוח. הגג פורק ועבר ריפוד מחדש.

6. משאבת המים התחילה להראות סימנים של זריקת מים והוחלפה בחדשה.

7. הוחלפו זרועות הגה וכל ארבעת צינורות הבלמים. כמו כן לא מזמן הוחלפו לראשונה מאז הרכב בבעלותי, גם הרפידות.

8. תושבות מנוע הוחלפו עקב ויברציות מיותרות שמצאו את עצמם בתוך תא הנוסעים.

9. קצת קוסמטיקה - גלגלי הברזל הוחלפו בחישוקים משומשים מקוריים של E-קלאס. הפנסים הקדמיים הוחלפו בפנסי אנג'ל אייז משומשים (היו מורכבים כחודשיים בלבד), וידית ההילוכים הוחלפה בידית חומה נעימה יותר למראה לעומת הידית השחורה במקור.

10. טרמוסטט הוחלף.

11. הוחלפו גם מספר גלגלות שהתחילו לחרוק ומותחן שרשרת (ליתר בטחון).

12. הצמיגים הוחלפו עם קניית הרכב.

13. כנף אחורית ופגוש נצבעו אחרי ששכן שפשף אותם בחניה (היה על כך שרשור נפרד). שאר הרכב ללא תאונות ובעל צבע מקורי.

14. כמובן שהרכב עובר טיפולים שוטפים עם שמן מנוע סינטטי מלא.

מנוע וביצועים:

המנוע בנפח 2150 סמ"ק טורבו דיזל אורכי (הנעה אחורית) ותיבה אוטומטית עם 5 הילוכים ותפעול ידני. הותקן tuning-box לשיפור ביצועים. הפתיחה של המכונית לא מלהיבה - מנוע כבד מקדימה ו-1.5 טון. הרכב לא נועד לתחרות רמזורים. בשאר המקרים יש כבר תמונה אחרת - משיכת הדיזל מורגשת מאוד בעיקר בזכות המומנט והרכב מרגיש זריז בכל מצב. גם להגיע למהירות המירבית ע"פ היצרן זו לא בעיה (ניסיתי, מודה). התיבה אמינה אבל רחוקה מלהיות מהתיבות החכמות של היום. העברות ההילוכים לא מהירות כ"כ והתיבה לעיתים מחליטה למשוך הילוכים שלא לצורך (כאילו עושה דווקא:)). בתפעול ידני ישנה אותה ההשהייה בהעברת ההילוכים, אך לפעמים אני מוצא עצמי מצליח להתנהל באופן יעיל יותר אלמלא הייתי נותן לתיבה לעשות כרצונה.

צריכת הדלק מצויינת גם היום אחרי 400K ק"מ - בנסיעה בינעירונית רגועה ניתן להגיע ל-20 ק"מ\ל' כאשר הצריכה הריאלית יותר תהיה יותר באזור ה-15 ק"מ\ל'. לא רע כשמדובר בדיזלית לא קלה עם תיבה אוטומטית. הטיונינג בוקס אגב לא תורם לצריכת הדלק.

נוחות ונהיגה:

בניגוד לגרסת האוונגרס הקשיחה, הקלאסיק רכה הרבה יותר. המושבים אינם אוחזים בצידי הגוף מספיק טוב אך מציעים נוחות טובה למדי בנסיעות ארוכות. הנסיעה רכב כאמור ושיכוך המהמורות לא מזהיר במיוחד (כנראה שהבולמים מתחילים להראות סימני עייפות). ההגה לא קל מדי ולא מרגיש מלאכותי אך הוא לא מתקשר כמו שהייתי רוצה. הזנב לא ממהר לאבד אחיזה עם הכביש אך כשרוצים ניתן להוציא אותו החוצה בלי יותר מדי מאמץ, שם כבר ה-ESP נכנס צ'יק צ'ק לעבודה ומתקן את הרכב - רק כדי להזכיר לך שזו לא AMG, אז אל תנסה להפוך אותה למפלצת שהיא לא.

אבזור והנדסת אנוש:

יש חלונות חשמל ומראות חשמליות, 6 כ"א, תפעול סמי-חשמלי למושבים (משענת וגובה מושב בלבד, ללא זכרונות), מערכת מקורית עם שליטה מההגה (בלי MP3), בקרת אקלים מכאנית עם פתחי מיזוג אחוריים, חיישני גשם ותאורה, הגה מתכוונן לגובה ולעומק, כפתור מיותר שמוריד את משענות הראש האחוריות, מחשב דרך עם שלל פונקציות חסרות שימוש ובקרת שיוט. בהרבה מבחנים על שלל דגמי מרצדס מתלוננים על העובדה שיש רק סטיק אחד מאחורי ההגה, לתפעול המגבים והאורות וסטיק קטן מאחוריו לבקרת השיוט, וזה לא נוח. אני יכול להעיד שאחרי שמתרגלים לזה (די מהר) מגלים שזה נוח מאוד. המושב האחורי צופף מעט ל-3 מבוגרים ואין יותר מדי ספייס לרגליים. מישהו במרצדס החכים והוסיף שקעים בגל המושבים הקדמיים לטובת הרגליים של היושבים מאחור - תורם ללא ספק. תא המטען מציע נפח סטנדרטי לחלוטין. פתח ההטענה לא מדהים וגם המושב האחורי לא מתקפל כלל - באסה.

שורה תחתונה:

המרצדס בהחלט עומדת עד כה במה שמצופה ממנה. 400K ק"מ ללא תקלות (טפו טפו טפו) רציניות. בעיקר בלאי סטנדרטי שבא עם הגיל. בהחלט ניתן להגיד שהמכוניות הללו מזדקנות בכבוד. במחיר שפוי לגמרי קיבלתי מכונית מפנקת, אמינה וחסכונית. גם האחזקה לא יקרה, בעיקר בזכות העובדה שיש מבחר חלפים תחליפיים ברמות שונות של איכות ומחיר. אשמח לענות על כל שאלה, מקווה שלא שכחתי כלום :)

20141001_210505.jpg

20150416_205059.jpg

20141001_210422.jpg

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר לשאול מה היו השיקולים שלך שרכשת מונית לשעבר עם כל כך הרבה ק'מ?

האם זה לא סיכון גדול מדי לקחת? בכל זאת זו לא אוקטביה שהטיפולים בה הם בגדר הסבירים, זו מרצדס וגם בעוד 20 שנה יהיה יקר לתחזק אותה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אבא שלי מכונאי מרצדס כבר הרבה שנים, וגם הוא מחזיק במרצדס מונית לשעבר (כבר השניה שלו). הבנתי שאני יכול לקבל מכונית טובה במחיר נורמלי ולהמנע מכניסה למוסכים והסיכוי שיחרטטו אותי. נכון שחסכתי הרבה כסף על מוסכים אבל אני מקבל "מכונאי פרטי" שמכיר את המכוניות האלה כמו את כף ידו. אגב, המכונית הזו ממש לא יקרה לתחזוקה.

פורסם

אני יודע שזה באמת נשמע מפחיד והמחיר גם לא זול לאוטו בן 5 עם 350k ק״מ.

אבל מנועי הדיזל המרצדס הם מנועים איכותיים ואמינים וכמעט ולא מאבדים באורך חייהם.

מי שיודע לשמור ולא להזניח לא סובל מתקלות לא רצויות.

אחלה רכב!

פורסם

אתה יכול לגלות כמה היה עולה להחזיק את האקזמפלר שלך לבנאדם בלי קשרים ו\או חברים מוסכניקים? אני שואל כדי לקבל אמת מידה, עד כמה לקנות מונית משומשת היא עסקה חכמה.

:idea:
פורסם
אתה יכול לגלות כמה היה עולה להחזיק את האקזמפלר שלך לבנאדם בלי קשרים ו\או חברים מוסכניקים? אני שואל כדי לקבל אמת מידה, עד כמה לקנות מונית משומשת היא עסקה חכמה.

לא יותר ממה שיעלה לאותו אדם להחזיק גולף.

טסט 1900 ש"ח, ביטוח מקיף וחובה בסביבות ה-5.5K ש"ח. חלקים תחליפיים יש בשפע חלקם תוצרת גרמניה, טורקיה, צרפת וכו'. חיישנים למיניהם וחלקי פנים מקוריים מן הסתם יעלו בהתאם, אבל זה יהיה יקר בכל רכב.

רוב האנשים חושבים שאחזקת מכונית בעלת שם של סמל סטאטוס תהיה יקרה, זה משתמע מזה. בפועל מדובר ב-C קלאס ולא S יוקרתית, שאומנם לא מדובר במכונית אנלוגית, אך גם לא מדובר במכונית עמוסת אלקטרוניקה מכף רגל ועד ראש.

פורסם

נורות החניה הן נורות לד של azn-optics. אורות הדרך היו עד לא מזמן דיימונד ויז'ן שהוחלפו באוסרם cool blue.

פורסם

שמח לשמוע על מספרים כאלה, מנוע+תה"ל שמחזיקים כמעט פי שניים ממשפחטומטית רגילה.

רק כמה שאלות:

-המונית שימשה לנסיעות בין-עירוניות? הנסועה שלה הייתה פחות מ 50K ק"מ לשנה, קצת נמוך למונית רגילה.

-חשבתי כי הבעייה של התפוררות ריפוד הגג נפתרה כבר לפני המון זמן, לא ציפיתי כי גם בדגמים החדשים התופעה תקרה שוב ותוך זמן קצר יחסית. (5 שנים?)

-"סטיק אחד מאחורי ההגה, לתפעול המגבים והאורות וסטיק קטן מאחוריו לבקרת השיוט" זה כמו אצלי (ב C, ב E יש סטיק נוסף לכיוון גובה ההגה) אמור להיות סטיק נוסף?

-נמכרו בארץ דגמי C דיזל בגימור "אוונגרד"? או שאולי הכוונה ל"אלגנס"? אאל"ט, ה"אוונגרד" לא רק קשיח יותר אלא גם נמוך יותר.

-למה לא לקחת E דיזל קצת יותר ישנה עם נסועה דומה ומחיר דומה? ההבדל בין ה C לE הוא דיי משמעותי והבנתי שרוב המוניות האלה היו מוניות בין-עירוניות של נהג יחיד שעשו "קווים" קבועים כך שמצבן אמור להיות טוב.

פורסם
שמח לשמוע על מספרים כאלה, מנוע+תה"ל שמחזיקים כמעט פי שניים ממשפחטומטית רגילה.

רק כמה שאלות:

-המונית שימשה לנסיעות בין-עירוניות? הנסועה שלה הייתה פחות מ 50K ק"מ לשנה, קצת נמוך למונית רגילה.

-חשבתי כי הבעייה של התפוררות ריפוד הגג נפתרה כבר לפני המון זמן, לא ציפיתי כי גם בדגמים החדשים התופעה תקרה שוב ותוך זמן קצר יחסית. (5 שנים?)

-"סטיק אחד מאחורי ההגה, לתפעול המגבים והאורות וסטיק קטן מאחוריו לבקרת השיוט" זה כמו אצלי (ב C, ב E יש סטיק נוסף לכיוון גובה ההגה) אמור להיות סטיק נוסף?

-נמכרו בארץ דגמי C דיזל בגימור "אוונגרד"? או שאולי הכוונה ל"אלגנס"? אאל"ט, ה"אוונגרד" לא רק קשיח יותר אלא גם נמוך יותר.

-למה לא לקחת E דיזל קצת יותר ישנה עם נסועה דומה ומחיר דומה? ההבדל בין ה C לE הוא דיי משמעותי והבנתי שרוב המוניות האלה היו מוניות בין-עירוניות של נהג יחיד שעשו "קווים" קבועים כך שמצבן אמור להיות טוב.

1. איך הגעת לפחות מ-50K בשנה? 5 שנים ו-350K ק"מ הם 70K ק"מ בשנה. אני נוסע גג 10K בשנה בגלל זה הממוצע ירד :)

2. הכל היה בסדר עם הגג עד היום בו השארתי את האוטו בחסותו של אבא שלי כשטסתי לחו"ל, וזה השאיר את הרכב בשמש קרוב לשבועיים. ברגע שהתחילו ניצנים של צניחת הריפוד זה התפשט כמו סרטן.

3. לא אמור להיות סטיק נוסף, לא במרצדס. אצל רוב היצרנים קיים מנוף מצד ימין לאורות ומנוף משמאל לוישרים. בדורות החדשים של מרצדס ידית ההיולכים עברה אל מאחורי ההגה לצד ימין שהיה ריק :)

4. נמכרו, ביחידות בודדות. לאבא שלי היתה C W203 מודל 2001 מונית לשעבר ברמת גימור אוונגרד (לא נמכרה בצורה סדירה אלא הוזמנה במיוחד). היא היתה קשיחה וחדה יותר. גם זוית הגלגול שלה היתה פחות מורגשת שכן המכונית היתה נמוכה יותר כמו שאמרת. אהבתי את ההתנהגות שלה הרבה יותר.

5. אין לי ילדים ורוב הזמן יש מקסימום 2 אנשים ברכב. ב-99% מהזמן המושב האחורי נשאר מיותם. זה היה מיותר עבורי לקנות E. מה שכן, כבר כמה שנים שאני חולם על W211 280CDI...

פורסם

סקירה יפה וממצה תודה על שיתוף המידע! האם המושבים עוד תומכים או שכבר הגיל עושה את שלו והם "נפולים".

האם הרכב מראה סימני הזדקנות מבפנים? מה עלות הטסט של הרכב?

פורסם

המושבים תומכים כמו פעם, איכות ההרכה טובה וכך גם הפלסטיקה.

כמו שרשמתי, הטסט עולה 1900 ש"ח (התייקרות לא ברורה של 100 ש"ח לעומת שנה שעברה).

• תוכן חדש...