Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 2005, הביאה קרסו את הרנו סניק ולסניק היו מגבי Blade.

לפי זיכרוני, כי חפרתי בכל מקום, הסניק היתה הרכב הראשון\שני שהגיעו לארץ עם מגבים כאלה, ובנוסף, המגבים של הסניק הם מגבים גדולים.

הייתי צריך להחליף מגבים:

בפירוקיות לא היה, רכב חדש.

בחלפי רכב לא היה, משהו חדש שרק הגיע לארץ.

אינטרנט, לא השתמשתי, היה בחיתוליו ולא זוכר אם היה איביי או לא.

מגבים רגילים, עם ברזל, לא היה במידות של החלון, אלא הרבה יותר קטן. (אני חושב שיש שם מגבים באורך 30")

המגב היה יבש, מרח ולא ניקה טוב והפתרון היחידי שהיה, מגבים מן היבואן.

אז בשנת 2006, שילמתי ליבואן רנו, קרסו, 650 שקל (כולל מע"מ) למגב, קרי, 1,300 שקלים חדשים לזוג מגבי סיליקון Blade.

ידוע ששוק החלפים בארץ הוא יקר, אפילו יקר מאוד לעומת חלקים בחו"ל.

זוהי עוד אחת מהבעיות שיש בארץ בנושא קניית רכב, מונופול של היבואן.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא העזתי לשאול אפילו כמה עולות הבכונות ל 206 בארץ. הוזמנו בזה הרגע ב 125 ש"ח זוג בוכנות. שיהיה להן דרך צלחה...

ובפן הכולל באמת שאני לא מצליח להבין למה הכל כל כך יקר בארץ. כולם רוצים להרוויח, ועובדה שעדיין החנויות שדרכן אנחנו מזמינים מרוויחות לא פחות מאשר אלו שבארץ ( מבחינת אחוזי רווח )

פורסם

יוקר המחייה בארץ מאוד גבוה ביחס לשאר העולם. זה נובע מהמון סיבות אובייקטיביות כמו דמוגרפה, גאוגרפיה, פוליטיקה אזורית וכו'. גם ה"רעב" שלנו לכסף מחד ותרבות השפע כתוצאה מהפוסט טראומה של השואה והצנע תורמים לכך לא מעט.

פורסם

אני רק אעיר שכשאתם קונים מחו"ל וחוסכים הרבה כסף, אין לי טענות.

אבל כשקונים בחו"ל חלק חליפי שעולה בארץ שקלים בודדים יותר יקר, חברה, אתם עושים עוול אדיר לבעלי העסקים שמנסים להתפרנס בכבוד ואחרי הכל, הם השכנים שלכם, הם אלה שקונים אח"כ בעסקים שלכם.

המשק בדשדוש-מיתון כבר לא מעט זמן וצריך להתחיל לחשוב על צרכנות שתומכת בסביבה שלכם, לא בסיני מעבר לחצי כדור הארץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני רק אעיר שכשאתם קונים מחו"ל וחוסכים הרבה כסף, אין לי טענות.

אבל כשקונים בחו"ל חלק חליפי שעולה בארץ שקלים בודדים יותר יקר, חברה, אתם עושים עוול אדיר לבעלי העסקים שמנסים להתפרנס בכבוד ואחרי הכל, הם השכנים שלכם, הם אלה שקונים אח"כ בעסקים שלכם.

המשק בדשדוש-מיתון כבר לא מעט זמן וצריך להתחיל לחשוב על צרכנות שתומכת בסביבה שלכם, לא בסיני מעבר לחצי כדור הארץ.

מצד אחד מדובר על שכן שלי או שלך, אדם בעל משפחה, הוצאות חנות, הוצאות שכר, מיסים וכו' ואתה צודק.

מצד שני...

אבי התעניין בעט סטיילוס לאייפון שלו, שיהיה לו יותר נוח להקליד וחיפשתי לו בארץ, עט אשר יתאים לו ויהיה לו נוח.

מצאתי עט טלסקופי וביקשתי לבצע השוואת מחירים בארץ, באינטרנט, המחיר הכי נמוך שמצאתי היה כ-50 שקל, לעט אחד.

עט סטיילוס אחד = 50 שקלים.

מאידך גיסא, הזמנתי לו מאיביי, 10 עטי סטיילוס טלסקופים, במחיר של 7 שקל.

עט סטיילוס אחד = 1.42 שקלים.

כאשר אני רואה הבדל של כ-48.5 שקלים בין העט של המוכר בארץ ולעט מאיביי, אז הפרש כזה לא יצדיק בעיני שום דבר שקשור לשכירות, שכר, משפחה וכו'.

אם סוחרים בארץ, יהיו הוגנים במחיר שלהם ולא הפרש של אלפי אחוזים ביניהם לבין איביי, אשמח מאוד להזמין דרכם.

אבל כל עוד סוחר בארץ, מעוניין לעשות כסף (וזו זכותו המלאה!) בשם הגרידיות, אני לא מוכן להשתתף במשחק הזה.

ואל תשכח דבר אחד.

גם לי יש משפחה, גם לי יש דירה לשלם, גם לי יש רכב לשלם וגם אני עובד מאוד קשה עבור כל שקל ושקל שאני מרוויח.

אז למה זה בסדר "להיות פייר" ולשלם לו?, אבל זה לא בסדר שאני אחסוך שגם לי ישאר יותר כסף לאותם דברים כמוהו?.

פרנקופיל מושבע!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני, המעסיק שלך שאצלו אתה עובד קשה עבור כל שקל שאתה מרוויח יכול לשקול להעביר את האופרציה שלו להודו/סין/חור אחר ולחסוך המון כסף או לחילופין לעבוד עם חברת קבלן שתביא עבדים שיעשו את עבודתך בשליש שכר. זה לא נאמר כלפיך אישית כי אין לי מושג במה אתה עובד וזה לא רלוונטי לכל סוג של עסק, אבל בכל זאת נקודה למחשבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באופן כללי, לא הייתי דואג יותר מדי מרווחתם של יבואני הרכב - לפת בריוש הם לא יגיעו...

לגבי מה שיניב כתב - הכל טוב ויפה ואני מחזק את זה לגמרי.

בתקופת שיפוץ האסקורט שלי יצא לי לא מעט פעמים למצוא חלק או רכיב מסוים בארץ ובחו"ל - מתוך שיקולים ערכיים נטו - ניגשתי לבעל העסק הישראלי, הראיתי לו את המחיר בחו"ל ואמרתי לו במפורש "אני רוצה לקנות ממך, אבל לא בפער הזה" רובם הסכימו להנחה משמעותית למרות שהביקוש למיסב לחץ לאסקורט דור ראשון הוא ממש מטורף והם היו יכולים להרוויח עליו הון אצל הבא בתור...

אבל יש תחומים - ואבזור וציוד היקפי לסלולר הוא דוגמה מצוינת לזה, אבל יש גם אחרות - שהפער לא מתקבל על הדעת.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

כמו כפתורי חלונות חשמל של פורד פוקוס - 700 ש"ח אצל דלק מוטורס, 100 ש"ח באיביי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

די נמאס!

המתגים באי ביי זה חיקוי סיני ואתם מתעקשים להשוות אותם למחירי חלק מקורי אצל היבואן.

כנראה שכבר לא תבינו שזו טעות יסודית כי הסבירו מספר פעמים.

יאללה, ננעל!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...