רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 849 צפיות
ברשותי פג'ו 107, בנסיעות ארוכות הגב מתחיל לכאוב ומתחיל להיות לא נוח. 1 1.יש ריפודים או תוספות למושב שיכולות להקל ולשפר את הנוחות? 2. אני מסתנוור/מתחמם מהשמש איפה אפשר לקנות ציליות לשני החלונות הקדמיים? (הייתי בסניף של אייס של אוטודיפוט ולא היה שם) תודה!
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מכיר את שתי המצלמות, לפני צומת בית קמה לכוון באר שבע, ואת זו שלצפון, אחרי הצומת. את הראשונה ראיתי אחה"צ בדרכי לבאר שבע. בדרך חזרה צפונה לא ראיתי את המצלמה, וגם לא את תמרור האזהרה שהיה מוצב לפניה. יש מצב שהיא לא שם? מישהו שעובר שם יכול בבקשה לעדכן? ולשאלת מליון הדולר (או האלף ש"ח), אם פיספסתי והיא כן שם, האם יכול להיות שהיא מצלמת ללא פלאש?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הרכב מודל 98 מנוע 1600 סמ"ק וגיר ידני, ורוב ימות השנה בצבע כחול מלוכלך. נרכש באוגוסט 2012 עם 143K קילומטר על השעון, היום השעון כבר מראה 175K ואחרי שעברנו טסט ואני חושב שנגמרו ההוצאות עליה עד סוף השנת אחזקה, אפשר לכתוב כמה מילים. הרכב נקנה ממכר של אבא לאחר שעשה טיפול בידיוק ביום של הטסט, כלומר 3 חודשים לפני הרכישה. אז מה היה לנו? מבחינת עלויות: 1) כמה חודשים אחרי הרכישה נתפס מיסב של פולי רצועת אביזרים - אלטרנטור ומזגן (הפנימית יותר), וכתוצאה מכך נקרעה הרצועה. הנזק הסתכם ב250 שקלים. הרצועה החיצונית לא הוחלפה משום שהייתה בת פחות משנה (נבדק מול הבעלים הקודם). 2) אחרי כחצי שנה המצבר החזיר נשמתו לבורא. כ400 שקלים ירדו מהחשבון בנק. 3) הטיפול הראשון שלי…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
בוקר טוב. כבר כמה פעמים נתקלתי והבוקר שוב בכבישים מסויימים (בת"א) שלרוחב הכביש מתוחים ממדרכה למדרכה 2 פסי/חוטי גומי שחורים מקבילים,בינהם יש כ 30 ס"מ,והנסיעה עליהם מרגישה כמו מיני פס האטה. מה המטרה שלהם ? למדוד את כמות הרכבים העוברים ? את מהירותם ? יוסי
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1126896 פשוט לקרוא ולא להאמין כמה עבירות בן אדם אחד מצליח לעשות במכה. נהג חדש שנתפס על מהירות של 229 קמ"ש (בחלק מהאתרים רשום 224, מה זה משנה).מסיע שוהה בלתי חוקי, נכשל בבדיקת שיכרות, מסרב להמשך בדיקה. רק היה חסר שיתקוף את השוטרים שעצרו אותו ושיסתבר שהוא בפסילה. אם השופט לא שולח אותו לכלא אני לא יודע על מה כן אפשר לשבת בעבירות תנועה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב, בקרוב אטוס עם אימי ו-2 אחיי לנורבגיה. אנו מתכוונים להזמין רכב מהארץ, ומתלבטים בין: *טויוטה RAV 4 *או: פורד מונדיאו סטיישן *או: אופל אסטרה סטיישן. מדובר ב-4 מבוגרים, 4 מזוודות+4 תיקי גב- ל-8 ימים. מה דעתכם? תודה מראש קלרה
הודעה אחרונה מאת federbar, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
העצבים מהעגלות שלא זזות בעיר ולוקח 20 שעות לחזור הביתה והחום, לא שמתי לב ועברתי באור צהוב שהפך לאדום ומאחורה יש מצלמה כתומה אבל עם זווית יותר לכיוון ישר ופחות לכיוון השמאלי שבו עברתי. האם יש סיכוי לד"וח ? לא עברתי באדום מלא, ממש לא.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
שלום, מעוניין לדעת כמה יעלה לי לשכפל מפתח לרכב פולקסווגן גולף שנת 2010 מקורי ולא מקורי
הודעה אחרונה מאת Vova Buhbinder, -
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, לאחרונה החלפתי את התושבת של הנייד לתושבת שמתלבשת על המזגן, ומאז אין לי קליטת GPS בנייד. התושבת הקודמת הייתה מחוברת לשמשה עם וואקום, באותו אזור הייתה קליטת GPS, אך בימים חמים הטלפון היה חם מאד והיה מנתק את עצמו מההטענה. ברכבים אחרים גם כשהטלפון על הרצפה הוא קולט בלי בעיה. יכול להיות שיש קשר למצלמת דרך שנמצאת ממש מעל המכשיר? מה ניתן לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
שלום לכולם. אני בן 21, עובד כנהג בשכר של 5K ממוצע בחודש. רכב ספורט זה חלום שלי מגיל ילדות, כרגע אני נוהג על 206 XS110, מאוד אוהב אותו אבל הוא לא באמת רכב ספורט. חשבתי לקחת הלוואה בסדר גודל של 70K-80K ש"ח, לקנות איזו איביזה קופרה/לאון/גולף GTI/מיאטה ולסגור עניין, הבעיה שאני לא יודע אם זה נכון להכנס לחוב כזה בגיל כזה, מצד שני עוד כמה שנים אני אתחתן, אביא ילדים לעולם בעז"ה ואז הסיכוי לרכב ספורט לא יגיע יותר, אלא אם אהיה עשיר וזה סביר להניח לא יקרה. מה אתם אומרים? דעות? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. ביום רביעי בבוקר ניגשתי למוסך מורשה טיוטה(בבאר שבע)לא חשוב שם המוסך....בכדי לעשות טיפול 90,000 לקורולה שלי( שנת 2008 ) זאת מכוון שהיד הראשונה שממנה קניתי את הרכב טיפלו שם והחלטתי להמשיך במוסך המרכזי. כשהגעתי לטיפול ביקשתי שיבדקו את החלון הקדמי ימני(חשמלי מן הסתם)כי הוא לא עובד,חשבתי לתומי שבטח פיוז נשרף או משהו כזה...וביקשתי גם שימתחו לי קצת את בלם היד. בסוף הטיפול שהרכב היה מוכן ניגש אלי מנהל העבודה והכריז כי"המנוע של החלון החשמלי שבק חיים וכי מנוע מקורי עולה 1800 שקל,ומפירוק עולה 500 שקלים כולל מע"מ. אני אחד שנשאר במוסך בזמן הטיפול וראיתי שלא פורק הדיפון של הדלת בכדי להתחבר למנוע של החלון החשמלי כדי לראות אם באמת הוא לא תקין... ביקשתי שלא יעשו כל…
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 901 צפיות
הסתכלתי במפרט של הרכב ורשום בנפח תא מטען 477-913. 913 זה הנפח שהכסאות מקופלים? זה לא קצת לקטגוריה של הרכבים האלה?
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר ברעיון לעסק. אוטובוס עירוני שאין לו צורך להעביר נוסעים אבל כן להיות נייד ולתת שירותים ללקוחות כשהוא נייח. צריך להיות מסוגל לקחת 3-4 אנשי צוות וציוד מקובע לרצפה בין האתרים (הוא לא ישמש למגורים). שאלות: 1) האם הפרוצדורה הנכונה היא לעשות מפרט טכני ולגשת ליצרן (מרכבים) או לגשת ישירות לעמדה מספר 1? 2) איך מחליטים כמה אנשים יהיה מותר להסיע ברישיון? 3) האם יהיה מותר לחנות אותו בלילה תחת תקנות של אוטובוס או משאית?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
תאורת יום DRL
מאת kovar-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, קניתי לפני כשבוע קיה ספורטאז' 1600 חדשה, וראיתי שכתוב במפרט שיש תאורת יום מסוג DRL. ניסיתי לחפש קצת בגוגל מה זה אומר אך לא ממש הבנתי. האם מישהו יכול לתת לי קצת מידע בנושא? תודה.
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אני רוצה להעביר את הרכב של אמא שלי אלי יש אפשרות לעשות זאת מבלי שיהיה רשום עוד יד ברישיון הרכב.. זאת אומרת שלא ירד מיד 2 ליד 3? יש אפשרות כזאת או שזה בלתי אפשרי גם עם הסכמה או אישור של בעל הרכב?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום למכובדים. הערב נסעתי לתדלק את רכבי מסוג סקודה פאביה tsi שנת 2012. את הרכב אני מתדלק בקביעות בעצמי שכן אני הנהג היחיד ברכב. מאז ומתמיד אני מתדלק את הרכב כאשר התראת מילוי הדלק נדלקת. עפ"י ספר הרכב, במיכל הרכב כ45 ליטרים ונורית התדלוק נדלקת כאשר במיכל הדלק נותרו כ7 ליטרים. במשך יותר מ3 שנים אני מתדלק באותו האופן אך היום השתנה דבר. הכנסתי את פיית התדלוק ולחצתי על הכפתור שתופס את הלחצן, המשאבה עצרה בכמעט 53 ליטרים. לאחר שהרגעתי את עצמי פניתי למתדלק בתחנה, הוא טען שמדובר במיכל רזרבה. אני שואל, איפה המיכל הזה היה עד היום? בקיצור הוא נפנף אותי עם תשובה מתחמקת: "המנהל נמצא מחר בבוקר, תבוא אליו." אני בכל אופן מתכוון ללכת עם העניין הזה הכי רחוק שאפשר במידה …
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
- 5 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שבוע טוב חברים. תמיד סקרן אותי לדעת פעם אחת ולתמיד, האם נתוני היצרנים אודות רוחבו של רכב מסוים, הוא רוחבו נטו, או שמא הכוונה לרוחבו הכללי, כלומר ממראת צד אחת עד התחלתה של השנייה. אודה להסברים חד משמעיים. ליאור
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מכיוון שאני גר בצפון השומרון, יוצא לי מפעם לפעם לראות מכוניות פלסטיניות. מאד נפוץ אצלם המותגים פולקסווגן, יונדאי וקיה. היום ראיתי קיה ריו שצדה את עייני. היא ככל הנראה יובאה לפני מספר שנים ישירות לשטחים (כלומר, שלא באמצעות היבואן הישראלי טלקאר) מכיוון שהיא תחת השם Pride, ולפי לימוד מהאינטרנט, בשנים 2005 ועד 2011, בשווקי עולם מסוימים כך נקראה ריו (דור שני). בשונה מאצלנו, בדגם שפגשתי מנוע 1.6 ליטר, וכן עיצוב גריל מעט שונה. האם ניתקלתם במכוניות נדירות או כאלה שלא נמכרו כאן אצל הפלסטינים?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 933 צפיות
אסטון מרטין, מסראטי, בנטלי וכו'.. שוקדים על SUV חדש, אפשר קצת להבין אותם אחרי שראינו את ההצלחה המסחררת של פורשה עם הקאיין אבל בכל אופן לי זה קצת צורם, מה איתכם?
הודעה אחרונה מאת Barney, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה תמונות לשטוף את העיניים עם קלאסיקות חיות, אם למישהו יש מידע על מה זה היה אני אשמח לדעת, היה עליהן מדבקות של ראלי מקסיקו אבל אני בספק אם הן באמת משתתפות בראלי. ואחת לקינוח למרות שהיא לא מהתערוכה : תהנו
הודעה אחרונה מאת odedos, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני עם האוטו מתחילת אפריל הרכב עשה כ1200 ק"מ אתמול החלתי לעשות בדיקה היות ותוכננה לי נסיעה בעיקרה מחוץ לעיר. אז ככה תודלק אתמול בערב מלא, נסיעה מכרמיאל עד צומת קדרים וחזרה היום נתניה-כפר יונה וחזרה נסיעה רגועה סביב ה-100 ק"מ/ש לערך מחצית מהדרך הייתי עם מזגן, כאשר הגעתי לכרמיאל חזרה האוטו תודלק מלא הבדיקה הראתה 1:12 מעניין עם משהו נוסף שיש לו גם ספורטא'ז חדש עשה בדיקה דומה ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מי מכיר?
הודעה אחרונה מאת d300, -
- 3 תגובות
- 736 צפיות
שלום חברים אני מחפש מתקין מערכות מקצועי שמגיע לרכב ( אליך הביתה )באיזור צפון מישהו מכיר? מוזמן לשתף תודה
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
בוקר טוב חברים, לשם שינוי, רצינו לשתף אתכם במשהו ולהעלות נקודה למחשבה. באתר TyrePress הבריטי (מהמובילים בעולם בתחום הצמיגים), פורסם לאחרונה מבחן בו נבחנו 15 צמיגים מובילים בשוק במידה - 205/55R16. המבחן בוצע ע"י מומחים מפינלנד (Test World), אשר העבירו את הצמיגים סדרת מבחנים על משטחים יבשים ורטובים. במקום הראשון הגיע למשל צמיג מתוצרת קונטיננטל מדגם ContiPremiumContact 5 אשר קיבל ציון של 9.5 מתוך 10. ההפתעה הרבה במבחן הייתה כאשר צמיג מתוצרת Landsail הסינית מדגם LS-588 UHP הגיע למקום השמיני עם ציון 8.3 ועקף את ה-Primacy 3 מתוצרת מישלין שהגיע למקום התשיעי ואת ה-Sportrac 5 מתוצרת Vredestein ההולנדית שהגיע למקום העשירי. כאן תוכלו לקרוא את הכתבה המלאה ואת דירוג כל הצמ…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/הסטיישן-הכי-מהירה-על-הרינג-סיאט-לאון-st-קופרה-2015
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 0 תגובות
- 544 צפיות
אהלן חברים, מזדמן לי להיות בהולנד בסופש הקרוב וראיתי שבזנדוורט יש בסופ"ש מרוץ GT4, MX5, קיה ועוד כמה מרוצים מעניינים וחשבתי אם כבר אני שם למה לא לקפוץ. נכנסתי לאתר של זנדוורט להזמין כרטיסים ויש שם כמה דברים שחלקם לא כל כך ברורים לי, קודם כל פירוט של הכרטיסים מתורגם מגוגל טרנסלייט: עכשיו לשאלות: 1. כפי שמסומן באדום באופציה של הדיונות, כתוב שהתאריך הוא יום ראשון ה24 במאי, ולמטה בפירוט כתוב שזה כניסה ל23 במאי ובכל זאת כתוב ראשון, טעות שלהם? מה הסיכוי שזה ל23, ואני אגיע ב24 ולא יתנו להכנס? 2. הגיוני שאין אפשרות להזמין כרטיס לטריבונות רק ליום ראשון? למה בטריבונות זה כרטיס משולב ולדיונות רק לראשון? 3. מה בכלל נותן לי הכרטיס לטריבונות? מעבר לכסא? אחרי הכל המחיר…
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חשבתי להתארגן על מפגש היברידיות קטן אני חושב שיהיה נחמד להכיר קצת אנשים, להריץ דחקות ולהעביר את הזמן בכיף! לא רק טויוטה, כולם יתקבלו בברכה... מי בעניין לשישי/שבת הקרובים?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
ערב מעולה, לצערי בגלל גיוס שיתרחש בעוד פחות מחודש+קצת חוסר אוויר בעו''ש של ההורים החלטתי למכור את הפורטה שלי. הרכב עצמו נראה די טוב,פגוש אחורי מתפורר ודלת שמאל שרוטה היו הפאקים הקוסמטים היחידים. הרכב טופל כל 15,000 במורשה קיה,צמיגים חדשים בקיצור קיבל את האהבה שמגיעה לו. ההחלטה למכור התקבלה לפני חודשיים,בהתחלה חייתי בסרט של מחירון ומעלה,הייתי בטוח שיש לי מינימום סוזוקי ג'ימני יד ראשונה שלא ראתה שטח מעולם. אבל במציאות היה לי רכב יד 2,השכרה עם 130 אלף קילומטר. פותח יד 2 ורואה שהשוק של הפורטה במצב פס'רה,מתחיל להוריד קצת במחיר כל שבוע עד שאני כבר מתחיל להתייאש (בחיים לא מכרתי רכב ביותר משבוע). יום שישי החלטתי לפרסם ב44,000 ומה שיהיה,יהיה. לא להאמין שבתקופה של…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
[h=2]אחרי תקופה ארוכה של שמועות, עכשיו זה רשמי: נחתם הסכם לשיתוף פעולה נרחב בין מאזדה וטויוטה[/h] לכתבה: קרדיט לICAR http://www.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_%D7%95%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94_%D7%99%D7%A9%D7%AA%D7%A4%D7%95_%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%94/ זה הולך להיות כל כך טוב, שילוב חזק ואיכותי.
הודעה אחרונה מאת guy858, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, נוסעים בקרוב לטיול בכנרת, איפה אפשר להתקין מנשא איכותי ובמחיר זול יחסית? הרכב אוקטביה, יש גגון. אנחנו מאיזור השרון
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 325 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- david3692
- zaf
- וולברין
- sperial
- לירון .ה.
- asix
- pooh-bear
- Itzik-b
- שום מאכר
- Avia
- Dan___
- פול-טנק