Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בקרוב אטוס עם אימי ו-2 אחיי לנורבגיה. 8)

אנו מתכוונים להזמין רכב מהארץ, ומתלבטים בין:

*טויוטה RAV 4

*או: פורד מונדיאו סטיישן

*או: אופל אסטרה סטיישן.

מדובר ב-4 מבוגרים, 4 מזוודות+4 תיקי גב- ל-8 ימים.

מה דעתכם?

תודה מראש

קלרה

פורסם

שלום

את לא יכולה להזמין רכב מסויים.

את יכולה להזמין רק קבוצת רכב.

לכן הפרוט שלך לא ממש רלוונטי.

בהצלחה

סלע

פורסם

לא מדוייק.

סוג הרכב מצביע על קבוצה מסויימת של רכבים בעלי תכונות וגודל דומים.

אני הייתי בוחר את הפורד מונדיאו סטיישן. לשאר תא מטען קטן מדי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בשביל לקבל מרווח ונוחות (בהנחה והתכולה איתכם למשך כל/רוב הטיול), אני הייתי בוחר במונדאו סטיישן.

כפי שכבר ציינו, לא בטוח שתקבלי רכב זה אך תקבלי רכב מאותה רמה (או גבוהה יותר).

פורסם
לא מדוייק.

סוג הרכב מצביע על קבוצה מסויימת של רכבים בעלי תכונות וגודל דומים.

אני הייתי בוחר את הפורד מונדיאו סטיישן. לשאר תא מטען קטן מדי.

גם זה לא תמיד מדויק, כי ישנם הבדלים לא קטנים בגודל תא המטען גם במכוניות מאותה קבוצה.

פורסם

כפי שכבר אמרו לפני אתה שוכר רכב מקבוצה מסויימת, ולא דגם מסויים, ואין לשוכר שליטה על מה שהוא יקבל חוץ מהקבוצה.

כך שלבחור את הקבוצה זה המקסימום שאפשר לעשות - ולקוות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מצטרף להמלצה על מונדיאו סטיישן. בקבוצה יש רכבים כמו פאסאט סטיישן. אני קיבלתי פעם כתחליף פיג'ו 5008 שהתברר כהצלחה כבירה למרות ממדיו החיצוניים הצנועים יחסית. איני יודע איך מדורגת האוקטביה סטיישן, אבל מהשכרה לפני כמה חודשים יכולה להתאים מאד לצרכים.

מנסיון לפני מספר שנים המונדיאו מתאימה מאד לצרכים שלך. אם בתחנת ההשכרה יתברר שרכב מדגם אחר שמוצע לך לא מתאים יש סיכוי טוב לקבל שדרוג גם ללא תשלום. ז מה שקרה לפיעם האורטביה - במקור הזמנתי גולף סטיישן (ש-3 חודשים קודם שימש אותי ל-4 אנשים על ציודם), הדגם היה חסר, ניסו לתת לי אופל מוקה שהתברר כבעל תא מטען זעיר, ובסופו של דבר קיבלתי את האוקטביה סטיישן דיזל שהיתה גם סופר מרווחת וגם סופר חסכונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המונדיאו מקבילה לסופרב לא לאוקטביה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

אכן כן, אבל תא המטען של האוקטביה סטישן עצום, וברכב לצורך של פות"ש זה מה שקובע, מה גם שאותה אוקטביה שהוזכרה היתה עם צ'ופר נוסף, שבד"כ עולה הרבה מאד באירופה: DSG (כלומר, לצורך העניין, אוטומטית).

אם להשוות את האוקטביה לגולף סטיישן (ושוב, כאשר מדובר על השכרה לשבוע שבועיים כדי לנייד 4 אנשים על מטענם) - זו ההשואה המתבקשת - הגולף מספקת את הצרכים, האוקטביה עדיפה. כמוכן אין לי מושג איך הדגמים יושבים בתוך קבוצות ההשכרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

צירוף מקרים מעניין...

גם אני נוסע ביוני לנורבגיה, נהיה 5 [2 מבוגרים + 3 "ילדים" גדולים בני 17 עד 22].

הסטיישנים שקלרה דיברה עליהם נראים לי לא מספיקים לצרכים שלנו.

חיפשתי בנרות מיניואנים כמו פורד גלקסי, פולקסוואגן טוראן, שברולט אפלנדר, פיג'ו 5008 [מה שנקרא 7-seaters]- נאדה.

בשום אופן לא הצלחתי למצוא חברה שמשכירה כאלה רכבים [החיפוש היה בכל החברות הבינלאומיות הגדולות, אם ישירות באתרים שלהם ואם באתרים שעושים קונסולידציה ומאפשרים חיפוש בהרבה חברות בו זמנית].

הדבר היחיד שכולם מעלים כאפשרות זו ואן גדול עם 9 מקומות [אופל משהו... ויוארה אולי], שנראה לי גדול מדי, מגושם מדי ולא נעים.

האם יש למישהו מכם רעיון מה לעשות?

האם יתכן ויש חברות השכרה מקומיות, שאינן קשורות לענקיות העולמיות, שכן משכירות רכבים כאלה? איך מגיעים אליהן?

אודה לכל ייעוץ.

אוריאל

עריכה אחרונה על ידי urielf
פורסם

תיקון קל, כן אפשר לשכור דגם רכב ספציפי, דורש הוספה של בערך 20 יורו +- במועד ההזמנה ויש לך את אותו דגם שאתה מבקש ובדרך כלל רוב החברות מאפשרות את זה ואין בדרך כלל בעיות.

ומצטרף להמלצה של מונדאו סטיישין..

פורסם (נערך)

אוריאל - הניסיון שציינתי בפוסטים הקודמים (מונדיאו סטיישן ו-5008 בתצורת 5 מושבים) היה עם משפחה של שני הורים ושלושה ילדים בני 14-19, כלומר, למעשה , 5 מבוגרים, ובעקר עם ציוד לשבועיים, לא שבוע.

לגבי ואן עם 9 מקומות (1+ ) - צריך לודא שרשיון הנהיגה שלך מאפשר נהיגה בואן כזה. לפי הגדרת הדרגה זה אכן המצב, אבל יש לודא שאין איזה חריג במדינת היעד.

לגבי נהיגה בנורווגיה - לא התנסיתי בחוויה זו, אבל שימו לב לענישה דראקונית על עבירות תנועה, כך שצריך להכיר היטב את החוקים המקומיים ולהקפיד עליהם. נורווגיה זו המדינה היחידה בעולם שבה עבירת מהירות (מעל דרגה מסויימת, דומני 40 קמ"ש בכביש בין עירוני) גוררת עונש מאסר ללא משפט (18 יום), והקנסות על חריגות יותר קטנות מגיעים לאלפי ש"ח. כן חפשו אתרים המדריכים לגבי נהיגה במדינה ולמדו אותם היטב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לפעמים אין היגיון בתחליפים בקטגוריות.

לפני מספר שנים היינו 7 אנשים + ציוד, הזמנו Volkswagen Multivan (או דומה), תקעו לנו במקום קיה קרניבל שטענו שהיא באותה קטגוריה.

מיותר לציין שבעוד שבפולקסווגן היינו מצליחים להסתדר, בקיה קרניבל אין מקום לסיכה ברגע שמעמיסים 7 אנשים.

נדרש ויכוח די מתיש עד שהחליפו לנו רכב.

היינו צריכים להראות לנציג על המחשב שבקטגוריה כתוב 7 אנשים + 2 מזוודות גדולות, וביקשנו שיבוא לרכב ויראה לנו איפה שמים 2 מזוודות כאשר יש 7 אנשים בפנים.

בסוף שדרגו לנו למרצדס ויטו.

פורסם

דעתי האישית, אם כבר משקיעים בטיול הרבה כסף, שווה להשקיע גם ברכב שבו מבלים 10%-20% מזמן הערות בטיול.

אני לא רואה איך מכניסים 4 מזוודות גדולות למונדאו סטיישן. לטעמי רכב של 7 מקומות כאשר את 2 המושבים האחוריים משכיבים זה המינימום לטיול גם 4 ובטח 5 אנשים.

A3

A4

• תוכן חדש...