רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האם יש נקודות על עבירה כזאת ? היתה מצלמה אבל לא מצלמת מהירות ירולשים דרך חברון
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
מחפש רכב
מאת אבירן משיח-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 734 צפיות
הי חברים, מחפש רכב יש שנייה "טוב" לקניה. הרכב הנו רכב שני בבית ומיועד לאישה, התקציב הוא 15-20 אלף. אשמח להצעות של רכבים אמינים, טובים ולא זוללי בנזין.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
לפני כשבוע פניתי דרך הרשת לקרסו על מנת לתאם נסיעת מבחן על הקפצור , השארתי מספר טלפון ואכן חזרו אלי במהרה תאמנו פגישה ביום ששי בה ביקשתי בפירוש שיהיה רכב זמין לנסיעת מבחן כיוון שזה תנאי לרכישה. נאמר לי אין בעיה , תואמה פגישה ל 9 בבוקר לסניף וולקן בקריות. הגעתי יחד עם זוגתי לחיים ביום ששי לסניף קרסו בצומת וולקן... , מחפש את הקפצור באולם התצוגה על מנת להיכנס לשבת ולבדוק ראשית אם הרכב מתאים לזוגתי,הפתעה ראשונה, אין רכב בתצוגה... המוכרת איתה תואמה לנו פגישה מגיעה ומודיעה לנו שאכן אין רכב תצוגה כיוון שאין רכב למכירה בחודשים הקרובים ???? אז מדוע זימנו אותי לפגישה אני שואל? ביקשתי רכב מהמלאי לאספקה מיידית ונאמר שאין בעיה , אז להיכן נעלמו הרכבים ? מדוע כאשר שוחח…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני וחבר מעוניינים לרכוש ואן משומש בגרמניה/הולנד/בלגיה ולטייל איתו למשך של 3 חודשים לערך במערב אירופה. רציתי לשאול האם בכלל יש אופציה כזאת,מכיוון שבחלק מהמדינות צריך להיות תושב.ומאידך קראתי שפשוט אפשר לרשום פרטים של מלון,כאילו תושב פיקטיבי. מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא? ובנוסף לגבי ביטוח של רכב משומש באירופה וכד'. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=_Aq0klGofuA באיזה מהירות צריך לנהוג כדי להגיע לביצוע כזה?
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פשוט כי הייתי חייב!
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 4 תגובות
- 932 צפיות
בוקר טוב חברים, נזקק לחוכמת ההמונים, שוב... בשבוע הבא אני אמור לקבל את הרכב החדש שהזמנתי. בינתיים ממתין לקונה המאושר (איפה הוא לעזעזל?) לרכב שברשותי. מה לדעתכם הדרך היעילה ביותר לניהול הביטוחים לרכבים בתקופה הזו? מצד אחד אני חייב להשאיר את הביטוח של הרכב הנוכחי כיוון שאני מתכונן להשתמש ברכב עד למכירתו. מצד שני את הרכב החדש לא רוצה להוציא מהסוכנות ללא ביטוחים. האם ישנה אופציה להשארת הרכב בסוכנות (ללא מסירה פורמאלית כמובן) לתקופת מה או שכדאי לאסוף את הרכב ואז נשאלת השאלה מה לעשות עם הביטוח? באופן האופטימאלי הייתי מעביר את הביטוח הישן לחדש תוך תוספת תשלום. האם ישנה אפשרות לבטח את הרכב החדש באופן מלא ואז להזדכות על שארית הביטוח של הרכב הנוכחי? (כנראה שגם לרכב…
הודעה אחרונה מאת yt09, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם החלטתי לכתוב סיכום קצרצר אחרי קצת יותר משנה וחצי ו30 אלף הק"מ שעברתי עם המאזדה. אמנם מדובר "בסך הכל במאזדה 3" אבל תמיד טוב שיהיו עוד נתונים במאגר המידע העצום הזה שנקרא קארזפורום. אז נתחיל הרכב נקנה בינואר 2013 עם 96,435 ק"מ על השעון. הרכב מודל 2008, תאריך עלייה לכביש 7/2007, יד ראשונה ליסינג של אוויס ויד שנייה אחותי היקרה. הרכב רמת גימור ליסינג בסיסית אקטיב, עדיין ללא MP3 ועם 6 כריות אוויר. הרכב בצבע סגול חציל מטאלי שבוע וחצי לאחר קבלת הרכב, העפתי את רביעיית הwestlake שישבה עליו ובמקומם שמתי רביעיית ברידג'סטון bridgestone ecopia מאמצע 2012. ב6/2013 בוצע טיפול 105K שכלל שמן 5W30 מוטורקראפט (165 ש"ח), מסנן שמן מקורי (53 ש"ח), מסנן אוויר (48 ש"ח…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
הקדמה קצרה: לכל מי שמתכוון לענות לי באחד מהבאים - אבל היא הכי חסכונית/אבל היא הכי זולה/אבל היא אמינה - אל תטרחו לקרוא הלאה. אתם צודקים, אני טועה. תעברו לשרשורי לנסוע 90 בנתיב השמאלי בכביש 6 כי לא צריך יותר. הקדמה נרחבת: אני לא קהל היעד של האלטו, לכן, לדעתי, יש נופך של ענין בחוות הדעת. אם תחלקו עלי - זכותכם.. לא מתכוון לרכוש אחת - לא לי ולא לרעייתי, למשל, ואין לי מה לעשות אתה. מעדיף סגמנט C או D עם נופך פרימיום או ספורט, במידת האפשר. יותר מעדיף קופה או רודסטר, אבל שתי בנות ואופי נסיעותיי לא בדיוק מאפשרים את זה. כפי שציטטו אותי באחד השרשורים - מכרתי את ה-156. המסקנה העיקרית שלי מכך היא לא לעשות שרשורי סיכום, זה מכניס תחושה חזקה של מיצוי ובאמת הגעתי למסק…
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 0 תגובות
- 585 צפיות
למישהו יש את הקובץ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
רכב כחול לבן 1 2
מאת sianyor-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני יודע שרבות נכתב על האם זה אפשרי או כדאי שתהייה כאן תעשיית רכב כחול לבן אבל זה לא השאלה מי יודע מה התהליך שצריך לעשות בשביל לקבל אישורים איך לעשות רישוי לרכב שנבנה עצמאית - בבקשה רק מאנשים שיש להם ידע - ושוב חשוב מאוד לא האם זה כדאי ומה העליות, איך עושים את זה אשמח גם למידע בפרטי אור
הודעה אחרונה מאת AUDIO KING, -
-
Opel Astra K
מאת LowNSlow-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נחשפה אופל אסטרה החדשה היום: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2123/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%94---%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94
הודעה אחרונה מאת LowNSlow, -
-
- 0 תגובות
- 963 צפיות
נראית מצוין לטעמי, אבל חבל על ההנעה הקדמית.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים, הנושא נידון מספר פעמים בפורום אבל לא מצאתי שום דבר טרי ולכן אבקש את עזרתכם. אני נוסע עם זוגתי לניו-יורק באוגוסט לכשלושה שבועות. בימים הראשונים נהיה בניו יורק ולאחר מכן אני רוצה לטפס צפונה דרך ניו-אינגלנד, בוסטון, להיות סופ"ש בטורונטו אצל חברים ולחזור דרך פיטסבורג, וושינגטון ופילדפליה. מעגל צפון מזרחי שכזה. התקציב מוגבל והתחת שלי לא מלכותי כך שאני יכול להתמודד גם עם KIA RIO, אבל כמובן שהלב רוצה יותר. שמתי לב שלפחות שתי חברות (שותפות למיטב הבנתי) מציעות תוכנית מעניינת: ל-THRIFTY יש את ה-WILD CARD ול-DOLLAR יש את LOCK LOW & GO. מהות המבצע הוא שאתה משלם על רכב בסיסי אבל מקבל סוג רכב זמין באותו רגע, רולטה רוסית כזאת. ייתכן שתשלם על ריו ותקבל מי…
הודעה אחרונה מאת senior585, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 42 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
לכל החברים. התלבטתי אם להגיב כן או לא, אבל אתמול בסביבות שעה 9 בבוקר באזור בית דגן, עברתי חוויה מזעזעת בזכות ג'ולייטה תלתן ירוק בצבע טיטניום חדשה, עם מספר קליט שלא אחזור עליו פה. נסעתי להנאתי לעבודה (אם לסוע בתנועה צפופה ופקקים נקרא "להנאתי"), כאשר פתאום בגסות רבה חותכת אותי הג'ולייטה המדוברת. הנהג פשוט השתולל, נסע בפראות במהירות שאינה תואמת לתנאים בכביש (תנועה ערה של 9 בבוקר) זיגזג בין מכוניות ו "העיף" מכוניות שנבהלו ממנו לכל עבר. אני לא חושב שזו תרבות הנהיגה המומלצת, אבל הנהג הזה נסע בחוסר אחריות מופגן, ולבטח סיכן חיי אדם. אתה רוצה להשתולל? אל תעשה את זה על חשבוננו! אם הוא פה בפורום, הוא מוזמן להגיב.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
למה אנשים נרתעים מזה ששומעים שהוחלף מנוע, אני רוצה למכור את הרכב שלי, להתקדם למשהו ברמה יותר גבוהה, האותו שלי עבר יישור קו והושקע הרבה כסף, שבוע שעבר החלפתי מנוע , אני לא אחד שהולך לעבוד על אנשים כי אני מפחד להסתבך ודבר ראשון שהחלטתי למכור הרכב ניכנס לבדיקה במוסך וסודר כל הבעיות שהיו, הבעיה שברגע שאנשים שומעים שהוחלף מנוע הם בורחים, זה עד כדאי כך רע, למרות שיש לי אחריות מלאה על המנוע.
הודעה אחרונה מאת lancer_06, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מכרתי לפני כמה חודשים רכב, בדואר גיליתי שהוא סוחר. קבלתי בדואר את הטופס הזה. האם ה - "זכייה" הזו באמת שלי? מה בכלל המשמעות של הדבר זה? חשבתי שאם אני מוכר רכב אני מוכר בעצם גם את הרישוי ששלמתי.
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 914 צפיות
בישראל המיסוי על הרכב הוא בסביבות 110-130 אחוז. עם זאת, בדקתי עכשיו לגבי פיז'ו 208 ידנית ברמת גימור אקטיב, בישראל היא עולה בערך 85 אלף ש"ח (על הכביש), בעוד בבריטניה (נכון להיום) 77 אלף ש"ח (על הכביש). הבדל זניח של 10 אחוזים בסך הכל... מה זה אומר, שפיז'ו מרוויחה עשרות אחוזים פחות על 208 שנמכרת בישראל?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! צריך את עזרתכם להבין מה יותר כלכלי וכדאי - האם לקחת ליסינג מהעבודה או להישאר עם הרכב ולקבל החזר נסיעות/אחזקת רכב? כיום נוסע בפורד פיאסטה שנת 2013 ידנית 1.25, רכב נוסף מזדה פרמסי שנת 2004 (רכב משפחה במידה וילקח ליסינג הוא ימכר=25K). סה"כ בממוצע ק"מ שנתי הלוך חזור לעבודה הינו בסביבות 37,000, רק לעבודה ללא דברים אישיים/משפחתיים. 2 אופציות: הראשונה ללא ליסיניג ועם החזר נסיעות. שכר 22K, בנוסף החזר נסיעות של 3000 שקל בחודש. סוציאלי יורד 100% מהשכר(22K)- באופציה הזאת נשאר עם הפורד ונוסע איתו לעבודה(אחזקה חודשית כולל דלק וביטוחים וכו..בממוצע כ 2700) אופציה שנייה - לקחת ליסיניג (הזדמנות לרכב לקראת סוף חוזה של עובד שעזב,רנו מגאן סטיישן דיזל שנת 2013) בעלות של 250…
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 2 תגובות
- 711 צפיות
מישהו מכיר מכון בדיקת רכב טוב באיזור חיפה והקריות? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוניברסיטת אריאל שבשומרון הוסמכה לשמש כמעבדה מוסמכת לרכב ולבצע בדיקות של כלי רכב, מוצרי תעבורה ובקרה על יצרנים מקומיים. http://www.inn.co.il/News/News.aspx/299520
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברים מה שלומכם ! הפולו חוגגת החודש את יום הולדתה הרביעי, כאשר שעון האוץ עומד על 40K ק"מ. במעמד חגיגי זה החלטתי לפרסם את חישוב העלויות הריאלי של הרכב. החישוב כולל את כלל העלויות כמו שנרשמו במהלך ארבעת שנות הבעלות, ביצוע תזרמי השקעה וקיזוז ערך הרכב בסוף התקופה. אני מצרף קובץ מפורט של חישוב העלויות, כמו כן חשוב מאוד לשים לב לתיבת הביאורים שנמצאת לצד החישובים. כמובן שחישוב העליות הוא מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מנהג לנהג, אבל חשבתי שזאת תהיה אינדיקציה נחמדה לפרסם בפורום. אין ספוילרים, אל תהיו עצלנים ותכנסו לקבצים המפורטים . חישובים.pdf ביאורים.pdf
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 2 תגובות
- 894 צפיות
לדעתי נראית פשוט מעולה !! הכל שאלה של תמחור, נחייה ונראה. מקור
הודעה אחרונה מאת mohen, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני יותר מ 3 שנים קיבלתי 6 נקודות עדיין לא נמחקו (תקפות ) לפני 3 ימים עשיתי קורס רענון נהיגה ועברתי ב מבחן אני צריך לחכות עוד שנתיים עכשיו ש הנקודות ימחקו ?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני מתכנן לייבא הונדה פיילוט משומשת בגיל שנה (SUV מרווח ועם תא מטען). ראיתי הצעות מעניינות ב CARS.COM, איך אפשר להיות בטוח שהרכב תקין/לא עבר שינוי קילומטרז' וכו'? CARFAX מספיק? אשמח לניסיונכם ולכל מידע בנושא תודה נתי
הודעה אחרונה מאת naty12, -
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
במסרגת העבודה שלי אני נמצא רוב היום על הכביש. לא פעם אני רואה טריילרים נוסעים לפניי, מה שתופס את העין שלי זאת העגלה שלהם או הנגרר, (זה שמעמיסים עליו מכולות) מה שמעניין\מטריד זה שברוב המוחלט של המשאיות הגלגלים האחוריים של הנגרר פשוט נראים משוחררים, הכוונה היא שהגלגל מתגלגל בשמינית, כאילו נסגר עקום או עומד להתנתק מהנגרר... השאלה שלי : האם זה מחדל בטיחותי חמור או יש איזה פטנט מאחורי זה? האם מישהו ראה את המצב הזה ושאל את עצמו את אותה שאלה?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
סמל"ת החלה במסע פרסום נרחב לקראת תחילת השיווק של פיאט 500X תחת הכותרת The X Is Coming. מסמכי משרד הרישוי מאשרים שהדגם יגיע עם מנועי בנזין - 1.4 טורבו ו-1.6 אטמוספרי (ואפילו העלינו את הוראת הרישוי, שלא תגידו שאנחנו לא מתחשבים). אנחנו חושבים שהמחיר צפוי לנוע בין 130 ל-135 אלף שקלים. כנסו לכתבה, ואחר כך ספרו לנו מה אתם חושבים על המכונית הזאת, שסמל"ת מבטיחה לנו ש"תרעיד את הקטגוריה"? פיאט 500X עוד רגע פה.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
כותרת העניין הוא כזה, אני מחפש רכב לאימי, בין השאר עלו מספר מכוניות שהיוו לאופציה כמו הונדה אינסייט, סוזוקי SX4 ובעצם רוב המכוניות המיני או משפחתיות שיש בליסינג. נכנסתי ל 5 חברות (בניהם 3 גדולות), ובאמת הנציג מקצועי ויודע לערבב והכל נשמע נחמד. אחרי יומיים שאני אוסף חומר מכמה חברות, מגיע הביתה ומתחיל להשוות מחירים בין יד 2 לליסינג (יש לציין רוב הרכבים שנת 2010-2012), ואני פשוט לא רואה סיבה למה בכלל לקנות מליסינג. המחיר הוא פחות או יותר אותו הדבר, ואני אפילו אלך לכיוון הפחות לטובת יד 2. נכון שיש אנשים שדורשים מחירון על הרכב, אבל אחרי 3-4 חודשים יורדים מהר מאד מהעץ ומבינים שהשוק השתנה מאחר שהרכב שלהם הוא מנהלי (ככה קוראים לזה היום לא?) . תוך כדי שקבעתי פגיש…
הודעה אחרונה מאת naftali, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, עשיתי ביטוח לרכב לפני כמה חודשים, וכשניגשתי היום לטסט שמתי לב(יותר נכון הפקידה) שהלוחית רישוי של הרכב לא תואם למספר של הרכב ברישיון רכב, ובגלל זה לא ניגשתי לטסט. מסתבר שכבר כמה חודשים אני נוסע בלי ביטוח ברכב, ואפילו לא שמתי לב לזה!! כל הפרטים שכתובים בביטוח נכונים(ת.ז, שם מלא, כתובת, סוג הרכב ועוד..) חוץ מהמספר של הרכב. יש לי משהו לעשות כנגד הביטוח על הטעות שהם עשו לי?? למרות שאני גם קצת אשם בזה כי לא שמתי לב לזה. כי אם חס וחלילה היה קורה איתי משהו אז לא היה מי שדואג לי. איך הם יכולים לרשום את כל הפרטים שלי נכונים ורק את המספר רכב לא לרשום נכון?? גם לא מזמן החלפתי את השמשה הקדמית שלי דרכם וצילמו לי את הרישיון רכב והביטוח שלי, ולא אמרו לי על זה שו…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 1 תגובות
- 839 צפיות
גם היבואנים של היבוא האישי לא מודעים לריקולים, אם יש. לכתבה: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3660576,00.html
הודעה אחרונה מאת lei1989,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia