רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש ברשותי מאזדה 3 2005 Active 184,000 ק"מ , בעלת טיפטרוניק. אשר עברה בין בני המשפחה והגיעה עכשיו אלי, לרכב יש מספר בעיות: 1)כאשר עוברים את ה-90-80 קמ"ש הרכב משמיע רעשים ונראה שהוא לא עובר להילוך חמישי. 2)יש פגיעות בפח ב4 מקומות ברכב וממש רואים אותם 3)הכפתור המסתובב ששולט בעוצמת המזגן לא עובד, וניתן לכוון רק לפי בקרת אקלים. כל שאר הדברים ופנים הרכב במצב טוב, אני מעוניין לקנות רכב חדש ובסוכנויות טרייד אין הציעו לי 15,000-17,000 עליו, והמחיר מחירון שלו הוא 24,700 לא היה מפריע לי לעשות איתם טרייד אין, אבל המכוניות שהם מוכרים יקרות בהרבה ממכונית חדשה 0 ק"מ כך שלא משתלם לי. האם בכלל שווה לי לתקן אותה? והאם מישהו יקנה ממני אותה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ממתי צה''ל התחיל לעבור מלוחיות שחורות צבאיות ברכבים לבנים ללוחיות צהובות אזרחיות ומדוע ?
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
שלט לרכב
מאת liat.sher1- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 739 צפיות
היי... קניתי פיגו 107 2011. קיבלתי מפתח עם שני כפתורים עליו ומפתח נוסף גולם. אני מעוניינת לא לשכפל מפתח אלא להוסיף שלט למפתח גולם. ברכב אין אזעקה, יש רק נעילה מרכזית. השאלה איך עושים את זה..? אם מישהו יודע איפה וכמה זה עולה זה יהיה מעולה. והאם אפשר לרכוש שלט "לומד" כזה, אוניברסלי, וליצור לבד שלט..? אודה לעזרה!!
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
ואם יגיד לי תפסיק לצלם או שאני עוצר אותך ?? מה החוק אומר ??
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
מישהו מכיר? הטסט מתקרב ואני צריך להחליף את הלוחית רישוי הקדמית.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 537 צפיות
אהלן, מישהו יכול להבהיר לי את העיניין הזה בבקשה. מה צריך לשלם ? מכס\ מע"מ עוד משהו ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת jeremaya, -
SMS מוזר מפנגו
מאת Alf3- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום הרכב שלי נמצא בחניה של הבית ואני מקבל SMS שהרכב נמצא בחניון ומציע לשלם בעזרת פנגו. זה חזר על עצמו מספר פעמים בכמה חודשים אחרונים. האם יש סיבה לדאג שמישהו "שכפל" את המספר שלי ונוסע איתו? אולי כדאי להחליף מספר רכב בטענה ששלי "נגנב"? תודה
הודעה אחרונה מאת Asfanut, -
פיג'ו 208 GTI
מאת status- 0 תגובות
- 882 צפיות
שלום רב, אשמח לשמוע מחברי הפורום שיש ברשותם פיג'ו 208 GTI קצת על הרכב מבחינת נסיונם איתו. האם יש בעיות/ מחלות ידועות ובאופן כללי התרשמותכם עד כה. בתודה, דור.
הודעה אחרונה מאת status, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
נחשפה ה-ריאגרה בג'נבה: 1,500 כ"ס 0-400 קמ"ש (248 מייל לשעה) בפחות מ-20 שניות!!!!!! מכונית כביש לכל דבר ואף מלאה בפיצ'רים ויוקרה (לא רכב בלי מזגן ומערכת סאונד) האיש הזה פשוט פורה ברמות אחרות ומצליח להשאיר מאחור בתחום הביצועים את כל החברות הגדולות. לכתבה: http://jalopnik.com/koenigsegg-regera-has-1-500-hp-can-get-to-248-mph-in-u-1689056602
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אמא שלי ביקשה שאפטר עבורה מרכב ישן שבבעלותה, הרכב הוא מיצובישי לנסר 93. הרכב היה בשימוש עד לפני מספר חודשים וכאשר נגמר לו הטסט הוחלט שלא רוצים להשקיע בו יותר (בנוסף נרכש רכב חדש) ולכן הפסיקו לנסוע בו. ניסיתי להתניע את הרכב (גם עם כבלים) אבל ללא הצלחה. סוחרי מכוניות לפירוק אינם מעונייניים ברכב.. למרות שאיני מחפש תשלום עבורו. אני נמצא בבאר שבע.. מה הן האופציות שלי?. תודה מראש לכולם, מקווה שימצא פיתרון.
הודעה אחרונה מאת NiNi, -
-
- 13 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
ברשותי סיאט לאון 1.8tsi שנת 2011 ידני מה ההבדל בינה לבין סיאט לאון 1.8tsi FR 2015 מבחינת תוספות, ביצועים, נוחות וכו׳ תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם וברכות למפעילי האתר אני חדש בפורום אבל החודשים האחרונים קראתי חוות דעת רבות על רכבים רבים ובעיקר על אוקטביה (שבה בחרתי בסוף) והתרשמתי מאד מחוות הדעת באתר. כמו שכתבתי, לאחר התלבטיות רבות בחרתי באוקטביה 1.8 אלגנס, הרכב מפואר מאד, נראה פרימיום ומרגיש כמו מכונית מנהלים קטנה, מנוע חזק וגמיש עם זמינות כח בכל סל"ד כמעט. אבל יש כמה חסרנות קטנים: 1. רעשי רוח במהירויות גבוהות, הבנתי שזו בעיה מוכרת ברכב הזה וכב רכתבו על זה בשיששורים קודמים. מישהו יודע איל אפשר להתגבר על הבעיה? (החלפת גומיות איטום או שימון הגומיות? 2. הגה מנותק ומרגיש קופצני, ההגה לא נוסח ביטחון מספיק, יש דרך לתגבר אותי במהירויות גבוהות? 3. איך אפשר להעביר תחנות (שנבחר…
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הגיע זמן לחדש ביטוח רכב (מאזדה 3), מבקש המלצה לסוכן ביטוח באיזור מרכז / תל אביב. דרישות: שרותיות, אפשרות לתקשורת יציבה דרך דוא״ל עם מענה בזמן סביר וכמובן מחיר נוח. תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, יש לי רכב שרשום עלי ועל אמא שלי דרך משרד הרישוי כיוון שאין לי תגיל (את הגיל) המתאים שיהיה רשום עליי בלבד. בקרוב אני הולל (הולך) למכור תאוטו (את האוטו) ורציתי לשאול, איך אני יכול להעביר תבעלות (את הבעלות) עליו מבלי לסחוב את אמא שלי לכל מיני מקומות וזה .. (וזה?) האם אפשר ללכת לדואר עם יפוי כוח שלה והקונה? או האם אפשר ללכת למשרד רישוי עם יפוי כוח בלעדיה ולהעביר? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם , שאלה : מהי העדיפות לרכב מהבחינה שהיא חותכת טוב יותר את האוויר ומאיצה את המהירות בקלות בזמן לחיצה ללא הפרעה או קושי של האוויר במילים פשוטות .. איפה נימצא אווירודינמיקה טוב יותר ! בהנמכה או בהגבהה ( יכול להיות סטנדרני במצב טוב , או טיפה מוגבהה ) ..? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חלק אומרים שדיזל עדיף לנסיעות עירוניות , וחלק אומרים היברידית. אשמח לדעת האם יש תשובה ברורה ? , מה עדיך לצריכת דלק נמוכה יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Yurgus Mytullus, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שנת 2016 - 18% שנת 2017 - 13% שנת 2018 - 5% סהכ בחישוב משוקלל - 33% הנחה - מדהים! לא זוכר מתי קיבלנו ככה מתנות מהמדינה. אגב- אלו שסגרו ביטוח עכשיו (לדוג אני) וחושבים שהם נדפקו - אז ב 2016 הם יקבלו 3 שוברי הנחה. לא הבנתי מה זה אומר אבל זה מה שהכתבת בערוץ 2 אמרה.
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הי, קניתי גטס כשעליה שתי מדבקות בשמשה האחורית. האחת די קלה להסרה , עם קצת סבלנות הורדתי את רובה. המדבקה היא של סמוראי ג'ק. המדבקה השניה של מורה בשם שוקי, וזה מוזר כי אני בכלל למדתי אצל מורה בשם בני. בכל אופן המדבקה הזו עקשנית ואצטרך דרך מקצועית להסיר אותה צירפתי תמונות של שתי המדבקות ושל היפה שלי לאחר שטיפה כי הוא פשוט מהמם .
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
תקראו ותהנו! http://www.haaretz.co.il/tmr/1.2660990
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 2 תגובות
- 903 צפיות
יש מקום מומלץ שאפשר לשכור בו עגלה נגררת? אני צריך משהו באורך של2-3 מטר, רוחב פחות קריטי
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 0 תגובות
- 417 צפיות
יש "מחלות" אופיניות לנהג הישראלי לעומת זאת יש תחומים מסוימים בהם הוא יותר מקפיד על הכללים מאשר במדינות מערביות מסוימות אחרות. בעיות עיקריות של הנהג הישראלי -- * התנחלות בשמאל (מאפיין גם חלק מהאמריקאים) * אי שמירה על נתיב (מאפיין חלק ממדינות דרום אירופה) * אי כיבוד תור והדחפות לנתיב שברור שממתינים בו מתוך נתיב פנוי (אולי הרעה החולה ביותר כאן, לא מקובל ברוב מדינות המערב) * ממעטים באיתות (מאפיין חלק ממדינות דרום אירופה) * אורות ערפל (לא מקובל ברוב אירופה, ערסים אמריקאים אוהבים לקשט את המכוניות שלהם באורות מיותרים). * שימוש בטלפון בנהיגה (רואים גם בארה"ב ולפעמים בדרום אירופה). * עקיפה מימין (מקובל בדרום אירופה ובארה"ב)
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
שבת שלום. התופעה של היתקעות בנתיב השמאלי מצד נהגים אחרים כבר הפכה למחלה בקרב נהגי ישראל. בזמן האחרון לא עובר יום שאני נוסע לעבודה (כביש החוף), ולא נתקע מלפניי פלוני שנוסע על 80\70\60\20 קמ"ש על הנתיב השמאלי ומורט את עצביי אט אט, שותה את דמי בקשית כמו טרופית ענבים צוננת. אשמח לשמוע מכם מה אתם עושים בד"כ כאשר הדבר הכי מעצבן שיכול בעצם לקרות על הכביש - קורה גם לכם. אנא התייחסו לתנאי הדרך, אם הכביש פנוי\עמוס, אם הנהיגה באור יום\בלילה. ליאור נ.ב - חפשתי במנוע החיפוש בפורום אם נפתח ת'רד דומה אך לא מצאתי, מתנצל מראש אם נפתח בעבר.
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 714 צפיות
בוקר טוב ברצוני למכור את רכבי. גם אישתי רשומה כבעלים של הרכב. האם עלי למלא טופס יפוי כוח עם חתימתה או מספיקה הצגת ת.ז שלה בעת המכירה (היא מופיעה מן הסתם בת.ז שלי...). תודה מראש והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת rlevari, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ביוני צפויה הפחתה בשיעור ממוצע של כ־3%. http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3661921,00.html?ref=ynet
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כתבה דיי נרחבת מנסה לסכם את המרכיבים ההכרחיים בכדי להפוך מכונית ל"מהנה לנהיגה". הרבה חושבים שהנתון החשוב ביותר הוא 0-100, אבל זה כנראה לא באמת אחד המרכיבים החשובים בכל הנוגע להנעה מנהיגה, אחרי הכל, חלק נכבד של רכבי הספורט הראשונים אפילו לא הגיעו ל-100 קמ"ש כמהירות סופית. הנה הדברים שכן חשובים (לטענת המחבר)... מרכיבים אובייקטיביים: זריזות וקלילות – מרכיבים: מומנט התמד שיווי משקל משקל נמוך [*]היגוי – מרכיבים: מהירות היגוי היזון חוזר (תיקשור) משקל נמוך [*]יכולת חיזוי ושליטה – מרכיבים: חלוקת משקל ויציבות כוון של המתלים, ההגה והגלגלים [*]מגבלות נגישות [*]כוחות G – מרכיבים: כוח משקל צמיגים …
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים , רציתי להתייעץ לגבי רעש נשמע אחרי ניקוי פיח . רכשתי לפני חודש pegueot rcz 2012 הרכב היה מגמגם ( לא סוחב ) לקחתי את הרכב לחברת פיג'ו הרכב היה עדיין באחריות יצרן . ראיתי שם בביצוע שמו הרבה חומרים במנוע (בקבוקים ) אחרי יום של עבודה על הרכב , ניסו להניע את הרכב ואז פתאום הרכב לא הינע . הם ניסו הרבה פעמים בלי הגזמה נתנו מעל 200 סטרטרים ועדיין לא הצליחו . בסוף הם שמו שמנים בפתיחות הפלגים ואז הרכב הניע והוציא הרבה עשן מאגזוזת . אחרי זה הגימגום נעלם והרכב סוחב סבבה . אחרי כמה ימים התחלתי לשמוע רעש במנוע או בסביב המנוע הרעש נשמע כשאני נותן גז על תורם 2.5-3 ואז בשחרור ( בעת ירידת התורם הרעש הזה נשמע ) . אני חשדתי שפגעו לי במנוע אחרי הניקוי הזה ומרוב ניסיונות להניע …
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
שלום , בירשותי טויוטה יאריס 2010 אני מבקש המלצות לנורות דרך H4 איכותיות שמחזיקות זמן , איכותיות , אמינות ובאמת עם תאורה חזקה וגם כמובן מרחק גדול.. מבקש המלצות רק עם מי שניסה ויש לו נסיון , כל דגם יתקבל השאלה מה יותר טוב OSRAM או פיליפס? בירצוני להזמין מהאייבי אז אני מבקש את סוג הנורה והדגם, תודה רבה מראש האם זה [h=1]H4 Philips X-treme Extreme Vision +100%[/h]או זה יותר טוב ? או שאף אחד מישתיהם? [h=1]OSRAM H4 NIGHT BREAKER PLUS NIGHTBREAKER[/h]
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 1 תגובות
- 583 צפיות
קודם כל, אבד במרכז ירושלים. אולי מישהו שמע? מדובר על המפתח הרזרבי, צורה רגילה, לא אולר עם קפיץ. מאחר ומדובר ברכב ליסינג, הם רוצים השתתפות עצמית של 800 ש"ח. מזה אני מסיק שהמחיר גבוה יותר. מה האופציות לשכפול עצמי של מפתח כזה כולל השלט לפתיחת ונעילת הדלתות? האם אני צריך להשיג את הגוף והלהב, או לעסקים שמשכפלים יש את זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי ברשותי פורסטר 99 שכניראה יורד מהכביש בקרוב, וחשבנו לשדרג לאחד יותר בכיוון 05-07 ככה, השאלה שלי היא אם הזה מ99 יוכל לשמשם לחלקים? תודה רבה לעוזרים =]
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
ה-500X של פיאט מגיעה לישראל מתחיל שיווק בישראל, המחיר מתחיל ב-120 אלף שקלים לגרסת הבסיס הידנית (אחרי הנחה של 3,000 שקלים). היא מאוד מרשימה ו״חמודה״ באופן של משפחת ה-500. תא הנוסעים הוא מקום מאוד שמח לעיניים. בסיס הגלגלים 257 ס״מ, קרי- פחות או יותר סופר מיני. שני מנועים, 1.6 אטמוספרי 110 כ״ס, 11.5 שניות ל-100 ו-16.6 קמ״ל. המנוע הזה יבוא רק עם תיבה ידנית 5 הילוכים. המנוע השני 1.4 טורבו מולטיאייר, 140 כ״ס, 9.8 שניות למאה ו-16.6 קמ״ל. את המנוע הזה ניתן לקבל גם עם תיבת הילוכים ידנית 6 הילוכים וגם tct (כפולת מצמד, 6 הילוכים) שמוסיפה עשירית שניה למאה קמ״ש (9.9 שניות) וצריכת הדלק 17.5 קמ״ל. שלוש רמות גימור; פופ, פופ סטאר ולאונג׳ (האחרונה רק עם ה-1.4T tct). רמ…
הודעה אחרונה מאת bagira,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10