רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה המלצה שלכם מה אתם אומרים. קניתי רכב חדש מחברה.עכשו אני מזהה שיש סדק ממש קטן בלאד של הסטופ לא משהו משמעותי. האם ללכת לדרוש להחליף?.הבעיה שבשביל זה צריך לפרק הרבה פלסטיקים של הבאגז האם זה כידי בכלל.אחרי שנוגעים בפלסטיק פעם 1 הוא אף פעם לא חוזר כמו שהוא היה.והאם יש אפשרות לנזק עתידי מהסדק בזה
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שאלה כללית לגבי מיצובישי לנסר החדשה 2009-2015 למה יש לה חוות דעת שלילית בשוק? הרי להבנתי הרכב בסך הכל רכב טוב: אמין בטיחותי צריכת דלק-1500 טובה(1/14) 1800 ממוצעת(1/10) לא יקר בתיקונים סך הכל רכב טוב עם נתונים יפים למה לדעתכם הרכב לא "תופס" בשוק הישראלי?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב,מחר יש לי טסט. נתקלתי באיזה מקום באיזה שאלה: אתה בטסט ונמצא בכביש שבו יש תמרור תן זכות קדימה[לפני הכניסה לצומת],ואתה לא רואה את המכוניות,פשוט לא רואה המכוניות החונות מסתירות לך את כל שדה הראייה,אם אני יגלוש והגעתי לכביש דו סטרי שבו אני נכנס לנתיבו הימיני כלומר, אני פונה ימינה והם נוסעים על הנתיב הימני ונוסעים בדיוק לאיפה שאני פונה ואני גולש יכול להיות שבמאית השנייה רכב יכנס בי,משום שלא היה לי שום שדה ראייה אז מה לעצור למרות שהתמרור לא מחייב עצירה? אותה סיטואציה רק שאני מחליט את ההחלטה לגלוש,ולהגיע לנק' שיש לי שדה ראייה אבל נגיד שאין נקודה כזו לפני הכניסה לצומת עצמה אני חייב לעצור? תודה רבה!!!!
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי הונדה סיוייק 2008. רציתי לדעת אם מישהו יוכל לומר לגבי הרכב הספציפי מהי מהירות הנסיעה האופטימלית בה צריכת הדלק תהיה הנמוכה ביותר. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
החלפנו בתים ורכב עם משפחה צרפתית. הם קיבלו את שלנו בארץ ואנחנו את שלהם בצרפת. מסתבר שעברנו על מהירות הנסיעה המותרת וצולמנו. הדוח הגיע לבעל הרכב (איתו התחלפנו) והוא התבקש לשלם 90 יורו ואמרו לו שיקבל גם נקודות. הוא התקשר אלינו ארצה ולבקשתו העברנו לו מכתב שבעלי נהג ברכב. זה היה לפני 3 חודשים ועזבו אותו. היום הגיע אלינו מצרפת בדואר רגיל מכתב רשמי של איזה משרד ממשלתי צרפתי, עם דרישה לתשלום. שאלותיי: 1. מה משמעות העניין עבורנו מבחינת אכיפה של החוק הצרפתי עלינו? 2. האם יכולים לעצור אותנו בפעם הבאה בשדה התעופה בצרפת, אם לא נשלם? 3. מה אתם ממליצים לעשות? האם יש אפשרות לבקש הקטנת הקנס? תודה זהבה
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
- 0 תגובות
- 535 צפיות
מישהו יכול להסביר לי איך המערכת עובדת מרגע שהמדחס נכנס לפעולה ועד שהמזגן עובד מבפנים, ראיתי כמה סרטונים לא כל כך הבנתי אותם לא רואים את מספר הלחצים ואת סדר העבודה אז אם אפשר בכתב זה יהיה מצוין ועוד הסבר בבקשה על הפרסוסטט ושסתום ההתפשטות תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Salvador King, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 789 צפיות
הנעה אחורית (עם אופציה להנעה לכל הגלגלים), 510 כ״ס, 3.9 שניות למאה, חלוקת משקל של 50:50 ועוד הרבה פרטים מדהימים. Want! http://jalopnik.com/2016-alfa-romeo-giulia-this-is-it-1713619848
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 1 תגובות
- 970 צפיות
http://tinypic.com/m/iw3wyc/1
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
לא אחת אני נתקל בשיירה מהירה על כביש 6. מדובר על "רכבת" של 2-4 מכוניות שנוסעות מעבר למהירות הממוצעת בכביש באופן משמעותי. "לרכבת" הזאת יש חוקים בלתי פורמליים שלרוב מתאימים לכולם: - "הקטר" הוא המוביל הבלתי מעורער של השיירה, אף אחד לא מנסה לאתגר אותו מאחור. כולם סומכים עליו שהוא מכיר את כל המלכודות הצפויות ונעזר בציוד ל"א הנדרש כדי לוודא זאת. לפעמים מדובר ב"בקטר" ללא כל ניסיון או ציוד ל"א מתאים והוא פשוט קטר מזדמן שנהנה לנסוע מהר ולהוביל את החבורה תוך כדי סיכון גדול של שלילה. - הקטר מפנה את הדרך לשיירה, מסמן ומבקש מהרכבים האטיים בנתיב השמאלי לפנות את הדרך. - "הקרונות" שומרים על מרחק בטוח אחד מהשני ונהנים מה"חסות" שהרכב הקדמי נותן לה…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי. אין לי ספק שהנושא נטחן פה אינספור פעמים, אבל עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית. אני גר באיזור הדרום ולאחרונה חטפתי דו"ח לראשונה בחיי על מהירות ע"י שוטר שארב עם אקדח לייזר. עשיתי קצת שיעורי בית וראיתי שהגלאים הפופולריים ביותר הם הוולנטיין וה-iroad. העניין הוא שהם די יקרים, ויש בהם פונקציות שאני לא ממש צריך. האם קיים גלאי במחיר עממי שמיועד רק למארבי לייזר ? אין לי צורך בהתראת מצלמות מהירות מכיוון שברכב הליסינג שלי מותקנת מצלמת dash עם GPS מובנה שמתריע על המצלמות. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.israelhayom.co.il/article/292405 בקצרה, לוקחים את פסולת הפלסטיק שנאגרת ברחבי הארץ, מפרקים אותה לחומרי הגלם, ויוצא דלק דמוי נפט. מכל טון פסולת, ניתן להפיק כ600 ק"ג "דלק". מהכתבה לא ברור מה יקרה לחומר הזה אחר כך, האם ילך לבתי הזיקוק על מנת להפוך אותו לדלק אמיתי או שמא יופנה למקום אחר.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, ככותרת - רכב חברה של בנק מסוים צולם חונה כמו נבלה סרוחה וחוסם מעבר הולכי רגל ורכב. הצילומים הוגשו בצ'אט פייסוש לבנק, והתקבלה תשובה של "הנושא טופל", ללא אסמכתא כמובן. מה הייתם עושים? מניחים שהנהג אכן טופל או מפרסמים בדף "סטטוסים שצייצו בעבר" כדי לוודא טיפול\להתנקם בשיט הד הקטן?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
אז התחתנו. הבאנו ילדים לעולם. קצת הרבה... ועכשיו אנחנו גם רוצים לנהוג. וגם להנות. אממה, יצרניות הרכב החליטו משום מה שמי שהתברך בילדים שצריכים 2 שורות מושבים, צריך לנהוג באוטובוס. חדוות נהיגה? מראה ספורטיבי, מנוע חזק? מה? אחשלו, סע לסופר ותקנה לחם וחלב ותפסיק לבלבל במוח. סיבוב קצר אצל היבואנים יכניס אותכם לדכאון מר. אוטובוסים, מיניבוסים, מקררים גדולים ותעשייתיים, מנועים שמביאים אותך ל 100 קמ"ש בזמן שנמדד בדקות. מיניואן חזק זה 140 כ"ס על 1700 קילו, יבש. בלי דרדסים. לכו תעלו על קיה קרניבל. בזמן שהיא מאיצה ל 100 קמ"ש, אפשר לספור את הנימים בעיניים, לחטט באף ולנסות להזכר מתי היומולדת של אשתך. ואז נשאר עוד קצת זמן. למעשה כמעט כל המיניוואנים. בדד, למע…
הודעה אחרונה מאת jerelev, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי זה לא פעם ראשונה שזה קורה לי, עד עכשיו תמיד מצאתי אותו אבל כנראה שעכשיו הוא נעלם לחלוטין ברכב שלי פולקסוגן קאדי 2013 טורבו דיזל יש בדלתות הקדמיות בחלק הפנימי(חלק התחתון שעל הדלת) פלסטיק מחזיר אור,בדלת הימנית הוא נעלם ואני לא מוצא אותו, זה מכער את כל העסק ורואים חור די ברור מאיפה אפשר להשיג דבר כזה? יש למישהוא עצה לתת לי בבקשה? ניסתי לחפש באיביי ללא הצלחה, הלכתי לכמה חלקי חילוף באזור ואין להם
הודעה אחרונה מאת israeltomer, -
-
שלום חברי הפורום יש לי רכב מסוג סיאט איביזה 2002 דגם סיגנו ונשבר לי הפנס הראשי ימני של הרכב ואני מחפש פנס משומש\חדש במחירים שפויים. מצאתי מלא אתרים בחול במחירים מצחיקים 150-200 שקלי הבעיה שאף אחד לא עושה משלוח לארץ אשמח לאיזה רעיון יצרתי בארץ\חול תודה וערב טוב
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
עברתי אתמול טסט בשעה טובה והיום קיבלתי את הרישיון ועדיין לא שילמתי את האגרה עכשו שמתי לב כי יש לי שם טעות ברישיון בסעיף של המישקפיים רשום לי שאני לא צריך מישקפיים למרות שבטופס הירוק כן ההיתי מחוייב ובטסט עצמו ההיתי עם עדשות דיברתי עם אחשלי שיש לו קצת ניסיון עם נהיגה ובעיקר עם שוטרי תנועה ואמר לי ששוטר יכול לשאול אותי למה רשום לי ברישיון שאני לא צריך מישקפיים אבל אני כן מרכיב משקפים. אז כדי להימנע ממקרה כזה ולהיות עם ראש שקט אני רוצה שישנו לי אתה הסעיף הזה למי אני פונה ? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת build, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ראיתי GREAT WALL COOLBEAR בכביש. סוג של משפחתית כדוגמת דייהטסו מטריה. כנראה יובאה ע"י היבואנית חברת המזרח, לשם בדיקה/תקינה. מעניין שהן ייבאו לפני מספר שנים גם מספר אקזמפלרים של סופר-מיני (Voleex C10) אך משום-מה, חוץ מהטנדרים, הם לא מצליחים להזיז כלום.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש מצב שזה מתאים לפורום טכני ולכן אני מצטער בפני המנהלים מראש. אז לאחרונה עלה במוחי רעיון לפרויקט שבו אני אקנה רכב ישן בקטגורית מנהלים\משפחתיות גדולות, המטרה היא לשפץ אותו מהיסוד ופה נכנסות שאלות קונקרטיות לתחילת הפרויקט. 1) האם זה חכם לפרק מנוע, לנקות אותו לקנות סט אטמים חדש ואני מדבר על ממש חידוש כאילו יצא מהמפעל, האם זה נכון לפרק מנוע פועל? האם אני אוכל להחזיר לו את כל הסוסים שברחו במשך השנים כי זאת כל המטרה בקניית רכב מקטגוריה גבוה? האם כפרוק מנוע ראשון קניה של רכב עם מנוע גדול ומסובך היא בעייתית? ( אין מגבלת זמן) 2) אותו דבר לגבי גיר? האם חכם לפרק? הבנתי שתיבות הילוכים, כמובן ידנית אם זה משנה, הם מנגנון רגיש ושבניה מחדש שלהם בדרך כלל לא צולחת. 3)צביעת חלקי מת…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
התופעה של הכסת״חים בבדיקות הקניה שמבצעים במכוני הבדיקה פשוט מעצבנת אותי. לוקחים מהרוכש 450-500 ₪ על בדיקה של קצת יותר מחצי שעה ומסירים אחריות מעצמם במקרה של נזק לאחד המכלולים ברכב (מנוע, גיר וכו׳) ע״י שורה מעצבנת. אחרי המקרה שמצוין פה על קרוז שיש לה תקלה במכלול הגיר/ ציריה/ כל דבר אחר ומכון הבדיקה כיסה את עצמו, אני חושב שהגיע הזמן שגם אנחנו נעשה משהו בנידון. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 1 תגובות
- 759 צפיות
קיבלתי היום בפייסבוק:
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יצרנית הרכב הגרמנית רושמת חודש שביעי של ירידות במכירות בשמונה החודשים האחרונים, בעיקר בגלל האטה בשוק הסיני. היעד שהוצב לעקוף את טויוטה? מתרחק קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4667504,00.html נראה שהעולם מתעורר לבעיות הTSI והDSG.
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הייתי היום בבוקר ברדיו חיפה עם הרכב של אמא שלי לצורך בדיקה של האיתוראן והתעניינתי במחירים של תושבת קבועה לפלאפון(יש כבר תושבת שיוצאת מהדש בורד אבל היא קטנה מידי לפלאפונים של ימינו) וסידור החיוט של המצלמת דרך שיעבור דרך הגג לשירות לקופסאת פיוזים ולא כבל שילך לשקע מצת ויהיה תלוי באוויר כמו עכשיו. מחיר התושבת היה 220 כולל התקנה ומחיר הטיפול בחיוט היה 300. האם אלו מחירים סבירים לעבודה? האם העבודה ברדיו חיפה היא ברמה גבוהה ומצדיקה את המחיר?
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
וכבר מבחן דרכים. תמונות מאתר וואלה.
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
-
רכב ב-5 שקל? 1 2
מאת VitaliGal-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מישהו שמע על זה? יש פה את המכירה בפורום. מה יכול להבטיח שזה לא עוקץ? מילא 5 ש"ח, אבל עם זה עוקץ אז הרי זה יזכה את המפרסם בסכום כסף נאה. אין תאריך של ההגרלה, ואין לדעת כמה משתמשים נכנסו, ולא הבנתי את הרעיון של התרומה, זה הולך כתרומה לעמותה מסויימת או כ"תרומה" לכיס המפרסם? מה אתם אומרים? https://www.indiegogo.com/projects/5--17#/story
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
http://www.carscoops.com/2015/02/scoop-sportier-dacia-sandero-model-on.html לארץ לא מביאים את הדאצ'יה סנדרו כי היא זולה מדי אז בשביל מה להביא זה לא ריווחי. אבל יש להם דגם ספורטיבי עכשיו בתהליכי ניסוי. 6 הילוכים, הגה ספורטיבי, בלמי דיסק מאחור וסמלים של רנו ודאצ'יה מפוזרים על הרכב. זה פורסם בשביל מי שראה את הפרסום הקודם שלי של Koenigsegg אבל זה קצת יקר לו
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
[h=2]רשות המיסים עצרה יבואן רכבי יוקרה ידוע בחשד שהנמיך מחירים ללקוחותיו. עשרות לקוחות נחקרו[/h]http://cars.walla.co.il/item/2865456 אני לא מבין למה לא עוצרים את המדינה בחשד לגניבת האזרחים במליארדי שקלים במהלך השנים
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מתוך סקרנות איזה יבואנים מבחינתכם הכי גרועים במתן אחריות ואיזה הכי טובים? אם הייתם צריכים לדרג מנסיון אישי ונסיון של הסביבה הקרובה לכם איך הייתם מדרגים?
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש פרטים על משאיות הגרר של עיריית תל-אביב - אלו עם הרמת הרכבים הצידית. אשמח אם מישהו יודע איזו חברה מייצרת אותם? האם ההמצאה של הרמת רכב צידית היא ישראלית? וכן כל פרט או קישור נוסף בנושא. המון תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת marcopolo3000, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
מקור: http://www.topgear.com/uk/car-news/Chris-Evans-to-lead-new-Top-Gear-line-up-2016-06-16 הופיע פעם בתכנית כבעלים של מגוון כלי רכב נדירים, ובינהם פרארי קליפורניה בשווי 5.6 מליון פאונד: אז מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
במה ש(אני מקווה)מתחיל להסתמן כמסורת, הוזמנו כ100 לקוחות אבארט' ל24 שעות של כיף. אחרי שבשנה שעברה נסענו לנו בשיירה ארוכה למלון בראשית במצפה רמון, הפעם היעד הנבחר היה בצפון, במלון יערות הכרמל. לתחילתו של מה שהתברר בהמשך כאירוע מוקפד ומתוכנן לפרטי פרטים התאספנו אתמול בשעה 1300 במגרש ההחלקה ביקום לשעת התארגנות מלווה בבאר שייקים קרירים. משם יצאנו בשיירה ארוכה (שכבר נפתח עליה שרשור) לכוון דלית אל כרמל, שם כובדנו בפיתות דרוזיות מהטאבון וטיפסנו למעלה המוחרקה. משם המשיכה השיירה למלון יערות הכרמל, עיקר האירוע. הגענו למלון שלבש כולו בגדי עקרב. ממדבקות ושלטים בכל רחבי המלון, דרך טאצ'ים קטנים ונחמדים בחדרים כמו מחצלת כניסה עם עקרב, ציפית כרית מעוקרבת למהדרין ואפילו ביקור עקר…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 111 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- David32
- flytomars
- שחר 1
- Eyal Amzleg
- פינדר
- אודי זק
- `Infinity
- אורי מ.
- amlh
- IsraelR
- Avia