רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי אימפרזה 2.0 צבע ירוק בקבוק, וצריך לעשות צבע במכסה מנוע וגג לא משהו רציני, סתם בשביל ההרגשה הטובה. חשבתי אולי לעשות צבע כללי לצבע אחר כי יש לי מחיר מיוחד בגלל שאני בא מהתחום. במידה ואשנה צבע כללי מה עליי לעשות מבחינת הרישיון? משרד התחבורה רישוי? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, הצמיגים שבכותרת מורכבים אצלי על הרכב כבר 4 שנים (215/55-17). הקדמיים כבר ממש שחוקים ויש צורך להחליף. ברצוני להחליף לאותו צמיג, סוג של בעיה נפשית... חייב 4 מאותו סוג. העניין שהצמיג עולה כ1000 ש"ח. היתכן? 900 היה הכי זול שראיתי. מה מיוחד בו שהוא כזה ייקר? יש הצדקה למחיר? אם זה אכן המקרה אני מעדיף להחליף את כל ה4 כבר במתחרים אחרים. אשמח לחוות דעת השוועתית. - MAZ3 98W maxis - Goodyear93H ASSURANCE FUELMAX TL - Dunlop93V DZ101- תודה
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 6 תגובות
- 930 צפיות
מבזק מהשעה האחרונה ב - YNET : חשד: בן 18 מחדרה דקר נהג שהתעכב ברמזור ירוק ופצע אותו קל-בינוני נער בן 18 מחדרה נעצר בחשד שאיים על נהג שהתעכב ברמזור ירוק, דקר אותו והביא לפציעתו באורח קל עד בינוני. על פי החשד, המתלונן, שהתעכב ברמזור, הוציא אצבע משולשלת לחשוד לאחר שזה צפר לו, ובין השניים התפתחה קטטה שבמהלכה אירעה הדקירה.בחקירתו הכחיש החשוד את המיוחס לו וטען להגנה עצמית. אילו תובנות ולקחים כדאי להפיק מהמקרה המתואר ? 1. לא רצוי להתעכב ברמזור ירוק. 2. אם התעכבת - הפעל מייד נעילה מרכזית + סגירת חלונות. 3. השתמש באצבעותיך לנסות לתפעל את הרכב כדי שיזוז ולא כדי לתקשר עם נהגים עצבניים. אשמח לעוד לקחים מועילים מבעלי ניסיון או מכאלו שעברו חוויות דומות…
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2015/06/excessive-oil-consumption/index.htm היצרנים פותרים עצמם בכך שזה נורמאלי. הקונסיומר ריפורט אומר שיש מה לשפר. כנסו לטבלה בסיום. אגב, גם סובארו מצאה את מקומה שם.
הודעה אחרונה מאת yev, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
במהלך החשיבה על מחליפה עתידית לאיביזה שמתי לב שאין לקונצרן סופר מיני עם מנוע 1.4 TSI. יש דגמי קיצון - GTI לפולו וקופרה לאיביזה אבל אין דגמי ביניים. למי שמעוניין בסופר מיני חמה , שימושית וללא עלויות אחזקה גבוהות כשל דגמי הקיצון אין מענה. אני מניח שיש פוטנציאל מסחרי בסופר מיני כזאת עם מנוע TSI של 122 כ"ס או אפילו 150 כ"ס כמו של הגולף ובמחיר של עד 130K. הטכנולוגיה כבר קיימת, לא אמורה להיות בעיה להשתיל מנוע כזה באחד הרכבים הנ"ל. אגב, אני חושב שגם בשאר החברות יש תהום בין הדגמים העממיים של הסופר מיני לדגמים הספורטיביים הקיצונים. חבל...
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי במהלך השבוע שעבר הרכב שלי היה במוסך מורשה. במהלך השבוע קיבלתי מהמוסך טלפון עם השאלה האם אני מאשר למנהל עבודה כזה או אחר לקחת את הרכב הבייתה לבדיקה. אישרתי. קיבלתי את הרכב ואני רואה שנגעו בכיסאות הבטיחות ברכב, כשאני אומר נגעו אני מתכוון הוציאו את הכיסאות והתקינו אותם מחדש ככל הנראה לפי צרכים של מנהל עבודה מסויים. שאלתי האם מדובר במשהו תקין? תודה יום טוב.
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- 1 תגובות
- 815 צפיות
שלום לכולם האם מישהו יודע מתי תצא לאור פולצווגן פולו החדשה על בסיס שלדה חדשה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
קיבלתי את הרכב לפני כשבוע, הרכב מאובזר ברמה בסיסת בהתאם לרמת הרכב Active , יש שני רמות מעל Ambition ו Style. נוחות נסיעה -בהשוואה לפאביה 1.4 ספורט גיר ידני, הנסיעה ברכב יותר נוחה ופחות מרגישים את מהמורות הכביש, אין רעשי רוח בנסיעה מהירה. מנוע - מנוע זריז מאוד ומגיב טוב ללחיצה על דוושת הבנזין (ב 1000 ק"מ הראשונים אני מבצע הרצה , נוסע בעדינות). צמיגים-nexen nblle , פעם ראשונה שאני מקבל ברכב מיבוא של צ'מפיון צמיגים מתוצרת קוריאה. מצבר- מצבר מיוצר בגרמניה "MOLL AGM" http://www.moll-batterien.de/produkte/agm_en.html . צריכת דלק- עדיין אי אפשר למדוד אולי אחרי 1000 או 2000 ק"מ תהיה מדידה מדויקת, לפי התרשמות ראשונית הרכב הרבה יותר חסכוני מהרכב הקודם שלי (פאב…
-
- 8 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אז אחרי לבטים החלטנו בת זוגי ואני ביחד עם עוד זוג חברים על טיול חוצה אירופה בספטמבר הקרוב למשך שלושה שבועות. בגדול התכנון הוא ברובו מזרח אירופה עם גיחות אפשריות טיפה מערבה לכיוון גרמניה, בלגיה, הולנד וכד'. כרגע אופציונלי. למה? כי התכנון הוא להתחיל מבולגריה לעבר הבלקן, משם צפונה לכיוון הונגריה, אוסטריה ובמידה ולא ממשיכים מערבה, להמשיך לכיוון צ'כיה, פולין וליטא לסיום. כרגע התכנון לשכור רכב בבולגריה ולהחזירו בליטא\פולין\גרמניה. הבנתי שמדובר על עלויות גבוהות יותר ולא תמיד זה אפשרי, האם מישהו התנסה? בכל מקרה, אשמח לקבל המלצות על מדינות, טיפים לטיול מהסוג הזה וכל מידע שיכול לעזור. תודה!
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 788 צפיות
מתןך הפייס: מה עושים עם דוח על 508 קמש?
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
שלום לכולם סקירה קצרצרה ותמונות על mg3 , קנינו את הרכב אני ואישתי ,דרך מבצע חבר ב 63 אש"ח , דגם אמצעי comfort הכולל שליטה מההגה, הגה מעור , מגנזיום, ועוד עוד תוספת מעניינות ! 1. תא נוסעים ותפעול איכות הרכבה טובה , איכות חומרים מכובדת ,אין שום קירקושים והפלסטיקים ניראים קשיחים . הגה מעור , מערכת קלה מאוד לתפעול וברורה . צבע אדום ברור ונעים לעין 2. נוחות נסיעה ונהיגה חתך הצמיגים מהגדולים בקטגוריה עם ג'אנט מגזניום ( 195/55/16) , מתלים קשיחים, לפעמים מדי, או שאני רגיל לרכים מדי, אבל ההרגשה בסיבובים מאוד בטוחה , ההגה הידרואלי מלא אבל אין באמת הרגשה כזו כי הוא מאוד רך . מושבים קשיחים ומאוד תומכים, גם לנסיעות ארוכות . הראות ברכב מאוד טובה, והיתרשמתי…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב, ביום רביעי יש לי יום סידורים ארוך שנפל על יום שאני בלי הרכב. החלטתי לשכור רכב קטן וידני (סתם תירוץ לחזור להילוכים). מכיוון שזו הפעם הראשונה שאני משכיר, אני לא יודע כיצד חברות ההשכרה מתנהלות. לבדוק אותם בדקויות קרי שמן, מים וכו' או פשוט להעביר מבט מסביב לרכב לראות שאין דפיקות שינסו להלביש לי מאוחר יותר? חברות השכרה מנסות להדביק נזקים או שאני סתם מגזים עם זה?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם החלום של רכבים חדשים,{שמיובאים מאירופה} זולים יותר, מתקרב אלינו, או מתרחק מאיתנו? כי על הבטחות שר התחבורע, ממש לא ניתן לסמוך... ynet האירו ברמת שפל היסטורית: 4.16 שקלים - כלכלה
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
מקרא: A-אוטומט, M ידני, D דיזל Cars-June-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
קיבלתי אותה כרכב גישור מהליסינג עד שהרכב החדש שלי יגיע, נסכם שלא הייתי קונה אותה או לוקח אותה כרכב ליסינג בגלל סיבה אחת שאי אפשר לראות כלום במסך מולטימדיה שכולל וויז , זה מסך יחסית קטן שמורכב קצת נמוך וביום פשוט לא רואים כלום..( זה נראה לא מקורי ומורכב בארץ זה של קנווד). מאוד מעצבן שהאורות לא נכבים שמוצאים את המפתח, אין או ערפל אחורי , חשבת שזה חוק בארץ, יש מנוף מוזר ליד ההגה כדי לשחרר את ההגה ולהזיז אותו למעלה ולמטה, מאוד לא נוח שהשקע מצית בין בכיסאות והחוט של המטען כל הזמן תלוי בין הנהג לנוסע.. המעבר בין הפונקציות של המחשב נסיעה ( כולל טמפרטורה) על לחצן מוט על השעון מאוד לא נוח לתפעול בנסיעה גם העמעום אורות לוח שעונים על מוט כזה ( כמו שפעם כיוונו א…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אם המהירות המותרת בכביש 60 ו אני נוסעת 30 זה דו"ח הפרעה לתנועה ???? כמה נקודות על דו"ח כזה ?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
עזרה בהתקנת סלקל
מאת K.O.- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לנו סלקל של חברת bebe confort עם בסיס מתאים. ניסיתי להתקין אותו בהתאם להוראות אבל כשאני מבצע בדיקה הסלקל זז בחופשיות יחסית לצדדים. מישהו יכול לעזור/ רעיון מה אני עושה לא בסדר? הרכב הוא מאזדה 3 2010 אם זה משנה. אציין שיש לנו גם כסא בטיחות וסלקל של אוונפלו שאני קושר באמצעות איזופיקס והם לא זזים במילימטר, לא משנה לאיזה כיוון אני מנער (הסלקל זז טיפה יותר מכסא הבטיחות). תודה
הודעה אחרונה מאת K.O., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן , נסעתי היום לכיוון הבית , היה רמזור , היה ירוק , הייתי על מהירות 40 בערך , יצא מקרה שכנראה עשיתי פנייה רחבה / איבדתי שליטה על ההגה , נכנסתי במעקה בטיחות , כל הסרן הקדמי נכנס פנימה לפי מה שהבנתי . יש לי ביטוח והכל , כמה זה השתתפות עצמית ? כמה זה בדר"כ , ההורים לא רוצים להגיד לי , ולא נעים לי לתת להם לשלם , אני רוצה לשלם . מישהו יכול להגיד לי כמה זה בדר"כ השתתפות עצמית ?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 35 תגובות
- 7 אלף צפיות
מיכלי שמן, אנטיפריז וכו'.
הודעה אחרונה מאת kobi_, -
-
- 23 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
הי אני הייתי נהג חדש קיבלתי שלילה על נהיגה תחת השפעת אלכוהול לקחתי עורך דין שייצג אותי וקיבלתי שלילה של 6 חודשים בנוסף זומנתי לעשות קורס נהיגה מונעת. השלילה הסתיימה עשיתי את הקורס ועכשיו הם דורשים ממני לגשת לוועדה רפואית ברחוב הארבעה 4 תל אביב שלחו לי טפסים למלא ואז אני צריך לשלוח להם אותם דרך משדר הרישוי. את כל זה עשיתי לפני חודשיים בערך הזימון לוקח עד 3 חודשים איך אני יכול לדעת אם הם קיבלו את הטפסים שלי? מה אני עובר בוועדה הזאות ולמה בכלל זימנו אותי לשם?
הודעה אחרונה מאת Artxes, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום. אבא שלי מעוניין למכור את הרכב שלו, ברישיון של הרכב רשום שיש צורך להוריד את הרכב מהמכס בשביל העברת הבעלות. כיצד עושים את זה? והיכן? תודה, JEP.
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
- 1 תגובות
- 992 צפיות
שלום לכולם, בקיץ אני מטייל עם חברה שלי באירופה וחשבתי לעצמי אולי יהיה עדיף לקנות אוטו מאשר להשכיר . הכוונה היא אוטו ישן ומעניין שבארץ אין או קשה להשיג (לדוגמא - בימר 6 ציל') לטייל איתו ולמכור אותו בסוף התקופה. השאלה הנשאלת היא מה הפרוצדורה הנדרשת לרכישת רכב והתניידות איתו בצורה חוקית באירופה, וכיצד למכור אותו במדינה אחרת. תודה מראש, אור.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לידיעת המעוניינים, צילמתי הבוקר:
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, שמי נתן אני בחור צעיר מאזור המרכז. אני עדיין לא נוהג ואני בדרך להוצאת רשיון נהיגה, אבל לפני זה ישנם כמה דברים שלא כלכך ברורים לי והייתי שמח אם כמה מהחברה בפורום יוכלו לענות לי על השאלות. אם ובמידה זהו לא האזור המתאים לשאלות כאלה אשמח אם מנהל פורום יעביר את הנושא שלי למקום המתאים, אני פשוט חדש פה ועדיין מסתכל איך דברים עובדים. תודה. אלה הם השאלות שלי: 1. האם זה אפשרי שמורה נהיגה מוסמך יוכל לתת לי שיעור אחד ניסיון בנהיגה ברכב באופן פרטי גם אם עדיין לא קיבלתי אישור כשירות ממשרד הרישוי? 2. שלחו לי כול מיני טפסים שאני צריך לתת לפסיכיאטר למלא ולהגיש אותם למכון לבריאות לבטיחות בדרכים בתל אביב, האם אני צריך ללכת להגיש אותם במכון או שאני רק צריך לפקסס להם את זה ואז…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
שלום חברים אני מתחיל לעבוד במקום חדש, כזה שמאוד נוח לי להגיע אליו ברכבת, והסידור הזה (הגעה ברכב לתחנת רכבת ונסיעה ברכבת) הוא זול עבורי באופן משמעותי לעומת הגעה ברכב ישירות לעבודה. העבודה הינה במשמרות ואני נוסע מתחנת הרכבת סגולה (צומת ירקון). כאשר מדובר בשעות היום (8-17) אני פחות מודאג, המקום הומה והסיכוי שמישהו יתעניין דווקא בפונטו החבוטה שלי, אינו גבוה. לעומת זאת, כאשר מדובר בשעות מאוחרות או לאורך שעות הלילה, המקום מתרוקן לחלוטין ואין שם נפש חיה בטווח די גדול. הצירוף של זה יחד עם הקרבה לכביש 5 ולמחסום, נראית לי כדבר היוצר פוטנציאל גבוה לגניבה של כל הרכב או חלקים ממנו (או לסתם וואנדליזם של משועממים). בסה"כ הרכב לא חדש, בטח שלא נד…
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
אני לא מרבה לבקר גופים עם יוזמה מבורכת אך לא יכלתי להבליג על מהלך ההתרחשות בביקורי בחברת סוויץ', אוסיף ואומר שאני לא מתיימר לכתוב פוסט מעניין או שווה קריאה - זהו פוסט אזהרה. שנתחיל? בתאריך ה19.6.2015 ניגשתי עם גייסי(בור בעולם הרכב) על-מנת למצוא רכב שיענה על דרישת המשפחה החדשה, מאחר ואנוכי בעל חיבה גדולה לקוריאניות, הוחלט ללכת על יונדאי אקסנט אוטומטית בין השנתונים 08+ בתקציב של 30K. חיפוש קצר ביד2 - תוצאות מגעילות, אמרתי לעצמי "בוא נשנה גישה נבדוק את הפלטפורמה החדשה, סוויץ'". נגש לאתר ומוצא שם יונדאי אקסנט 08 GLS ב29K חבוטה חבוטה כמו שכבודו והארנק שלו אוהבים. מתקשר לסוויץ' וקובע פגישה ליום שישי מתחייב להגיע, מגיע היום המיוחל כשאני ארוז ומוכן עם כל כלי הבדיקה ש…
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
למי יש או יכול לעזור לי למצוא סט כזה...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כל פעם שאני מתקרב למעגל תנועה דו-נתיבי מתחיל לשבור ת' ראש אם להכנס לנתיב הפנוי או לחכות שכולם יעברו למרות שיש מקום להדחף.
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- 17 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני בבעיה. מחפש איפה לשים את המתקן לפלאפון. על השמשה זה לא בא בחשבון( גם פדנט של כיסוי שמש כשאני לא באוטו, גם פשוט נראה נורא לטעמי ובעיקר לא נוח לתפעול). צירפתי תמונות של הדשבורד ברכב(גולף 2008 דור 5). מצד ימין אי אפשר בגלל הכרית אויר של הנוסע. קצת שמאלה, באמצע הדשבורד, אי אפשר כי יש שם פתח מזגן(אף פעם לא בשימוש אצלי ככה שזה לא רלוונטי) והחלק העליון עשוי מרשת חורי ברזל קטנים שלא מאפשרים לוואקום להתפס כמו שצריך. קצת שמאלה מזה(וזה גם ככה יותר מדי מול הנהג מה שלא נוח ומסוכן לטעמי מבחינת זווית ראיה) בדשבורד יש שינויי גובה ואין שטח רחב מספיק. משמאל להגה(בתמונה השניה) ניתן לשים שם אבל התפעול פחות נוח, כדי להעביר את הAUX צריך לפתוח את כל הפלסטיקים(לא נורא אבל פחות נעים). …
הודעה אחרונה מאת EEEBBR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא מוצא אתר ישראלי שפרסם את זה, פרסומים מטפטפים באתרי חו"ל כבר כמה ימים. 1800 שינויים שלא תצליחו לראות. שני מעניינים: בגירסה הרובוטית יש את המנופים מאחורי ההגה להחלפת הילוכים (איך קוראים לזה בעברית?) ומערכת מולטימדיה עם מסך מגע שנראת בדיוק כמו מה שמכרו באליאקספרסס כבר הרבה זמן http://www.carscoops.com/2015/07/fiat-pulls-wraps-off-its-new-500-52-pics.html
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -