רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001041796#fromelement=hp_folders_829 בעיני דוחה
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז ככה, לאחר 6.5 שנים עם טויוטוש ששימשה כמעט תמיד רכב שני בבית, לאחר כבוד היא נמכרה. אינטרו: נרכשה לאחר שניסן אלמרה הייתה מאוד צפופה מאחורה לסלקל של בתנו הבכורה שרק נולדה. חיפשנו מאזדה 6 ונפלנו על האוונסיס הזאת איך שהוא. מתוך חיפוש נרחב בעדרי אתונות בסוף הבאתי מלכה אמיתית. הרכב נרכש מיד 1 פרטית עם כ 100 אלף ק"מ. (נמכר עם 159 אלף) הרכב היה פשוט במצב דנדש וגם לאחר פחחות וצבע כי הסתבר שהנהג הפנסיונר היה דיי חונה לפי שמיעה. בכל התקופה, ככל שזכור לי התקלות היו: קצר בצופר עקב התקנת חאפ-לאפ של עלוקה - חינם ידית הילוכים התרופפה והיה צריך לחזק שם משהו – 150 ₪ מתז מים לשמשה קדמית – זוג מתזים מאי-ביי ב40 ש"ח הפלסטיק במיכל עיבוי התיישן והתחיל להיווצר חור ק…
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- 1 תגובות
- 767 צפיות
יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו לי,יש לי טסט יום חמישי,תודה. 1-לפעמים במעגלי תנועה שאני נכנס על 20 קמ''ש לבפנים הנהגים שכבר עברו טסט לא אכפת להם זכויות קדימה ולא כלום הרבה פעמיים אני בתוך הכיכר ו לוחץ גם קלאץ גם ברקס,כי כשאני לוחץ רק ברקס האוטו מגיע למהירות ממש קטנה ומתחיל לרעוד וזה אומר שצריך להעביר לראשון,אבל אם אני מחזיק קלאץ וברקס האוטו לא רועד. אז במעגלי תנועה להיכנס עם קלאץ ועם ברקס? 2-אם אתה נמצא בכביש חד סטרי בעל 2 נתיבים לכיוון אחד,אז הפניות שמאלה תמיד תתבצענה משאל? 3-לא משנה מה,תמיד אם יש לך אפשרות לחזור לימין אתה חייב לחזור לימין? 4-איזה דגשים לשים לב אליהם בטסט?מראות ומה עוד?
הודעה אחרונה מאת helpmehelp, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 47 תגובות
- 8 אלף צפיות
היום שמשפחתומטית טובה מתומחרת ב - 133,000 ש"ח פתאום הצעת המבצע החדש של יבואן רנו נראית ממש משתלמת. קרסו מציע מיניוואן 7 מקומות טורבו דיזל אוטומטי בחיתוך מחיר של מעל 30,000 ש"ח. תמיד אמרו שדיזלים חדשים יקרים בגלל נוסחת המס. רנו פלואנס דיזל עולה 136,000 ש"ח. בתוספת קטנה מקבלים רכב יותר מרווח ויפה עם שימושיות מצויינת. לפחות במבחן של רועי צוקרמן בYNET הגרנד סניק טורבו דיזל יצאה מצטיינת : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4336695,00.html
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
אחריות יבואן
מאת ronen7- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אחריות יבואן כוללת תיקון נזילה קלה של שמן מאטם צמוד למנוע ? וכן מילוי גז במזגן תודה
הודעה אחרונה מאת eliran769, -
תג נכה שאמור להישלח בדואר, מן הסתם יקח לו זמן עד שיגיע. במסוף של הפקח כבר רשום על נכה. האם בנתיים ניתן להשתמש בתג הישן?
הודעה אחרונה מאת sefi950, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, אני גר בצפון הרחוק ויש לי הרבה חברים במרכז. שילוב של מחירי דלק גבוהים ורכב זללן לא נותנים לי אפשרות להגיע עם הרכב ואני נוסע באוטובוס. יש לי משפחה באיזור עם רכב מתאים, הבעיה שאין ביטוח שתופס עליי. יש דרכים לעשות לי ביטוח אך ורק כשאני נמצא במרכז? אני בן 18.5, רישיון שנה וחודשיים, עם 0 הרשאות כל שהם, 0 דוחות ו0 תאונות (רכוש או נפש) ותביעות. נהג חדש וצעיר. אני מעוניין בצד ג' וחובה. אשמח לשמוע מה האפשרויות שעומדות בפניי, תודה!
הודעה אחרונה מאת wowohw, -
סרטון דריפט שערכתי 1 2
מאת Dr_drift-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
טוב אז גם אני חזרתי מהונגריה מmyway. לא אפרט שוב, כי יש כאן כבר כמה פוסטים מפורטים בנושא, רק אומר שהיה מעולה, כיף גדול ותודה רבה לאדם ואפרת על סוף שבוע שלא ישכח. ערכתי סרטון קצר מהחוויה [video=youtube_share;ufjyyLjY-zw]
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
רמזור אדום- נהג חדש 1 2
מאת adab5- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מפוחד לגמרי שאלה חשובה אני נסעתי היום לפני שעה עם חבר באוטו ובשוגג עברתי ברמזור אדום ממש מבלבל ניידת סיור מסוג קיה ספורטז הייתה מאחוריי ועצרה אותי בצד השוטר ניגש בנחמדות שאל מדוע עברנו באדום.. הסברתי שבהיסח דעת לא שמתי לב (שעת לילה מאוחרת כבישים ריקים ) לא ביקש רישיון רכב גם לא ביטוח אלא רק שאל אם יש לו רישיון לקח את הרישיון איתו ותוך פחות מ60 שניות הגיע שוטרת עם הרישיון בחזרה,הסבירה שלמרות שאנחנו גברים וקשה לנו להתרכז לשים לב לא לחצות באדום ושרמזורים הם לא בגדר המלצה... לאחר מכן השוטרים עזבו את המקום מבלי לומר דבר לא נתנו דוח לא נתנו מסמך אני מת מפחדד לקבלל שלילה מה הסיכוי לקבל שלילה/דוח הביתה מבלי שהשוטר אפיל…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רואה בסקירות של הרכב שהוא מאיץ טוב מאוד אך מופיע גם שזה כאשר הבטריה מלאה. כשהיא ריקה הוא משתמש רק במנוע בנזין שלו ואז הוא איטי משמעותית. שאלתי - מתי ואיך נגמרת הבטריה? זה קורה כל יום/שבוע/חודש? תודה
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, חמש שנים לא תמיד נשמע כמו הרבה זמן, כשאתם חושבים על זה - מדובר על חצי עשור! טוב, כמעט חמש שנים - באוקטובר לו הייתי מוכר אותה אלו היו חמש שנים מלאות. לפני כמעט חמש שנים החזרתי את רכב הליסינג שלי, קורולה 2007, לחברת ההשכרה (ליסינג מהעבודה) - אוויס. הסיבה היתה שווי המס שעלה בצורה לא לינארית מידי שנה - בשנה הראשונה 1530, בשניה זה עוד היה לינארי - 1580 אבל בשלישית כבר "תפרו לי את הכיס" עם 2300 שקלים ורגע לפני שזה קפץ ל2800 (ואז כמעט מיד ללא דיחוי זה קפץ ל3200) החזרתי את הרכב ואמרתי "חברה, לא תודה". לקחתי את מיטב כספי שהצלחתי לחסוך למטרת רכישת רכב וקניתי את האוונסיס ב65 אלף שקלים בשנת 2010 הרכב היה רכב של בעלים של חברת ליסינג אבל …
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אנחנו יוצאים לטיול בין 10 ימים ב אוסטריה. משפחה של 4 נפשות 2 מבוגרים גבוהים ו 2 ילדים לא במיוחד נמוכים, אני מבקש חוות דעתכם לבין 3 המכוניות שהצגתי למעלה מבחינת מרווח גובה ורגליים גם לנהג והמקביל אליו וגם למרווח רגליים ליושבים מאחור, כמו כן גם למי יש תא מטען גדול ומרווח? מספר הערות: 1. המחיר זהה בין המכוניות - כלומר הפקטור הזה נעלם - תודה. 2. התעקשנו על אוטומט בלבד. תודה מראש שרון
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מקווה שזהו הפורום המתאים לשאלה, אני לפני רכישת רכב בזמן מכירה, אסביר את עצמי: ביום חמישי קבעתי עם הקונה שלי שתגיע לסניף הדואר כבר עם צ'ק בנקאי מוכן על שמי (מטעם בנק דיסקונט) ולאחר קבלת הצ'ק נבצע העברת בעלות. עד כאן התוכנית היא להמשיך באותו יום עם המוכר של הרכב שאותו אני רוצה לקנות לסניף הבנק, להפקיד את הצ'ק הבנקאי בחשבון שלי (בנק מרכנתיל) ומיד להנפיק צ'ק חדש על שם המוכר הבא. ניתנת האפשרות? אוליי בגלל שאלו חברות בת (דיסקונט - מרכנתיל ) או שאצטרך להמתין יום עסקים אחד או שתיים? יש מישהו שיוכל לעזור במהלך שנתפור קניה ומכירה באותויום? (המון גורמים סטודנטים עובדים זמני פתיחה ריחוק גאוגרפי זה חייב להיות באותו יום) תודה
הודעה אחרונה מאת yt09, -
-
ראשונה להופיע היא הדמיו- למעשה גרסת הסדאן של מאזדה 2. משפחתית קומפקטית בשכונת ראפיד, i25 וכו׳... מנוע 1.5 ליטר 111 כ״ס. שתי רמות גימור קומפורט בבסיס ופיור בלאק המאובזרת (פירוט אבזור מדויק אעלה בהמשך). מחירים: קומפורט - 111,900 פיור בלאק - 119,900 עוד פרטים אעלה בהמשך
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה שלי...בעוד כחודש נצטרך רכב לחצי שנה הקרובה (אנחנו זוג עם ילד שמצפים לילד נוסף אוטוטו) להתניידות לגן ולעבודה. העלינו כל מיני אופציות (ליסינג מהעבודה, קניית רכב) אבל כולן עם התחייבות ארוכת טווח ואין לנו צורך ברכב מעבר לחצי שנה...וגם לא באדג׳ט לקנייית רכב. האם יש למישהו רעיון בנושא? האם יש אפשרות להשכיר רכב לתקופה של כמה חודשים? האם אפשר לעשות ליסינג לחצי שנה? אשמח להתייחסותכם תודה מיטל
הודעה אחרונה מאת meitatal, -
- 0 תגובות
- 788 צפיות
מחבר את את צג מסך המגע לתושבת שלו ,והמסך לא נדלק , אחרי שקניתי בדקתי אותו והוא עבד טוב, ועכשיו אני מנסה לחבר אותו ושום דבר לא נדלק, מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת URSH, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
(שני התמונות האחרונות הן מהקרוז הקודמת, לא נותרו שינוים אז בחרתי להוסיף אותם) נכנסתי במקרה לאולם תצוגה של שברולט ולפתע ראיתי ששינו את הקרוז בלי לומר מילה על כך בארץ, אז הינה הדיווח הראשון: המפרט הוא אותו המפרט, מנוע טורבו 1.4 140 כ''ס, תיבת 6 הילוכים אוטומטית כמו של האסטרה. זו המתיחת פנים השלישית של הקרוז כמו שניתן לראות, פגוש קדמי חדש, וגלגלי 16' .
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יכול להיות שאף אחד לא ראה ? מה הסיכוי שנראה את הדבר המכוער הזה בישראל ?? http://www.autoexpress.co.uk/honda/civic/91692/new-honda-civic-type-r-2015-review אגב, מומלץ לקרוא את הטוקבקים לכתבה - קורע..
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 4 תגובות
- 897 צפיות
שבת שלום, אני נוסע בחודש הבא לארה"ב לכמה חודשים ורציתי לברר על האפשרויות ליהנות שם קצת מבחינה מוטורית. אני נהג צעיר ולפי מה שהבנתי עושים צרות לנהגים צעירים וחדשים בחברות השכרה, יש סיכוי שאוכל להשכיר ולבטח רכב מהנה? כשאני אומר רכב מהנה אני מתכוון גם לרכבים ספורטיביים (מיאטה ודומיה) וגם ל"מכוניות שרירים" אמריקאיות. בהערכה גסה, מה העלויות של השכרת רכבים מהסוג הזה ליום? ואם זה לא יכול להתאפשר בשום צורה, יש מסלולים שניתן לנסוע אליהם ולהשכיר רכב שם (רכב לשימוש במסלול בלבד)? מה העלויות של השכרה במסלול? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
- 0 תגובות
- 549 צפיות
שלום. רציתי לדעת האם יש קשר בין בעלות הרכב לביטוח (גם חובה וגם מקיף)? אם הייתה לי פעם שלילה ואני רוצה לקנות רכב עכשיו, מן הסתם הבעלות תעבור אלי, אבל לגבי ביטוח הבנתי שאפשר לרשום על מישהו מהמשפחה או בת זוג במקומי כדי שלא יהיו בעיות עם ביטוח. (ואותי יוסיפו כנהג נוסף). האם זה אפשרי? ז''א האם אפשרי שבעלות הרכב תהיה עליי אבל אני לא אהיה רשום כנהג עיקרי של הרכב בביטוח ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Uripo, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כולנו נתקלנו בקבוצות רוכבים, יחידים רוכבים, או לפחות באחרים שנתקלו בהם. ותכלס? פחד אלוהים. כי הם אוהבים את אותם כבישים שאנחנו אוהבים ואותן השעות. רק שהמפגש עלול להיות קטלני. פוסט שמצאתי בפייסבוק מציע רעיון מעולה שיוכל להביא נחת לשני הצדדים. והנה הלינק. מה דעתכם על הרעיון?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אני רוצה לצפות ריצפת משאית . איפה ניתן להשיג את החומר,עדיפות לאלומניום בגלל המישקל? את העבודה יש מי שיעשה באיזה מידות זה מגיע?
הודעה אחרונה מאת amirmoshe, -
-
פג'ו חושפת רשמית את ה308GTI אדיר! עם הביקורות הנהדרות כמעט מקיר אל קיר על ה208GTI, הייתכן שה308GTI תהיה מתמודדת ראויה לתואר "הוט-הוטהאצ'" ? בישראל, המתמודדות החזקות בסמגנט (פרפורמנס הוטהאצ'ס עם 5 דלתות) כרגע הן ה-GTI (גולף), ג'ולייטה תלתן, פוקוס ST (את מי שכחתי?) את הפוקוס ST אני אישית לא אוהב בגלל סיבות אינפנטיליות שלי (לוק), ובלאו הכי התחרות מצומצמת מאוד, ככה שכל תוספת - מבורכת ביותר. בכל מקרה למרות שאת העיצוב של ה208 לא ממש אהבתי, העיצוב של ה308 נאה בעיני, ואני סבור כי לרכב הזה יש פוטנציאל ענק להיות אחד המתמודדים לכתר. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב, אתמול אחר הצהריים נסעתי לבית חנן אחרי שאחי החורג הצטלם שם לחתונה שבוע שעבר נפתח לי החשק לצלם את האלפא שלי שם. חצי שעה ניקיון זריז לרכב, עוד 8 דק' נסיעה, עוד 3 דק' המתנה באוטו בזמן שאני חוטף צעקות מהחברה שהיא בדרך אלי ואני נוסע לצלם את הרכב. וזו התוצאה: https://www.facebook.com/idan.ezon/media_set?set=a.10207100473135614.1073741837.1394937666&type=3&uploaded=20 ד"א כשהגעתי הביתה ובדקתי כמה תמונות סה"כ יצאו, יצאו בדיוק 155 . כמספר הסוסים השוכנים מתחת למכסה המנוע. אחרי סינון, דילול, וטשטוש המספרים - זו התוצאה. אין פילטרים.
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, רציתי לשפר אחיזה לאוטו(GOLF MK7 1.4TSI 160HP), ושמעתי מכמה אנשים שהדבר הכי יעיל זה להחליף את הצמיגים, נסעתי לצ'ק אפ בחולון, והבחור שם אמר לי שאין צמיגי ספורט לR15, ושצריך להחליף ל16 או 17, ועל הג'אנטים הנ"ל הוא הציע לי את הTOYO T1, לאחר מכן כשחזרתי הביתה, מחיפוש קצר ברשת הבנתי שאת הצמיג הנ"ל ניתן למצוא גם בגודל 15R אז רציתי לדעת א. האם באמת חובה להגדיל, או שאפשר להסתפק בצמיג זה על הג'אנט 15R הקיים ב. סתם חוות דעת על הצמיג, והמלצות על צמיגים אחרים, בעיקר רוצה משהו ספורטיבי שהאוטו יישב טוב בסיבובים ג. האם הצעת מחיר של 4K לסט ג'אנטים והצמיג הנל R17 זה מחיר הוגן? ד. האם יש איזושהי אלטרנטיבה בירושלים ה. שמעתי שיש גם עניין של כובד הג'אנט וכ'ו ושזה משפיע מאוד ע…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעקבות התאונה הקטלנית האחרונה בה ג׳יטיאר התעופפה וחיסלה צופה החליטה הנהלת הנורבורגרינג על איסור בנסיון שבירת שיאים חדשים והטילה הגבלות מהירות על חלקים שונים במסלול. אם היום היה האחד באפריל אולי זה היה מצחיק, אבל זה לא. כל זה קורה בדיוק שקונינגסאג מנסים לשבור את השיא לרכבי כביש עם ה-One:1 http://www.apex-the-movie.com/blog/2015/6/18/the-nrburgring-just-banned-lap-records
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מלבד אסתטית?
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הרכב הנ"ל, בציר ינואר 2009 נרכש מטרייד-אין של יבואן שאינו צ'מפיון בפברואר 2012. לרכב דאז היו 42K ק"מ, והיום מד האוץ נמצא מעט תחת ה60K. אגב, גיגול של שם הבעלים הקודם גילה לי שמדובר באיזה סוג של מקובל מאיזור הדרום, משעשע משהו. רצה האל ושבוע אחרי הקנייה גריאטרית בג'יפ עשתה לי קמט יפה בשתי הדלתות הימניות שלמזלי לא עבר את רמת הפח והן הוחלפו ועכשיו נראות נפלא. מי שמכיר את שילוב המנוע-גיר של הקונצרן יודע שהרכב מאיץ יפה, סוחב יפה וכל זה תוך כדי צריכת דלק סבירה - בחורף בין 1:13 ל-1:14, ובקיץ באיזור 1:12, בנסיעה שהיא בערך 60:40 לטובת הבין עירונית שבה אני לרוב משייט על 120 קמ"ש, על אף שמקריאת פורומים בחו"ל מסתבר שעל כבישים שדומים לכביש 1 או 431 הרכב יודע לשייט יפה גם על 16…
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
והנהג בקושי נוגע בהגה! עף לי הראש.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
גרסת ה"כמו שטח" של האדם נוחתת בישראל ותמורת מחיר התחלתי של 120,000 ש"ח תקבלו 1.5 סנטימטרים נוספים לגובה המרכב, גג קנבס נפתח והמון המון חיפויים דמויי שטח מסביב. האם היא תהיה הקרוסאובר העירוני האולטימטיבי? קישור לידיעה המלאה
הודעה אחרונה מאת GhostBuster,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10