רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ידועים לי כל היתרונות של הרכבים החדשים בקונצרן. מהירות, חיסכון בדלק, החלפת הילוכים מהירה{DSG}, ועוד... יש לי איביזה רפרנס 2014 1400 ידני. מקווה שהרכב הבא שלי ב-2016 יהיה גם איביזה. יהיה סיכוי לקבל אותו עם{כמובן}גיר ידני, ומנוע אטמוספרי, גם?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, ברשותי פיאט פנדה מודל 2005. זאת הפעם הראשונה שאני עושה בכלל טסט לרכב... (באופן כללי, לא לרכב הספציפי הזה.) עד כה מכר קרוב לקח את הרכב לטסטים, כרגע הוא בחו"ל ולכן אני אצטרך לבצע את הטסט בעצמי. כמה שאלות: -בבדיקה של הבלמים, אותו מכר אמר לי לבלום הכי חזק שאני יכול כאילו אני לקראת תאונה. האם זה נכון? - הפלסטיקים שתופסים את הרדיאטור שבורים, ולכן קשרתי את הרדיאטור עם חוטים עבים... אני נוסע כך כבר חצי שנה. האם יוכלו להכשיל אותי על זה? (לא ניראה לי שהדבר מהווה בעיה בטיחותית...) אשמח לקבל עצות שיעזרו לי לעבור חלק את הטסט... נ.ב אני מתכוון לבצע את הטסט במכון הדרום בת"א, האם למישהו יש ניסיון איתם?
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לשאול כיצד מפורסם בקשקאי החדש שיש לו מערכת בקרת שלדה ואילו בדגם הכי מאובזר נמכר חולומי לארץ, אין את הפיצ'ר הזה. האם אני מפספס משהו? תוד למשיבים.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
מגש לתא מטען פיאסטה 1 2
מאת בנצי23- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום מחפש מגש/מדף לתא מטען לפיאסטה החדשה אשמח לדעת איפה אוכל למצוא משומש או מקורי איביי,חלקי חילוף,משומש,וכל אופציה אחרת תודה
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, ההגה ברכבי(פורד פוקוס דור ראשון) התחיף להבלא בשמש ולכן החלטתי להזמין הגה משומש עם ציפוי עור מחו"ל. המחיר עומד בקריטריון הייבוא. מסיבה כלשהי, נציג של משרד התחבורה(ניסים שמו ע"פ חברת gcx), החליא שלא ניתן להעביר את הפריט מהמכס עקב סיבות בטיחותיות...). מה ניתן לעשות ואל מי פונים? סה"כ רציתי לחדש את ההגה שלי. מצ"ב תמונות של טופס הייבוא שלא עבר. תודה
הודעה אחרונה מאת dudi oknin, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
למה לפני שקיה הפכה מזבל קוראני לבולטת במכירות בארץ. היצרנית החליטה לעבור לטלקאר במקום להשאר בסמל״ת?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נשארו עוד מספר פרטים אך הסהכל גמור ולפניכם התוצאה תודה לעוקבים ולמנהלים אשמח לצרף את הפוסט לפוסט המקורי אך הוא אינו קופץ כאשר מפרסמים בו
הודעה אחרונה מאת תום בריל, -
-
מאיזו שנה עד איזו שנה החזיק הצבא רכבי רנו מגאן ?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- 1 תגובות
- 763 צפיות
ברשותי מונדאו 2007 השכרה לשעבר. מה אתם ממליצים לגבי ביטוח. האם צד ג או מקיף? נסועה של 7 אלף בשנה משמש כרכב שני
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 2 תגובות
- 874 צפיות
שלום מצטער שאני פותח שרשור נפרד - בשרשור הראשי המודבק יש מאות דפים והלכתי לאיבוד מבלי לגבי אינפורמציה אמיתית אני מעוניין בבקשה בהמלצה למצלמת רכב שתספק את הדרישות הבאות: 1. אני מעוניין לחבר את המצלמה לשקע המצת ושתעבוד כשהרכב מונע. סה טו. בלי אף התעסקות עד שתהיה תאונה ואצטרך להוציא את הכרטיס זכרון. 2. האיכות צריכה להיות שיהיה אפשר להבחין במספר רכב ממרחק סביר (כלומר מטרים ספורים), לא מעבר. וכמובן גם בלילה. 3. אני רוצה להדביק את המצלמה בחלק התחתון של השמשה (כדי שלא תסתיר שדה ראיה, ובעיקר כדי שלא יתעופף לי חוט חשמל באמצע הרכב, ואני לא מעוניין להתחיל להתעסק בחיווט ברכבי הרכב), אז שתגיע עם זרוע לשמשב (שלא תיפול) ושתאפשר מנח בצורה כזו שתתאים למיקום שתיארת…
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אם יש שני בעלים לרכב: 1 רשום למעלה, השני רשום למטה בבעלים נוספים. (שניהם זוג נשוי) כמה שאלות? א. אם יש דוח מהירות או חניה - למי זה נשלח? ב. האם ניתן להחליף בינהם בלי להוסיף יד?
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בקצרה קבוצה של סטודנטים פיתחו ערכה להפיכת כל רכב להיברידי . לא יודע אם יש את זה כבר אבל ברגע שזה יהיה בארץ ניראה לי אני הראשון שיעשה את זה . מה אומרים על זה ?
הודעה אחרונה מאת x-Anton-X, -
אז ככה, לפני משהו כמו 10 ימים מישהו החליט "לפנק אותי" באזור גבעתיים בשעות הלילה וכשהתעוררתי בבוקר ראיתי שהפנס השמאלי שלי היה שבור עם פתק צמוד לשמשה "אל תחנה בחניה שאינה שלך", החניתי בכחול לבן בשעות הלילה,כנראה צרות עין או כל דבר כזה או אחר. וכן אם היה אפשר והייתי יודע מי זה כמובן שזה היה נגמר בצורה מכוערת מאוד אבל נעזוב את זה לרגע. מתקשר לחברה ולעוד מלא בתי עסק בארץ. בחברה המחיר שביקשו 9600 כולל מחיר משלוח לפנס הלוגן (אפילו לא קסנון) עם זמן המתנה של 25 ימים כי בארץ אין להם במלאי. לאחר מכן בדקתי עם עוד מלא מקומות והמחיר הכי זול שמצאתי לפנס מקורי כמובן היה 6700 למזומן. סחבק לא פראייר והתחיל לבדוק כמובן באיביי ובעוד אתרים. מחיר זוג פנסים,יפים יותר שמשדרגים את המראה של הר…
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום ביקרתי בתחנת הדלק ועלתה לי שאלה איך לעזאזל אקדח תידלוק יודע כמה ליטרים בנזין חסרים? אולי לכם יש רעיונות.
הודעה אחרונה מאת lancer_06, -
- 4 תגובות
- 983 צפיות
האם מצלמת אור אדום הזאת פעילה ? נמצאת בירושלים דרך חברון 76 מונה מ google sreet view
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
גוגל הביא את התוצאות הבאות: http://www.gogo-shop.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%A4%D7%99-%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94/1516/ אבל זה נראה כמו חרטא וזה גם בלי מספר.. מישהו יודע אם קיימת אפשרות באופטיקה מסויימת, להכין משקפיים בהזמנה אישית עם ראיית לילה? וכעת לסיבה- אני מסתנוורת ומתאמצת מאד בנהיגת לילה ואם זאת נהיגה ממושכת אני חוזרת עם עיניים ממש כואבות. אולי זה גם קשור לניסיון שהוא רק חצי שנה על הכביש? (נוהגת כל יום) אבל נהיגת לילה עבורי היא סיוט... תודה!
הודעה אחרונה מאת liav.h, -
אני מנסה להבין את מנגנון "זמן הגעה משוער" של WAZE. לרוב המערכת נותנת אומדן קרוב למצב האמיתי. מעניין אותי לדעת האם המערכת לוקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים חוץ ממצב התנועה בדרך: - האם המערכת יודעת מה היא המהירות הממוצעת שלי? - אם שינתי את מהירות הנסיעה שלי, האם זמן ההגעה יעודכן בהתאם? - הרמזורים במסלול נלקחים בחשבון כ "אדומים" או ירוקים" בזמן שהרכב מגיע אליהם?
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני 4 חודשים שעלה הרעיון לרכוש רכב משלי התעניינתי לגבי נסיעת מבחן על הספארק המאובזרת, אמרו שכמה דק' יבדקו אם יש אותה במלאי. עד היום לא חזרו (למזלי מאז קניתי את המיטו). לפני שבוע התקשרו אלי (בתזמון מושלם, בדיוק אמא שלי מחפשת פולו!) מפלסווגן וביקשו להציע לי מבצעים, אמרתי בשמחה והבחורה אמרה אין בעיה אני מעבירה את המספר שלך לאיש מכירות בחצי שעה הקרובה הוא ייתקשר אליך. בשני המקרים הייתי לקוח סופר פוטנציאלי, ומשום מה- נפלתי בין הכסאות. חייב להגיד לטובת קרסו שעמדו דום ברגע שנכנס לקוח, ולמרות שלא היה להם את הדגם הספציפי (0.9T ידני) במלאי לנסיעת מבחן הצליחו תוך זמן קצת לארגן לי את הרכב מנהלה שלהם (0.9T ידני) שאנהג עליה.
הודעה אחרונה מאת Guy_25, -
- 21 תגובות
- 6 אלף צפיות
לגבי יונדאי I20 החדשה , בחלק מהתמונות ובסירטוני מבחני הדרכים, הדשבורד נראה עם כפתורים מזגן "מכנים", ובחלק אחר רואים כפתורי לחיצה. לדוגמה , במבחן הדרגים של ICAR וכלכליסט, אפשר לראות בדשבורד כפתורים "מכנים" (שמסובבים) כמו בתמונה : אבל באתר החברה ובסוכנות רואים כפתורי לחיצה . כמו בתמונה: משהו יכול לעשות לי סדר?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
בעקבות קריאה מקיפה שערכתי לרגל הולדת הצאצא החדש. למי שטרם יודע -- * ההמלצה העדכנית היא הושבה עם הפנים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. * הושבה במושב בטיחות מלא (5 נקודות חיבור) עד משקל של 18 ק"ג. * בוסטר עד גובה 145 ס"מ. * למתקני ריסון יש תוחלת חיים מוגבלת של 5-9 שנים (תלוי בדגם הספציפי). היצרן אמור לציין את התוקף על האביזר. * מתקני ריסון הופכים לפגי תוקף לאחר תאונה משמעותית (כמו קסדה). * מעל 80% מההורים לא קושרים את המושב כראוי לרכב או את הילד כראוי למושב, חגורות רופפות מדי הן טעות נפוצה מאוד. * המקום המומלץ לילד הוא במושב האחורי. זה כולל תינוקות רכים בסלקל. זה כולל תינוקות רכים עם אמא שלהם מאחורי ההגה.
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב, יש לי כמה שאלות לגבי הזמנה של חלקי חילוף מאיביי. דיפון לדלת (הריפוד) משומש מארצות הברית, חלק יחסית גדול ומסיבי. האם יש על זה מיסוי? האם הוא נכנס תחת הקטגוריה של "חלקי פלסטיק לפנים הרכב וסוגיהן" ברשימה של השחרור מהיר ? מתחת למחיר המשלוח הם נוטים להוסיף " Import charges:" מזה אומר? יצא למישהו להזמין דיפרנציאל או מסרק הגה (או משהו מכאני וכבד לצורך העניין) השאלה בעיקרון לגבי חלקים מאוד גדולים כמו הדיפון וכבדים כמו הדיפרנציאל. מאיפה אוספים אותם? זה מגיע רגיל לסניף הדואר שלי? מה המיסוי והאם זה חוקי בכלל להזמין. תודה!
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בשקט בשקט: המדינה העלתה את המס על חלפים למכוניות http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.2656263
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חדשות הרכב מהדורה 94דירוג הג'יפונים החסכוניים בישראל בקרוב בישראל אוטובוסים דו קומתיים שיחסכו מקום, זיהום אוויר ועוד. תמונות ריגול ראשונות של המרצדס GLC בתצורה הסופית שלה. יגואר ממשיכה להסתער על שוק הקורסאוברים ורומזת על ג'יפון קטן וחדש. ק.ט.מ מנחיתה שני אדוונצ'רים בישראל ועופר אבניר "מפשיטה" את ליין המוצרים שלה מי קנה מכונית בשוויי 106 אלף דולר במטבעות? פינה חדשה: מה היה לגולשים של קארספורום להגיד על המאזדה מיאטה החדשה שהושקה לאחרונה? אתם מוזמנים לצפות ולשתף
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש כתבה ב - YNET ושיהיה לנו בהצלחה
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
שלום לכולם יש לי רכב מהעבודה. משפחתומטית מצוייה שכנראה תוחלף בטנדרון. השבוע גיליתי שהפנצריה ליד העבודה מציעה מילוי צמיגים בחנקן במחיר 100 ₪ עם אחריות לחצי שנה ("תגיע ננפח") האם מילוי בחנקן באמת משנה מבחינת אחזקה שוטפת (בדיקת לחץ אויר?) אחיזה, אורך חיי הצמיג ועוד? ובמילים אחרות, שווה?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 תגובות
- 976 צפיות
אחד 1.0 והשני 1.4.. מדוע? הם לא אמורים להיות זהים פחות או יותר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן שחטיבת הספורט של סמל"ת מפנקת בבירות בחגים, טיולים שנתיים לבתי מלון, שיירות ענק, הופעות וטיולי נהיגה ליליים, נראה כי בינתיים יבואנית מיני מתחילה לאמץ את הגישה השיווקית של סמל"ת, ויוצאת בהטבה של כ- 400 ש"ח לכל לקוחותיה שרכשו רכב חדש מסוג מיני משנת 2010 ועד היום. במסגרת ההטבה, זכאים הלקוחות לזוג כרטיסים חינם להופעה של "מפגש הפסגה של הרוק הישראלי" שתיערך ביום חמישי, 2.7.15 בלייב פארק בראשל"צ בהשתתפות משינה, ברי סחרוב, מוניקה סקס ועוד. ההשתתפות מותנת בהרשמה מראש באתר והמלאי מוגבל, אז אל תגידו שלא ידעתם: http://minirockfestival.co.il/index.html מעבר לזה היבואן פרסם גם (ועל הדרך גם את הקופר S) על עמוד שלם בעיתון "ידיעות אחרונות":
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 775 צפיות
דלק מוטורס משיקה היום באירוע נהיגה שנמשך יומיים לעיתונאים ולקוחות את סדרה 1 החדשה. עשר שנים לאחר הצגת הדור הראשון סדרה 1 החדשה עדיין שומרת על הייחוד שלה בתור מכונית ההנעה האחורית היחידה בקטגוריה. אבל מעתה תוצע עם מנועי טורבו כפולי מגדש. גרסאות הדגם הן 118 ו-120. שתיהן למעשה עושות שימוש במנוע 1.6 ליטר, כאשר ה-118 מפיקה 136 כ״ס ו-22.4 קג״מ וה-120 מייצרת 177 כ״ס ו-25.5 קג״מ. ל-M135 ול-M235 מנוע 3 ליטר מוגדש 326 כ״ס ו-45.9 קג״מ. כל הדגמים מגיעים בתצורות 5 ו-3 דלתות להוציא כמובן ה-235 שמגיעה כקופה או קבריו׳. כל הגרסאות אוטומטיות ומצוידות בתיבת 8 הילוכים פלנטרית. את ה-M135 ניתן להזמין עם תיבת הילוכים ידנית (6 הילוכים). מחירים: 118 - ספורט - 181,500, לקשרי …
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
בוקר טוב חברים היום היתה הנסיעה הראשונה בספארק החדשה. כשהתנעתי את הרכב בבוקר שמתי לב שכל פנסי הרכב דולקים (הראשיים הקדמיים + האחוריים!) למרות שידית האורות היתה במצב כבוי (נורית החיווי כבויה ותאורת לוח המחוונים כבויה גם היא). האם זו השיטה של שברולט לאורות DRL? כולל אורות אחוריים? תקן חדש? יום טוב רונן
הודעה אחרונה מאת rlevari, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
רכב מקולקל, בלי טסט, שרישיונו הוקפא. לא משתלם לי לתקנו ולהעבירו טסט. סוחר רכב מורשה, בעל תו סחר, מוכן לקנות אותו בתנאי שנעביר בעלות. שמעתי שאפשר להעביר בעלות בלי טסט. איך עושים זאת??
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 111 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- David32
- flytomars
- שחר 1
- Eyal Amzleg
- פינדר
- אודי זק
- `Infinity
- אורי מ.
- amlh
- IsraelR
- Avia