Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ZX-התכוונת במילה בלעדיות לשחיתות, כי זה מה שיש פה ורק אנחנו אשמים בזה ולא אף אחד אחר.

הייתי מעלה לפה איזשהו סרטון קצרצר שממחיש את העניין שאני מדבר עליו אבל חבל שאני לא זוכר את השם שלו.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, ליבואן יש המון הוצאות שלך אין שמצדיקות לפחות מחיר פי 2-2.5 ממחירי חול. לא מצדיקות מחירים פי 4 ואפילו לעיתים פי עשר!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון, הבדל גדול אבל צריך להיות קצת הוגנים. ליבואן יש עלויות. אתה יכול לכתוב מייל באינטרנט ולקבל את המשלוח בדואר ונגמר הסיפור. אצל יבואן, ההזמנה עוברת כמה וכמה ידיים. מנהל מחסן מעביר את ההזמנה לפקידה שמעבירה למנהל רכש או אחראי על יבוא וכשמגיעה חשבונית מנהל חשבונות מעביר למורשה חתימה שמשלם ומחסנאי פורק את החבילה ושם במחסן ורכב מביא את זה למוסך וגם המחסן וגם המוסך וגם הנה"ח וכו' יושבים במשרדים שבהם משלמים ארנונה ועוד מיליון ואחת הוצאות אחרות. אז המחיר שהם מציעים לך מגלם את כל אלה אחרת הם יפשטו את הרגל. אם אתה יכול להזמין לבד, אז אתה חוסך ואם אין לך זמן ורוצה שיעשו בשבילך את העבודה אז זה עולה יותר. תמיד.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

בטעות למחוק

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לכל אלה שעסוקים בלרחם על היבואן והעלויות שלו,

איך לדעתכם התהליך ניראה בחו"ל?

אין ספק מקומי שגוזר קופון?

לספק המקומי אין עובדים?

אין מבנה?

אין עלויות אכסנה?

אין שרשרת אספקה?

ישראל נורא מיוחדת בתחומים הללו?

יום טוב גם לך

פורסם

פות"ש אם אפשר קצת פחות התלהמות.

לפי דבריך אני מבין שמקורי בחו"ל עולה 1100 דולר ובארץ מצאת ב 6700 ש"ח?

תוסיף על זה מ.ע.מ והופה כבר לא מדובר על מאות אחוזים אולי 20% רווח.

פורסם

באופן מאוד נח אתם מתעלמים ממכון התקנים, מאישורי משרד התחבורה וממיסים ומכסים ומאגרות שנתיות שכל יבואן באשר הוא משלם בישראל. את כל אלא אתם לא משלמים ביבוא עצמי ומדובר בעלויות עצומות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני חושב שהמהלך שעשית הוא פשוט גאוני. חשבתי על לעשות את זה בעצמי ולהביא כמה חלקים לאלפא.

הדרך שזה קרה לך, איך ששברו לך את הפנס ועוד השאירו פתק כזה, מאוד מרגיזה אותי. לא יודע מה הייתי עושה בעצמי, אני חושב שהייתי מנסה למצוא בדרך כשלהי את מי שעשה את זה, שיישא קצת בעלויות...

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אם השאירו לך פתק "אל תחנה בחנייה שאינה שלך" ואתה ממש רוצה למצוא את הנבלה, אפשר לתצפת על מקום החנייה כמה ימים ( או לפחות לעבור שם מדי לילה) ואם חונה שם אותה מכונית אפשר להסיק כמעט בוודאות שהבעלים שלה הוא זה שגרם לנזק.

פורסם

אני גם לא מצליח להבין את כל ההגנה על היבואנים.

מה בעצם מייחד אותנו משאר העולם? בשאר העולם הכל פחות טוב? BMW העולמית בעצם מחזיקה בחנויות דמויי קיוסק ואנחנו היחידים שיש להם פה מרכזי שירות מושקעים וענקיים (בהשוואה לחו"ל אנחנו בדיחה)?

בכל אירופה שינוע של חלפים עולה גרושים,אפילו לשנע מנועים של רכבים בתוך אירופה ובשאר העולם לא עולה כמו שינוע פנסים לארץ ישראל מארה"ב. אז אני לא מבין מאיפה ההגנה על היבואנים החצופים האלה שהם הכי מקומבנים והכי קרובים לצלחת והם אלה שמחזיקים אותנו פה בביצים. אגב מה שעשיתי מלא אנשים עושים פשוט אף אחד לא באמת מדבר על זה. חשוב לציין גם ששילמתי מסים ועברתי במסלול האדום ככה לכל מי שחשב שפשוט העברתי את זה ככה במזוודה התשובה היא לא. במקרים אחרים ככל הנראה הייתי עובר במסלול הירוק בלי להניד עפעף אם זה לצורך הדוגמא מכשיר נייד/מחשב או כל דבר כזה או אחר, אבל לא רציתי לסכן את מהות הנסיעה הזאת בשביל כמה שקלים.

פורסם

ספר לי על זה.... יש לי מחסן בבית, בוקסות משולש, גלגל תנופה, פילטר DSG, טורבו קומפלט, קולר EGR,

פס נוי לדלת 30 יורו בגרמניה בארץ 750 שקל לפני מעמ, מנוע לתריס מיזוג 25 דולר ובצמפיון מוטורס 750 לפני מעמ.

פתחתי דף פייסבוק אבל אין הירתמות של הציבור :

https://www.facebook.com/israelcarpartsprice?fref=ts

פורסם (נערך)
פות"ש אם אפשר קצת פחות התלהמות.

לפי דבריך אני מבין שמקורי בחו"ל עולה 1100 דולר ובארץ מצאת ב 6700 ש"ח?

תוסיף על זה מ.ע.מ והופה כבר לא מדובר על מאות אחוזים אולי 20% רווח.

שים לב, הוא רשם שהמחיר הכי זול שהוא מצא לפנס אחד בארץ הוא 6700 ש"ח.

בארה"ב, זוג, שים לב, זוג פנסים כזה עולה $1100. שזה בערך 4200 ש"ח.

כלומר, מה שעולה 4200 ש"ח בארה"ב, עולה 13400 ש"ח פה בארץ.

ולהזכירך, המחיר 4200 ש"ח זה אחרי כל העלויות הנלוות, כולל מיסים ושילוח ואיסחון ושיווק ומשכורות ורווח בארה"ב.

אז נניח שצריך לשלם את המס שהוא בערך 100%, ואז לשלם 1000 שקל הובלה. מה המחיר? 9400 ש"ח. נניח עוד אלף שקל הובלה כאן בארץ, עוד אלף לאחסון במחסן שממילא יש לך במוסך, מגיעים ל- 11400 ש"ח. אוקי, עוד אלף ש"ח על ההתקנה במוסך. 12400 ש"ח. אה רגע, מה עם רווח? עוד אלף שקל. הופ, הגענו ל 13400.

​זה נראה לך פאקינג הגיוני?

אה רגע, שכחנו את מכון התקנים!

ולצורך העניין, אני לא פות"ש, אני סתם מתלהם.

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
פורסם
באופן מאוד נח אתם מתעלמים ממכון התקנים, מאישורי משרד התחבורה וממיסים ומכסים ומאגרות שנתיות שכל יבואן באשר הוא משלם בישראל. את כל אלא אתם לא משלמים ביבוא עצמי ומדובר בעלויות עצומות.

אני גם לא מצליח להבין את כל ההגנה על היבואנים.

מה בעצם מייחד אותנו משאר העולם? בשאר העולם הכל פחות טוב? BMW העולמית בעצם מחזיקה בחנויות דמויי קיוסק ואנחנו היחידים שיש להם פה מרכזי שירות מושקעים וענקיים (בהשוואה לחו"ל אנחנו בדיחה)?

בכל אירופה שינוע של חלפים עולה גרושים,אפילו לשנע מנועים של רכבים בתוך אירופה ובשאר העולם לא עולה כמו שינוע פנסים לארץ ישראל מארה"ב. אז אני לא מבין מאיפה ההגנה על היבואנים החצופים האלה שהם הכי מקומבנים והכי קרובים לצלחת והם אלה שמחזיקים אותנו פה בביצים. אגב מה שעשיתי מלא אנשים עושים פשוט אף אחד לא באמת מדבר על זה. חשוב לציין גם ששילמתי מסים ועברתי במסלול האדום ככה לכל מי שחשב שפשוט העברתי את זה ככה במזוודה התשובה היא לא. במקרים אחרים ככל הנראה הייתי עובר במסלול הירוק בלי להניד עפעף אם זה לצורך הדוגמא מכשיר נייד/מחשב או כל דבר כזה או אחר, אבל לא רציתי לסכן את מהות הנסיעה הזאת בשביל כמה שקלים.

הסברתי לך בדיוק למה.

זה לא מסביר עלויות פי 5 אבל בהחלט מסביר עלויות פי 2.5.

אז כן, בהחלט יש אלמנט לא קטן של תמחור בסגנון של "אנחנו היבואן הבלעדי וזה המחיר!" אבל צריך גם בהחלט לקחת שכל עוסק מורשה ובמיוחד יבואנים ועוד יותר, יבואני חלפים לתחבורה הם מחלבת מיסים, מכסים, אגרות ורשיונות של המדינה שגובה מהם הון תועפות.

אתה רוצה להתעצבן ולהתלהם? תפדל! תעשה את זה כמה שאתה רוצה, אבל תכוון את החצים ליעד הנכון, למדינה.

פורסם (נערך)

אני עשיתי בדיוק אותו הדבר עם האאודי שלי וגם דרך ברצלונה אבל ״על הדרך״, החלק התחתון של הטמבון האחורי שלי קיבל מכה ונשבר (הפלסטיק השחור שיושב מעל לאגזוזים) , בארץ ביקשו 1890 ש״ח לפני מעמ, חיפשתי בנרות מפירוקים בחודשיים האחרונים ואין כלום, מה גם אם היו מוכרים את זה אז היו מתמחרים קומפלט עם כל הטמבון ככה שלא משתלם, השבוע הייתי בברצלונה אז החלטתי לבדוק בדילר של אאודי באזור מה מחיר החלק,המחיר הוא 54 יורו כולל מעמ לחלק מקורי כמובן.

הבעיה שהייתה היא הגודל (1.4מ גובה), לא ניתן לשלוח אותו בדואר ולכן אמרתי שמקסימום יחייבו אותי בשדה לפי תעריף מיוחד כמו של ציוד גלישה וכו.

עטפתי אותו טוב טוב הצמדתי למזוודה עם מסקנטייפ ואמרתי שאלו מקלות גולף, שלחו לי את זה עם המזוודה מבלי לחייב בתשלום נוסף.

מהמכס לא חששתי כי מחיר החלק לא עלה על 75$ ככה שהוא לא חייב במס/מעמ.

פשוט בושה ההפרשים בין הארץ לחול, כמעט פי 10!

image.jpg image.jpg image.jpg

ולפותח השרשור, יש מצב שהיינו על אותה טיסה (:

עריכה אחרונה על ידי omer_1636

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

כן, גם אני טסתי לישראל עם גג קומפלט של רכב (מטר על שמונים ס"מ בקירוב), בצק אין שלחו אותי לדלפק האחרון שמתפל ב BULKY ITEMS, הם ממש לא התרגשו מהגודל והעבירו אותו עם הכבודה לבטן המטוס וללא עלות נוספת.

במכס הישראלי, היה לי מובן שאין סיכוי לעבור עם כזה דבר במסלול הירוק עם פרצוץ של "יש לנו ארץ נהדרת...לא חסר פה כלום, באמת כלום..." ולכן ישר ניגשתי למסלול הירוק.

המוכס הציץ על זה, הציץ בחשבונית ואמר לי "חביבי, מכס ישראל לא מתעניין בכאלה דברים, שיהיה לך לבריאות" :onfire:

• תוכן חדש...