רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי רציתי לשאול האם אתם יודעים על מכשיר אמין ומחמיר דמוי ינשוף שיכריע אם אני כשיר לנהיגה? או אפילו אם אפשר לקנות את הינשוף עצמו. פשוט אם אני שותה דבר הכי קטן אני לא נוגע בהגה 12 שעות למרות שכל המחשבונים ברשת מרשים לי לנהוג אחרי שעתיים בהתבסס על הנתונים. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אני רוכשת רכב מחברת טרייד מוביל רכב עם טסט עד אוגוסט, שאלתי האם אני יכולה להקדים את הטסט לעכשיו על מנת שהתשלום יהיה על החברה. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, לא זוכר איפה קראתי פעם שמאזדה נחשבת לחברה קטנה יחסית, ושישראל היא המדינה שבה למאזדה יש את ההצלחה הגבוהה ביותר במכירות יחסית לגודל המדינה. השאלה היא האם אכן כך הדבר? ואם זה נכון- מישהו יכול להסביר את התופעה הישראלית הייחודית הזאת? מה המצב של מאזדה בארצות הברית? מה המצב של מאזדה באירופה (בעיקר במדינות מערב היבשת)? ראיתי ביוטיוב סרטון של אתר אוטו אקספרס, ובו השוואה של אאודי A3, במוו סדרה 1 ו...מאזדה 3! מה זה אמור להביע?!?! בכלל, איזה חברות יפניות נחשבות מצליחות במערב אירופה? באמריקה אני יודע שטויוטה וניסאן מאוד נמכרות. אפשר להשוות את הגודל של מאזדה לזה של הונדה למשל?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 827 צפיות
איך אפשר להתקין רכיב בלוטות' בלי לקבל מידע על האופן התקשורת של הרכיב?, הצפנה?, אבטחת מידע מינימלית? וכדו'. רק חסר שמחר מישהו ישב לידי ברמזור ודרך האנג'י שמחובר אלי פשוט יכנס לי למחשב הרכב. מי יודע מה הוא יכול לעשות שם? לשם ההגינות: גם אותי המנכ"ל בירך וגם אני לא קיבלתי מתאם עד היום. באתר שלהם לא מצאתי מידע, כשהפנתי אליהם שאלות לא קיבלתי מענה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
3 מתקני לונה פארק על מתפעליהם ממתינים ברומו של כביש מתפתל, סלול באספלט משובח. כל מתפעל בודק היטב את המתקן שלו, על פי תקנון הנהלת הלונה פארק: מוודאים שיש ברקסים, יש גומי ושהטורבו נח מספיק. צריך לתת למתקן להתאושש ולאזור כוחות ל-session הבא, אומרים לי.. כמה מילים עם המתפעל קונים לך כרטיס עלייה למתקן. מתחילים עם מתקן העונה לשם אבארט 500. לאוטו מרכז כובד גבוה ומעט מידי משקל על הסרן האחורי. המתפעל מאיץ בירידה במהירות רבה ואז מגיע עיקול. השניות שלפני הכניסה לעיקול דומות מאד לשניות הללו שבהן הקרון ברכבת ההרים בלונה פארק מגיע לשיא הגובה, שלאחריו בוא תבוא השעטה מטה: אתה אומר לעצמך, או שהמתקן ייכנס לתת הגוי ואז נמצא את עצמנו על המעקה במקרה הטוב\בתהום במקרה הפחות טוב, או שהמתקן …
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי , מכיוון שלא יוצא לי לנסוע כל יום בכביש 6 או בנורבורגרינג אני מחפש משטח אספלט מספיק גדול שבו יהיה אפשר להאיץ למהירויות גבוהות ולהתנסות עם המכונית מקרוב מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, שאלה אולי קצת מוזרה, אבל נמצא צרור מפתחות של פג'ו, המפתח נראה חדש לגמרי ואפילו עם מדבקה עם ברקוד עליו. הסוכנות פג'ו ברחובות נפנפו לכל הרוחות ולא רצו לעזור. משטרה גם לא מעוניינת ואין להם דרך לדבריהם. אני בטוח שאם יסרקו שניה את הברקוד בחברה יוכלו לדעת למי שייך הרכב, או לפחות לאיזה לוחית רישוי הוא שייך, עם לוחית רישוי אני כבר אאתר אותו דרך המשטרה או דרך הגורמים שלי.
הודעה אחרונה מאת m.l, -
שלום לכולם, לאבא שלי יש סיטרואן C5 1.6THP - עלייה לכביש במאי 2013. הרכב נקלח מאוויס בעסקת ליסינג תפעולי, ולכן אוויס אחראיים על הטיפול בו. הרכב נסע 84,000ק"מ עד היום. הצרות התחילו לפני כ7000ק"מ - עד אז רק טיפולים שיגרתיים והרכב נסע מעולה. בטיפול 60,000ק"מ ביקשנו שיחליפו בלמים מכיוון שהתחושה הייתה שהם כבר "עייפים" ולא בטוח שיחזיקו עד הטיפול הבא. לאחר שהרכב חזר התחושה שהייתה שלא החליפו בלמים. ואכן היה כך. ב78,000ק"מ הבלמים הפסיקו לעבוד בזמן נסיעה לצפון - לא היה ניתן לבלום את הרכב, במזל אבא שלי הצליח לעצור, עצר בצד וקרא במיידית לחברת אוויס. הרכב הועבר למוסך בחיפה, לצורך תיקון התקלה, ובמקביל ביקשנו גם לעשות טיפול לרכב - בגלל הסמיכות ל80,000ק"מ. המוסך בחיפה אמר שהו…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש אתרים שבהם ניתן להוריד סרטונים מיוחדים, ידוע לכם על מקומות?
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי , בימים הקרובים אמור לעבור טסט , מחפש מקום אמין לביצוע הטסט (לא נטפלים לקטנות ובלי נסיונות עקיצה ודחיפת שירותים מיותרים) 3 שנים האחרונות היה בקומפיוטסט ראשון לציון מזרח , אך בשנה האחרונה לא באו לי טוב (הכשילו על נורות חזית למרות שמותרות בחוק מסוג זה - ועברו במשך שנתיים קודם אצלהם ללא בעיה) לכן מחפש מקום אחר שאפשר לסמוך עליו שהבדיקה תהיה טובה ואמינה (לא מחפש לחפף בבטיחות כמובן) באיזור ראשון לציון , פתח תקווה או רעננה, אודה להמלצותיכם
הודעה אחרונה מאת kompy, -
כתבה מאתר וואלה: http://cars.walla.co.il/item/2861083 בקצרה, סיטרואן מפסיקה לייצר את המתלים ברכבים שלה, בגלל עלויות הייצור הגדולות והמכירות הקטנות ברחבי העולם. החברה תתמקד בייצור ואספקת המתלים לרולס-רויס, מרצדס, אודי וחברות פאר נוספות שיביעו עניין. אישית, אני חושב שסיטרואן תאבד הרבה מהייחוד שלה, המתלים האלה הפכו את הרכבים מתוצרתה לנוחים בצורה מדהימה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, רכשתי רכב לפני כשבועיים וכנראה הצמיגים שלו חלשים מדי ולא מחזיקים אוויר בגלגים. על הצמיגים שנתונים של לפני 3-5 שנים. צריך להחליף צמיגים. אשמח לעצתכם לצמיגים איכותיים ואיזה חברות לקנות. מדובר בצמיג מידה 16. אשמח לשמוע עצות והמלצות ומקומות טובים באיזור כפר סבא או באזור חיפה\קריות. תודה @
הודעה אחרונה מאת nonagon, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מעניין אותי, מאחר ורכב המשמש כמונית כמו סקודה אוקטביה/קיה ריו כלשה נמכר גם כרכב פרטי, האם כשמזמינים מונית חדשה מקבלים רכב זהה לדגם פרטי או דגם "עמיד יותר"? כי ברור שרכב שמשמש כרכב פרטי אמור לעמוד בתנאי עבודה די "קלילים" כמו נסיעה/שתיים ביום וכו' ומונית מן הסתם כל היום נוסעת, יש המון הנעות וכו' אז האם כשאני מזמין מונית אני מקבל פשוט סקודה רגילה מפס הייצור או שזה מסומן איפשהו אצל היצרן ואז מקבלים רכב עמיד יותר (מנוע מחוזק/סטארטר/אלטרנטור/מזגן משופרים וכו') כמו שמזמינים לדוגמה רכב לשימוש צבאי אז מקבלים דגם עמיד יותר מבחינת מנוע וכאלה.. *אין לי כל קשר לענף המוניות, זו סתם שאלה שמעניינת אותי.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
יש לי את הגירסא האוט', מנוע 1.2. כשאני עולה מעל מהירות של 120 קמ"ש, מד הסלד עולה לאזור ה4-5, המד נשאר מתחת לגבול האדום. שומעים שהמנוע מתאמץ יותר. האם זה בסדר? אני מניח שבגלל שנפח המנוע הוא רק 1.2, אני שומע אותו מתאמץ במהירויות הגבוהות
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מאז הרכישה עברו כמעט שנה וחודשיים ו21 אלף ק"מ, כבר חודש שלם שאני מסתובב עם מחשבה בראש שהגיע הזמן לכתוב סיכום שנה אבל לא מצליח להוציא את זה על כתב. אם כבר נשאלתי בשרשור אחר (השרשור בו הצגתי את הרכב לראשונה כשרכשתי אותו), אז החלטתי לשבת לכתוב את הסיכום. מיד לאחר שהרכב נקנה, הוא קיבל סט צמיגים איכותי - קונטיננטל פרמיום קונטקט 2, וסט חישוקי מגנזיום. זה היישור קו היחיד שהרכב היה צריך, אם לא מחשיבים את הפן הקוסמטי שקיבל תשומת לב יתרה במהלך הזמן שהרכב אצלי. אתחיל מהדבר שהכי מעניין את כולם: הגיר. מדובר בגיר רובוטי בעל 5 הילוכים ומצמד בודד ברכב שעבר כמעט 81 אלף ק"מ. להגיד שהוא מרגיש כמו גיר אוטומטי פלנטרי סטנדרטי אני לא אגיד, כי הוא לא, אבל לעומת גירים אחרים מהסוג הנ"ל…
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 65 תגובות
- 18.6 אלף צפיות
טוב אז לאחר חודש של חיפושים, נסיעות למקומות רחוקים, קצת אוטובוסים ורכבות, שרשור או שניים בפורום ייעוץ לרכישת רכב, סופסוף קניתי רכב. מדובר כמובן בפיאט פונטו איבו, שנת 2010, רמת גימור דיינמיק שמוסיפה, בעיקר, בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת, תיבה רובוטית, יד ראשונה, קצת פחות מ60K ק"מ. אתמול הרכב נרכש ובוצעה העברת בעלות, קיבלתי אותו כמובן מטונף לגמרי בעקבות הגשם המאובק שירד, עד כדי כך שהיה נראה כאילו הרכב כתום מרוב אבק ולא לבן כמו שהוא צריך להיות. היום אחרי העבודה, התפנינו אני וחברתי היקרה לי מכל לשטיפה ידנית של הרכב בשיטת 2 הדליים המפורסמת כל כך בפורום הדיטיילינג, ופלסטלינה בחלק מהמקומות. מצב הפח לא מושלם, שריטות פה ושם, מכה קטנה בכנף שמאל, כמה שפשופי צבע, אבל בסך ה…
הודעה אחרונה מאת whom, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קשה לי להאמין שמישהו פה בפורום מסתובב עם הצמיגים האלו, אבל לא יזיק ליידע. מהעיתון הבוקר:
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
ברשותי רכב,שאני מתעצל להקפיא לו את הטסט,(כמובן שהוא עומד בחניה כאבן שאין לה הופכים)והיום גיליתי ששוטר שם לי דו״ח ע״ס 100 ש״ח האומנם?? נ.ב חשוב לציין שהרכב חונה כראוי במדרכה אפורה רגילה.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אבא שלי חוגג יום הולדת 50 השבוע, והוא חולה מכוניות והגה אמיתי, אך מעולם לא נהג על מכונית על(פרארי, למברוגיני וכוו..). הבנתי שיש כל מיני מסלולים באיטליה/ גרמניה שעושים לך קורס קצר על הרכב, ואז אתה עושה כמה סיבובים על המסלול במכוניות האלה. האם אתם מכירים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
אז אחרי המרצדס 400 והאאודי A6, הגיע תורה של האינפיניטי Q70 להבחן. (תודה לחבר הפורום עידן, מאינפיניטי שהעביר אלינו את ה-Q70 החדשה ביום בו הגיעה לארץ). http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2230/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%99-Q70---%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום היום נסעתי בכביש עירוני 45 פתאום ראיתי שהרמזור מתחיל להתחלף הייתי קרוב עצרתי לגמרי אחרי קו העצירה על מעבר חציה כמו בתמונה רמזור ומצלמה צולמתי או לא ???? עבירה באדום או לא ? אם היה שוטר מה?????
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני לא מוצא תשובה חד משמעית לעניין. מצד אחד קורא בעיתונים שזה חינם לפרק זמן מוגבל או בקטע רחוב מסויים, לא הבנתי. שמעתי משופט אזורי שזה חינם לגמרי, שמעתי שדורשים להוריד שלטי "חניה בתשלום" מצד שני קראתי בעיתון שהסוחרים ברחוב רוצים שהחניה בביאליק תהיה ללא תשלום- מכאן ניתן להסיק שכרגע היא בתשלום, ואני עדיין רואה פקחים. למישהו יש תשובה לעניין?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
אהלן חברים, היום נכנסתי לאחד מסניפי הרכב של יונדאי במטרה לבדוק את הi10 החדשה מדגם ידני 1000 סמק (רכב ראשון). חייב קודם כל לציין שהשירות בסניף היה אדיב והרכב קלע על כל דרישותי במיוחד עקב המבצע הקרב ובא של הוט צרכנות שיביא לי במעמד החיוב הנחה של קרוב ל5 אלף שח. החשש היחיד הוא שאני גר על הר הכרמל.. ואני מפחד שמנוע ה 1000 סמק ישחק מהר ולא יסחוב את העליות בכניסה לעיר.. בתגובה הנציג אמר שהמנועים של פעם אלה לא כמו של היום ובנוסף לכך בגלל שהרכב ידני הוא משתווה ל1200 אוטומט.. רציתי לדעת עד כמה האמירה הזאת נכונה. הוא הציעה לי גם נסיעת מבחן אגרסיבית יחסית בכבישים קשים כדי לראות את הביצועים הטובים של הרכב.
הודעה אחרונה מאת talknopf@netvisi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ברצוני לעשות רישיון קארטינג ורציתי לשמוע קצת פרטים ממי שמבין בזה, מה הרישיון מקנה? איפה הכי מומלץ לעשות? *בדקתי בשרשורים קודמים שנפתחו בעבר, רציתי לקבל מידע עדכני.
הודעה אחרונה מאת Menashe123, -
-
זאת לא תהיה כתבת רכב, לא תקראו פה מלל מיותר על "פנסי הדמעה המשתפכים ומתמזגים לתוך כנף לטינית מפוסלת" וכו' איפה שיש מה להרחיב, נרחיב, אבל עיקר ההתרשמות היה עניינית. ידע היטב מי שבחר דווקא בי לנהוג בג'ולייטה, אני לא נמנה על אף חסידי שום מועדון, אין לי פינה חמה לאף יצרן (טוב, נו, אולי חוץ מאופל אבל זה כמו לאהוד קבוצת כדורגל מהליגה למקומות עבודה) וסגנון הנהיגה שלי הוא נהיגת מסלול קלאסית, כל קשקוש בזנב וכל נדנוד עכוז הם מבחינתי טעות שלא הייתה צריכה לקרות. לא שמי שכן אוהב את זה טועה, זה לגיטימי, זה סבבה, רק פשוט לא כוס התה שלי, זה יהיה רלוונטי להמשך הקריאה. אז יאללה, לעניינים! אלירן הגיע לאסוף אותי מהרכבת עם הכלה. כלה אמיתית מאחר והגיע בלבן דיי בנאלי. …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפי החוק זה אסור. אני מדבר על רכבים בני 10-15. אני שואל את זה מפני שאני רואה בהרבה לוחות באירופה רכבים ממש מפוארים במחירי רצפה. נכון חבריי היקרים, ממש לא טעיתם, מה שהביא אותי לפתוח את השרשור הוא שראיתי הרבה מדיי מונדאו st220 v6 תקינים ומלוקקים, מאובזרים מפה ועד אילת במחירי רצפה (בתרגום לשקלים לא יותר מ10 אלף( אם אני משלם כמה מיסים שאני צריך על רכב חדש ומשלוח אני יכול לקבל רכב ממש מפואר ב30,000 שקל. נכון לעוד הרבה דגמים ישנים וטובים. אז למה לא בעצם?
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מקרא למתקשים: A-אוטומט, M ידני, D דיזל Cars-May-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, קניתי באליאקספרס נורות לד לאורות הדרך. מבחינת חשמל ותושבת, יש התאמה. אך מה שלא מסתדר זה החלק המגן שנמצא בתוך התא עצמו של הפנס. * צירפתי תמונה האם אותו מגן הוא קריטי לרכב או שיש לו מטרה שולית כלשהי? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יחסית לרכב שמגיע מהבית האפור של טויוטה, לקסוס NX הוא רכב חדשני למדי. העיצוב עתידני, שובר שגרה ומושך מבטים. בחזית מותקן מנוע הטורבו-בנזין הראשון של היצרנית, למרות שיש גם אופציה למערכת ההנעה ההיברידית ה"מסורתית" של היצרנית. בתא הנוסעים תמצאו כל כך עור איכותי ופריטי אבזור שבסוף אתם עלולים לשכוח שמדובר במכונית שגם אמורה להעביר אתכם ממקום למקום. לקסוס NX - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
קניתי פיקנטו ספורט 2015 והבנתי שהפנסי ערפל בדגם החדש הם עגולים ושלי הם המרובעים ראיתי גם אצל אחרים שיש מד חום מנוע ואצלי אין יש מצב שהביאו לי דגם קודם? יש הרבה דגמים שונים
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8,