Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לא זוכר איפה קראתי פעם שמאזדה נחשבת לחברה קטנה יחסית, ושישראל היא המדינה שבה למאזדה יש את ההצלחה הגבוהה ביותר במכירות יחסית לגודל המדינה. השאלה היא האם אכן כך הדבר? ואם זה נכון- מישהו יכול להסביר את התופעה הישראלית הייחודית הזאת?

מה המצב של מאזדה בארצות הברית? מה המצב של מאזדה באירופה (בעיקר במדינות מערב היבשת)?

ראיתי ביוטיוב סרטון של אתר אוטו אקספרס, ובו השוואה של אאודי A3, במוו סדרה 1 ו...מאזדה 3!

מה זה אמור להביע?!?!

בכלל, איזה חברות יפניות נחשבות מצליחות במערב אירופה? באמריקה אני יודע שטויוטה וניסאן מאוד נמכרות.

אפשר להשוות את הגודל של מאזדה לזה של הונדה למשל?

עריכה אחרונה על ידי roeyd102

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

במערב אירופה לא ראיתי כמעט יפניות למען האמת, והייתי בהמון מדינות במערב אירופה. אני לא זוכר מדינה אירופאית שבלט בה יצרן יפני מסוים, בדנמרק למשל יצא לי לראות לא מעט יונדאי (וכן אני יודע שזה לא יפני).

באירופה אני חושב שבכל מדינה שהייתי בה ראיתי אולי מאזדה או 2.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשנת 2005-6 כשמאזדה היתה הרכב הכי נמכר לציי הרכב, זכורה לי כתבה שבה נאמר שאחת מכל 20 מאזדות שמיוצרת מגיע לישראל!

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

מאזדה זו יצרנית קטנה עם פוטנציאל

2 המודלים לחיקוי שלה זה היעילות של טויוטה והספורטיביות/אגרסביות של הונדה

בארה"ב למי שאין מספיק כסף לטויוטה/הונדה ובכל זאת מתעקש על יפני, קונה מאזדה

הונדה יקרה משמעותית (יחסית) משאר היפניות בארה"ב

לגביי אם אפשר להשוות את מאזדה להונדה? ממש לא, לפחות בנתיים

להונדה יש תרבות מוטורית ומוניטין הרבה יותר טוב, צוות פיתוח הרבה יותר מתקדם (היברידי/גז/מימן) מה גם שיש לה את שוק האופנועים.

אם שוב נזכיר את ארה"ב, הסיוויק דור 9 היא הסיוויק הכי נמכרת בכל הזמנית בארה"ב

והאקורד האמריקאית

נחשבת למשפחתית הגדולה (או איך שאומרים בארץ "מנהלים") הכי משתלמת/תמורה לכסף

באירופה היפניות חלשות, כל היפניות

למה לקנות אקורד למשל כשאפשר פאסאט באותו מחיר?

* כל מה שכתבתי זה מכתבות שקראתי ואהבה עיוורת להונדה :-P, עמכם הסליחה

פורסם (נערך)

א. גם באמריקה אין הבדל כלשהו במחיר הממוצע של רכבים יפניים לעומת רכבים אירופיים (כולל פאסאט המהוללת). אמריקאים פשוט מעדיפים יפניים כי הם חושבים שהם יותר טובים/אמינים/משתלמים - יו ניים איט.

ב. מאזדה לא נהנית באמריקה מתמחור זול באופן משמעותי מאשר רכבים יפניים אחרים, כולל הונדה. למאזדה יש נישה משלה, יותר ספורטיבית וצעירה, ואגב - המאזדות מהדור האחרון מצליחות מאוד בארה״ב וזוכות שם לביקורות מחמיאות במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם
במערב אירופה לא ראיתי כמעט יפניות למען האמת, והייתי בהמון מדינות במערב אירופה. אני לא זוכר מדינה אירופאית שבלט בה יצרן יפני מסוים, בדנמרק למשל יצא לי לראות לא מעט יונדאי (וכן אני יודע שזה לא יפני).

באירופה אני חושב שבכל מדינה שהייתי בה ראיתי אולי מאזדה או 2.

ניסאן הוא אחד היצרנים הכי נמכרים באירופה. ממש בטופ אם אני לא טועה. ובמיוחד הקשקאי.

פורסם
ניסאן הוא אחד היצרנים הכי נמכרים באירופה. ממש בטופ אם אני לא טועה. ובמיוחד הקשקאי.

הקשקאי בהחלט נמכר היטב באירופה ולא פעם הוא התברג לטבלת עשרת הדגמים הנמכרים ביבשת (חודשית, לא שנתית), אך ניסאן כיצרן ממש לא נמצא בעשירייה הראשונה של אירופה. אל תשכח שבניגוד לישראל המכוניות הכי פופולריות באירופה הן סופרמיני וקומפקטיות ושם לניסאן אין ממש מה להציע מול המתחרות מאירופה.

פורסם

הגיע הזמן שניסאן יעשו הרבה יותר מכוניות שיכבדו את המורשת המטורפת שלהם דרך Datsun כן אני יודע שהדעות עליה חלוקות אבל איפה אותם ימים (שלא הייתי בהם לצערי) שכל יפנית של ניסן הייתה יוצאת עם dohc וקצת טורבו בשביל לפנק נמאס לנו מליף ומטיידה

רוצים אלמרה שלא רק נראית מוזר אלא גם יש לה מנוע חזר באופן מוזר

איפה החברה שכשכולם מכרו 1600 יפנומטיות וחיקויהם היא דחפה 1800 לאלמרה המסכנה

את כל זה אומר חובב הונדה שיודע שניסאן יכולה יותר מקשקאי וגוקים

פורסם
הקשקאי בהחלט נמכר היטב באירופה ולא פעם הוא התברג לטבלת עשרת הדגמים הנמכרים ביבשת (חודשית, לא שנתית), אך ניסאן כיצרן ממש לא נמצא בעשירייה הראשונה של אירופה. אל תשכח שבניגוד לישראל המכוניות הכי פופולריות באירופה הן סופרמיני וקומפקטיות ושם לניסאן אין ממש מה להציע מול המתחרות מאירופה.

צודק, אבל באמת שרואים שם המון קשקאי.

פורסם

מאז ומתמיד מאזדה היתה יצרן קטן יחסית, אך בעל אופי וייחוד.

מאזדה לא נרתעו מפיתוח מנוע הוואנקל, והביאו אותו לרמת אמינות גבוהה, גם במחיר משאבים רבים.

הם היו הראשונים להבין את הפוטנציאל הטמון במכוניות ספורט קטנות, כאלו שהיו המומחיות של הבריטים והאיטלקים, והציגו ב 89' את המיאטה הנהדרת.

כמעט כל היצרנים שהצליחו בארץ היו קטנים יחסית - סובארו, דייהאטסו ומאזדה הן דוגמאות מצויינות.

ליצרן קטן קל לבוא לקראת היבואן, מאחר ואפילו שוק קטן כמו הישראלי נחשב עבורם לשוק חשוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

לפי הנתונים של JAMA (איגוד יצרני רכב יפנים) ב 2012 במקום ראשון - כמובן טויוטה (3170289), אחריה - ניסן (1035726), הונדה (996832), מאזדה (830234), דיהטסו (633887), סובארו (551812), מיטצובישי (448594). מדובר במכוניות נוסעים בלבד, ללא אוטובוסים או משאיות.

היום מאזדה בבעיה - היא לא מצליחה לספק מכוניות עקב ביקוש הולך וגודל בעולם לדגמים חדשים שלה. מדיניות היצור שלה מאוד זהירה, ללא הגדלה חדה בפסי יצור. מאזדה גם משתפת פעולה עם טויוטה, כאשר טויוטה תשתמש במנועים חדשים (SKYACTIV) של מאזדה.

עריכה אחרונה על ידי baget
פורסם

עד לא מכבר, מאזדה ייצרה בשלושה מפעלים עיקריים ביפן, וכן בתאילנד. בעקבות ביקוש הולך וגובר כפי שציין baget, החברה מתרחבת.

לפני מספר חודשים למשל, פתחה מאזדה מפעל במקסיכו - שהוא זה שיספק מכוניות מתוצרתה לשוק הצפון-אמריקאי, וכך יוריד הלחץ משאר המפעלים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לדעתי מאזדה בשנים האחרונות מייצגת מה שכל ישראלי ממוצע רוצה, אוטו עם ערימה של פוזה, נראה כמו רכב ספורט עם אבזור מכאן ועד ליפן, כל עוד לא פותחים את המכסה מנוע ומגלים 1.5 ליטר אנמי ובזבזני, העיקר שאפשר ללחוץ את הדוושה עד הסוף ולצאת ראשון מהרמזור.

קריאות נאצה מבעלי מזדה בעוד 1,2,3

• תוכן חדש...