רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
זאת לא תהיה כתבת רכב, לא תקראו פה מלל מיותר על "פנסי הדמעה המשתפכים ומתמזגים לתוך כנף לטינית מפוסלת" וכו' איפה שיש מה להרחיב, נרחיב, אבל עיקר ההתרשמות היה עניינית. ידע היטב מי שבחר דווקא בי לנהוג בג'ולייטה, אני לא נמנה על אף חסידי שום מועדון, אין לי פינה חמה לאף יצרן (טוב, נו, אולי חוץ מאופל אבל זה כמו לאהוד קבוצת כדורגל מהליגה למקומות עבודה) וסגנון הנהיגה שלי הוא נהיגת מסלול קלאסית, כל קשקוש בזנב וכל נדנוד עכוז הם מבחינתי טעות שלא הייתה צריכה לקרות. לא שמי שכן אוהב את זה טועה, זה לגיטימי, זה סבבה, רק פשוט לא כוס התה שלי, זה יהיה רלוונטי להמשך הקריאה. אז יאללה, לעניינים! אלירן הגיע לאסוף אותי מהרכבת עם הכלה. כלה אמיתית מאחר והגיע בלבן דיי בנאלי. …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפי החוק זה אסור. אני מדבר על רכבים בני 10-15. אני שואל את זה מפני שאני רואה בהרבה לוחות באירופה רכבים ממש מפוארים במחירי רצפה. נכון חבריי היקרים, ממש לא טעיתם, מה שהביא אותי לפתוח את השרשור הוא שראיתי הרבה מדיי מונדאו st220 v6 תקינים ומלוקקים, מאובזרים מפה ועד אילת במחירי רצפה (בתרגום לשקלים לא יותר מ10 אלף( אם אני משלם כמה מיסים שאני צריך על רכב חדש ומשלוח אני יכול לקבל רכב ממש מפואר ב30,000 שקל. נכון לעוד הרבה דגמים ישנים וטובים. אז למה לא בעצם?
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מקרא למתקשים: A-אוטומט, M ידני, D דיזל Cars-May-2015.pdf
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, קניתי באליאקספרס נורות לד לאורות הדרך. מבחינת חשמל ותושבת, יש התאמה. אך מה שלא מסתדר זה החלק המגן שנמצא בתוך התא עצמו של הפנס. * צירפתי תמונה האם אותו מגן הוא קריטי לרכב או שיש לו מטרה שולית כלשהי? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יחסית לרכב שמגיע מהבית האפור של טויוטה, לקסוס NX הוא רכב חדשני למדי. העיצוב עתידני, שובר שגרה ומושך מבטים. בחזית מותקן מנוע הטורבו-בנזין הראשון של היצרנית, למרות שיש גם אופציה למערכת ההנעה ההיברידית ה"מסורתית" של היצרנית. בתא הנוסעים תמצאו כל כך עור איכותי ופריטי אבזור שבסוף אתם עלולים לשכוח שמדובר במכונית שגם אמורה להעביר אתכם ממקום למקום. לקסוס NX - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
קניתי פיקנטו ספורט 2015 והבנתי שהפנסי ערפל בדגם החדש הם עגולים ושלי הם המרובעים ראיתי גם אצל אחרים שיש מד חום מנוע ואצלי אין יש מצב שהביאו לי דגם קודם? יש הרבה דגמים שונים
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרי המדחס מחובר ישירות לרצועת מנוע, האם הוא מסתובב כל הזמן? כשאני מדליק מזגן אני שומע מין נקישה חלשה כזאת, כאילו משהו מתחבר, מה פשר הדבר? בלי קשר , אם אפשר, אותו דבר לגבי משאבת הגה כוח, גם היא פועלת כל הזמן גם כשההגה במקום? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
תחשבו, תנמקו. תנו תשובה לגבי יום חול, שבוע. ניסוי מעניין.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
ברשותי אאודי A3 1.8 ברמת אבזור atrraction שנקנתה במאי 2013. הרכב עבר 48000 ק"מ ובחצי שנה האחרונה התקלקל פעמיים. בתקלתו השניה נמצאה קורוזיה במנוע ( ברכב שנוסע כולה שנתיים!!). שקלנו להחליף את הרכב בפולקוסווגן גולף בתנאי שהסוכנות תעשה טרייד אין במחיר מחירון על אאודי. פולקסווגן הסכימו לעשות טרייד אין בתנאי 10% מתחת למחיר מחירון לפי חוקי החברה שלהם. פעם הייתה תקלה ידועה להרבה מרכבי אאודי Q5 במזגן והיבואן הסכים להביא לכל הלקוחות רכב חדש בטרייד אין לפי מחירון ( בלי שום הורדה לא משנה באיזה מצב היה הרכב שלהם). לאחר ויכוחים רבים הסכימו לקחת את הA3 במחיר מחירון ( 130,000) אך ורק אם נקנה אאודי אחרת ולא פולקסווגן. מיותר לציין שפולקסווגן ואאודי הם תחת יבואן וחברה אחת לכן מה ההבד…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחיר הגולף 1.4 ירד ב 17000 שח במאי. רציתי להזמין בליסינג מתוך הבנה שמחיר הרכב הנמוך יגרור שווי מס מופחת לפי המחיר המעודכן, אולם להפתעתי המחיר באתר של רשות המיסים לא מעודכן ונותר המחיר הגבוה שגורר שווי מס יקר. גם בדיקה במערכת השכר בחברה הניבה מסקנה דומה. מישהוא יודע אם ומתי מעדכנים ברשות המיסים את מחיר הרכב החדש שבמקרה זה ירד ב 17000 שח? האם האוצר לא אמור לעדכן את זה מדי חודש? ממש מתסכל שסוף סוף יש ירידת מחיר ולא ניתן להינות משווי מס מופחת. אני מתייחס לעיסקת ליסינג חדשה שאמורה להתחיל בקרוב, כלומר להתחיל עם מחיר המחירון הנמוך. אשמח לשמוע אם משהוא יודע מתי המחיר מתעדכן ברשות המיסים. זה צריך להיות אינטרס של צמפיון שהשווי מס ירד בהקדם. גם מחירון לוי יצחק של י…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
התרחש היום בכפר סבא, הבחור חנה בחנייה רגילה, וחזר לגלות את הרכב בתוך חניית נכים, זה כל כך חובבני וברור, שכדי לסמן את זה כחניית נכים - נצבע הכביש מלפני הרכב בכחול לא יאומן אני לא יודע אם לצחוק או לבכות . כמעט שכחתי, אם זה לא היה ברור, הבחור קיבל דו"ח על סך 1000 ש"ח, מה נראה לכם שיצבעו סתם? עריכה: אני רואה שם שלט, אם זה שלט של חניית נכים, אפשר לסגור את השרשור אני חושב
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מצרף תמונה של המדבקה. אני לא רגיל לזה שמדבקות יש בהן כל כך הרבה פרטים. במכוניות אחרות ראיתי בדיוק מה לחץ האוויר הדרוש ולכל היותר בעומס. פה גם עומס, בלי עומס, מידת עומס (קצת עומס/הרבה עומס), צמיג אחורי, צמיג קדמי... מינימום פרופסורה. לרוב ברכב לא יסעו יותר מ-2 אנשים. הבגאז מלא בכלי עבודה וככה זה גם יישאר. לעתים רחוקות יצטרפו עוד אנשים מעבר ל-2. מה לחףץ האוויר שאני צריך בכל אחד מהגלגלים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dmkz1111, -
היום נמסרה לי בשעה טובה הגולף החדשה 1.4 דור 7 , מספר רשמים ראשונים מ170 ק״מ ראשונים... ברצוני לציין שהרכב הקודם שלי היה גולף גם כן דור 6 1.4 122 כ״ס כך שיש לי את הכלים לבחון את את השיפור באם קיים ( רמז ועוד איך קיים!) 1. חייב לציין , מרגיש קפיצת מדרגה בכל התחומים , למרות הדמיון החיצוני כל אלמנט ברכב הוא חדש לחלוטין ! , תא הנוסעים עבר שדרוג משמעותי , רוב הכיוונונים שהיית צריך לחבר מחשב ותוכנה על מנת לבצע ניתנים לכיוון והגדרה ממערכת המולטימדיה , לדוגמא : נעילה אוטומטית , איתותי נוחות, תפקוד אורות ועד ועוד , מחשב הדרך עבר שדרוג משמעותי מדגם הטרנדליין הקודם , כל האינפורמציה מופיעה עליו , כולל mp3 tags , מידע מהטלפון , סוף סוף לא צריך לדפדף על מנת לראות טמפ חיצונית, חי…
הודעה אחרונה מאת save, -
עזרתי לחבר לקנות רכב חדש, רנו סניק 3. פרטים: רנו סניק דור 3. עלייה לכביש: 06/2012 יד: 2 (ראשונה היתה יבואן) קילומטר: 50,000. תאריך שנמכרה מהיבואן: 01/2013 מנוע: 2,000 בנזין. מחיר מחירון: 98-95 אלף שקל. בדקנו את הרכב היטב, הכל תקין, הכל עובד, ללא תאונה או פגיה כלשהי. קצת מו"מ עם המוכר וסיכמנו על: 63 אלף שקל. רכב ברמה גבוהה, רכב משפחתי תרתי משמע, גדול, מרווח. קילומטרז נמוך, הרכב עדיין באחריות לחצי שנה נוספת. כמו שאני תמיד מציין בפני אנשים, רנו זה רכב מ ד ה י ם. א ב ל, להיות בעלים של רנו ולנסות למכור אותה בארץ, על הפנים ואתה עתיד לקבל צינור. מצד שני, להיות אדם שמחפש לקנות רנו יד2, הדבר ה כ י טוב שיכול לקרות.
הודעה אחרונה מאת kadiel, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כתבתי בטכני שאני צריך להחליף תושבת מנוע עליונה. היא מלאה בשמן והגומי העליון נקרע והשמן נוזל. תושבת חדשה מקורית עולה 1500, התחליפיות נחשבות זבל ובחו"ל תושבת איכותית פיבי-בילשטיין עולה 550 כולל המשלוח. האוטו היה במוסך, שאני מטפל בו כבר שנים מדי-פעם בדברים מסוימים, לאיזה תיקון. אמרו שיסכימו להחליף שאני מביא החלק. ביקשתי גם שיבדקו את שתי התושבות האחרות - גיר. בעל המוסך בעצמו הסתכל עם פנס על התושבות, הבדיקה הייתה מהירה מאוד (נורה אדומה ראשונה). אמר שגם השתיים הנוספות קרועות. ביקשתי לראות בעצמי, אמר שאי אפשר (נורה אדומה שנייה) כי זה להיכנס מתחת לרכב על ליפט ובדיוק הייתה תאונה באותו שבוע על אחד מהליפטים והוא עדיין בטראומה מזה (זה באמת קרה, נגרם רק נזק קל לרכב) . קבענ…
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
היי , אז לאור ביקוש שראיתי אני מעוניין לצרף לכם את העונות. Top Gear : http://watchseries.lt/serie/top_gear Fast N' Loud משנת 2012 : http://watchseries.lt/serie/fast_n_loud Sreet Outlaws : http://watchseries.lt/serie/Street_Outlaws Lord of the cars Hoards : http://watchseries.lt/serie/Lords_of_the_Car_Hoards Classic Car Rescue : http://watchseries.lt/serie/classic_car_rescue וסדרה אחרונה שאני אישית מטורף עליה ויכול לשבת שעות ולצפות בה : Wheeler Dealers - אם אני לא טועה מכונה "השיפוצניקים". http://watchseries.lt/serie/wheeler_dealers ממליץ עלייה בחום רב רב רב ! שבת שלום לכולם ובעיקר בטוחה.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים! ראיתי מספר פוסטים דומים, אז החלטתי לשתף על האיביזה שלי. אז כמו שנכתב בכותרת, מדובר באיביזה שנת 2011 ידנית, דגם רפרנס הפשוט ביותר. נרכשה לפני כמעט חצי שנה עם 48k ק"מ על השעון יד ראשונה תמורת 45k מרשרשים. הרכב נרכש בסוכנות טרייד מובייל בראשל"צ מסוכן בשם שלומי, זה המקום להודות לו באופן אישי על הסובלנות והיחס המצויין שהפגין לאורך כל תהליך הרכישה. אז אם אתם מחפשים רכב תנו גיחה לשלומי מטרייד מובייל - בחור על הכיפאק!! בחזרה לרכב....חיפשתי רכב ידני סופר מיני לנסיעות יומיומיות מקרית גת לקיבוץ צרעה ליד בית שמש. במהלך החיפושים התמקדתי ב3 רכבים: פונטו איבו, פורד פיאסטה ויונדאי i20. הפונטו ירדה דיי מהר מהפרק, בגלל שבעיניי האוטו פשוט מכוער. התמקדתי …
הודעה אחרונה מאת fishmanl, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.smartpage.co.il/vault/mag/2015/hever/hever232.html יש למישהו מושג אם 208 gti מוצעת בהנחה? בנוסף, האם צפויה הוזלתה בעקבות מחיר הפולו gti ? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 595 צפיות
שלום לכם יש לי סיאט איביזה 2011 רפרנס. יש לי פנסים קדמים DIAMOND VISION של פיליפס חוקיים אור לבן אני מעוניין בנוסף בפנסים הקטנים האלה של לדים, במקום הנורות הצהובות הקטנות - נדמה לי זה אורות דרך קטנות אשמח לעזרה לקישורים לקנייה באיביי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Sharon23, -
בשרשור זה נפרסם מעת לעת חדשות הנוגעות לקונצרן FCA - Fiat Chrysler Automobiles. אתם מוזמנים גם להוסיף חומר מעניין וחדשותי. ------------ Reid Bigland appointed for Alfa Romeo North America רייד ביגלנד, דמות מוכרת בפיאט-קרייזלר בצפון אמריקה, מונה לייצג את אלפא רומאו בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. יחד עם מינויו לתפקיד החדש החל השיווק בפועל של אלפא רומאו בארה"ב, אם כי כרגע כמובן שמדובר רק על דגם הנישה 4C. פרטים נוספים בגוף הכתבה. http://www.autoedizione.com/reid-bigland-appointed-for-alfa-romeo-north-americareid-bigland-appointed-for-alfa-romeo-north-america/ *ביגלנד מימין. Germans award production in Pomigliano as Lean מפעל FCA…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם,יש לי סיאט איביזה 2012 ומשום מה כשאני נמצא בעלייה ועוזב את הברקס כדי להתחיל לנסוע היא מתדרדרת אחורה...לפעמים אפילו הרבה ולפעמים מתדרדרת בקטנה...מישנו יודע מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת OJetta, -
יונדאי מובילה את הרשימה עם 3,239 מסירות. במקום השני נמצאת קיה, עם 2,999 מסירות ואילו במקום השלישי נמצאת טויוטה, שמסרה 2,459 מכוניות במאי בחודש מאי נמסרו בישראל 20,759 מכוניות חדשות, כך עולה מנתוני איגוד יבואני הרכב המתפרסמים היום. בסך הכול, מתחילת השנה ועד סוף חודש מאי נמסרו בארץ 118,437 מכוניות חדשות, עלייה של 5.3% ביחס ל-112,425 מכוניות, שנמסרו במהלך חמשת חודשיה הראשונים של שנת 2014. מניתוח המסירות לפי מותגים עולה שבפועל נכון לחודש מאי, יונדאי היא מובילת השוק עם 3,239 מסירות. במקום השני נמצאת קיה, עם 2,999 מסירות ואילו במקום השלישי נמצאת טויוטה, שמסרה 2,459 מכוניות במאי. מחלוקה לפי דגמים עולה שהמכונית הנמכרת ביותר בישראל נכון לחודש מאי היא רכב כביש שטח: קיה ספ…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 12 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
(סרטון לא שלי) הK300 יכול לעשות לו נזק?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
התחדשתי בבהמה יפה ואופה שעונה לשם פורד SMAX, וזו סיבה מספיק טובה כדי לנסות את מזלי ולכתוב סקירה ראשונה. רקע: חיפשתי לעצמי רכב מעניין, מפנק שאינו חלק מהעדר ושגם יהיה לו כח לעת הצורך. התקציב שלי היה מאוד גמיש, אך נאמן לדרכי החלטתי להגביל עצמי לאזור ה-100 אש"ח (יש לי דברים טובים יותר לעשות עם הכסף מאשר לתת אותו מתנה לרשויות המס). פזלתי לכל מיני כיוונים וכמעט הלכתי לאיבוד. בדקתי לקסוסים, ג'יפונים וגרמניות למיניהן ולבסוף התמקדתי ב-SMAX ובאופל אינסינגיה סטיישן, שני רכבים נדירים יחסית אך עם ערך מוסף לנהג, וגם למשפחה. מבט חטוף ביד 2 מגלה שקשה מאוד למצוא SMAX, ודאי מדגם הטיטניום 2.0 ליטר בו חשקתי, אך שיחק לי המזל ובאמצעות איש קשר באחת מחברות הליסינג הצלחתי לשים יד על אחת מודל…
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
אהלן. כמו בכותרת,הטסט נגמר ב06.09.2011. כמה זמן לפני אני יכול ללכת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון רכב כחול חדש כדי לעשות טסט ל2012? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת arik.in.a, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 672 צפיות
שלום, יש לי שאלה בנושא של צריכת דלק. לדוגמה אני נוסע במהירות של 50 קמ"ש בלי רגל על הגז, האם מתבזבז דלק? הרי מצד אחד המנוע פועל וכדי שהוא ימשיך לפעול צריך להיות מוזרם דלק אליו. אבל מצד שני אם המנוע והגלגלים מחוברים אז הגלגלים יכולים לסובב את המנוע ואז לא יהיה צורך בדלק.. אז מה התשובה הנכונה? וזה משתנה אם הקלאץ יהיה לחוץ או במצב ניוטרל? אם אתם נותנים תשובה תהיו בטוחים בה השערות לא בהכרח נכונות
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תקשיבו חברים השתגעתי, סה"כ ניסיתי לעזור לבן אדם שעזר לי בעבר. בעקבות השרשור הזה, למי שאין כח לקרוא, בקיצור - הזמנתי אחרי חיפוש נרחב מראה להונדה סיביק 2010 דגם אקזקיוטיב. ההזמנה בוצעה מהאתר הזה, הייתה מראה נוספת בעלות של 25$ פחות אך ללא האפשרות של קיפול מראה חשמלי. מאחר וכן יש לו את האופציה, הזמנתי את המראה היקרה יותר. נכנסתי לאתר וסימנתי את האופציות הרלוונטיות לו: * בעל קיפול חשמלי אך ללא קיפול מרחוק (אין לו את האופציה הזאת). * ללא מפשיר אדים (יש לו את האופציה אך החליט להזמין ללא). * צד שמאל (LHD באפשרויות של Driver sides). * ללא צביעה (הרכב בצבע שחור). כולל עלות משלוח: 248$ (974 ש"ח). המוצר הגיע היום באמצעות דואר שליחים ושולם מכס של 365 ש"ח על מוצר…
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה מומלץ לקנגו 2012, גגון שמוכן אצל מסגר, או גגון מוכן מחנות. אשמח לשןבה מבעלי נסיון. תודה איציק
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי כבר מספר יונדאי i25 עם פנסי LED שמזכירים את הפנסים של ה-ix35. זה רמת גימור גבוה או שמה הדגם קיבל מתיחת פנים?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
קיה ספורטז' מקבל מנוע 1,600 סמ"ק, ויימכר עם תיבה אוטומטית במחיר של ג'יפון קטן: 135,000 שקל. קישור לכתבה
הודעה אחרונה מאת סאפיר,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia