Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקשיבו חברים השתגעתי, סה"כ ניסיתי לעזור לבן אדם שעזר לי בעבר.

בעקבות השרשור הזה, למי שאין כח לקרוא, בקיצור - הזמנתי אחרי חיפוש נרחב מראה להונדה סיביק 2010 דגם אקזקיוטיב.

ההזמנה בוצעה מהאתר הזה, הייתה מראה נוספת בעלות של 25$ פחות אך ללא האפשרות של קיפול מראה חשמלי.

מאחר וכן יש לו את האופציה, הזמנתי את המראה היקרה יותר.

נכנסתי לאתר וסימנתי את האופציות הרלוונטיות לו:

* בעל קיפול חשמלי אך ללא קיפול מרחוק (אין לו את האופציה הזאת).

* ללא מפשיר אדים (יש לו את האופציה אך החליט להזמין ללא).

* צד שמאל (LHD באפשרויות של Driver sides).

* ללא צביעה (הרכב בצבע שחור).

כולל עלות משלוח: 248$ (974 ש"ח).

המוצר הגיע היום באמצעות דואר שליחים ושולם מכס של 365 ש"ח על מוצר תעבורה. (סה"כ הוצאה של 1339 ש"ח, לעומת בערך 2000 שהתבקש בארץ).

פתחתי את האריזה בבית ולהפתעתי אני רואה 2 מראות (ימין ושמאל)+מודול וחיווט שכנראה אחראי על הקיפול החשמלי.

אז מפה, כמה שאלות:

* המודול זה הדבר היחיד שמבדיל בין הקיפול החשמלי או לא חשמלי? אין שוני פיזי במראות עצמן? הרי לרכב עצמו יש כבר את המודול רק המראה נשברה, אז אין טעם להרכיב את המודול החדש שהגיע? יכולתי להזמין את המראה הזולה יותר ולקבל אותו מוצר?

* מדוע הגיעו לי 2 מראות? הבנתי משהו לא נכון בהזמנה? הוא שלח בטעות? בדקתי בחשבון הבנק והפייפאל ולא שילמתי פעמיים. אולי הכוונה בשאלה הייתה איזה צד נמצא ההגה וההזמנה כוונה מראש ל2 מראות? כי אם כן אפשר למכור מראה אחץ בארץ במחיר נורמלי יחסית ולקבל החזר על ההוצאה.

* איך אוכל לדעת האם מדובר במראה מקורית? באתר מופיע מק"ט כלשהו, איך אוכל לדעת בכל זאת?

סליחה על החפירה המעמיקה, אבל חשוב לי שתבינו בדיוק מה מטריד אותי, תודה!

פורסם

הגיעו לך שתי מראות כי זה מה שהיית אמור לקבל.

השאלה לגבי RHD או LHD מתייחסת לצד ההגה כמו שניתן לראות בתיאור המוצר :

LHD and RHD Available:

RHD (Right Hand Drive) - AUS, UK, Japan, HK....etc.

LHD (Left Hand Drive) - USA, Canada, Russia....etc.

rhd.jpglhd.jpg

פורסם

איפה ההפתעה בדיוק

שורה שניה בתיאור מוצר

"This is a pair of Power folding side mirror set (Included Right and Left sides)"

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

מסתבר שלפני ההזמנה כנראה התעצלתי לקרוא את כל הפרטים האלו כי המחיר שהם דרשו לעומת המחיר בארץ היה הגיוני שזאת מראה אחת.

בכל מקרה, איך אוכל לדעת אם קיבלתי מוצר מקורי או תחליפי?

איך אוכל לדעת לאילו שנים ודגמים מיועד המודול שאחראי על המראות החשמליות?

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

תבדוק אולי מוטבע בפלסטיק מאחור משהו, מספר סידורי כלשהו..?

ואם כן האם הוא תואם למראה המקורית..

פורסם

איך אוכל לדעת האם מדובר במראה מקורית? באתר מופיע מק"ט כלשהו, איך אוכל לדעת בכל זאת?

להבנתי מדובר במוצר תחליפי. מצויין באתר:

"Completed replacement of the stock mirror set"

וכן:

"OEM quality"

אם היה מוצר מקורי, היה רשום "Original replacement part" או משהו דומה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שלום שוב לכולם.

בעל הרכב הגיע היום למוסך והמוסך טוען שהמראות לא מתאימות מבחינת חשמל.

שזה לא Plug&Play וצריך לפענח לבד לאן כל חוט הולך (יש שם 9 חוטים, וראיתי גם חוברת שמפרטת).

בכל מקרה, למישהו יש רעיון על מה המוסך הזה מדבר?

פורסם

אם יש חוברת למה צריך לפענח לבד?

מנסיון עם הונדה לדעתי מדובר על כיוון מראות, קיפול מראות וחימום שלהם גם. אם לכל פונקציה יש את המינוס שלה אז זה מתאים לתאוריה שלי.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם (נערך)

החשמלאי טוען (מוסך מורשה יבואן) שהמראה המקורית החיווט החשמלי מתקפל ביחד עם המראה והכל מובנה בפנים, בגלל שזאת מראה תחליפית המנוע והחיווט האחראי על קיפול המראה בא באופן חיצוני ויש צורך לחבר את זה לבד.

עריכה:

הסבר קצת יותר מפורט, ברכב זה מגיע חיבור 9 פינים, פשוט לשלוף ולהחבר. המראה הגיע עם מחבר 6 פינים ועוד 2-3 חוטים גלויים בנפרד. היבואן אמר שאין מנוס מלחתוך חוטים ולחבר מחדש והוא לא מוכן לקחת אחריות על זה, שיהיה קצר ומשהו ישרף וגם אמר שיש צורך להתחבר מחדש למחשב משהו כזה (לאט מבין מה הקשר).

מה דעתכם?

• תוכן חדש...