Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הפגנת בורות בשתי הדעות שהבעת, גם לגבי הקייס הצרכני (שבהחלט ייתכן וייתקבל) וגם לגבי האפשרות שיבואן מחסל מלאי ישן במחיר מלא למרות שיש מלאי חדש.

המילים שאתה צריך לכתוב הן: "סליחה שזלזלתי, מסתבר שאני טעיתי". - אין לי בעיה לכתוב סליחה אבל רק אחרי שנראה את כול העובדות לגבי המקרה הספציפי.

בורות ? על איזה קייס אתה מדבר ?

הלקוח ראה בתצוגה רכב מסויים ואני בטוח שהוא גם בחר את צבע הרכב וגם מישש את הרכב לפני שניגש לבצע הזמנה בפועל וחתם על ההזמנה.

איפה קראת שהבחור קיבל רכב שונה מהמפרט המופיע בהזמנה ? ראית את ההזמנה לעומת הרכב שהוא קיבל בפועל ?

אחרי שנראה את טופס ההזמנה לעומת המפרט בקטלוג של הייבואן נכון ליום ההזמנה ונגלה באמת שיש כאן טעות אולי תוכל לכתוב שהדעה שלי נובעת מבורות.

** בתור אחד שרכש 4 רכבים חדשים מהחברה לעולם לא קרה לי שקיבלתי רכב שונה מהמפרט בהזמנה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ממש לא!

משפחה הזמינה את הרכב לפניי ב-10 דקות. אותה משפחה קיבלה את הפיאסטה ה"חדשה" ואילו אצלי הגיע הצורה הקודמת.

ובאולם התצוגה הייתה הצורה הקודמת דווקא{שהיא היפה יותר בעיניי}. 2-הדגמים היו במלאי. גם הישן וגם החדש. הם בפירוש העדיפו ליפתר מהדגם הקודם. אפילו לא הציעו את הדגם החדש, כדי לא להיתקע עם הישן, ועוד יותר גרוע, וחלילה, כדי לא לעשות עליו הנחה במחיר.

יוסי, קיבלת רכב שמתאים למפרט בהזמנה שחתמת עלייה ?

פורסם

מרק יש כאן עניין של בורות כי אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים.

מספיקה דוגמה אחת נגדית וכבר הבאתי מקרה שמוכיח שאתה פשוט טועה.

יש סיכוי שיש פה קייס, ואני בכלל לא נכנס להיבט המשפטי אלה להגינות בסיסית בעיסקה מהסוג הזה.

כבר היו יבואני רכב שביצעו הורדת מחיר וזיכו לקוחות על ההפרש מבלי שאלה ביקשו בכלל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מרק יש כאן עניין של בורות כי אתה כותב דברים שהם פשוט לא נכונים.

מספיקה דוגמה אחת נגדית וכבר הבאתי מקרה שמוכיח שאתה פשוט טועה.

יש סיכוי שיש פה קייס, ואני בכלל לא נכנס להיבט המשפטי אלה להגינות בסיסית בעיסקה מהסוג הזה.

כבר היו יבואני רכב שביצעו הורדת מחיר וזיכו לקוחות על ההפרש מבלי שאלה ביקשו בכלל.

תשמ'ע, אם למנהל הפורום יש את הפרבילגיה להשתמש במילה בורות זה לא נותן לך לגיטמיציה להשתמש גם במילה בורות.

ממקרה בודד אתה לא יכול להקיש אם במקרה של פותח האשכול יש איזה קייס מכיוון שכול מקרה צריך לבדוק לגופו של עיניין.

בשלב זה אני לא רואה פה שום קייס.

פורסם
בורות ? על איזה קייס אתה מדבר ?

הלקוח ראה בתצוגה רכב מסויים ואני בטוח שהוא גם בחר את צבע הרכב וגם מישש את הרכב לפני שניגש לבצע הזמנה בפועל וחתם על ההזמנה.

איפה קראת שהבחור קיבל רכב שונה מהמפרט המופיע בהזמנה ? ראית את ההזמנה לעומת הרכב שהוא קיבל בפועל ?

אחרי שנראה את טופס ההזמנה לעומת המפרט בקטלוג של הייבואן נכון ליום ההזמנה ונגלה באמת שיש כאן טעות אולי תוכל לכתוב שהדעה שלי נובעת מבורות.

** בתור אחד שרכש 4 רכבים חדשים מהחברה לעולם לא קרה לי שקיבלתי רכב שונה מהמפרט בהזמנה.

בורות במקרים הבאים:

1. כשכתבת "קשקוש" על זה שייתכן ויבואן מוכר מהמלאי רכב ישן לפני חדש (וכאן אתה ללא ספק צריך להתנצל, כי טעית עובדתית).

2. כשאתה טוען שהחוזה החתום הוא הקובע ותו לא.

אתה טועה בשני המקרים.

בראשון ברור שאתה טועה עובדתית (וראוי שתתנצל).

בשני, מה שקובע את זכויותיו של הצרכן אינו רק מה שכתוב בהזמנה, אלא גם המצג שקיבל. אם היתה לפותח השרשור סיבה טובה להאמין שהוא מזמין את הרכב החדש (מאמירות של פקיד המכירות, דרך פרסומי חוצות ועד לעובדה שאולי אחרים באותו זמן קיבלו רכב חדיש יותר באותו המחיר) - אז ייתכן ויש לו קייס.

מספיק שמכרו שני רכבים שונים תחת אותו שם (פיקנטו 2015) בכדי להטעות את האדם הסביר לחשוב שהוא קונה את הרכב החדש, בעוד הוא מקבל את הדגם הישן.

בהתחשב בכך שלדגמים יוצאים יש מחיר מוזל, עם מכירת החדש, הרי שבאי ציון עובדה זו בפני הקונה אולי יש הטעייה של הצרכן.

לכן, בהחלט יש מקום לפנות בטרוניה ליבואן. אולי יבוא פיצוי. אולי לא. אולי יהיה שווה לתבוע. אולי לא. אולי ייזכה ואולי לא, אם ייתבע.

אבל הטענה שלך, שמספיק שקיבל מה שרשום בהזמנה, ובזה העניין סגור וחלוט - היא שטויות במיץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

1. פותח האשכול לא כתב באף הודעה בפורום שהוא ראה במעמד הרכישה באולם התצוגה דגם X וקיבל דגם Y.

2. פותח האשכול לא כתב שנאמר לו שהוא יקבל את הדגם החדש אשר יגיע בעוד יום או שבוע למחסני החברה.

3. פותח האשכול ציין שהוא הזמין את הרכב בחודש מרץ השאלה מהו התאריך המדוייק במרץ שבו בוצעה ההזמנה מכיוון שהחל מתאריך 15/3/2015 הוצג באתר של קייה הדגם החדש (ראה קישור מצורף).

הערה: ייתכן שהדגם הוצג כמה ימים לפני התאריך שציינתי אבל אינני מוצא קישור לתאריך מוקדם יותר.

http://web.archive.org/web/20150314211302/http://campaign.kia-israel.co.il/picanto-march/

על סמך כול מה שכתבתי אני לא רואה מקום לקייס.

*לגבי מכירת רכב יישן מהמלאי אכן יש פה מקום להתנצל.

פורסם
1. פותח האשכול לא כתב באף הודעה בפורום שהוא ראה במעמד הרכישה באולם התצוגה דגם X וקיבל דגם Y.

2. פותח האשכול לא כתב שנאמר לו שהוא יקבל את הדגם החדש אשר יגיע בעוד יום או שבוע למחסני החברה.

3. פותח האשכול ציין שהוא הזמין את הרכב בחודש מרץ השאלה מהו התאריך המדוייק במרץ שבו בוצעה ההזמנה מכיוון שהחל מתאריך 15/3/2015 הוצג באתר של קייה הדגם החדש (ראה קישור מצורף).

הערה: ייתכן שהדגם הוצג כמה ימים לפני התאריך שציינתי אבל אינני מוצא קישור לתאריך מוקדם יותר.

http://web.archive.org/web/20150314211302/http://campaign.kia-israel.co.il/picanto-march/

על סמך כול מה שכתבתי אני לא רואה מקום לקייס.

*לגבי מכירת רכב יישן מהמלאי אכן יש פה מקום להתנצל.

1. הוא לא חייב לראות. ייתכן ומספיק שלא יידעו אותו שיש דגם חדש כדי לא לעמוד בדרישת תום לב. כלומר, חובה היה על פקיד המכירות לציין בפני הלקוח בפירוש שיש דגם חדש, עם אותו השם, באותו הסכום. אחרת תום הלב שלו מוטל בספק.

ראה מקרה הניסן והזיכוי בדיעבד בשרשור זה.

2. ראה 1.

3. ראה 2.

הנימוק הראשוני שלך היה: מה שקובע זה מה שבהזמנה.

זה הבל.

זה הבל מבחינת החוק.

זה הבל, כי יש כאן בשרשור עדות לזה שמזמין קיבל זיכוי בדיעבד, לאחר שהתברר לו שקנה דגם שאך מייד הוחלף לאחר הקנייה.

כלומר, אחרי שנסוגת שמעמדתך הראשונית, בהודעתך האחרונה אתה כבר נכנס איתי לדיון הענייני, מהו תום לב במקרה הזה.

אז קודם כל, יפה שאתה רואה שטעית בפרשנות הראשונית שלך.

אבל הדיון מהו תום לב במקרה הזה, זה דיון אחר, שאפשר גם לערוך אותו בבית משפט.

לי אין דעה ברורה, כי אין לי לא עובדות ולא ניסיון רלונטי, אבל ברור לי דבר אחד, הנחרצות של העצה הראשונית שלך היא לגמרי ייעוץ חסר בסיס, וצריך להזהר בזה כשאתה מייעץ בעניינים שעלולים לעלות למאן דהוא בכסף.

יש בכאן בהחלט מקום לבדוק מה אפשר לעשות על מנת לקבל איזשהו פיצוי בגין מה שניתן אולי לפרש כהטעיה.

בטח ובטח ששווה להתקשר לסוכנות ולהתלונן. אולי הם ייצאו בסדר ויציעו פיצוי.

אולי מכתב מעו"ד יספיק להסדרת העניין.

ואולי אפילו שווה ללכת לבית משפט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם ייעוץ שבו מישהו כותב שיש קייס על סמך מידע חלקי עלול לעלות למאן דהוא כסף ולפעמים גם הרבה כסף. דבר אחד חסר לי בכול האשכול זה עובדות נוספות של פותח האשכול וכתבתי באחת מההודעות בקשה שפותח האשכול יעלה את טופס ההזמנה לפורום.

בכול מקרה אני מאחל לפותח האשכול הצלחה בכול דרך אשר יבחר.

פורסם (נערך)

מרק שכתבתי בורות לא התכוונתי להגיד שאתה בור/טיפש אלה שפשוט טעית. לא התכוונתי לפגוע בכל מקרה.

אני לא אומר שיש קייס, ואני לא אומר שאין. אין לי מספיק פרטים וידע משפטי על מנת לדעת.

אני יודע בוודאות כמו שכתבתי מניסיון של מכר מאוד קרוב שהוא קיבל זיכוי, למרות שהדגם הגיע לאחר שהוא קיבל את הרכב.

אין לי מושג מה הנורמות באולמות התצוגה, אבל לדעתי יש לידע לקוח כי בעוד זמן קצר יתחילו לשווק דגם חדש יותר, זו הגינות בסיסית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
גם ייעוץ שבו מישהו כותב שיש קייס על סמך מידע חלקי עלול לעלות למאן דהוא כסף ולפעמים גם הרבה כסף. דבר אחד חסר לי בכול האשכול זה עובדות נוספות של פותח האשכול וכתבתי באחת מההודעות בקשה שפותח האשכול יעלה את טופס ההזמנה לפורום.

בכול מקרה אני מאחל לפותח האשכול הצלחה בכול דרך אשר יבחר.

אתה ממשיך להתחפר בעמדה שלך, למרות שהיא כבר הוכחה באותות ובמופתים כשגויה, וגם אתה הודית בזה (כמובן שלא במפורש, כי זה היה מוריד מכבודך).

להגיד שלבנאדם יש אולי קייס זה יכול לגרום לנזק באותו סדר גודל שאתה יכולת לגרום?

-- לצורך העניין, לדעתי יש סיכוי לפיצוי בסדר גודל של הההפרש במחירונים בין הדגם החדש לישן או להפרש בין המחירים בפועל בין הדגמים, וזאת בנוסף לפיצוי בגין עגמת נפש אמיתית (כל בימ"ש יבין שמי שקונה רכב חדש מסוכנות מעוניין לקבל רכב חדש דנדש ולא משהו מהמגירה; כשהוא לא מקבל את זה, זה מבאס בהחלט). כלומר, מדובר על כמה אלפי שקלים טובים כנראה, לכל הפחות.

לעומת זאת, הנה הנזק שאני יכולתי לגרום לו בעקבות העצה שלי לבדוק את העניין: שווי פגישת ייעוץ עם עו"ד.

פורסם

כן ראיתי היה אותו דגם כמו שלי וגם אתמול הייתי בסוכנות ועדיין יש את הדגם הקודם והם מספקים את החדש

שאלת תם לפות"הש - לא ראית פיזית את הרכב שאתה קונה? לא ישבת בו? נהיגת מבחן? משהו?

*כמובן שאני לא מדבר על הרכב עצמו שקיבלת (מן הסתם הגיע אליך כמה שבועות אחרי הרכישה)- הכוונה לרכב זהה שעומד בתצוגה..

פורסם

מקרה בערך דומה - קניתי 2 איביזות FR, אחת קיבלתי עם סמל ישן ומגעיל לטעמי יותר מהחדש, ואחד עם הסמל החדש.

לי זה ממש הפריע כי אי אפשר להחליף את הסמל

פורסם
1.

זה הבל מבחינת החוק.

זה הבל, כי יש כאן בשרשור עדות לזה שמזמין קיבל זיכוי בדיעבד, לאחר שהתברר לו שקנה דגם שאך מייד הוחלף לאחר הקנייה.

מבלי להביע עמדה בנושא (באמת שאין לי מושג מה החוק אומר במקרה זה או אם בכלל הוא אומר משהו), אני רק רוצה לציין שלעדות המדוברת אין שום משמעות חוקית מכיוון שהזיכוי הגיע לאחר פניה לחברה ולא כתוצאה מהליך חוקי כלשהו, כלומר יתכן שהתקבל כמחווה של רצון טוב.

פורסם (נערך)
אתה ממשיך להתחפר בעמדה שלך, למרות שהיא כבר הוכחה באותות ובמופתים כשגויה, וגם אתה הודית בזה (כמובן שלא במפורש, כי זה היה מוריד מכבודך). - הודתי רק בדבר אחד לגבי האפשרות שהייבואן רוצה להיפתר ממלאי יישן.

להגיד שלבנאדם יש אולי קייס זה יכול לגרום לנזק באותו סדר גודל שאתה יכולת לגרום?

-- לצורך העניין, לדעתי יש סיכוי לפיצוי בסדר גודל של הההפרש במחירונים בין הדגם החדש לישן או להפרש בין המחירים בפועל בין הדגמים, וזאת בנוסף לפיצוי בגין עגמת נפש אמיתית (כל בימ"ש יבין שמי שקונה רכב חדש מסוכנות מעוניין לקבל רכב חדש דנדש ולא משהו מהמגירה; כשהוא לא מקבל את זה, זה מבאס בהחלט). כלומר, מדובר על כמה אלפי שקלים טובים כנראה, לכל הפחות.

לעומת זאת, הנה הנזק שאני יכולתי לגרום לו בעקבות העצה שלי לבדוק את העניין: שווי פגישת ייעוץ עם עו"ד.

אולי לא הסברתי את עצמי נכונה. מבחינתי קייס זה הליך משפטי כלומר פותח האשכול עבר את שלב הייעוץ המשפטי ופתח בהליכים משפטים.

כן ראיתי היה אותו דגם כמו שלי וגם אתמול הייתי בסוכנות ועדיין יש את הדגם הקודם והם מספקים את החדש

על סמך העובדות שפותח האשכול כתב קרי ראה את הרכב בתצוגה ביום הרכישה וחתם על טופס ההזמנה אותי לא שכנעתם שקיים כאן קייס או מקרה שבו הייבואן צריך לבוא לקראת הרוכש.

לדעתי האישית ממקרה בודד שמישהו כתב שחבר שלו קיבל פיצוי ללא ידיעה של כול העובדות לא הייתי ממהר לכתוב שקיים כאן קייס.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...