רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם, ברשותי פיג'ו 206+ (כמובן ידנית) משנת 2011 (135K ק"מ). המקלדות שצפו ושטפו את הרשת לגבי העובדה שמדובר ברכב מיושן. ואני מסכים. והיום בשל מות מצברי ז"ל לקחתי רכב חלופי - יונדאי I20 אוטומטית 2012. פאר היצירה? לא, שכן זו לא גרסת הSUPREME. ובכל זאת, רכב מודרני ונוח הרבה יותר מהפיג'ו, הלא כן (15K ק"מ על היונדאי). בדקות הראשונות זה היה נחמד למדי שהכל שקט ונעים יחסית לפיג'ו. ואחרי 3 דקות בערך, לא מצאתי את עצמי. כל כך משעמם, כל כך חסר תחושה, כל כך... מבחיל. זה לא שהרכב שלי יותר מהיר (73 כ"ס). או זריז (נדמה לי כ-12 קג"מ). או שש לעלות מהר יותר במעלה הסל"ד עם השסתום וחצי במנוע ה TU שלו. זה לא שהרכב שלי יותר מודרני. זה לא שהרכב שלי יותר מט…
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 960 צפיות
הג'יפון חדש של פיאט - פיאט 500X ינחת בישראל בקרוב. פיאט 500X הוא אחיו של ג'יפ רנגייד שמתחרה בקטגוריה של ניסאן ג'וק ושברולט טראקס, הגיפון מצויד במנוע 1.4 ליטר טורבו, המייצר 140 כוחות סוס, בגרסה האוטומטית - תיבה רובוטית כפולת מצמדים בעלת 6 הילוכים. מספר רכבים כבר הגיעו ארצה לצרכי תקינה. בקרוב תערוך היבואנית אירוע השקה ללקוחות הפוטנציאליים.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קודם כל אמן הגנב ידרס היום, דבר שני ולשאלה בעצם. הסתכלתי על הפנס החסר, ובעצם אין שם שום מחבר / צמת חשמל - האם הפנס הערפל האחורי הימני הוא בכלל פנס או סתם חתיכת פלסטיק בקלית או משהו? תודה לעונים, ובוקר טוב. (חוץ מלגנב)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 30 תגובות
- 22.6 אלף צפיות
אני עוד מעט עושה טסט ראשון בפתח תקווה, רציתי לשאול אם יש מישהו שעשה כבר טסט(ים) בפ"ת ויש לו ניסיון. איך הטסטרים (מעבירים / מניאקים)? אם מישהו יודע - שמות מוכרים של טסטרים מניאקים שיכשילו על שטויות? על מה מקפידים? האם עושים חניה ברוורס? מה הן השעות הכי טובות לטסט? ובנוסף אשמח לטיפים איך לעבור טסט ראשון וכיצד לבוא מוכן: כמה לישון? האם לקחת רסקיו להרגעה? איך להתייחס לטסטר? ומה לעשות אם הוא מתחיל לישאול שאלות על תאוריה בזמן שאני אוטוטו מוחץ את ההגה מרוב לחץ? אשמח לכול פיסת מידה בנושא. תודה מראש וסליחה על הבורות.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רכיב שאמור לחסוך בצריכת הדלק בצינור האויר ברכב. מישהו מכיר? יודע האם שווה להתקין?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
דאצ'יה לודג'י המשווק לנהגי המוניות מצויד במנוע טורבו דיזל בנפח 1.5 ליטרים, המנוע מפיק 109 כוחות סוס ובתיבת הילוכים ידנית בלבד המאפיין חשוב במיוחד למוניות: שבעה מקומות ישיבה. מחיר הרכב לנהגי המוניות כ-70 אלף שקלים (בשונה ממכוניות פרטיות, מחירי מוניות אינם כוללים מס קנייה).
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 874 צפיות
זו כותרת מכרז שהתפרסם באתר המכרזים של משרד האוצר. נגמרים המספרים?... __יהבי:
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
בעקבות יונדאי i30 שנצמדה יותר מדיי והכריחה אותי לקפל מראות כדי לצאת מהחניה נכנסתי בפח אשפה ירוק והרי התוצאה: אין קריעה בפח, אך יש שקע וצבע מקולף. פחחות אני לא אעשה פה כי זה יעלה לי יותר משהרכב שווה , שאלתי היא היכן אני יכול רק לצבוע את הלבן בעלות מינימאלית? באיזור חולון. ואם יש אפשרות אז שהעבודה תיעשה מהר (אם אפשר לא מעל שעתיים) מפני שאני לא מתגורר באיזור. הרכב הוא פורד מונדאו 2002 אם זה משנה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Yblack, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים ויום קריר שאלה , לפני קצת פחות מחודש נרכש רכב חדש . ברשיון רכב נרשם בחלק העליון : בעלים - ישראל ישראלי באותו רשיון רכב למטה (2 בעלים נוספים) נרשמו גם: 1. שמעון שמעוני , 2. חנן חנני עוד רשום כי : הרכב משועבד/מימון XXXX נכון להיום אני צריך לעשות שינוי ברשיון כך שבחלק העליון ישאר רשום - ישראל ישראלי ובחלק התחתון למחוק את 2 הבעלים הנוספים . 1. האם נדרש לעשות שינויי בעלות לרכב ? בפועל הבעלים הראשיים לא משתנים רק מורידים בעלים נוספים 2. אם כן נדרש לעשות את השינויי כיצד ניתן לעשות אותו ? האם לגשת לדואר או לחברה שממנה רכשנו את הרכב ( מאחר והרכב משועבד/מימון לחברה הזאת ) 3. אולי בכלל לגשת למשרד הרישויי ? כי בפועל זה רק מחיקה של בעלים…
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בזמנו הזמנתי לאיביזה, משענת יד (לא את כל המשענת יד, רק את החלק שעליו שמים את המרפק) במחיר מצחיק של 70 שקל כולל משלוח. אני עכשו מחפש משענת יד לסובארו B3, אבל לא מוצא שום דבר. ניסיתי לכתוב backrest אבל לא זכור שיש עוד מונח לעניין. מישהו יצא לו להזמין או יש לו לינק למשענת ? המשענת שיש בסובארו (של ההורים) היא שבורה קצת, וגם עשויה מפלסטיק נוראי. עריכה: נזכרתי armrest, אבל עדיין לא מצאתי תחליף זול
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלת תם. למה ברכבים רבים (כגון פיקנטו וג׳טה) יש מאחור בצד אחד פנס לבן ובצד השני אדום? אי סמטריה מחרפנת אותי! (כן כן אז מה אם זה נכתב ע"י נהג ולוסטר. באהבה לא רואים את הפגמים)
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
שלום לכולם, יש לי רובר 216 שנת 98, עברה בערך 200K קילומטר, וחשבתי אולי הגיע הזמן סוף סוף לתת לו ללכת העניין הוא שיש לנו עוד רכב (יונדאי אקסנט 2003), וחשבתי להשאיר רק את היונדאי ולחסוך קצת בהוצאות הרכב. יש כמה בעיות ברכב: הספידומטר לא עובד בערך שנה (ולכן רשמתי קילומטרז מוערך) למרות שהחלפתי לאחד חדש, וגם את חיישן המהירות על הגיר, אך עדיין לא עזר. עוד בעיה היא שכשהמזגן דלוק, הטורים באוטו יורדים לפעמים מתחת ל 800 סל"ד רגעית בהחלפה לסרק, והאוטו כבה לפעמים. כתבתי על כך אפילו בפורום. לאחרונה שמתי לב שבעת שילוב הילוך שני הם חורקים לפעמים, למרות שההעברה חלקה בד"כ. עדיין האוטו נוסע לא רע ואני מקפיד לטפל בו זבמן ובחלקים איכותיים. הדילמה שלי היא כזו: לפי מה שהבנ…
הודעה אחרונה מאת oleg_kra, -
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום. נמאס לי משפשופים שהשכן מפנק אותי בהם על בסיס יומיומי. נמאס לי מהחניות העקומות שאותו שכן מבצע. פשוט נמאס לי. האם זה חוקי לתקוע עמודים בגובה של נניח חצי מטר בגבולות החניה שלי(בטאבו)? רעיונות אחרים שיגרמו לשכן לחנות ולצאת מהחניה באופן נורמאלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פותח את השרשור הזה כאן לאחר שלא קיבלתי מענה באוף טופיק. אפשר למחוק באוף טופיק. לענייננו, אבא שלי מתכנן ללכת לקורס על מנת לקבל רישיון D1 ולרכוש מיניבוס 16/14 מקומות לעסק. חוץ מהקורס עצמו די הבנתי את שאר הדרישות והוא עומד בהן, אשמח לקצת פרטים לגבי הקורס. הבנתי שאורך הקורס כ154 שעות, מה העלות שלו? כמה חזקה צריכה להיות האנגלית שלו? האם המבחן בסוף נעשה כמבחן תאוריה במחשב עם שאלות אמריקאיות? המבחן המעשי מתבצע על איזה רכב? מה כולל בתוכו המבחן המעשי? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 0 תגובות
- 520 צפיות
היום, החלטתי שאנצל את השובר של טיפול ״חינם״ שמקבלים בעת העברת הבעלות - כיוון שהוא עוד כמה ימים פג תוקף. (יש לציין שרכבי מטופל אך ורק במוסך גבע בשנה האחרונה, הבעלים הקודמים שהיו גם היד הראשונה טיפלו במורשה.) הגעתי ב0730 למוסך - שעת הפתיחה, כמו ילד טוב והמתנתי שיתייחסו אליי. לאחר כמה דקות הגיע בחור בשם אבי - ופתח כרטיס עבודה. 08:00 - הרכב על הליפט, אבי ניגש אליי ואומר לי שצריך לעשות טיימינג. הסברתי לאבי שאין צורך ושטיימינג בוצע לפני כ 10 אק״מ. אז אבי אמר שדרוש החלפת נוזל בלמים - מה שגם החולף בשנה האחרונה והסברתי לו בנימוס שגם את זה אני לא צריך. אבי התעצבן, ואמר לי לקרוא את האותיות הקטנות שע״ג טופס ה״מתנה״. ושאם אני לא רוצה לשלם אז שאלך ושזה לא עובד ככה. (אבי תיר…
הודעה אחרונה מאת Henry123321, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים, אנחנו קבוצה של 25 סטודנטים חרוצים להנדסה מאוניברסיטת תל-אביב, חובבי ספורט מוטורי, אשר שואפים לבנות את רכב הפורמולה הכי מהיר והכי טוב. אנחנו הולכים להתחרות (ובתקווה גם לנצח) איתו בקיץ 2016 מול קבוצות מכל רחבי העולם. במהלך החודשים הקרובים נעקוב כאן באתר אחר תהליך התכנון והבנייה של מכונית הפורמולה, לקראת התחרות בקיץ שנה הבאה. את הפרק הראשון בסדרה ניתן לקרוא כאן. אנו נשמח שחברי הפורום יהיו שותפים לתהליך. כאן המקום לשאול שאלות, לתהות, לפרגן, להתייעץ וכן גם להציע תמיכה שנשמח לקבל. צוות TAU RD
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כולה גטס... יש ממה לחשוש? והאם יש עוד טיפים איך לשמור את האוטו כמה שפחות כבשן?
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברים יקרים, אנחנו גאים ושמחים להציג לכם תחום חדש באתר שלנו. כעת, בנוסף לרכישת צמיגים, תוכלו גם לרכוש חישוקי סגסוגת (ג'אנטים בשפת העם) ולהתרשם מהמבחר הרב הקיים אצלנו. המערכת בנויה בצורה ידידותית ונוחה, המאפשרת לכם לבחור את דגם הרכב ולראות את כל הג'אנטים המתאימים לו. תהליך הרכישה הינו פשוט ונוח, וזהה לתהליך רכישת הצמיגים באתר: 1. בוחרים חישוק המתאים לרכב. 2. משלמים דמי מקדמה בסך 40 ש"ח בשלב ההזמנה. 3. הג'אנטים נשלחים תוך יום עסקים לאחת הצמיגיות שלנו ברחבי הארץ ואתם ניגשים להתקנה ומבצעים את יתרת התשלום. למרות שתהליך הרכישה הינו פשוט וקל, אנחנו כמובן זמינים לעזור ולענות על שאלותיכם במוקד הטלפוני שלנו. כרגע המערכת עדיין בהרצה ולכן לא כל דגמי הרכבים והחישוקים…
הודעה אחרונה מאת itire.co.il, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כתבה מהארץ: http://www.haaretz.co.il/tmr/1.2643592
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה הסימנים שכבל ברקס עומד להיקרע? בזמן האחרון אני מרגיש שהכבל לא מתוח מספיק,או שהוא עומד להיקרע יש רעשים של גומי או כבל שנמתח. אני מדבר על ברקס שליד הגז ולא האנדברקס. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתקלתי בכתבה בבלוג בשם CARnold Blog שיצר אינפוגרפיקה מרשימה של כל השילובים השונים בין הנעות, מנועים, גירים ועוד ופירט על רכבים לדוגמא המשתמשים בתצורות הללו בנוסף ליתרונות וחסרונות של כל תצורה. עושה קצת סדר בראש. לצפיה: https://carnoldblog.files.wordpress.com/2014/04/drivetrain-lowres2.jpg
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
זה טוב. זה טוב שהאצבעות נחות על המקלדת לפני שלחץ הדם ירד ודפיקות הלב שככו. הטעם שלה עוד בפה, של האיטלקייה הזו. קצת רקע: לפני כמה שבועות הזדמן לי לנהוג בפנדה אחרי זמן לא מבוטל שעבר מאז נפרדנו. זוכרים שלימדו אותנו ש"הכל יחסי"? הם לא טעו. המצמד מרגיש כמו מתג ON/OFF של צעצוע, המושבים כאילו נוצרו לקטני גוף, תנוחת הנהיגה מזעזעת וההגה קל עד אימה. אבל מה? קל לייצר איתה כיף, גם אם הכיף הזה חד-גוני יחסית. זה פשוט מאד לנסוע בה קרוב למגבלות, כי לא נדרשת מהירות גבוהה לכך; היא מאפשרת את זה בקלות רבה יותר מהמיני, דווקא בגלל שהיא לא מכוילת לנהיגה ספורטיבית ושאין לשלדה שלה יומרות כלשהן. היה גם משעשע לגלות שלפנדה יתרון קל בנוחות על פני שיבושים קטנים – לא מפתיע למען האמת, שכן הרכב נולד…
הודעה אחרונה מאת gal_shirin, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
[נמחק צילום של כתבה בשל הפרת זכויות יוצרים]
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לאשתי יש רשיון זר כ 4 שנים, אבל היא לא זכאית להמרה. במשרד הרישוי אמרו שהיא תקבל פטור ממינימום שיעורים. השאלה היא, האם היא תחשב לנהגת חדשה ותצטרך מלווה? (רלוונטי בעיקר להשכרת רכב וביטוח) יש מה לעשות בנושא?
הודעה אחרונה מאת eli.eli, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן מדובר במאזדה 3 2004 קרה לי דבר מעצבן נכנסתי לתחנת דלק בכניסה אני רואה בYELLO סתם כוסית ישבה, סבבה הלכתי לתדלק עשיתי תעיקוף ובצד היו החומות האלה בכביש סלע הפרדה חצי כדור כזה לא שמתי לב לזה עליתי עליו כשפניתי שמאלה עליתי בדיוק מתחת לדלת הקדמית ולא הגלגל עליה עליו והתעקם לי כל הפח שמתחת לדלת הנה תמונה עכשיו הפחד שלי שזה פגע בשלדה כי מאחורי המעיכה יש מין ברזל חזק כזה שחור קשיח והוא התעקם בקטנה והפחד שלי שהרכב יורד מהכביש הרכב ממש שמור בקיצור יש דרך לסדר את זה בלי פחחות? וואקום וכאלה? ובעניין השילדה תעזרו לי כי זה יותר מלחיץ אותי לערב ביטוח? יש לי ביטוח חובה וצד ג
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
הי חברים, לפני כמה חודשים רכשתי אאודי A6 שנת 2011 מנוע 3.0t, אין לי שום בעיות עם הרכב ואני נהנה מכל רגע, היום הלכתי לעשות לרכב טסט ואחרי שסיימנו עם כל הבדיקות הבוחן קורא לעוד מישהו ומודיע לי בחגיגיות שמספר המנוע לא זהה לרישיון וכנראה שהחליפו מנוע לכן לא ניתן להעביר את הרכב טסט, בנוסף ציין שמוטבע ליד מספר המנוע האותיות MT שזה הטבעה של מכון התקנים הישראלי, אחרי כמה דקות שאני מנסה להבין מה קורה, יצרתי קשר עם הבעלים הקודם, הוא עזב לחול וכל ההתנהלות בקנייה של הרכב הייתה מול אבא שלו (הוא היה היד הראשונה והיחידה ברכב לפני כן) הוא אומר שלא ידוע לו כלום ושהוא ינסה לתפוס את הבן שלו לברר את הנושא. נסעתי למוסך צ'מפיון באזור שלי ועברתי עם הנציג על ההיסטוריה של הרכב שנה אחור…
- 0 תגובות
- 512 צפיות
אני מאמין שהכוונה שלו היא לרכב שעומד בשמש עם חלונות סגורים,הגיוני בהחלט,ומאחר ואני מאמין שאתה אוהב את עצמך אני לא חושב שיצא לך להיות בתוך רכב בתנאים כאלה,לגבי ''מודד גם את האספלט'',אין לי מושג מה הכוונה. הפחתת חום הרכב במידה ואין חניה במקום מוצל - הבעיה העיקרית היא שהחום נכנס דרך החלונות ומתקשה לצאת,ובגלל זה הרבה יותר חם ברכב מאשר בחוץ,אז יש שני דרכים: 1- לאפשר לחום לצאת על ידי פתיחת חריצים קטנים בחלונות. 2- למנוע כניסה של חום על ידי השחרת חלונות (חוקי רק בשני החלונות האחוריים),צילון לשמשה או כיסוי לרכב.
הודעה אחרונה מאת Iwind, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני כבר כמעט שנה מחזיק ברנו פלואנס, שנת 2011 ומנוע דיזל (אם זה חשוב לדעת). לאחרונה התחילו בעיות עם הרדיו בקטע של כמעט כול התחנות אחרי זמן קצר היו מפסיקות לשדר והמסך הראה AF.RDS. לא נגעתי בהגדרות של הרדיו מאז שהרכב אצלי וגם לא שיניתי סביבה שבה הרכב נוסע. ניסיתי בהגדרות להזיז את ה-RDS למצב של OFF אבל זה לא השפיע על התופעה. אשמח לעזרה מכול מי שיודע או חווה זאת עם הפלואנס שלו ופתר את זה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
עם תא מטען של 510 ליטר, תיבת הילוכים ידנית ואוטומטית וארבעה מנועי בנזין ודיזל בהספקים של 95-120 כ"ס היא תנסה לכבוש את השוק הישראלי החל מהשנה הבאה. יש לה סיכוי? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4660131,00.html
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
בפעם השניה יצרנית המכוניות "וולוו" מעניקה לנו בידור משובח. הפעם, ניסתה החברה להציג מערכת בטיחות למניעת דריסת הולכי רגל - ודרסה אותם לעיני המצלמה. והניסוי הכושל לפניו: לכתבה ב- "וואלה": http://cars.walla.co.il/item/2856938
הודעה אחרונה מאת Nakamichi,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- sperial
- arice
- - XM -
- אליה
- farkash7
- Eyal Amzleg
- yor2
- omerkot
- גולדן191
- yoav911gt2
- מור 1