Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למיטב זכרוני ראיתי אחת בפירוקיה באיזור שד' ההסתדרות בצ'קפוסט. אם אתה באיזור אז זה שווה בדיקה. ל-150 יש גם פנסי ערפל מקוריים.

לדעתי לא משתלם להשקיע בטאסות. לצורך פירוק הטאסות הנוכחיות מספיק לפתוח בכל גלגל רק בורג אחד, אין צורך לפרק את הגלגל כולו ובטח שלא להרים את הרכב.

לעניין מערכת השמע: עליך לרכוש כבל AUX ייעודי, לפרק את הרדיו ממקומו, לחבר את הכבל למקומו ולהחזיר את הרדיו. הכבל ניתן לרכישה ב-EBAY.

לצורך פירוק הטאסות האורגינליות, יש צורך לפרק 3 ברגים + לשחרר את הבורג הרביעי מעט.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלי רובוטית ויש לי את מנגנון הכיבוי מנוע בעמידה. אותי אישית הוא מאוד מעצבן אז אני מקפיד לכבות אותו. הוא נדלק מחדש בכל פעם שמניעים את הרכב.

כרגע על הרכב מורכבים רביעיית מישלן, שדווקא לא נוחים בכלל. גרמו לרכב להיות מאוד קופצני, וזה אחרי שניסיתי לשנות את לחץ האוויר לכל מיני אפשרויות. בודק כרגע אפשרות להחליף לצמיגים אחרים.

ככל הנראה בגלל שהמישלן הם מסוג אנרג'י סייבר, שאמורים להיות חסכוניים בדלק ובעלי התנגדות נמוכה לגלגול, הדפנות שלהם עבות יותר או משהו כזה ובגלל הזה האוטו התחיל ממש לקפוץ בכביש כאילו אני נוסע עם בלונים. הפחתת לחץ האוויר קצת עזרה, אבל אז יוצא שאני נוסע עם לחץ אוויר לא תקין ואני לא רוצה כזה דבר.

מקווה שרביעייה אחרת תפתור את העניין הזה. לא יודע מה לעשות עם המישלן אבל...

לאחר עדכון תוכנה לא תצטרך לכבות כל פעם את ה סטופ&סטרט, הוא יזכור את הפעולה שלך.

פורסם

עד כמה שהבנתי, וחקרתי את הנושא לעומק, אין אפשרות לגרום לS&S להיות במצב כבוי אוטומטית, רק לכבות בכל פעם שרוצים.

על איזה עדכון תוכנה מדובר?

!AWDSOME

פורסם
שלי רובוטית ויש לי את מנגנון הכיבוי מנוע בעמידה. אותי אישית הוא מאוד מעצבן אז אני מקפיד לכבות אותו. הוא נדלק מחדש בכל פעם שמניעים את הרכב.

כרגע על הרכב מורכבים רביעיית מישלן, שדווקא לא נוחים בכלל. גרמו לרכב להיות מאוד קופצני, וזה אחרי שניסיתי לשנות את לחץ האוויר לכל מיני אפשרויות. בודק כרגע אפשרות להחליף לצמיגים אחרים.

ככל הנראה בגלל שהמישלן הם מסוג אנרג'י סייבר, שאמורים להיות חסכוניים בדלק ובעלי התנגדות נמוכה לגלגול, הדפנות שלהם עבות יותר או משהו כזה ובגלל הזה האוטו התחיל ממש לקפוץ בכביש כאילו אני נוסע עם בלונים. הפחתת לחץ האוויר קצת עזרה, אבל אז יוצא שאני נוסע עם לחץ אוויר לא תקין ואני לא רוצה כזה דבר.

מקווה שרביעייה אחרת תפתור את העניין הזה. לא יודע מה לעשות עם המישלן אבל...

רכשתי דגם דומה - ידני לפני כחצי שנה (אחרי 70K).

בגדול אני מאוד מרוצה צריכה אצלי (לפי מחשב של הרכב) 5.5-5.7 ל-100.

אבל צריך כבר להחליף צמיגים-חשבתי על משלין - היו כאלה במקור.

שמתי energy saver לרנו של אישתי ולא התלהבתי.

מערכת STOP_START אפשר לבטל דרך שינוי בחיוט - מאוד לא מומלץ. עוד פעם - זהירות עם מצבר - מצבר לא מתאים (היה אצלי) גורם לעצירות מנוע לפרקי זמן מאוד קצרים. עם מצבר טוב (מחשב לומד) העצירות הן ל-15-40 שניות וזה נותן לך קצת שקט.

לאחר עדכון תוכנה לא תצטרך לכבות כל פעם את ה סטופ&סטרט, הוא יזכור את הפעולה שלך.

על איזה עדכון מדובר?

פורסם

לא מבאס אותך קצת להיות איש מכירות של BMW ולנהוג על פונטו יד שניה?

אין לי בעיה עם הרכב, אחלה רכב שממשיך שושלת של רכבים אמינים וטובים.. אבל בכל זאת, במו....

פורסם
לא מבאס אותך קצת להיות איש מכירות של BMW ולנהוג על פונטו יד שניה?

אין לי בעיה עם הרכב, אחלה רכב שממשיך שושלת של רכבים אמינים וטובים.. אבל בכל זאת, במו....

שמעתי את זה כבר כל כך הרבה פעמים...

זה שאני עובד שם אומר שאני אמור לסוע על במוו? ונראה לך שיש לי כסף לזה? הלוואי...

ומי שעובד בתור איש מכירות באולם של פרארי נוסע בפרארי?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
שמעתי את זה כבר כל כך הרבה פעמים...

זה שאני עובד שם אומר שאני אמור לסוע על במוו? ונראה לך שיש לי כסף לזה? הלוואי...

ומי שעובד בתור איש מכירות באולם של פרארי נוסע בפרארי?

חח חלילה, ההפך, אני דווקא מבין אותך לגמרי!

פשוט BMW, לפחות בארץ נחשב למותג יוקרה, וזה דיי נשמע שכל מי שעובד בBMW מרוויח מספיק בשביל לקנות לעצמו אחת.

אני מניח שיש לך את הכסף לקנות, לא חדשה דנדשה, אבל אפילו משומשת, אבל בשביל מה? הפונטו הרובוטית רכב מעולה עם אחלה גיר.

מי יודע, אולי הבאה תיהיה BMW ;)

פורסם
חח חלילה, ההפך, אני דווקא מבין אותך לגמרי!

פשוט BMW, לפחות בארץ נחשב למותג יוקרה, וזה דיי נשמע שכל מי שעובד בBMW מרוויח מספיק בשביל לקנות לעצמו אחת.

אני מניח שיש לך את הכסף לקנות, לא חדשה דנדשה, אבל אפילו משומשת, אבל בשביל מה? הפונטו הרובוטית רכב מעולה עם אחלה גיר.

מי יודע, אולי הבאה תיהיה BMW ;)

איש יקר, אני עובד בBMW, לא בעל מניות בBMW. אני מקבל משכורת כמו כל עובד אחר, כולל המנהל שלי שמרוויח יותר ועדיין נוסע ברכב חברה מסוג פורד פוקוס.

ההיגיון שלך קצת שגוי, לדעתי.

Always go sideways

פורסם

ההנחה שכל עובד בחברה יכול להרשות לעצמו גם להנות ממוצריה, מעט מופרכת. והיום שבו נניח מי שתופרת ריפוד עור בלמבורגיני, תיכנס לגייארדו במגרש החניה ולא לפנדה, הוא היום שבו תחדל החברה להתקיים. כן וזה גם ולמרבה הצער, רלבנטי לנציגי מכירות של מכוניות יוקרה.

פורסם
ההנחה שכל עובד בחברה יכול להרשות לעצמו גם להנות ממוצריה, מעט מופרכת. והיום שבו נניח מי שתופרת ריפוד עור בלמבורגיני, תיכנס לגייארדו במגרש החניה ולא לפנדה, הוא היום שבו תחדל החברה להתקיים. כן וזה גם ולמרבה הצער, רלבנטי לנציגי מכירות של מכוניות יוקרה.

הזדמן לי לבקר מספר פעמים במפעלים ובTESTRACK של BMW (ניסינו לעניין אותם במוצר שלנו).

א. ההנחה של עובדי המפעל היא בערך 15%

ב. זה עדיין לא מאפשר (או לא מספיק מושך) לרוב העובדים לקנות רכבים של BMW ורוב המכוניות בחניית העובדים (פנים מפעלית) של BMW הן לא של BMW.

פורסם
איש יקר, אני עובד בBMW, לא בעל מניות בBMW. אני מקבל משכורת כמו כל עובד אחר, כולל המנהל שלי שמרוויח יותר ועדיין נוסע ברכב חברה מסוג פורד פוקוס.

ההיגיון שלך קצת שגוי, לדעתי.

אני די בטוח שבמחיר של פונטו שרכשת אפשר לקנות סדרה 3 שנת 2002-2004, הבעיה זה עלויות האחזקה..השאלה אם כעובד במוו אתה זכאי לקבל הטבות בביטוח ובטיפולים?

פורסם
אני די בטוח שבמחיר של פונטו שרכשת אפשר לקנות סדרה 3 שנת 2002-2004, הבעיה זה עלויות האחזקה..השאלה אם כעובד במוו אתה זכאי לקבל הטבות בביטוח ובטיפולים?

יכול להיות שאתה צודק לגבי הרכישה, אבל אכן הבעיה היא עלויות האחזקה, ובל נשכח את הביטוח.

כשחיפשתי להתחדש ברכב המטרה הייתה לעלות כמה שיותר בשנתון, ואפילו רכב שנת 2008 לא כל כך בא בחשבון. 2009 עוד הייתי מוכן לשקול, אבל השאיפה הייתה 2010 מתוך מחשבה ש2011 כבר יהיה לי יקר.

על כן הרכש החדש הינו מבציר 2010.

אם כבר אני קונה סדרה 3, זה כנראה יהיה משנת 89 (E30), עם המנוע המוזרק (M40).

אתמול סיימתי סאגה עם הרכב - צמיגים.

אחרי שהרכבתי לרכב ריבעיית מישלן אנרג'י סייבר וחישוקי מגנזיום אצל אביתר מג.מ. פורטל, הרכב התחיל להיות נורא קופצני. עד כדי כך שחברה שלי פשוט הייתה מקבלת בחילות בנסיעה.

בהתחלה חשבנו שזה בגלל הג'אנטים, שהיו אמנם בקוטר הנכון אבל רחבים בחצי אינץ' יותר מהמקור (6.5 אינץ' לעומת 6 אינץ'). חזרתי אליו, הרכבנו חזרה את חישוקי הברזל והשארנו את הצמיגים. הרכב עדיין היה נורא קופצני. המסקנה המתבקשת הייתה שהבעיה נוסעת מהצמיגים.

חזרנו אליו שוב והפעם הרכבנו חזרה חישוקי המגנזיום אבל החלפנו לצמיגים אחרים - קונטיננטל פרמיום קונטקט 2. הרכב חזר להיות נוח מאוד כפי שהיה טרם החלפת הצמיגים הראשונית.

בדיעבד גיליתי שצמיגי המישלן החסכוניים בדלק מתהדרים בדפנות קשיחות יותר, מה שמשפיע על הנוחות ברכב. אמנם חוסך בדלק (לא כזה משמעותי לדעתי, לא מספיק משמעותי בשביל לסבול את חוסר הנוחות) אבל לא נוח.

היום הכל בסדר והרכב נועל רביעיית צמיגים מהמעלה הראשונה עם חישוקים יפהפיים שפשוט כיף להסתכל עליהם.

זה גם המקום (לא היחיד) להודות לאביתר מג.מ. פורטל על היחס הלא פחות ממדהים. שיגעתי לו את הצורה והבן אדם היה סבלני וסובלני כלפיי ונתן יחס של לא פחות מבן משפחה. שאלנו המון שאלות, ראינו עשרות דוגמאות של חישוקים, טיילנו במחסן על מנת לראות את החישוקים בלייב ולא בתמונות, הוצאנו חישוקים מהארגזים על מנת לראות איך הם ייראו עלהרכב טרם ההרכבה ומה לא. בנוסף לכך בזמן ההמתנה גם קיבלנו קפה ומאפה מהמאפייה השכנה על חשבונו של אביתר.

לאורך כל התהליך הזה, שנמשך על פני כשבועיים, אביתר היה איתי בקשר בהודעות וטלפונים וכל הזמן התעניין איך הרכב מרגיש אחרי כל שינוי כזה או אחר שביצענו (החלפת החישוקים, שינויי לחץ אוויר בצמיגים וכו'). פשוט תענוג.

מקום ושירות שהם חוויה.

לגבי הרכב עצמו, בינתיים אין מאושר ממני. צריכת דלק מעולה (בדיקות ראשוניות מראות תוצאה של ליטר דלק אחד לכל 14.5/15 קילומטר במשולב), רכב מפנק, מאובזר, כיף לנהיגה, שקט, כל רגע שנוהגים עליו זה פשוט כיף. כל פעם שנכנסים אליו נהנים, וכשמגיעים למחוז חפצינו פשוט מתבעסים שצריך לצאת מהרכב. ממש נעים לשהות בו וגם בנסיעות בין עירוניות ארוכות (נשר-ירושלים) הוא לא מעייף והכסא מאוד נוח.

Always go sideways

פורסם
יכול להיות שאתה צודק לגבי הרכישה, אבל אכן הבעיה היא עלויות האחזקה, ובל נשכח את הביטוח.

נכון, בגלל זה שאלתי האם יש לך הטבות בדברים האלה בגלל היותך עובד במוו, אז אני מניח שלא.

אתמול סיימתי סאגה עם הרכב - צמיגים.

אחרי שהרכבתי לרכב ריבעיית מישלן אנרג'י סייבר וחישוקי מגנזיום אצל אביתר מג.מ. פורטל, הרכב התחיל להיות נורא קופצני. עד כדי כך שחברה שלי פשוט הייתה מקבלת בחילות בנסיעה.

בהתחלה חשבנו שזה בגלל הג'אנטים, שהיו אמנם בקוטר הנכון אבל רחבים בחצי אינץ' יותר מהמקור (6.5 אינץ' לעומת 6 אינץ'). חזרתי אליו, הרכבנו חזרה את חישוקי הברזל והשארנו את הצמיגים. הרכב עדיין היה נורא קופצני. המסקנה המתבקשת הייתה שהבעיה נוסעת מהצמיגים.

חזרנו אליו שוב והפעם הרכבנו חזרה חישוקי המגנזיום אבל החלפנו לצמיגים אחרים - קונטיננטל פרמיום קונטקט 2. הרכב חזר להיות נוח מאוד כפי שהיה טרם החלפת הצמיגים הראשונית.

בדיעבד גיליתי שצמיגי המישלן החסכוניים בדלק מתהדרים בדפנות קשיחות יותר, מה שמשפיע על הנוחות ברכב. אמנם חוסך בדלק (לא כזה משמעותי לדעתי, לא מספיק משמעותי בשביל לסבול את חוסר הנוחות) אבל לא נוח.

היום הכל בסדר והרכב נועל רביעיית צמיגים מהמעלה הראשונה עם חישוקים יפהפיים שפשוט כיף להסתכל עליהם.

תתחדש! לא ניסיתי את מישלין, אבל קונטיננטל אקו-קונקט3 צמיגים מעולים לדעתי, יכול להיות שפרמיום קונקט זה קצת OVERKILL עבור הרכב הזה. בכל מקרה, יש לי שאלה לגבי האבזור - יש ברכב בלוטות' וציפוי עור להגה?

• תוכן חדש...