Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחר חודש של חיפושים, נסיעות למקומות רחוקים, קצת אוטובוסים ורכבות, שרשור או שניים בפורום ייעוץ לרכישת רכב, סופסוף קניתי רכב.

מדובר כמובן בפיאט פונטו איבו, שנת 2010, רמת גימור דיינמיק שמוסיפה, בעיקר, בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת, תיבה רובוטית, יד ראשונה, קצת פחות מ60K ק"מ.

אתמול הרכב נרכש ובוצעה העברת בעלות, קיבלתי אותו כמובן מטונף לגמרי בעקבות הגשם המאובק שירד, עד כדי כך שהיה נראה כאילו הרכב כתום מרוב אבק ולא לבן כמו שהוא צריך להיות.

היום אחרי העבודה, התפנינו אני וחברתי היקרה לי מכל לשטיפה ידנית של הרכב בשיטת 2 הדליים המפורסמת כל כך בפורום הדיטיילינג, ופלסטלינה בחלק מהמקומות.

מצב הפח לא מושלם, שריטות פה ושם, מכה קטנה בכנף שמאל, כמה שפשופי צבע, אבל בסך הכל לא רע בכלל לטעמי.

מנסיעה של כ250 ק"מ על הרכב עד עכשיו, אני מבסוט עד השמיים. הגיר עובד פשוט מעולה, מתנהג ממש כמו גיר ידני, העברות ההילוכים טיפה ארוכות אבל ככל הנראה צריך לעדכן את התוכנה של הגיר כך שיכול להיות שזה יפתור את זה, הרכב מגיע עם מנגנון עצור וסע שקצת מעצבן אותי אז אני מקפיד לכבות אותו (קצת מעצבן שאי אפשר לכבות אותו באופן קבוע וצריך לעשות את זה כל פעם מחדש אחרי התנעה), המנוע עושה עבודה נפלאה בלהזיז את הרכב הזה, למרות שהוא קצת רועש וב100 קמ"ש הסל"ד עומד על כ3100 סל"ד (כמה שחסר לי פה הילוך שישי...).

העליתי פה כמה תמונות של לפני הניקוי ולאחריו, יש עוד כמה דברים לסדר באוטו, הכל נלקח בחשבון טרם הרכישה (4 צמיגים, כיוון פרונט, קצת פחחות/צבע בחלק מהמקומות, טיפול שמנים, עדכון תוכנה לגיר, אולי אפילו דיטיילינג בדורשיין בחיפה).

כמה שאלות לחברי הפורום הנכבדים.

1. האם זה נורמלי לרכב הזה לעמוד על 3100 סל"ד ב100 קמ"ש? נסעתי על כמה וכמה פונטו רובוטיות ובאמת זה היה הסל"ד בכולם כך שנראה לי שזה נורמלי לרכב אבל אשמח לשמוע קצת יותר.

2. צמיגים - המידה שלהם זה 175/65/15, מבדיקה באינטרנט (טיירס4יו וטיירדיל) מצאתי צמיגים של טויו ב318 ש"ח לצמיג. האם יש צמיגים מומלצים לרכב הזה או יצרן מומלץ? מה לגבי המחיר? אני נוסע לכל הפחות 20K ק"מ בשנה אם זה משנה.

3. במערכת של הרכב, כשעוברים בין מצבי השמע יש גם מצב AUX, אבל לא מצאתי בשום מקום ברכב שקע כזה. חיפשתי בכל הרכב, כולל בין המושבים, כל הדשבורד, תא הכפפות ואיפה לא. יש למישהו מושג בקשר לעניין הזה?

4. טאסות לצמיגים - ברכב הזה הטאסות הם חלק מהגלגל. על מנת להוריד אותם צריך לפרק את הברגים. זה נחמד כי אי אפשר לגנוב אותם, אבל הם שבורות ואני רוצה להחליך אותם. מישהו מכיר מקום באיזור חיפה והקריות שיכול להיות שיהיה לו 4 טאסות מקוריות של פיאט פונטו?

כפי שתראו בתמונות, הרכב כבר אובזר במדבקות של קארספורום :lol:

תודה רבה ושבת שלום לכולם.

תמונות לפני הניקוי וקצת של נזקי הצבע והפחחות

20131101_143602.jpg

20131101_143606.jpg

20131101_143610.jpg

20131101_143615.jpg

20131101_151818.jpg

20131101_151905.jpg

20131101_151921.jpg

20131101_151934.jpg

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש. 20K+ בשנה אני ממליץ לשים קונטי אקוקונטקט 3. יקרים משמעותית, אבל ישרדו 3-4 שנים בכיף.

פורסם

תתחדש ותהנה.

האם זה נורמלי לרכב הזה לעמוד על 3100 סל"ד ב100 קמ"ש? נסעתי על כמה וכמה פונטו רובוטיות ובאמת זה היה הסל"ד בכולם כך שנראה לי שזה נורמלי לרכב אבל אשמח לשמוע קצת יותר.

אכן, זה הסל"ד. ברובוטיות הגיר קצר ביותר.

3,500 ל 110 ו 3,800 ל 120.

פורסם

תתחדש!!

השריטות אפשר להעלים לפי דעתי, והטסות נראות מעולה, אם לא הייתי מתמקד לא הייתי מבחין בכלל שזה טסות, בכל אופן אם לא תמצא משהו ממש דומה אל תחליף, השברים נראים לי ממש בקטנה וכנראה שהאישה תעניק לרכב עוד קצת אופי ותשבור את הטסות עוד קצת.8)

דרך אגב שמעתי שהפונטו חסכוניות מאוד ויכולות להגיע לממוצע של 1:20 זה אמיתי או סתם מיתוס?

פורסם
אכן, זה הסל"ד. ברובוטיות הגיר קצר ביותר.

3,500 ל 110 ו 3,800 ל 120.

לא הוא לא. יחסי ההעברה זהים לאלה שבתיבה הידנית, כל ההבדל הוא בכך שבתיבה הרובוטית יש, ובכן: רובוט.

מצטרף לברכות לפותח השרשור. נסה למצוא באחת הפירוקיות רכב כמו שלך בגירסת 150 שנה לאיטליה - תוכל להרוויח חישוקי סגסוגת מקוריים ונאים ואולי עוד כמה פיצ'פקעס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תתחדש, רכב יפה :)

אם אני רואה נכון חסר לך מכסה בורג למגב האחורי, חוץ מזה מצטרף לחברים מעליי שהמליצו לעשות סיבוב בפירוקיות ולפרק כל מיני חלקים של הפונטו היותר מאובזרת (בעיקר מגנזיום) - רק שים אח"כ ברגי נעילה.

פורסם

לעניין aux, אם המערכת היא אפטר מרקט אזי לא חובה שיהיה שקע מתאים. תוכל לבטל את הצגת האפשרות בתפריט הראשי של יחידת הראש.

אם מדובר במערכת אינטגרלית אזי אין לי מושג :-)

תתחדש כמובן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תתחדש ותהנה,אשמח בהמשך שתיידע אותנו לגבי צריכת הדלק הממוצעת שלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש ! אחלה רכב בכל הקשור לתמורה למחיר.

המגנון של העצור וסע מאפשר לחסוך כמה % מתצרוכת הדלק,

אבל אני אישית חושב שזה מיותר - במיוחד כשמדובר בנסיעות בינעירוניות.

פורסם
תתחדש!!

השריטות אפשר להעלים לפי דעתי, והטסות נראות מעולה, אם לא הייתי מתמקד לא הייתי מבחין בכלל שזה טסות, בכל אופן אם לא תמצא משהו ממש דומה אל תחליף, השברים נראים לי ממש בקטנה וכנראה שהאישה תעניק לרכב עוד קצת אופי ותשבור את הטסות עוד קצת.8)

דרך אגב שמעתי שהפונטו חסכוניות מאוד ויכולות להגיע לממוצע של 1:20 זה אמיתי או סתם מיתוס?

אצלי זה 1 ל-14, אבל אני בירושלים וגם עומד כחצי שעה בפקקים כל בוקר. אם לנסוע רוב בינעירוני אולי אפשר להגיע ל 1-17/18, לא מאמין ש 1-20 ריאלי.

פורסם

תודה לכולם על הברכות!

אבדוק את עניין הפירוקיות. למרות שגרסת ה150 לא נמכרה יותר מידי אז כמה מכוניות כאלה כבר אני אמצא בפירוקיות?

גם למיטב הבנתי, ההבדלים בין האוטו שלי לגרסת ה150 הם סאנרוף וג'אנטים. או שאני טועה?

לגבי הג'אנטים, גם זה יגיע, וכבר מצאתי סט טאסות שנראה מאוד מאוד דומה למקוריות, רק שכמו שאמרתי, המקוריות מולבשות על הגלגל מאחורי הברגים! על מנת להוציא טאסה אתה צריך להרים את האוטו! אז אני לא יכול לשים את הטאסות שכבר קניתי...

אם מישהו מכיר מקום כלשהו או מישהו שיש לו טאסות מקוריות, אשמח לרכוש/לקבל אותן ממנו.

המערכת היא אורגינלית, אולי ביום מן הימים היא תוחלף לאיזה דאבל-דין. לא לחוץ על זה...רק שקע הAUX חסר לי!! אני חייב לסדר את העניין הזה...

הטסות נראות מעולה, אם לא הייתי מתמקד לא הייתי מבחין בכלל שזה טסות, בכל אופן אם לא תמצא משהו ממש דומה אל תחליף, השברים נראים לי ממש בקטנה וכנראה שהאישה תעניק לרכב עוד קצת אופי ותשבור את הטסות עוד קצת.8)

תשמע, האישה היא ג'ינג'ית, היא קוראת פה בפורום, והיא ראתה את התגובה. היום בלילה תבדוק מתחת למיטה שאין איזה נינג'ה...

:lol: :lol:

ובלי קשר לזה, היא נוהגת מעולה. היא גם כל כך דואגת לאוטו, אפילו יותר ממני, שכל עניין הדיטיילינג, השטיפה הידנית והירידה לפרטים זה בכלל הכל רעיון שלה...הטאסות שבורות מפריעות לה לא פחות מלי...

לגבי צריכת הדלק, אני אעדכן כשיהיו תוצאות אמת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...