Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פלוקסטר, תרשה לי לענות לך בשאלה - מה אכפת לך?

מה זה משנה לך איך אני מגדיר נהיגה ספורטיבית או ממה אני נהנה? אתה זה שצריך לקנות את האוטו, לא אני. בגלל זה אתה צריך לשאול את עצמך (ולא את יושבי הפורום) "מה עושה לי כיף".

אני לא חושב שמשאלה כל כך רחבה כמו "מהי נהיגה ספורטיבית" תקבל תשובה שתספק לך קצה חוט לתחילת החיפושים. לכן אני חושב שזה סתם בזבוז זמן (מבחינת קידום המטרה שלך - מציאת רכב. מבחינת דיון, הסוגיה הזו מעניינת כמו כל אחת אחרת).

אמרתי לך כבר אתמול, תרכיב לעצמך רשימה של מכוניות שעונות לקריטריונים שלך. קודם כל מבחינה טכנית יבשה - סגמנט/מנוע/גיר/מחיר (אתה תתפלא כמה מעט כאלה יש). אחר כך תתחיל לצמצם עפ"י מבחנים שנכתבו על המכוניות האלה. מהר מאוד, אני מאמין לא רק שתגיע לאחת המיוחלת אלא שאפילו פתאום מהרבה יותר מדי אופציות, תמצא שכמעט ואין אף אחת שעונה לך על הדרישות באופן מלא. אז תתחיל לחשוב על מה אתה מוכן להתפשר.

יש לך את הפריווילגיה שאין להרבה אנשים, אתה מחפש לקנות מכונית חדשה ולכן אתה יכול לעשות נסיעות מבחן על כל מתמודדת. לרובינו, שקונים יד שנייה, אין את האופציה הזו. תנצל אותה.

שיהיה בהצלחה.

נ.ב. - בשבילי נהיגה ספורטיבית היא לנהוג כמה שיותר חלק, כמה שיותר מהר, תוך שמירה של הרכב כמה שיותר קרוב למגבלות שלו (בין אם בתוכן או מחוץ להן). האם זה הופך את סגנון הנהיגה שלי ל"ספורטיבי" ואת זה של מפעיל ה-500 המחליק ל"התחרעות"? ממש לא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב ספורטיבי דווקא צריך להיות מכונה ששומרת באדיקות על קו הפנייה ולא כזו שיש לה זנב שמח.

ברכבי הנעה קדמית, זה הולך ביחד.

אגב יש שני שלבי ניתוק בקרה בברז והשני לדעתי מנתק אמיתי את הכל.

לא מנתק לגמרי.

פורסם

פות״ש . Spire הקדים אותי אבל בכל זאת, צא כבר מעניין ההגדרות שאתה מחפש לכל דבר.

אתה מחפש להנות ממכונית? תנהג במגוון מכוניות כולל קיצוניות ממה שאתה חושב עליהן. תשתחרר משטיפות מוח של ״מבינים״ ותהיה ישר עם עצמך- מה עושה לך טוב.

במקומך הייתי שואל מה הן המכוניות המומלצות בכדי להבין את מגוון התכונות שבדרך כלל מבדלות באמת בין אלטרנטיבות. דברים אמיתיים ולא ענייני הגדרה כמו הבולישט של פרימיום או לא פרימיום. סליחה על הצרפתית...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אה כן, לעניין השאלה, בנוסחה יש 2. מכונית ונהג.

נהיגה ספורטיבית - הנהג מביא לידי ביטוי את היכולות שלו. ככל שיש יותר תקשורת זה רק יכול לעזור. נהג טוב ידע לעשות זמנים טובים אבל גם לשלוט במצבים מזדמנים. ספורטיביות כוללת מבחינתי גם התנהגות ספורטיבית.

מכונית ספורטיבית זה כבר עניין אחר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לי זה נשמע כמו דיון, ולא כמו שרשור 'חיפוש עצמי'

אבל אולי זה רק אני O.O

מבחינתי נהיגה ספורטיבית זו כזו שמעלה לי את הדופק ואת האנדרנלין, מכאן יש המון נגזרות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
ואתה טוען שבדריפט או דראג אין צורך בנהיגה טכנית ומדוייקת?

לא יעזור נהיגה ספורטיבית לעולם תהיה טכנית ומדוייקת, וזה לא משנה איזה ענף בעולם המוטורי, אספלט או עפר, ואין פה שום קשר להעדפה אישית...

התחרעות זו לא נהיגה ספורטיבית לא משנה כמה כיף זה עלול להיות, ושלא תטעו אני לרגע לא מקשר בין זנב שמח להתחרעות, גם דריפטינג זו נהיגה ספורטיבית וככזו היא היא מדוייקת וטכנית להחריד

איך הסקת ממה שכתבתי שבדריפט או בדראג אין צורך בנהיגה טכנית ומדויקת? גם בדראג נדרש דיוק וגם בדריפט. לא שללתי זאת.

פורסם (נערך)

נראה לי שאתה ממשיך לחפש סיבות לגרום לאחרים לעשות את בחירת הרכב החדש עבורך. אתה מחפש את התירוצים / טיעונים / חיזוקים כדי לקבל כיוון מסויים, גם אם הוא זה שפחות חשבת עליו עד כה. הגיע הזמן שתעשה חושבים עם עצמך, תנהג בכל האופציות הקיימות והרלוונטית - ורק לאחר מכן תחליט (בעצמך, כן?) מה טוב עבורך, בהתבסס על דרישותייך / רצונותייך מהרכב.

אמרתי לך את זה בעבר הלא רחוק, כתבתי זאת גם כאן על גבי הפורום לא מעט ואמרתי זאת לך אמש בפורום המצומצם שנכחנו בו - נהגתי על כל האופציות בקטגורייה (מיני קופר S / פיאסטה ST / קליאו RS / אבארת' 500 ו-208GTI). ידעתי מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, עד שהגעתי להעדפה ספציפית (שלקחה לא מעט זמן כרעיון כללי, עד שהחלטתי ליישם סופית) - וכפי שציינו כאן לפני, הרבה יותר קל לך כי מדובר ברכב חדש ויש רכבי הדגמה.

אחרי 1000 ק"מ (ב-4 ימים) בחברת העקרב שלי, אני בהחלט יכול לומר כי איני מתחרט על הרכישה. אז נכון שהיא לא חדה כתער בדומה לפיאסטה, גם מעט חלשה ממנה וכמובן פחות פרקטית, אבל מגניבה ממנה ומהנה לא פחות בדרכים שלה.

ל-500 יש קטע משלה. ברגע שמבינים את הכיף הטמון בה ואיך מנצלים אותו נכון, מתגברים על החסרונות שלה (חוסר פרקטיות, איכות החומרים הבסדר גמור - למשל). אני מודע לזה שהם קיימים, לא מתעלם מהם, רק מציין שהם פחות מפריעים לי - ואני נעזר בה כרכב יום יומי, מעבר לעובדה שהיא הרכב פאן שלי כמובן.

ד"א, אחרי הנהיגה הארוכה של אתמול (עם קרוב ל-500 ק"מ שננהגו) - היא הייתה נוחה בהחלט. לא פחות מהפיאסטה. לשם שינוי (ובניגוד מוחלט ל-OPC) יצאתי עם גב שלם, ללא תחושות אי נוחות שהן בכלל.

לסיכום, לך תקבע נסיעות מבחן בכל מה שנראה לך רלוונטי עבורך. משם תתקדם הלאה, לאט לאט ובזהירות, עד שאתה תחליט מה טוב לך ומה גורם לך לחייך כמו דביל כל יום (בערך כמו שקורה לי בימים האחרונים, מאז שאני עם ה-500).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מה רע במיני מבחינת ״ספורטיביות״ (לפי שני הפירושים האפשריים) שאתה כבר רץ להחליף?

בשביל קצת מנוע תחליף רכב כ״כ סבבה שקנית רק לפני כמה חודשים?

(שואל לא בשביל להיכנס לך לכיס או משהו, זה בכלל לא העניין, אני פשוט באמת לא מבין את הקטע פה).

בינינו, אם כ״כ בוער בך הצורך להחליף רכב, לך על רכבי ׳פרימיום׳ - באמת נראה לי שיותר תיהנה מהם, וגם הם לפחות ייתנו לך איזושהי חוויה שונה.

פורסם

האוטו שלי חלש מידי ואין לו צמיגים, בלמים ובולמים מתאימים לנהיגה ספורטיבית בהשוואה לכלים שבראשית השרשור. הוא כמובן מתגמל אותי במגבלותיו שלו, אבל אחרי שעליתי על כלים כאלו קשה לחזור לאחור. בהתחלה באמת רציתי ללכת על יותר פרימיום (מרצדס A קלאס ושות'), אבל נראה לי שזה לחזור על אותו תסריט עם המיני. אני חושב שעם רכב ספורטיבי ישאר לי טעם של עוד להרבה יותר זמן.

:idea:
פורסם

איך הייתם מגדירים נהיגה ספורטיבית?

מבחינתי נהיגה ספורטיבית זו נהיגה בקצב מהיר בתוואי טכני תוך דחיקת המכונית\נהג אל המגבלות.

זה יכול לקרות בנהיגה מאוד נקיה, זו יכולה להיות נהיגה פחות נקיה, הכל הולך בהתאם למה שעושה לך את זה.

אני האחרון להצטדק, אני יוצא לא מעט לנהיגות ספורטיביות בכבישים ציבוריים תוך הקפדה על שמירת מרווחי בטיחות נאותים וללא זליגות לנתיב הנגדי ורק בשעות בוקר מאוד מוקדמות בהן הכבישים ריקים ככל האפשר.

וכל מילה מיותרת.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

פות"ש, מצטער מראש - אין בשורות הבאות כוונה להעליב או לנתח אותך פסיכולוגית.

אתה מזכיר לי את האנשים שמתחילים לנגן בגיטרה, ובמקום להינות מהמוזיקה וללמוד עסוקים בלהשוות סאונד של גיטרות, מגברים, מיתרים ומפרטים ולתהות אם המהום מאוורר בחדר הסמוך משפיע על עפיצות הצליל אם המגבר נמצא מעל אמצע הסקאלה ונמצא בזווית של 30 מעלות לקו המשווה.

צא לרגע מהגדרות יבשות של ספורטיבית כן/לא, מידות צמיגים ועקומת מומנט. יש לך רכב נהדר ואני מניח שעדיין לא מיצית אותו עד לרמה של חוסר אתגר ועניין. גם אם נדמה לך שחסרים לך כמה כוחות סוס.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• חברי המעגל הראשון
פורסם
האוטו שלי חלש מידי ואין לו צמיגים, בלמים ובולמים מתאימים לנהיגה ספורטיבית בהשוואה לכלים שבראשית השרשור. הוא כמובן מתגמל אותי במגבלותיו שלו, אבל אחרי שעליתי על כלים כאלו קשה לחזור לאחור. בהתחלה באמת רציתי ללכת על יותר פרימיום (מרצדס A קלאס ושות'), אבל נראה לי שזה לחזור על אותו תסריט עם המיני. אני חושב שעם רכב ספורטיבי ישאר לי טעם של עוד להרבה יותר זמן.

אם לא כיף לך, תחליף. מה הבעיה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...