Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו טעות בלינק. היחס דחיסה הוא 10:1 בשני המנועים. שוב, הבוכנות הן אותן בוכנות בדיוק.

את המשפט הזה תצטרך להסביר לי שוב:

עובדה וטענתי שבמחיר לא דומות בתוספת חבילת M או חבילת ספורט את ה320 ללא חבילה כל שהיא בעיני לא מהנה(זו דעתי).

פורסם

לא הורגים, חלילה. הכל למען הדיון.

יחס דיסה שונה,אותו מהלך אומנם אבל מבנה בוכנות אחר כנראה

יחס דחיסה זהה, 1:10. לפי מה שאני יודע הבוכנות זהות אך המק"ט שונה, לפי אביה אחרי 2012 גם המק"ט הזה זהה.

אין צורך בספקולציות ו"כנראה" , כל המידע לפנינו.

בדיקה ב Real OEM פותרת את הסוגיה לחלוטין:

בוכנות, מק"ט 11258606459 בשני המקרים.

320

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3B11-EUR-01-2015-F30-BMW-320i&diagId=11_4770

328

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=3A51-EUR-03-2015-F30-BMW-328i&diagId=11_4770

הבלמים אכן שונים, אך המידע ב328 מופיע עבור רק דגמי M pack, כך שיתכנו שינויים.

בכל אופן, אני לפחות התיחסתי למנוע בלבד.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אביה,התכוונתי שלדעי ה320I ללא חבילה (חבילת ספורט כלשהי) לא מרגשת אותי מבחינת כיף לנהיגה.

בסכום שהיא מוצעת לקונה אם החבילה היא תעלה הרבה יותר מהגולף GTI אפילו אחרי מיקוח.

ואת הGTI ללא חבילה כלשהי אני מעדיף על ה320.

לא היתה לי כוונה להשוות רכבים אם תוכנה,אלה כמו שיוצא מהמפעל גם גולף אפשר לשפר.

אני קיבלתי הצעה ב BMW בסוכנות את ה328 ב280 אלף.

פורסם

תוכנה שמעלה הספק ביותר מ100 סוסים נראה לי תגמור את המנוע מהר מאוד.

בדקת תוכנות אחרות? או רק בהסתמך על אבסולוט (שמשפרים כל דבר שזז). מעניין להשוות לשאר החברות (כאלו המתמחות בBMW במיוחד)

פורסם

סמירו, שוב, ההבדל בין ה328 ל320 הוא המפות. שים לב שכל המק״טים זהים, כך שהקפיצה בפועל מההספק המירבי שיצא את שערי המפעל עבור המנוע המדובר בקונפיגורציה הנ״ל היא כ55 כ״ס- לא קפיצה שלא שמעו עליה בעבר ברכבים מוגדשים, בטח לאור שוק הVAG.

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
תוכנה שמעלה הספק ביותר מ100 סוסים נראה לי תגמור את המנוע מהר מאוד.

נראה לך, אה. אתה מוכן לפרט? או שזה פשוט לא מסתדר לך עם הדוקטרינה המדעית ש - "צ'יפ ברכב מוגדש מוסיף 40 כ"ס"?

או רק בהסתמך על אבסולוט

אפסולוט. אבסולוט משפרים דברים אחרים.

פורסם

אכן לא מסתדר עם הדוקטרינה. ואנחנו לא בדיוק יודעים כמה המנועים של כל אותן ואגיות עם שיפור של 70 סוסים מתוכנה בלבד יחזיקו. נחכה שלוש שנים ונראה. אם מה ששונה בין המנועים של הבימריות זה מפה בלבד אז כל מי שקונה 328 פראייר? מעניין.

ושוב, מעניין מלראות כמה משפרת תוכנה של חברה אחרת. אם נתונים זהים מובן. אבל אם תראה שיפור זניח יותר, יש פה משהו.

פורסם

ממש לא פראייר, אנו דנים במנוע בלבד.

מסביב ישנם בלמים, מתלים, ככל הנראה אבזור עשיר יותר כסטנדרט וכמובן שמיתוג שונה.

פורסם

סמירו, לפי ההצהרות של אפסולוט ברכבים אחרים, הם ממש לא חריגים.

ב-1.6 טורבו של ב.מ.וו לדוגמא, שמגיע בהספקים של 102, 136 ו-177 כ"ס, התכנה שלהם מעלה ל-210. ראיתי מתחרים שהגיעו ל-230.

גם זה צריך להפתיע אותך. 102 כ"ס ל-230. מתכנה בלבד.

אבל תבין, זה בעצם מנוע של 177 כ"ס (ובעצם אפילו יותר, ב.מ.וו מאוד מאוד שמרנים בהצהרות שלהם. הוכח לא פעם בדיינו).

פורסם

סמירו זה נראה לך לא הגיוני כי החשיבה שלך “הפוכה”- ב.מ.וו יצרו את מנוע ה-2 ליטר כשידעו שהוא מתוכנן להוציא הספק X עבור הגירסה הבכירה בה יותקן.

מכאן עשו לו detune והורידו לו הספק על ידי מפות שונות כדי להתאים אותו לגרסה הזולה יותר בה יותקן.

התוכנה של אפסולוט בעצם מסירה את אותו שנמוך מקורי של היצרן ונותנת מעל זה את השדרוג ה“מסורתי“ של 40-50 סוסים.

ההספק המוצהר של ה-328 נמוך מההספק בפועל משיקולי מיסוי ירוק ולא פעם רכבים סטוק מדגם זה נמדדים סביב 270 כ“ס, תוסיף לזה את אותם “40 כ“ס מסורתיים“ והגעת לאותם 302 כ“ס עליהם אפסולוט מצהירה, וכיוון שהמנועים ב-320 ו-328 זהים הם כמובן יגיעו לאותו הספק לאחר השדרוג.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המנוע ככל הנראה אכן זהה.

שמעתי שהמכלולים מסביב מעט שונים - דוגמת היניקה, אינטרקולר וכו.

מבחינת מתלים ובלמים אני מאמין על סמך דגמי העבר שמדובר באותם רכיבים למעט תוספות ספורטיביות קרי חבילת M שמגיעה עם מתלים ספורטיביים יותר או תוספת בתשלום עבור בלמים משופרים. בדגמים הבסיסיים האופציה תשדרג את הקליפר הקדמי לברמבו 4 בוכנות ודיסק מוגדל מאחור

דווקא בדגם הקצה - 335 הבלמים הללו מגיעים כסטוק עם אופציה לבלמים מוגדלים עוד יותר הידועים כ m performance. בקוטר של 370 בחזית ו245 מאחור.4 ו2 בוכנות בהתאמה.

M-TECH E46

פורסם

חבילת M הינה בתשלום גם עבור 328 ובכל אופן אין בה שדרוג מערכת בלימה, רק קיט פגושים וחצאיות אגרסיבי יותר ושלדה מונמכת ומעט קשיחה יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...