Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

3 מתקני לונה פארק על מתפעליהם ממתינים ברומו של כביש מתפתל, סלול באספלט משובח. כל מתפעל בודק היטב את המתקן שלו, על פי תקנון הנהלת הלונה פארק: מוודאים שיש ברקסים, יש גומי ושהטורבו נח מספיק. צריך לתת למתקן להתאושש ולאזור כוחות ל-session הבא, אומרים לי.. כמה מילים עם המתפעל קונים לך כרטיס עלייה למתקן.

מתחילים עם מתקן העונה לשם אבארט 500. לאוטו מרכז כובד גבוה ומעט מידי משקל על הסרן האחורי. המתפעל מאיץ בירידה במהירות רבה ואז מגיע עיקול. השניות שלפני הכניסה לעיקול דומות מאד לשניות הללו שבהן הקרון ברכבת ההרים בלונה פארק מגיע לשיא הגובה, שלאחריו בוא תבוא השעטה מטה: אתה אומר לעצמך, או שהמתקן ייכנס לתת הגוי ואז נמצא את עצמנו על המעקה במקרה הטוב\בתהום במקרה הפחות טוב, או שהמתקן ייכנס להיגוי יתר מוקדם מספיק ונינצל.

הפניה נחושה של ההגה בשילוב עם בלימה במינון הנכון - לא בלימה על מנת לעבור עיקול ללא החלקה חלילה :twisted: - ומעט המשקל הנח בימים כתיקונם על הסרן האחורי של הצעצוע הזה עובר קדימה ותורם לאחיזה של הקדמיים מחד ומביא לאובדן מוחלט של האחיזה מהאחוריים מאידך. כוחות ה-G עושים את שלהם על הגוף, בזמן שהזנב נע ונד כמו מטוטלת. המתקן מזכיר לי כלב קטן שמתקדם באמצעות רגליו הקדמיות בזמן שאחוריו נגררים על רצפה חלקה. הזמן הזה, שנמדד בעשיריות שניה, בהן לוקח למתקן להבין סוף סוף שהמתפעל מבקש קו הפנייה חדש נדמה כנצח... אתה ממתין להגוי היתר שיופיע כמושיע משמיים, והוא אכן מופיע לבסוף ברגע האחרון ממש. קצת לוחמת הגה מצד המתפעל והמתקן מתייצב בחזרה על הקו הנכון, דוהר קדימה אל עבר העיקול הבא. מעט מידי אוטו מפריד בינך לבין העולם וזה מורגש. גסות, חיספוס, תחושת בוסר.. איזה אדרנלין!

שני המתקנים האחרים יש לציין (פיאסטה ST וקורסה OPC) משחקים בדיוק על אותו מגרש ובאותו ראש, אבל הם עוטפים אותך ביותר צמר גפן ונותנים יותר תחושת ביטחון גם אם אין לה גבוי מבוסס, תוך יצירת קצב מהיר עוד יותר. פחות מפחיד ועם זאת עדיין מרגש מאד.

ולענייננו, האם נהיגה ספורטיבית היא "תפירה" של עיקולים או החלקות תחת כוח? אני שואל זאת על רקע יותר מידי ביקורות המדברות על הגרסאות החמות של VAG ככאלו שאינן מהנות במיוחד דווקא כי קשה להוציא אותן משלוותן והן מאד "טכניות" ושאם חשקה נפשך ב"מכונת תפירה", סע לטרקלין חשמל ולא לסוכנות רכבי ספורט. מאידך יש את האסכולה הטוענת שרכב ספורטיבי דווקא צריך להיות מכונה ששומרת באדיקות על קו הפנייה ולא כזו שיש לה זנב שמח.

אם כך, מהי הנהיגה הספורטיבית ה"נכונה"? זו הטכנית או זו שמרגישה כמו עלייה על מתקן בפארק שעשועים?

על הדרך עוד שאלה לבעלי מכוניות ספורטיביות: האם אתם מתפתים להתגרזן בכביש ציבורי או שהנסיעות שלכם מאופקות לגמרי בעוד שההתגרזנות שמורה לזמנים בהם אתם נמצאים בכביש שכוח אל אשר שומם מכל אדם?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערבבת פה שני נושאים.

אם הנהיגה ספורטיבית או לא, זו שאלה של מה הנהג עושה ולא באיזה רכב הוא יושב, אתה בקלות יכול לנהוג נהיגת שיוט נעימה בפרארי, ולנהוג נהיגה שהיא ספורטיבית בסוזוקי אלטו.

בדיוק כמו שאדם כבד יכול לצאת לריצה בעוד שהאתלט נח על הספה בבית, אז מי מהם עושה ספורט באותו רגע?

לגבי מהי נהיגה ספורטיבית "נכונה", ברור שנהיגה טכנית ומדוייקת תהיה תהיה זו הנכונה, ואפילו היחידה, סתם להתחרע עם האוטו ולהשתולל זה ממש לא נהיגה ספורטיבית, מצד שני זה לא אומר שאי אפשר לנהוג מדוייק ועדיין להרגיש כאילו עלית על מתקן בפארק השעשועים :wink:

פורסם
המתקן מזכיר לי כלב קטן שמתקדם באמצעות רגליו הקדמיות בזמן שאחוריו נגררים על רצפה חלקה.

הדימוי נחמד, אבל כשכלב עושה דבר כזה יש לו תולעים ומגרד לו בישבן.

על הדרך עוד שאלה לבעלי מכוניות ספורטיביות: האם אתם מתפתים להתגרזן בכביש ציבורי או שהנסיעות שלכם מאופקות לגמרי בעוד שההתגרזנות שמורה לזמנים בהם אתם נמצאים בכביש שכוח אל אשר שומם מכל אדם?

התחלת את השרשור נחמד, עד השאלה...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

למה? זו שאלת תם.

אם כבר, אני חושש מהפתוי הזה אם אחזיק בכלי ספורטיבי (מה שאין לי כרגע), ולכן מקדים תרופה למכה על מנת להכניס את התובנות מהתשובות של החברים המנוסים למערך השיקולים של אם בכלל לקנות רכב כזה.

:idea:
פורסם

אני חושב שנהיגה ספורטיבית היא הנהיגה שאתה מרגיש "נרגש" בסיומה.

כמו בקארטינג - יש שנהנים מהתחרות ויש משיפור הזמנים והטכניקה ויש מי שפשוט נהנה מהזריקת זנב.

ברור שלו זה היה תחרותי זה היה מאוד ברור מה זה "נהיגה ספורטיבית" - אבל זה לא תחרותי. הכביש לא פנוי, הכל יחסי ולכן רק הסוביקטיביות מנצחת :)

פורסם

נהיגה ספורטיבית בעיניי היא נהיגה בקוים הנכונים, במהירות המקסימלית עם החיבור של הנהג למכונה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני זוכר את טיול הנהיגה הראשון שלי ב159ti החדשה שהגיעה לידי זמן קצר לפניו. עברתי אליה מ147.

בטיול השתתפו אחי ב156 ושני חברי פורום ותיקים, אחד ב146ti והשני ב156jts. בודאות הייתי הכי מהיר, בודאות הייתי הכי יציב, בודאות עבדתי הכי פחות קשה מהאחרים.

מה שלא ודאי זה האם התגעגעתי באותו רגע ל147.

היום יש לי 159 אחרת, את אותה 147 ואבארט'. גם היום ה147 היא זו שדורשת ממני הכי הרבה עבודה כדי לשמור על קצב מהיר והיא הכי מרגשת ומעלת אדרנלין מהשלשה. אז אם נהיגה ספורטיבית היא כזו שמרגשת ומהנה אז ה147 מנצחת ומיד אחריה האבארט'.

אם היא כזו שתגרום לי לנוע הכי מהר על פני המסלול אז ה159 לוקחת את שלשתן.

במה אני בוחר כחברה לנס הרים? באבארט', ורק בגלל שהיא חדשה ואני לא מפחד לפרק אותה, אחרת הייתי נשאר עם ה147.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתיאוריה, ספורט זה לנסות להשיג את התוצאה הכי טובה מעצמך.

הנאה זה משהו נלווה לזה.

אפשר להנות גם מנהיגה קרובה למגבלות הרכב לא בשביל תחרות כלשהי, סתם בשביל הריגוש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בשבילי רק רכב שיושב על פסים כמו במסילת רכבת בלי שום משחקים וזריקות תחת.

לשאלתך, עדיף שאני לא אענה :) אבל אני מניח שזה תלוי נהג.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אם הייתי רוצה זמנים מהירים ונהיגה נכונה,הייתי לוקח את ה S3 ונהנה מדי פעם

מיציאה של החלק האחורי,מהירה מאוד אבל גם בטוחה מאוד וקוי נסיעתה ואופיה

נותן זמנים מהירים ונכונים.

אבל אם הייתי רוצה להנות הרבה יותר ולקבל עקיצה פראית במיוחד וזנב שובב מאוד ונהיגה פחות

"נכונה" אבל מאוד מהנה,הייתי לוקח איבו 9 .

נהיג נכונה ומהירה היא נהיגה מדוייקת שכמעט לא מגיעה להחלקה כל שהיא.

ובכביש הציבורי נדיר מאוד שמתגרזנים (נדיר אבל קורה,אחרת למה קנינו רכב שכזה),אולי כשאין

תנועה מלפניך בסיבוב קטן או גדול וגם כשאן תנועה בנתיב הנגדי ולפעמים זו כיכר בודדת כשאין

איש או רכב נראה לעין.

אלה שאוהבים נהיגה ולא זו הפרועה והמסכנת את נוסעי הנתיב,קנו רכב ספורטיבי כזה או אחר,

לא קנו כזה רק על מנת להגיע לעבודה וחזרה ולקחת את הילדים לחוגים לא מאמין זה.

למרות שיש חלק שכן נוסעים עבודה חזרה וזהו.

פורסם

יש מספר סוגים של נהיגה ספורטיבית - נהיגת מסלול (על מנת לקבל תוצאה טובה ככל הניתן) שלא כוללת משחקי זנב, אלא מתמקדת בכניסה נכונה לפנייה, בלימה נכונה, עיתוי פתיחת מצערת והיגוי.

יש DRIFT - ששם המטרה לייצר החלקה ארוכה ונשלטת.

ויש DRAG - שזה פשוט להאיץ כמו טמבל :lol:

כל אלו הן צורות של נהיגה ספורטיבית, השאלה היא למה אתה יותר מתחבר.

אני אישית מתחבר לסוג הראשון.

פורסם

ויקיפדיה מגדיר 'ספורט' כ"פעילות שבה מאמנים או משפרים מיומנויות או כישורים גופניים,

ושמטרתה השתתפות בתחרות, בבידור עצמי או בהנאה ודרכים אחרות" ומכאן שכל נהיגה ממנה אתה נהנה היא

נהיגה ספורטיבית.

ברמה האישית ולפי הגדרותיי הצרות אני מבחין בין נהיגת אספלט של שיפור זמני הקפה לנהיגת ראלי :

במציאות כמובן גם בראלי עפר וגם במסלול אספלט מהונדס יש מדידות זמנים,

אז שתיהן נהיגות ספורטיביות, שבמסגרת מוסדרת חותרות לאותה מטרה :

ולכן ההבדל הוא אצל המשתמש ומכאן אני עונה אישית.

בצעירותנו היו כבישים בהם היינו מודדים זמנים [אגב ככה גם מתחמקים מגיוס, כשמתים]

והם היו כבישי אספלט. מי ששרד - למד. שם, בין גיל 17 [או, שנה שנתיים קודם] לגיל 21

[או, כמה שנים אחרי, מי זוכר] למדתי הכי הרבה על נהיגה ושרדתי רק בזכות המזל.

בד בבד היו כבישי עפר וחצץ, שם לא מדדנו זמנים אלא נהנינו [לקח זמן עד שגילינו

שהסטופיד הנדברקס של סובארו דיאל בולם את הקדמיים]. גם שם השארנו אחד ש..לא התגייס.

בשבת האחרונה ביקרתי במקרה במחוזות ילדותי בנהיגה הרביעית שעשיתי על BRZ.

יא אללה. איך השתנו הכבישים, איך השתנו הרכבים, איך השתניתי אני.

אבל יותר מכל, הנעה אחורית, יא אללה ! [ויוצא לי בקול, 'יא אללללה' מוארך כזה,

כמו הטבח משה שגב]. כל הפרובוקציות העקרות האלה בהן התמחיתי בילדותי,

להוציא ת'תחת ברכב הנעה קדמית, לנצל את הטורק סטיר [שאז עוד היה "פירפור בסיבוב"]

איזה בזבוז זמן חפרני, מסוכן ועקר.

אגב יש שני שלבי ניתוק בקרה בברז והשני לדעתי מנתק אמיתי את הכל.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)
יש מספר סוגים של נהיגה ספורטיבית - נהיגת מסלול (על מנת לקבל תוצאה טובה ככל הניתן) שלא כוללת משחקי זנב, אלא מתמקדת בכניסה נכונה לפנייה, בלימה נכונה, עיתוי פתיחת מצערת והיגוי.

יש DRIFT - ששם המטרה לייצר החלקה ארוכה ונשלטת.

ויש DRAG - שזה פשוט להאיץ כמו טמבל :lol:

כל אלו הן צורות של נהיגה ספורטיבית, השאלה היא למה אתה יותר מתחבר.

אני אישית מתחבר לסוג הראשון.

ואתה טוען שבדריפט או דראג אין צורך בנהיגה טכנית ומדוייקת?

לא יעזור נהיגה ספורטיבית לעולם תהיה טכנית ומדוייקת, וזה לא משנה איזה ענף בעולם המוטורי, אספלט או עפר, ואין פה שום קשר להעדפה אישית...

התחרעות זו לא נהיגה ספורטיבית לא משנה כמה כיף זה עלול להיות, ושלא תטעו אני לרגע לא מקשר בין זנב שמח להתחרעות, גם דריפטינג זו נהיגה ספורטיבית וככזו היא היא מדוייקת וטכנית להחריד

עריכה אחרונה על ידי YaronMi
פורסם

יש הרבה יותר מ-3 סוגי נהיגה תחת ההגדרה הזאת של נהיגה ספורטיבית.

כל אחד מגדיר לעצמו את הסגנון שהוא אוהב וכולם מצריכים דיוק כי גם את הדריפט או הפסיעת זנב בנהיגת המסלול צריך בסופו של דבר לתקן.

מבחינתי נהיגה ספורטיבית זו נהיגה בקצב מהיר בתוואי טכני תוך דחיקת המכונית\נהג אל המגבלות.

זה יכול לקרות בנהיגה מאוד נקיה, זו יכולה להיות נהיגה פחות נקיה, הכל הולך בהתאם למה שעושה לך את זה.

אני האחרון להצטדק, אני יוצא לא מעט לנהיגות ספורטיביות בכבישים ציבוריים תוך הקפדה על שמירת מרווחי בטיחות נאותים וללא זליגות לנתיב הנגדי ורק בשעות בוקר מאוד מוקדמות בהן הכבישים ריקים ככל האפשר.

מבחינתי כל אלה פה שמחזיקים רכבים ספורטיביים ואומרים “לא מתגרזן בכביש ציבורי“ הם מצטדקים\שקרנים (לבחירתכם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה גם תלוי במכונית. יש מכוניות שקשה להגיע איתן למגבלות (בנהיגה מדודה) ולפעמים זה גם לא כל כך מתגמל - ולכן הן "מזמינות" את הנהג להיות גס יותר ואפילו להחליק טיפה לתוך הסיבוב בנהיגה ספורטיבית.

גם כשכן מחליקים - יש מכוניות שמחליקות במענה לפקודות מדודות ויש מכוניות שדורשות ממך "לעבוד" יותר...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...