Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה, כן עברתי בשלולית, פשוט ממש ממש ממש לאט כדי שהרכב לא יתלכלך. לגיטימי לעשות דבר כזה יום אחרי ששטפת את הרכב במשך שעה וחצי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אחלה סיכום, בהחלט מועיל להעלאת המוניטין לדגם המושמץ בקרב פשוטי העם.

הגרנדה פונטו אינה מושמצת כלל, רק שבניגוד לדגמי עבר קטנים של פיאט, היא לא ממש שיחקה תפקיד בשוק, וזאת מכמה סיבות;

ראשית, מחירה לא היה אטרקטיבי, לא היתה לה גירסה אוטומטית "נורמאלית", מנועיה היו חלשים יחסית ואפילו רמת האיבזור לא היתה גבוהה.

בניגוד לאונו, לדוגמא, לא היו לה יתרונות יחסיים, ולכן נמכרה במספרים נמוכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

צודק ב100%, וחבל כי בתמחור נכון היה יכול להיות לה תפקיד משמעותי יותר בשוק. ברוב תקופת חייה מנועי טורבו קטנים עוד לא היו נפוצים. ההבדל בין המנוע שלה לבין זה של הפיאסטה או של הקיא ריאו או הפיאסטה הידניות לא גדול, ולכן הסיבה העיקרית לחוסר ההצלחה שלה נובע לדעתי מהתמחור שהיה פשוט גבוה מדי.

הפונטו משתלמת כעסקת יד 2. ניתן להשיג רכב חדש, בטוח, יחסית מרווח, פשוט ועם עלויות טיפולים לא גבוהות במחיר נמוך.

כן המנוע חלש, פשוט ומיושן, אבל יש לזה גם יתרונות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הבעיה שפיאט נישארה עם מנועים חלשים לעומת המתחרות 77 כ"ס לעומת 120 כ"ס ב208 וקליאו,ומחיר לא תחרותי לדגם ישן כבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מדבר על קליאו שכמה זמן בשוק? 208 כמה זמן בשוק?

ברוב תקופת חייה היא נלחמה מול הקליאו הקודמת, מול האיביזה, הפיאסטה והריאו.

לכולן המנועים בגירסאות הרגילות והזולות לא חזקים משמעותית משל הפונטו. הבעיה שהתמחור של הפונטו היה פשוט לא משתלם ביחס אליהן.

בגרסאות היקרות היא באמת נתקלה במחסום המנוע בצירוף גיר עם המלה הבעייתית "רובוטי".

פורסם

זה שלפיאט אין מתמודדת חדשה זה בעיה גדולה בשבילה,בגירסאות הידניות המנועים דומים,אם כי כמה עולה פונטו איווי חדשה?

אבל בגירסאות האוטומטיות האיווי לא באזור חיוג של הסופר מיני החדשות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי האוטומטיות צודק.

לגבי הידניות מה שטענתי שגם בתקופה שהאיבו הייתה יחסית חדשה היא לא הצליחה ולא בגלל המנוע(שלא היה שונה בהרבה משל המתחרות באותו זמן) אלה בגלל תמחור בעייתי.

פורסם

כן התימחור,זאת הסיבה שהיא מכרה השנה ה167 מכוניות,בדיחה.

לעומת 1950 קליאו,וזה לא שלרנו יש תדמית של יאריס.

פורסם

בלי קשר לתמחור, מדובר במכונית בת 10, שאינה אטרקטיבית בשום מובן, ובנוסף אינה מצויידת בתיבה אוטומטית שגרתית.

צריך להיות פריק אמיתי של פיאט, או לחילופין נצר למשפחת אניילי, על מנת לקנות כזו מכונית חדשה.

פורסם (נערך)

yulianx מי דיבר על השנה? או שלא קראת מה כתבתי או שלא הבנת.

אני מדבר על רוב תקופת חייה. רוב הזמן המתחרות הידניות שלה לא היו עם מנועים חזקים יותר משמעותית, ובכל זאת היא לא הצליחה.

המנוע לא היה הפקטור בחוסר ההצלחה אלה התמחור.

חן אני מסכים איתך. אין סיבה לקנות אותה כרגע כחדשה היא כבר מיושנת. כל שאני טוען הוא שגם כשהיא הייתה חדשה, ורלוונטית היבואן קבר אותה עם תמחור בעייתי ולא מנוע בעייתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

הבנתי מצויין.

המכוניות האיטלקיות תמיד היו זולות יחסית בשל שערה הנמוך של הלירטה האיטלקית.

ברגע שאיטליה עברה לגוש האירו, המכוניות יתייקרו בהתאם.

מתחרתה הישירה, היונדאי גטס, הציעה מחיר נמוך בהרבה ותיבה אוטומטית, ותפסה את מקומה כמכונית הבסיסית בציי רכב, פלח שוק לא מבוטל במכוניות בסגמנט הזה.

פורסם

לא התכוונתי אליך חן.

לגבי מה שאמרת, מסכים. כסופר מיני אוטומטית בשוק שלנו לא היה לה סיכוי, וחבל.

פורסם

כן בשנים לפני כן,קח לדוגמא את מזדה 2,סוויפט,פיאטסה,I20,פאביה ואחיותיה כולם עם מנועים סביב ה100 כ"ס.

אני מסכים שתמחור היה בעייתי,אבל גם הגיר הרובוטי פגע במכירות.

פורסם

אם היתה מתומחרת מההתחלה במחיר תחרותי היינו רואים הרבה יותר אקסמפלרים על הכביש, אך בגלל שלאורך כל חייה סבלה מתמחור סמל"תי טיפוסי לא זכתה להצלחה ממשית בארץ.

כמו שאמרתי לגוסטי שלא על גבי הפורום, הביקורת על הרכב טובה ומדויקת, ומראה את כל הצדדים שלו בלי הגזמות מיותרות לפה או לשם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בתור בעלים של רכב דומה (2011, ידנית, גימור SPIRIT שמגיע עם גג נפתח מגנזים ובלוטות') כבר למעלה משנה - הביקורת של פות"ש מדוייקת ואני מסכים ממש עם כל מילה שלה (מלבד הגיר, שלא רלוונטי עבורי).

הרכב הוא הרכב הצמוד של אשתי, היא מגיעה ל1:14 בממוצע, נסיעה יומיומית מרמת ישי לחיפה. לא רע בכלל בהתחשב באופי הנסיעה (הרבה פעמים יש עומסים שגורמים לנסיעה להיות יותר עירונית מבינעירונית, והיא מסתובבת בחיפה ההררית לא מעט פעמים).

הרכב הפגין אמינות מופתית לאורך התקופה שהוא אצלנו.

הביקורת המרכזית (והיחידה) שלי על הרכב היא אחד-לאחד מה שפות"ש רשם: היעדר הילוך שישי, וחולשת המנוע.

אציין 3 נק' ששוות ציון לדעתי:

1. אשתי מאוד, מאוד, מאוד(!) מרוצה מהרכב. כ"כ מרוצה, עד שהיא לא מוכנה לשמוע דיבורים על שדרוג בכלל, מבחינתה 'משחקי שדרוג' אפשר לעשות עם הרכב שלי, אבל באיבו לא נוגעים. בתור מי שנהגה כל החיים על רכבים לא רעים בכלל של ההורים שלה (מזדה 6, ג'טה 1.4 TSI וכו') ומורגלת לפינוק וכוח, זה נותן אינדיקציה מסוימת לכמה שהרכב לא מאכזב בהגשמת הייעוד שלו.

2. כשיוצא לי לנהוג על הרכב שלה, אני מאוד נהנה, למרות שהרכב הרבה יותר חלש מהבראבו שלי. הנהיגה נוחה, מרגיעה, והאבזור של הרכב (בדגש על סאנרוף) מאוד מוסיף לחוויה.

3. הרכב מאוד פרקטי מבחינת נשיאת מטען: תא המטען שלו מרווח יחסית לקטגוריה, ובנוסף המושבים האחוריים משתטחים לחלוטין. יצא לי להעביר דירה ולרכוש מוצרים גדולים, והעניין הזה 'הציל' אותי מס' פעמים. אני חושב שזה שווה אזכור.

כשאני חושב על כך שהתלבטתי בינה לבין סופר-מיני 'סטנדרטית' (קרי: שכיחה, נניח איביזה או I20) משנתון נמוך וק"מ גבוה יותר, אני יותר ויותר שמח על שהייתי חכם מספיק בשביל להתייעץ בפורום טרם הרכישה. עבורי ועבור אשתי, זו רכישה הרבה יותר מתאימה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...