Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי ה1000 סמ״ק החדשים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגדול, הקונספירציה שלי אומרת שהרכבים ב60 אלף שקל הם לא הכי עמידים ולא יחזיקו יותר מדי שנים. וזה בסדר כי סה'כ הרכב עולה 60 אלף שקל.

לכן, הבלאי של המנועים הרגישים האלה הוא מאוד גבוהה מטבעו. לקחת רכב כזה ולהעביד אותו קשה - זה פשוט לא זה.

שנה קונספירציה, וישא"ק.

מנועי 1.0 אינם חדשים בשוק; כבר לפני 30 שנה מכרו בארץ את הדייהאטסו שרייד, סובארו ג'אסטי וסוזוקי סוויפט עם מנועי 1.0 בעלי 3 בוכנות, כשבשרייד ובסוויפט הם היו משודכים לעיתים לתיבה אוטומטית ומזגן.

למרות העומס, הפגינו המנועים אמינות מצויינת ואורך חיים מכובד, כולל במכוניות שיצאו מציי רכב שהעבידו אותן קשה.

גם הפיאט אונו והאוטוביאנקי Y10 השתמשו במנוע ה FIRE שהיה בנפח 1.0 והפגין אמינות למופת.

אין שום סיבה שהמנועים החדשים לא יפגינו אמינות גבוהה, גם בעומס "כבד".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

amirdb,

אני כל יום נוסע בכבישים של חיפה, יצא לי לנסוע על הרבה רכבים בעיר הזאות במסגרת העבודה (מכוניות כמו מזדה 2/3/6 כל משפחת היונדאי, סקודה סופר ב, משפחת טויוטה, סוברו B3/B4, סוזוקי אלטו/ספלאש, מיצובישי ספייס סטאר, שברולט ספארק/קרוז/מאליבו, רנו קליאו/פלורנס .

ואני היגעתי למסקנה שעיר הזאות היא לא בשביל מכוניות מיני אם מנועים חלשים, רכבים אלו פשוט לא מצלחים להתמודד בצורה נורמלית כדי לנסוע אם "הזרם", צריך למשוך כל הילוך עד 4 אלף סלד כדי לעלות עליות לא כמו צב ופשוט חבל על האוטו.

קודם כל אתה מחפש רכב חיסכוני(דלק)- בתוך העיר הוצאות דלק של מכוניות אם מנועים 1.6~ לא גדולות בהרבה ממכוניות אם מנועים קטנים.

אם אתה נוסע הרבה בין עירוני אז פה מכוניות מיני יחסכו לך דלק אבל אין שום נחות בנסיעה הרבה רעש ורעש מגלגלים, רכב קופץ וממש מרגישים את הכביש, מושבים לא נוחים וגורמים לכאבי גב הרכב ממש צפוף ולא נוח. מתי שנסעתי אם מיצובישי ספייס סטאר, אלטו וI10 סבלתי ואני לא יוסיף יותר.

מבחינת האמינות של מכוניות מיני לא ראיתי שום דבר חריג (פרט לסוזוקי אלטו שכל פעם היו לה בעיות בתפוחים משולשים דיסקים וכו אחרי 30 אלף ק''מ).

תעשה את השיקולים שלך, תיקח נסיעת מיבחן ברכבים שונים תרגיש את הרכב, אל תתן לנציג מכירות לחרטט אותך(ממליץ לך לנסות את מזדה 2), אין בהודעה שלי כדי לפגוע באנשים שיש להם מיני זאות רק דעתי מהנסיון שהיה לי.

פורסם

לא נדלקתי על מנועי ה1.2 להפך.. ממש אהבתי את הi10 ואין ברצוני לקנות אוטו אוטומט אז זאת האופציה היחידה..

וגם זה לא בגלל המחיר הנמוך כי אז הייתי קונה ספארק או mg חדש..

השאלה היחידה זה אם המנוע אמין גם שהוא מתאמץ יחסית ויחזיק מעמד בסביבות ה7 שנים בלי להשחק..

אין ברצוני להיות נהג מרוצים וברוב העליות המסיביות המהירות המוגבלת היא 50 ככה שאם האוטו יסע במהירות הזאת בלי לעלות עשן זה יהיה מעולה..

יש ברשותנו את הקורולה החדשה וגם היא מתאמצת קצת בעליות.. לא חושב שקיים הרכב שפרוייד לא יוציא לו קצת את רעשי המנוע..

ההמלצה על להשכיר את הרכב ליום אחד היא מעולה! אחשוב על זה בחיוב.. וכאחד שעובד באיזור מרכז הכרמל ורואה הרבה פיקנטו וi10 אני מאמין שחלקן בעל מנוע 1000 ועולות את העליות.. השאלה אם נגרם להן נזק.

פורסם

אם לא תיסע עם סלד בקו האדום לא צריכות להיות בעיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני גר בנופית וגם הדרך אלינו גדושה בעליות מכיוון רכסים, במהלך הצבא ביקרתי לא מעט בסטלה מאריס וגם כיום מבלה בכרמל לפחות פעמיים שלוש בשבוע, ועולה מכיוון נשר או פרויד, הייתה בבעלותי שנה וחצי סוזוקי אלטו מנוע 1.0 שהסתדרה בעליות מצוין, היא אומנם לא תהיה לך מטוס בעליות! אבל ללא ספק תוכל לנסוע במהירות הסבירה באזור, הכל שאלה של מה אתה מצפה מהרכב, זה לא חורך אספלט אם זה מה שאתה מחפש, זה רכב להתנייד מנקודה א- ל- ב במינימום עלויות, אם זה השיקול שלך, תתחדש ה I10 החדשה מצוינת ייצא לי לנהוג על הידנית לא מעט, נראית מצוין לטעמי, צריכת הדלק של 1-15.5,16 בנסיעה עם מזגן ורגל לא עדינה על הגז, תתחדש!

לגבי זה שאמר שמכוניות קטנות לא בנויות לחיפה?

היום אני מתנייד בסיאט איביזה ישנה בת 12, מנוע 1.4 עם 75 כ"ס , וכמעט 200 אלף ק"מ וגם היא נוסעת בחיפה ללא בעיות מיוחדות, אז קצת מתאמצים בפרויד, אז מה זה רכב כל עוד אתה לא דוחף אותו למנתק לא קורה למנוע כלום, אז תשמור על טורים גבוהים טיפה.

שאני חושב על זה לאמא שלי יש איביזה 2013, לי 2003 לאחותי פיאט פנדה כולנו מתניידים באזורים האלה, ועוד לא קרה לנו שהוספנו באחד הרכבים שמן בין טיפול לטיפול, מה שאומר שהמנוע לא מתאמץ מעבר למצופה.

עריכה אחרונה על ידי OranKimhi
פורסם

רכב מאוד נפוץ בחברות השכרה

קח כזה ליום שלם 100 שח +-

תבדוק בכל העליות של חיפה והסביבה ותגיע למסקנה אישית.

פורסם

רעיון מעולה. מצטרף להמלצה. שווה להשקיע מאה שקלים, כדי לא להצטער על רכישה של עשרות אלפי שקלים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא סגור על כמה העליות של חיפה יותר חמורות מהעליות בירושלים שאיתם יש לי ניסיון רב, אבל אחרי שנה ו4 חודשים עם היונדאי המדוברת (ידנית) למדתי לנצל את מלוא כוחה, גם אם זה אומר לכבות מזגן מידי פעם בעליה תלולה או לעבור לימני, לדעתי הנסיון עם גיר ידני חשוב, אתה לומד להכיר את האוטו והמגבלות שלו ובסוף אתה פשוט יודע מה לעשות בשביל ליסוע "(כמעט) כמו כולם"

• תוכן חדש...