Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה להבין את מנגנון "זמן הגעה משוער" של WAZE.

לרוב המערכת נותנת אומדן קרוב למצב האמיתי.

מעניין אותי לדעת האם המערכת לוקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים חוץ ממצב התנועה בדרך:

- האם המערכת יודעת מה היא המהירות הממוצעת שלי?

- אם שינתי את מהירות הנסיעה שלי, האם זמן ההגעה יעודכן בהתאם?

- הרמזורים במסלול נלקחים בחשבון כ "אדומים" או ירוקים" בזמן שהרכב מגיע אליהם?

S60 Rdesign

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי קשר למה שכתבת, אני הרבה פעמים מקבל הרגשה של WAZE יש הסכם עם כבישי אגרה כי לא פעם שנסעתי מבאר שבע לרעננה הוא דחף אותי לפקקים של כביש 1 במקום להמשיך על כביש 6 ואז הנחה אותי לעלות לנתיב המהיר ולשלם הון תועפות. לדעתי יש פה שיקול כלכלי לא קטן של WAZE.

פורסם

האלגוריתם של WAZE לא משהו בכלל באיזורים מרומזרים.

לא פעם בדרך לעבודה הוא לוקח אותי סיבובים בעיר כדי להמנע מאיזה פקק, הרמזורים בעיר גורמים לכך שמשתלם לי יותר לעמוד בפקק הזה.

יום טוב גם לך

פורסם

היא יודעת מה המהירות הממוצעת שלך, היא משתמשת במהירות המותרת באותם כבישים(אם אין פקקים, ואין משתמשים אחרים).

אם אתה מעלה/מוריד את מהירות נסיעתך, הדרך שנשארה לך עדיין מחושבת לפי המהירות המותרת(או מהירות ממוצע המשתמשים באותו הקטע אם היא נמוכה מהמותרת).

לגביי הרמזורים, האינדקציה היא שוב ממוצע המשתמשים באותה הדרך, לא יודע אם הם נלקחים בחשבון כזמן קבוע ובמידה ואין משתמשים.

פורסם
בלי קשר למה שכתבת, אני הרבה פעמים מקבל הרגשה של WAZE יש הסכם עם כבישי אגרה כי לא פעם שנסעתי מבאר שבע לרעננה הוא דחף אותי לפקקים של כביש 1 במקום להמשיך על כביש 6 ואז הנחה אותי לעלות לנתיב המהיר ולשלם הון תועפות. לדעתי יש פה שיקול כלכלי לא קטן של WAZE.

הגדרת בהגדרות שהוא לא יקח אותך דרך כבישי אגרה?

פורסם

אני לא יודע מה הסיפור בין WAZE לבין כבישי אגרה, כן יודע שגם אם אסע מרמלה לירושלים - הוא עדיין ימליץ לי לעבור במנהרות הכרמל..... :mm_nah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הגדרת בהגדרות שהוא לא יקח אותך דרך כבישי אגרה?

לא, אבל עדיין בנסיעה הספציפית שעליה אני מדבר מדרום לצפון אם הייתי נשאר על כביש 6 ולא יורד ממנו לכביש 1 ונתקע שם מעל שעה בפקק- הייתי מגיע הרבה יותר מהר.

פורסם
אני לא יודע מה הסיפור בין WAZE לבין כבישי אגרה, כן יודע שגם אם אסע מרמלה לירושלים - הוא עדיין ימליץ לי לעבור במנהרות הכרמל..... :mm_nah:

במקרה הזה הוא ימליץ לך על מנהרות הכותל...

פורסם

אני חושב ש waze לא יודע לחשב את המהירות הממוצעת.

בכל פעם שאני בכביש מהיר ללא פקקים ונוסע מתחת למהירות המותרת בכביש זה(בערך 10 קמ"ש פחות),בזמן הנסיעה זמן ההגעה המשוער תמיד מתארך.

Miata ND2

פורסם (נערך)

waze לוקח בחשבון מהירות התנועה הממוצעת כולל רמזורים וכו'. כאשר יש פקק קטסטרופלי בגהה, הוא שולח אותי במסלול מרומזר קשות בבני-ברק ועדיין חוסך לי זמן.

יש להם פטיש למנהרות הכרמל (לא יודע אם יש אינטרס עסקי נסתר), אבל פעם אחרונה שחזרתי מאיזור נהריה למרכז שמתי לב שאם אני מכבה את האופציה של "כבישי אגרה" הוא לא מפנה אותי לשם (מה שמשום מה לא היה בעבר).

WAZE צדיקים גמורים לעומת מערכת הניווט הארורה שהייתה במרצדס ששכרתי לפני שנה בגרמניה והפנתה אותי לכביש אגרה שוויצרי למרות שכיביתי אופציה לכבישי אגרה (כולל vignette) והמשיכה להפנות אותי לשם בעקשות גם אחרי שכיביתי אופציה של כבישים מהירים בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

המנע מכבישי אגרה או שתלחצו על מסלולים ותבחרו את הכבישים שמתאימים לכם, מה הבעיה?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

ה ETA בווייז הוא לבינתיים מבין הדברים הבודדים שמרשימים אותי בתפקודם ודיוקם, כל מה שמסביב סובל מהזנחה. עושה רושם שמהיום בו גוגל רכשו אותם חטיבת הפיתוח יצאה לסוג של פגרה. כבר חודשים שלא משתחררות גרסאות בטא, אין תמיכה במכשירים עם צגי QHD (שכבר נמצאים לפחות שנה בשוק), בעיות עם ההנחיות הקוליות ועוד.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות, למדתי משהו חדש.

לגבי המסלולים והחלופות במהלך הנסיעה, אני מקווה שבשלב מסוים יגיע עדכון שמוסיף למערכת

חיווי קולי של כל חלופה והתזמון שלה לפני כל צומת מרכזי או פיצול בין כביש אגרה לכביש רגיל.

המשתמש יבחר את המסלול המועדף עליו בקול אנושי או לחיצה על החלופה הרצויה במסך.

כיום, לפני כל צומת מרכזי אני נכנס לתפריט --> מסלולים ובודק מה המצב בכל מסלול.

לפעמים אני בוחר במסלול עם ה ETA הארוך יותר כי הוא זורם יותר וללא רמזורים (כל עוד ההפרש לא גדול מדי).

כמו כן אני מתייחס לרמת הסיכון של כל מסלול, כביש חד סטרי מול כביש מרובה מסלולים ורמת התחזוקה של הכביש (בורות ושיבושים). אולי גם פה יגיע שדרוג נוסף שילמד מה ההעדפות שלי לאחר שאני משנה מספר פעמים את המסלול במהלך הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
לא, אבל עדיין בנסיעה הספציפית שעליה אני מדבר מדרום לצפון אם הייתי נשאר על כביש 6 ולא יורד ממנו לכביש 1 ונתקע שם מעל שעה בפקק- הייתי מגיע הרבה יותר מהר.

לא הגדרת לו להמנע מכבישי אגרה לכן הוא הפנה אותך דרך הנתיב המהיר בכביש 1, בגלל שנמנעת ממנו נתקעת בפקק.

לפני היציאה לדרך אפשר לבדוק מסלולים ולבחור את זה שהכי מתאים לך מבחינת זמן הגעה/מרחק/כבישי אגרה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...