Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ההמלצה עדיין מדברת על הושבה במושב האחורי.

איזה רכב יש לך?

פיאט בראבו. לפי דעתי (אבא שלי עם מאזדה3) הפיאט מעט יותר רחבה וגם מרכז המושב מעט פחות מוגבה. הילד הגדול בן 9 ורזה מאוד, אז הוא איכשהו משתחל בין הכסא של בת השלוש והסלקל (שיוחלף בכסא) של התינוק הקטן.

אני מקווה לתגבר את הצי המשפחתי בפורד מונדיאו (או אאוטבק אם התקציב יאפשר) אחרי שאשתי תחזור לעבודה. אבל בנתיים הפיאט זה מה שיש.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מציע לך בחום לבקש בחנות לנסות להכניס את המושב לרכב.

אני חושב על המאליבו, הפורד נחמדה אבל משהו בה לא ממש עשה לי את זה..

פורסם

להמלצות הטובות מאוד של פותח השרשור אוסיף את שני הסנט שלי.

1. ישיבה כנגד כיוון הנסיעה היא עדיפה לא רק עד גיל שנתיים אלא גם צפונה מכך עד כמה שמאפשר כיסא הבטיחות. אני יודע שרוב הכיסאות לא בנויים לכך, אבל יש כאלו, במיוחד החדשים ביותר של החברות המובילות שמאפשרים הרחקה של בסיס המושב ובכך להושיב ילד גם בגילאי 3 נגד כיוון הנסיעה. היתרון באופי ישיבה זה הוא שבמקרה של תאונה חלילה לא נוצר המצב בו גוף הילד מעוגן עם הרתמות אך הגפיים והראש ״נזרקים״ קדימה. גב המושב תומך בעמוד השדרה והגפיים וקולט את הילד בתוכו.

2. בנוגע לישיבה במושב הקדמי בכל גיל שהוא, סטטיסטית, המושב לצד הנהג הוא זה ש״חוטף״ את הכי הרבה מכות. באמריקה הוא מכונה ״מושב החמות״ לא לחינם.

בגדול מושב בטיחות, כל עוד הוא מתאים לגודל הילד הוא המקום הכי טוב ליקר לכם מכל. הגדולה שלי בת 7.5 ועדיין יושבת בכיסא בטיחות. הוא מפלצתי, ונראה כאילו דפקתי אותו מ-F-16 אבל זו ההגנה הכי טובה שאני מסוגל לספק לה. ומבחינתי שם היא תישאר עד כמה שאפשר.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

לגבי איזופיקס/LATCH או עיגון באמצעות חגורת בטיחות. עיגון באמצעות חגורת הבטיחות הוא החזק ביותר,

ועולה על האיזופיקס. הבעיה היא ש 70% מהעיגונים שנעשו באמצעות חגורת בטיחות, לא נעשו כמו שצריך,

ולכן ברוב הפעמים ממליצים לעגן עם איזופיקס.

לגבי בוסטר לילדים, אז כמו שכתבו, עד 145 ס"מ כדאי מאוד לשים בוסטר, ורצוי בוסטר גב. מבחינת פגיעות

צד, יש ירידה דרסטית בפגיעה, במקרים שילדים ישבו עם בוסטר גב. יש בוסטרים עם רצועות, שמאפשרים

חגירה ע"י הרצועות עד משקל של 30 ק"ג, ואח"כ הופכים לבוסטר גב רגיל, שחוגרים עם חגורת הבטיחות

הרגילה. כמובן שחגירה עם רצועות הבוסטר עדיפה, כיוון שהיא עם 5 עיגונים, ומחלקת את הלחץ על יותר

נקודות, ואוחזות את הילד בצורה טובה יותר מחגורת הבטיחות.

לצערי בארץ המון הורים מזלזלים במושבי הבטיחות/בוסטרים/סלקלים, ואני נתקל בלא מעט הורים שלא שמים

כל התקן בטיחות שהוא לילדים, למעט סלקלים.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם
אני מתקשה לקבל תשובות ודאיות על הנושא של ילד על בוסטר במושב הקדמי.

קראתי את ההמלצות שאומרות שתמיד עדיף שילד יישב על בוסטר במושב האחורי כי שם בטוח יותר אבל בהרגשה שלי אלו המלצות ישנות שלא מתחשבות באביזרי הבטיחות החדשים שיש היום במכוניות ומסתמכות על סטטיסטיקות של תאונות דרכים.

מעניין אותי לדעת אם הנושא הזה נבדק לעומק.

לפני כמה חודשים קראתי איזה מאמר בעניין ובו נטען שהסיבה העיקרית לאיסור הושבת ילדים במושב הקדמי במושב בטיחות\בוסטר זה דווקא המצאות אותם אביזרי בטיחות ובדגש כריות האויר.

נטען שם שכריות האויר בצירוף מושב הבטיחות עשויות לגרום לפגיעות בילד שיושב במושב\בוסטר.

כרית החזית עשוייה לפגוע במושב הבטיחות במצב בו מושב הנוסע מוסט קדימה עד המקסימום.

ברכבים בהם יש כרית אויר צידית המותקנת במושב הפיצוץ שלה עשוי לגרום להסטת מושב הבטיחות ממקומו.

לא יודע עד כמה הדברים עוזרים לך אבל זה בכל אופן מה שנכתב באותו מאמר בהקשר הדברים.

יכול לומר לך שבתור אבא ל-2 ילדים שיושבים במושב האחורי במושבי בטיחות עם התקני איזופיקס לא פעם אני תוהה אם כריות האויר שמגינות על יושבי המושב האחורי לא עלולות לסכן אותם דווקא בגלל שהם ישובים במושבי בטיחות.

כרית הווילון שנפתחת מפינת התקרה אינה בעייתית, כרית האויר שאמורה להגן מפגיעות צד ונפתחת ממרכז הדלת בהחלט מעוררת לי תהיות בעניין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לצערי בארץ המון הורים מזלזלים במושבי הבטיחות/בוסטרים/סלקלים, ואני נתקל בלא מעט הורים שלא שמים

כל התקן בטיחות שהוא לילדים, למעט סלקלים.

חל שיפור משמעותי בישראל בשנים האחרונות. אמנם עדיין רואים ילדים בני 3 מקפצים במושב האחורי של רכב זה או אחר, אבל התופעה הרבה פחות נפוצה מאשר לפני שנים מספר.

ד"א - קניתי אתמול את הקיקו nextfit, הכסא נראה בסדר גמור, איכות החומרים טובה, הילד מעוגן כמו טייס ניסויים, הביקורות גומרות את ההלל והמצב במושב האחורי נעשה קשה (כי בצד השני יש את הבריטקס של הילדה)...

פורסם
חל שיפור משמעותי בישראל בשנים האחרונות. אמנם עדיין רואים ילדים בני 3 מקפצים במושב האחורי של רכב זה או אחר, אבל התופעה הרבה פחות נפוצה מאשר לפני שנים מספר.

עדיין לא מספיק.

ביישובים או בשכונות אתה עדיין רואה ילדים לא חגורים.

פשוט לא מבין את ההורים שמעיזים בכלל לקחת סיכון.

גם אם אני נוסע כמה מטרים כדי להזיז את הרכב מהחנייה אני חוגר את הילדים (ואני לא מקצין).

נושא הבטיחות אצלי זה בל יעבור (עוד סיבה למה אני משקיע כסף בכיסאות בטיחותיים ברמה גבוהה).

פורסם

זה שהילד לא מקפץ, אבל יושב במושב בטיחות שלא קשור לרכב כלל ו/או שהילד לא קשור למושב - זה היינו הך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בשביל זה רשמתי 'חגורים'.

כל המקפצים למיניהם זה כאלה שיעני שמו אותם בכיסא בטיחות ולא חגרו אותם, והם יקפצו יופי כשההורה המטומטם שלהם ידפוק ברקס.

פורסם

זה לא רק עניין החגורים או לא.

אתה נתקל באנשים שכסאות הבטיחות לא מעוגנים בכלל לרכב, שילדים יושבים ללא בוסטר,

ועוד ההורה אומר לילד לשים את החגורה מתחת לבית השחי, "שלא יפריע לך...",

שאלות כמו "למה הילד צריך כסא, אני שם/ה לו בוסטר הגבהה, זה גם יותר מידי",

ועוד שלל אמירות שאתה לא מבין איך אנשים מסוגלים לזלזל ככה בבטיחות של הילד שלהם.

אגב, זה ממש לא תלוי בסביבת מגורים או מצב סוציואקונומי, אני נתקל בזה אצל רוב האנשים,

לא משנה מאיפה או לאיזה עשירון הם שייכים. זלזול לאורך כל גווני הקשת.

פורסם

מנצל"ש כאבא לתינוק.

יש לנו מנשא של britax שהבסיס שלו מתחבר עם isofix-ישנן שתי טבעות עיגון במושב האחורי שאליהן מתחברים 2 אבזמים עם קליקים (ממש כמו חגורת בטיחות רגילה). הסלקל מופנה אחורה והילד בגבו למושב הקדמי. האם זה מספיק או שצריך להוסיף חגורה שתעבור מעבר לסלקל עצמו?

פורסם

מוט כזה לא משמש לעיגון המושב למקום אלא כדי למקם את המושב בזווית הרצויה.

סלקל, למשל, אמור להיות מוצב בזווית אלכסון (45 מעלות) ביחס למנח האופקי. ואם אין רגלית כזו לטובת העניין אין ברירה אלא לגלול מגבת תחת הכסא.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה, לא נראה לי שיש את המוט הזה.

יש בכל אחד מצידי הבסיס סקאלה שבה יש שני תחומים שביניהם המושב אמור להמצא. כשהתקינו לי אותו בחנות וידאו שהחץ מצביע על הטווח הנ"ל.

פורסם

לגבי עיגון מושב בטיחות באמצעות חגורה איך מהדקים את חגורה ? אני זוכר שנתקלתי במכוניות שבהם אם מוצאים את החגורה עד הסוף ואז מתחילים להחזיר אותה הראצ'ט נתפס וניתן להדק אותה אבל במכוניות שאני בדקתי שיש לנו בבית זה לא קורה. אז איך מהדקים את החגורה?

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...