Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות קריאה מקיפה שערכתי לרגל הולדת הצאצא החדש.

למי שטרם יודע --

* ההמלצה העדכנית היא הושבה עם הפנים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים.

* הושבה במושב בטיחות מלא (5 נקודות חיבור) עד משקל של 18 ק"ג.

* בוסטר עד גובה 145 ס"מ.

* למתקני ריסון יש תוחלת חיים מוגבלת של 5-9 שנים (תלוי בדגם הספציפי). היצרן אמור לציין את התוקף על האביזר.

* מתקני ריסון הופכים לפגי תוקף לאחר תאונה משמעותית (כמו קסדה).

* מעל 80% מההורים לא קושרים את המושב כראוי לרכב או את הילד כראוי למושב, חגורות רופפות מדי הן טעות נפוצה מאוד.

* המקום המומלץ לילד הוא במושב האחורי. זה כולל תינוקות רכים בסלקל. זה כולל תינוקות רכים עם אמא שלהם מאחורי ההגה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד תוספת לזה של המלצה (לפי הכתורת זה המלצות)

אם יש אפשרות לאיזופיקס, אז כדאי, במיוחד אם זה אחד עם רצ'ט או הצמדה אוטומטית. הדבר מאפשר חיבור מהיר ומאוד חזק ולא רופף למושב.

גם מאפשר העברה קלה יותר של הכסא לרכב אחר במידת הצורך.

פורסם

חלק מהמושבים החדשים (כמו הקיקו nextfit שאני כנראה ארכוש השבוע) כוללים כל מיני אמצעים שאמורים להפוך את החגירה עם חגורה סטנדרטית לטובה יותר. כנראה שאין יתרון לאיזופיקס על פני חגירה כמו שצריך (הבעיה היא שהרוב לא חוגרים כמו שצריך).

פורסם

קח בחשבון שסביר להניח שלא רק אתה תצטרך לחגור את המושב. אולי אשתך, חמך או חמותך יצטרכו וכישוריהם הטכניים שלהם יהיה קצת פחות משלך. במקרים כאלו כדאי ועדיף שההתקנה תהיה פשוטה ככל האפשר.

לנו היה כסא עם התקן איזופיקס מאוד פשוט ולא נוח. "למזלנו" אחרי כמה חודשים איבדנו חלק והיינו צריכים לפנות ליבואן כדי לרכוש אותו מחדש. כשהייתי שם ראיתי התקן יותר טוב של גרסה מתקדמת וביקשתי שיתקינו אותו במקום. עשו לי באותו עלות. :)

פורסם

אצלי אני חוגר כמו שצריך, כיסא של מקסי-קוזי, החגירה לא מפריעה לילדה, לפחות עד כה לא שמעתי ממנה תלונות :)

פורסם
חמך או חמותך יצטרכו וכישוריהם הטכניים שלהם יהיה קצת פחות משלך.

חמי וחמתי לא יודעים מה זה איזופיקס וגם לא ממש בקטע של ללמוד מה זה. פעם אחרת התקנתי אצל אחד ההורים שלי את הכסא עם איזופיקס וקיבלתי טלפונים זועמים שהיה צריך להעביר את הכסא לרכב אחר ולא ידעו איך לפרק אותו.

חיסרון נוסף של איזופיקס - הכסא יושב מעט רחוק יותר מהדלת ומפסידים כמה סנטימטרים יקרים מאוד של שטח ספסל. במקרה ויש שלושה ילדים זה קריטי.

פורסם

מי שלא יודע מה זה איזופיקס - קל וחומר שלא יצליח להרכיב את המושב עם החגורה.

נכון, יש אמצעים שנועדו להקל על הריתום גם בכסא וגם בחגורות עצמן - אבל זה עדיין קשה ולא אחת אף דורש כוח.

מכל מקום, שעושים את זה נכון, שימוש בחגורות שקול לשימוש באיזופיקס וב-Latch.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איזופיקס זאת המצאה גאונית שמקצרת מאוד את הזמן רק לשים את הסל קל וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חלק מהמושבים החדשים (כמו הקיקו nextfit שאני כנראה ארכוש השבוע) כוללים כל מיני אמצעים שאמורים להפוך את החגירה עם חגורה סטנדרטית לטובה יותר. כנראה שאין יתרון לאיזופיקס על פני חגירה כמו שצריך (הבעיה היא שהרוב לא חוגרים כמו שצריך).

קח בחשבון שהוא ענקי, הוא ממש תופס את כל המקום מאחורה. (הנחה שאני לא עשיתי כשקניתי)

פורסם

מתחת לגובה זה, חגורת בטיחות כמו שהיא תשב על עצם הבריח או צווארו של הנוסע ולכן יעילותה תקטן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני בד''כ משתמש באיזופיקס ובסל קל גם איזופיקס וגם חגורה, אני מניח שזה מיותר אבל מתוך הרגל. (וגם זה בדיוק 10 שניות)

פורסם
קח בחשבון שהוא ענקי, הוא ממש תופס את כל המקום מאחורה. (הנחה שאני לא עשיתי כשקניתי)

אני כנראה נוסע היום או בעוד כמה ימים לראות אותו.

העניין הוא שכל המושבים החדשים הם ענקיים במידה כזאת או אחרת.

יכול להיות גם שבסופו של דבר לא יהיה מנוס מרכישת רכב גדול יותר.

פורסם

איזה רכב יש לך?

יש לי 2 כסאות כאלו במאזדה 3, קניתי אותם בגלל שלא רציתי סלקל (לא היה פרקטי להסחב עם שתי סלקלים) ולכן כבר הלכתי על כסא מגיל 0.

אבל, לא לקחתי בחשבון את הגודל - ממש ממש אין מקום לנשום, שלא לדבר על מישהו באמצע, אפילו ילד בן 10 לא נכנס לשם.

מבחינת הכסא, ליגה אחרת (כך שמעתי), הוא נראה מאוד איכותי ומסיבי, אם המקום מסתדר לך, קנייה מעולה.

פורסם

אני מתקשה לקבל תשובות ודאיות על הנושא של ילד על בוסטר במושב הקדמי.

קראתי את ההמלצות שאומרות שתמיד עדיף שילד יישב על בוסטר במושב האחורי כי שם בטוח יותר אבל בהרגשה שלי אלו המלצות ישנות שלא מתחשבות באביזרי הבטיחות החדשים שיש היום במכוניות ומסתמכות על סטטיסטיקות של תאונות דרכים.

מעניין אותי לדעת אם הנושא הזה נבדק לעומק.

• תוכן חדש...