רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש דרך לרכוש מהם, ולקבל משלוח לארץ? במידה וכן, טיפים לגביי לרכישה, וכדאיות. למה autozone ולא ebay? האמת המבחר שם עצום, של כל דבר, המחרים לא מפורסמים באתר (אולי יופיעו רק אחריי שנרשמים) אבל לפי מה שאומרים באינטרנט, מחירים סבירים (שזה הרבה! יותר טוב מלקנות בארץ)
הודעה אחרונה מאת Barak Cohen, -
מי מזהה? יהיה המשך...
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
גרסת הספורטוואן של פולקסווגן גולף החדשה עושה הכל נכון וזאת בדיוק הבעיה. היא כל כך נכונה, כל כך מרווחת וכל כך איכותית שהיא מפספסת את הדבר הכי חשוב - שיק. רוצה לומר, מה שחסר לה זה בעצם להראות כמו ג'יפון. וזאת הבעיה העיקרית של המכונית הזאת. היא טובה יותר מג'יפונים כמו קיה ספורטאז' או יונדאי ix35 כמעט בכל פרמטר שאפשר למדוד, אבל אתם לא תקנו אותה כי היא לא ג'יפון. והאמת העצובה היא שאפשר לגמרי להבין אתכם. פולקסווגן גולף ספורטוואן - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, לפני כמה חודשים היה פה דיון על זה ש"בקרוב" רכב חדש יהיה פטור מטסט ל3 שנים הראשונות החוק הזה כבר נכנס לתוקף? שאלה שניה, אם הרכב עלה לכביש ב30/7 ואני עושה את הטסט ב1/7 לדוגמא, שנה הבאה אני אצטרך לעשות את הטסט עד ה1/7 או זה ישאר עד ה30/7? השאלה אם הזמן של הטסט יתקצר לי בגלל שעשיתי השנה מוקדם יחסית? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פניתי מאבא הלל ימינה לכביש 481 ואחרי כמה עשרות מטרים של נסיעה נגמר לי הנתיב בלי שום התראה (השלט מעיד על הצטמצמותו של נתיב אחר) יש לציין שזה כביש עם מהירות גבוהה ותנועה מרובה. למה ככ קשה לסמן חיצים על הנתיב שנגמר? בעיניי זה טירוף מוחלט! מה אתם אומרים? זאת תופעה אופיינית לישראל, או שככה זה בכבישים בכל העולם?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
רציתי לשתף בתצפית מעניינת שקלטתי היום בערב בת״א, Tazzari- רכב חשמלי מעניין.
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, כל פעם שאני שוכר רכב בחול עולה השאלה מה עם WIFI ? ומה עם GPS ? אני בטוח שאני לא היחידי... WIFI - הפתרונות המוכרים בארץ הם לפשוט רגל מול חברות הסלולרי, להשכיר מודם סלולרי כגון WEBBING שזה גם דיי יקר יחסית או להסתפק ב - WIFI במלון ומקומות מזדמנים. עלה לי ראיון לרכוש ראוטר סלולרי כמו שניתן לשכור ולשים סים מקומי בחול שבדרך כלל עולה משמעותית פחות. אשמח לשמוע המלצות וראיונות לדוגמה הראוטרים של חברת ZTE. שאלה - האם יש הבדל בין ראוטר סלולארי כמו ZTE לבין Smartphone Android ישן שמשתף HOTSPOT ? לגבי ה - GPS בד"כ לשכור עם הרכב זה מחיר מטורף ללא שום פרופורציה, והכיוון לדבוק במכשיר הנייד (Samsung Galaxy 5s) להוריד מספר אפליקציות ולקנות מתקן נוח להחזק…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
שלום, נולדו בגינה של הבניין 4 גורי חתולים, וכל פעם שאני מתכנן לנהוג ברכב אני פותח את המכסה מנוע ומוצא שם את כל ארבעת החתולים ואז הם בורחים. זה כמובן לא הפתרון כי זה רק עניין של זמן עד שחס וחלילה יקרה לי משהו לאוטו (או לחתולים). יש לציין שאני מחנה בחנייה של הבניין (לא חנייה מקורה). דיברתי עם הפיקוח העירוני והם אמרו שאסור להם לגעת בחתולים. אפשר עצה בבקשה? תודה
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בהתחלה דיברו על "יותר מ-315 כוח-סוס", עכשיו נחשפים הנתונים הרשמיים של 345 כ"ס, 35 יותר מגרסאת האקו-בוסט של המוסטאנג, 53 כ"ס יותר מהגולף R. מפלצת קטנה... http://wot.motortrend.com/1506_official_2016_ford_focus_rs_makes_345_hp_324_lb_ft.html
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מישהו שעושה טיפולים לרכב בבית הלקוח באזור השרון. מדובר בהחלפת שמן בלבד(אין צורך להחליף את הפילטר). לשלוח הודעה לפרטי למי שמעוניין. תודה
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
היום נאלצתי לעבור דרך המנהרות. אני משתדל להמנע מלעבור דרכן בגלל המחירים שהם גובים. שמתי לב שהמחיר שוב עלה מ 7.40 ל 7.47 בפעם המי יודע כמה. מה קורה פה? למה שוב ההעלאה? אין פיקוח? ואם יש מי מפקח עליהם?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם מישהו מכיר את התופעה? http://haipo.co.il/forum/item/15794
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
בפתיחה וסגירה של הגג... לא הרבה מדובר על זה, אבל המנגון של גג הבד של המיאטה הוא אחד הגאוניים בשוק, בעיקר בפשטות שלו שמוסיפה לכל אווירת ה-Careless שהמיאטה משרה עם האמינות, השליטה הקלה והפשטות הכללית. בנוסף הגג של המיאטה בניגוד להרבה מהמתחרות לא משפיע בשום צורה על נפח תא המטען. הבחור סוגר את הגג ופותח מחדש ב-4.9 שניות: כדי להבין את גודל ההישג צריך להשוות לרכבים אחרים בקטגוריה, למשל הפונטיאק סלוסטייס: בנוסף על המנגון המאוד מסורבל, בפונטיאק הגג הפתוח גורע כמעט את כל נפח האחסון של תא המטען. פשוט להוריד את הכובע בפני המהנדסים של מאזדה...
הודעה אחרונה מאת DJI, -
הייתי חייב לשתף איתכם את זה אני נוסע לעבודה השעה 23:22 יש לי מצלמת רכב עצרתי ברמזור לפנייה ימינה פתאום נזרק משהו כמו אבן או לבנה או משהו ופוגע במעכה מצד ימין לרכב שלי אני מסתכל ימינה לא מבין מאיפה זה מחכה לרמזור פתאוםם בוםם מקבל אבן לחלון נתתי גז באדום וברחתי משם דיווחתי על האירוע למשטרה זה קרה ברמלה מי שמכיר פנייה למגדל המים כיוון באר יעקב אחרי כמה כמה ק"מ עצרתי את הרכב זרקתי מבט על החלון למזלי אין סדק יש כמו שריטות ממש קטנות כאלו כאילו חתול שרט את זה ממש בקטנה צפיתי בסרטון אני לא רואה אף אחד עומד שם אבל שומעים את הבומים של האבנים אני אעלה את הסרטון לכאן שאגיע הבית
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
בוקר טוב לכולם. לכל מי שלא מכיר אותי, לאחרונה עברתי מלאון 1.8TSI ללאון החדשה 1.2TSI, כאשר השיקול העיקרי היה חסכון בדלק. לעבודה אני נוסע שלוש פעמים בשבוע כ-50 ק"מ לכל כיוון, בשאר הימים אני עם טרמפ או ברכבת. רוב הנסיעה שלי היא על כביש 40 שכאמור יש לא מעט תנועה ולא מעט רמזורים. בנסיעה רגועה יחסית אני מצליח להגיע לצריכה של 1:17-18, תלוי בתנועה ובאופי הנסיעה. לכל הדעות מדובר בצריכת דלק מעולה שלא הייתה מביישת אף מיני חסכונית. כמובן שמערכת ה-Start & Stop פועלת ובכל זאת היא לא מציקה וכמעט ולא מורגשת. חשוב לציין שכל החסכון הזה לא בא על חשבון מנוע עצל - המנוע בהחלט לא מרגיש חלש ודי נמרץ כשלוחצים אותו. הוא מספק 17.8 קג"מ כבר מ-1,400 סל"ד ועד 4,000 סל"ד. משמע תמיד יש …
הודעה אחרונה מאת kissos, -
היא מטופשת, חלולה, מגוחכת, לא רצינית ומלאה שטויות. אבל היי, כנראה שאני במיעוט כי סדרת מהיר ועצבני על שבעת סרטיה ושני סרטי המשנה שלה כבר עשו ערימות של דולרים למפיקים שלה. הנה 15 עובדות שלא בטוח שהכרתם על הסדרה הזו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4671403,00.html רק תיקונצ׳יק קטן, הצמיגים בסרט ״טוקיו דריפט״ נתרמו על ידי ״toyo" ולא טויוטה.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה נכשלתי יום חמישי הזה טסט ממש על כלום,קיבלתי פשוט טסט מתנה כי המורה שלי ידעה מי הבוחנים יהיו באותו היום וידע איזה מסלולים הם עושים. היה מעגל תנועה ולפניו מעבר חצייה,לפני מעגל תנועה אני מאט את הרכב ופשוט לא שמתי לב לאישה שקפצה. המהירות של הרכב הייתה קטנה,אבל הבוחן התערב. פשוט טסט מתנה עם מסלול שהיה רק שנייה אחת הרסה פשוט הכל שנייה. נהיגה מושלמת,העברת הילוכים מושלמת,הכל מושלם עצירות בעצור וכ'ו. לדעתכם כמה זמן יקח לחכות לטסט שני?גר בנהריה? אגב לקחתי את ההכשלה[המוצדקת]הזאת ממש קשה,אני לא חושב על כלום חוץ מזה,כל בוקר קם כל פעם חושב על זה,חושב על זה שיכולתי להיות כבר עם רישיון ביד אבל שנייה אחת הרסה לי את זה. לא התלוננתי על ההכשלה כי היא מוצדקת ואני מפיק ממנה …
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, בעקבות מקרה שהיה לי היום באחד ממכוני הרישוי (שאשמח להזכיר את שמו ואת פרטי המקרה המזעזעים באם יתברר כי נכון) - האם ניתן להחליף לוחית רישוי ישראלית לאמריקאית? מצ"ב לשון החוק באתר משרד התחבורה : בהתאם לתקנות התעבורה, נוסח חדש, תשכ"א 1961 (להלן "התקנות") נקבע : תקנה 301 (ב), "לוחיות הזיהוי יהיו תמיד נקיות ולא יוסתרו על ידי חלק מחלקי הרכב או המטען שעליו" תקנה 302, "לוחית רישוי שניזוקה או שנשחתה תוחלף בחדשה" לוחית הרישוי היא סימן זיהוי הרכב, כל פגם בסימן הזיהוי של הרכב מהווה סיכון תעבורתי ופוגע ביכולת זיהוי הרכב בעת הצורך. בהתאם לתקנה 383 (ב) לתקנות, נקבע שהסרטים מחזירי האור יודבקו בצד האחורי של הרכב. מחזירי האור צריכים לעמוד בדר…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. חבל שלי מעוניין לקנות רכב מכונס נכסים. מדובר באודי A3 2001. נאמר לו שהוא צריך להזמין פורץ, בישביל לקחת את הרכב. השאלה שלו. אם ברכב הזה רק צריך להחליף סוויץ?.. כי יש רכבים שמחליפים את הסוויץ עם המחשב רכב ואז הסיפור יקר מאד. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
מנוע היברידי
מאת pauly-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך מחשבים כוחות סוס במנוע היברידי? בנזין וחשמל ביחד או לא?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אם למישהו יש ניסיון עם השכרת רכב בחו"ל, והשכרת רכב עם חברת rentalcars בפרט, אשמח לשמוע את עצותיכם.. הזמנתי רכב מrentalcars ושילמתי 1300 ש"ח עבור תקופת השכרה של 14 יום משקטוהולם והחזרה בשטוקהולם. הכל היה טוב ויפה, קיבלתי אישור הזמנה וואוצ'ר. לאחר מספר ימים, הייתי צריך לשנות את שעת קבלת והחזרת הרכב מ11:30 בבוקר, ל15:30 (למעשה תקופת ההשכרה נותרה אותה תקופה, רק השעה הוזזה). בתומי חשבתי ששינוי כה מינורי לא יעלה לי שקל, מה גם שנרשם באתר עצמו כי עלות השינוי הינה 0 שקלים. לאחר שינוי השעה, סטטוס ההזמנה הפך מ"מאושר", ל"ממתין לאישור מהספק". טוב, חשבתי לעצמי שתוך מספר שעות (או במקסימום יום-יומיים) יתקבל האישור מהספק והכל יהיה טוב ויפה. אלא שעבר כשבוע וחצי…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
שאלה| סל"ד
מאת ofir_771-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב נראה לי זה סל"ד (סיבובי מנוע לדקה), האוטו שלי די ישן וגם המנוע, כשאני מגיע ל 80-90 ולוחץ על הגז הוא עולה ישר ל 3-3.5 (באלפים כמובן ), אני לא לוחץ בבום אלא במתינות, חבר פעם אמר לי שלא כדאי לי לעבור את ה3, הקו האדום מתחיל אצלי ב 6 או ב 7 אם אני לא טועה (סוזוקי בלנו שנת 2002), השאלה אם אני יכול "לסחוט" את האוטו לסביבות 4 כדי שיגיע ל 100 או 110, או שזה ידפוק את המנוע או הוטו, או חס וחלילה חמור מכך, אשמח לתשובה, תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
7 שנים הייתי עם הראל (חובה ) צד ג כלל ביטוח לפני שבוע עשיתי חובה ו צד ג חם מנורה ביטוחים -הם בסדר ?? אני קצת מודאג אני אפילו הפסקתי לנסוע ברכב שלי .
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 246 תגובות
- 25.9 אלף צפיות
תקציר לעצלנים: מאזדה נתנה רכבים למבחן אבל הטילה וטו על פירסום תוצאות עד לראשון ביוני (היום). בגדול כולם עפים עליה כאילו אין מחר, ולמרות נתון הכוח שנראה מאכזב על הנייר (155 כ"ס), בכמה מבחנים שנבדקה היא הגיע מ-0 ל-100 ב5.8-5.9 שניות (!!!). צריכת הדלק השתפרה ב-18% והיא מתקרבת מאוד למשקל של האלפא 4C (בספסיפיקציות האמריקאיות שלה). כמה כבר מיהרו להכתיר אותה כרכב השנה שלהם ל-2016. כתבות נבחרות: AutoBlog Driving.ca Car and Driver Yahoo AutoGuide קטעי וידיאו נבחרים:
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
ברשותי מגאן, רכב שמור מאוד מבחינה חיצונית, פנימית, מכנית וקילומטראז' נמוך. המשפחה מבקשת שאני אסיע תינוק ברכב שלי כול שבוע הלוך-חזור. אני בכול אופן נגד זה (אני לא מתכוון להיות נהג מונית) ויכול לסרב לזה. אבל לפני שאני מסרב, רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לזה: 1. כיסא בטיחות הורס או יכול להרוס עם הזמן את הריפודים המקוריים? ובמה זה מתבטא? 2. הרכב יעשה כ-260 ק"מ בשבוע, עד כמה זה נורא? מה ההשלכות של זה? 3. אתם במקומי הייתם עושים זאת או שמסרבים בנימוס? תודה
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי סוזוקי ליאנה 2005 חמש דלתות ןאני מחליף לה צמיגים מידות הצמיג הם 195/55/R15 הפנצ׳ריסט המליץ על צמיגי מקסימוס Maximus זוג במחיר של 450 עם אחריות לשלוש שנים השאלה היא איך הצמיגים האלה , חיפשתי את החברה בגוגל ולא מצאתי... אבל עצם זֱה שהוא נותן אחריות זֱה אומר משהו עליהם לא? אשמח אן מיהן שמכיר את בצמיגים יתן תגובה בקשר לאיכות וגם למחיר שקיבלתי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ביום שישי הקרוב יהיה במלון בר"ח הירקון 250 תל אביב. יש לי תו נכה אבל למלון אין חנית נכים פנויה . איפה אני יכול לחנות קרוב ? פעם שעברה עקצו אותי ב250 שח על חניה לילה 1
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 1 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם. האם מישהו התנסה בהזמנת ראש מנוע מחו"ל ? מה הסיכוי שזה יעבור חלק (כלומר רק עם תשלום מסים). האם יש סיכוי כי משרד התחבורע יסרב להכניס אותו לארץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
יש דרך לברר? אני מדבר אך ורק על הדגם האחרון... תודה
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם באפליקציה יש נתונים על המצבר והאלטרנטור ? תודה.
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10