Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה רוצה להחליף את השמן ולא את הפילטר? אתה מודע לזה שבגדול זה לא מומלץ, מה גם שלרוב עלות הפילטר נמוכה מעלות השמן?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אהלן,

התמזל מזלי ואחד מחברי הכנופיה פנה אלי על גבי הפורום.

לאחר שעשיתי קצת מחקר ברשת וראיתי שמדובר בחברה רציניים, קבענו להפגש באזור.

אני חייב לציין כי הרמת השירות שקיבלתי הייתה מעל ומעבר - החלפת שמן בצורה מדודה ע"פ נתוני ספר הרכב, בדיקת פעולת המנוע, ניקיון ונסיעת מבחן. מעבר לכך שמדובר בבחור משכמו ומעלה, הוא מקצוען אמיתי. לצערי הוא סירב לקבל גמול על עבודתו, למרות שהתעקשתי והייתי נחרץ לגבי כך.

RK, לשאלתך, אני לא מחליף פילטר שמן היות ואני מבצע החלפת שמן כל 5K. כל 10K אני מחליף לפילטר שמן מקורי.

עריכה אחרונה על ידי nivshemer
פורסם

לומר את האמת - לאור העלות הזניחה של הפילטר לרוב ולאור העובדה שזה לא מאריך את העבודה כמעט ובכלל, הייתי מחליף גם את הפילטר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני עם רומן, חסכת פחות מ100 שקל ופחות מ10 דק'

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אוסיף את דעתי בשאלה הנצחית הזו - עם השמנים של היום, יכול מאוד להיות שזו טעות להקדים החלפת שמנים שתיאורטית נועדו למשוך 20 ואף 30 אלף קילומטרים כל 5, כיוון שכמות חומרי הניקוי בשמן גבוהה יותר היום, ואני מניח שייתכנו אפילו נזקים למנוע שיהיה כל הזמן טבול בשמן חדש.

לפעמים, מה שהיצרן ממליץ הוא מה שכדאי. אם נראה שהיצרן מגזים (30 אלף בנסועה אופיינית של הארץ לדעתי זה לא הגיוני ולא סביר לשמן) - אפשר תמיד לקצר לחצי. להחליף כל 5 זה פשוט מוגזם.

אני גם לא חושב שהגיוני להחליף שמן אחרי 5000 ק"מ, ולהשאר עם הפילטר. שוב, חומרי ניקוי וממסים שעשויים להמיס את מה שבמסנן ולגרום ליעילות נמוכה שלו.

פוסט זה נכתב כהנחה אישית שלי, לא ניסיון התנצחות עם מי שחושב אחרת.

פורסם

כשאני מסתכל על פורומים כמו vwvortex וכו׳ שמדברים על שמנים אנשים שם עושים סוג של בדיקות מעבדה על השמן כדי להחליט אם להחליף 0_o

פורסם

פריג'י, מבלי להסכים או להפריך את שכתבת (כי אין לי מושג) - יש הבדל בין 5000 ק"מ יומיומיים ו5000 ק"מ של נהיגה חזקה שמקצרת את אורך חיי השמן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כנסו לכל מוסך (שאינו מוסך היבואן) תשאלו את המכונאים את דעתם על החלפת שמן כל 30000 ק"מ ,תבקשו לראות איך נראים מנועים שהוחלף בהם השמן כל 30000 - הבוצה במנועים תשכנע אתכם ששמן מחליפים כל 10000 ק"מ .

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

שליקס - בוודאי שמה שאתה אומר נכון, ובמצב של נהיגה חזקה תכונות השמן משתנות מהר יותר, המנוע מתלכלך יותר וחומרי הניקוי נדרשים לפעולה.

אגב, בטח תסכים איתי שמי שנוסע 5000 ק"מ חזק - יחליף גם מסנן ולא רק שמן.

מעבר לזה, ומהסיבות שציינתי קודם, אני לא בטוח זה ששמן שנועד להיות LONG LIFE מתאים לנהיגה חזקה ואגרסיבית.

• תוכן חדש...